Şimdi Ara

Godzilla (2014) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
369
Cevap
2
Favori
10.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar biz 300 330 kisi gittik herkes bayildi filme tum salonu tika basa doldurduk hatta ayakta olanlarda vardi.arada 7 8 tane kil cikti ama olur.onlarda bizden degildi.film super kacirmayin.

• 10/5 aldi benden bos filmdi begenmedim

• Biz bütün salon gittik. Hiç birimiz beğenmedi, aramızda ekrana domates atanlar bile oldu. Hatta film bittikten sonra yan salondaki kişiler çıkışta film ne kadar kötüydü öyle ya keşke bizim filmi izleseydiniz dedi. 4-6 yaş grubu beğenebilir.
  • Ben henüz izlemedim filmi şikayet edecek bir durum yok sen kendi görüşünü yazmışsın ama o yazdığının yanlış olduğunu söyledim bende bu kadar
  • size göre yanlış olan başkasına göre doğru olabilir. o nedenle başkasının fikrine saygı duyup kendi fikrinizi de ifade etmeniz gerekir.
  • Filmi biraz önce izledim ilk yorumum şu film kesinlikle sinemada izlenmeli ben başarılı buldum ve iyiki gitmişim diyorum sinemaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Don Mattrick

Biz bütün salon gittik. Hiç birimiz beğenmedi, aramızda ekrana domates atanlar bile oldu. Hatta film bittikten sonra yan salondaki kişiler çıkışta film ne kadar kötüydü öyle ya keşke bizim filmi izleseydiniz dedi. 4-6 yaş grubu beğenebilir.

2-4 yaş arası daha uygun bence
  • Ölmeden izleyin.. Sinemadayken kaçırmayın.
  • Imax olmasa cerezlik film olmus. Sadece orjinaline sadik kalinarak yaratilmis olmasi bir nebze elle tutulurdu...
  • weneorn kullanıcısına yanıt
    Aslında imaxlik de pek birşey yoktu ufak tefek şeyler dışında ama en azından izlenecekse en az 3d olarak izlenmeli ben çok beğendim
  • Godzilla incelmesi (Fragmanda gordukleriniz disinda Spoiler icermez)

Orjinal Godzilla (Gojira) filmi, ilk olarak 1954 Japonya'sında Hiroşima ve Nagazaki'ye atılan Atom bombalarının oluşturduğu nükleer paranoya ve gerilim ortamında ortaya çıkmıştı. Pasifik'de bir ada olan ve sürekli depremlere sahne olan Japonya'da deniz canavarları zaten kültüre dahil olduğundan nükleer gerilimle deniz canavarı korkusunun birleştirilmesi Godzilla'yı anında büyük bir hite çevirdi. Gojira, zamanının korkularını çok iyi yansıtan bir film olmasının yanısıra, 60 yıllık bir filmden beklenmeyecek ciddi ve tutarlı senaryosu, zamanının ötesindeki efektleriyle klasikler arasında yerini aldı. Sonrasında ise Godzilla ciddi ve karanlık bir bilim kurgu karakterinden çıkıp, karikatür, kalitesiz ve çocuklara hitap eden bir süper kahraman haline geldi. 60 yıl içinde 28 Japon, 1 de Amerikan Godzilla filmi yapıldı, ve hiçbirisi ilk filmdeki ciddi bilimkurgu havasını yakalayamadı.

2014 Godzilla'dan önceki son Godzilla filmi olan 'Godzilla: Son Savaş' 2004 yılında Godzilla'nın 50.yılını da kutlamak amacıyla yapılmıştı. Japonya kökenli film 20 milyon dolar yatırıma karşılık gişede sadece 2 milyon dolar kazanınca, Godzilla'nın hakları Amerikan Warner Bros şirketine satıldı. Warner Bros 2004 yılından bu yana birçok senaryo ve yönetmen üzerine çalıştıktan sonra, en sonunda 2010 yapımı bağımsız 'Monsters' filmiyle düşük bütçeyle çok başarılı bir gerilim ortamı yaratarak büyük başarı kazanan yönetmen Gareth Edwards ile anlaştı.

Godzilla tarihini bir tarafa bırakıp 2014 yapımı Godzilla'ya gelelim. Senaryodan başlayacak olursak, filmi 2014'ün sofistike sinema izleyicisine çekici kılmak için bilimsel dayanaklar oluşturulma çabası görülüyor, ancak film ilerledikçe senaryonun sadece perdeye birden fazla canavar getirilmek için veya gişe getireceği bilinen aktörleri kullanmak için yapay bir şekilde bir araya getirildiğini hissediyorsunuz. Şahsen bu tip filmlerde mükemmel senaryo, kusursuz bir devamlılık aramak gerektiğini düşünmesem de, Godzilla kendini çok ciddiye alan bir film olduğu için, bu sorunlar rahatsız edici olabiliyor. Senaryo, iyi bir hikaye kurmak için değil, stüdyonun ve yapımcının perdede göstermek istediklerini getirebilmek için bir araç olarak kullanılıyor.

Oyunculuklara gelince, başrolleri Aaron Taylor Jhonson ve Bryan Cranston paylaşıyorlar. Elizabeth Olsen ise yardımcı oyuncu. Bryan Cranston, perdede bulunduğu her anda ününü hakkettiğini kanıtlıyor. Bryan Cranston'ı bulunduğu sahnelerden çıkarıp yerine başka bir aktör koyarsanız bu sahnelerin etkisinden çok şey kaybedeceği çok açık, ki bu benim için çok önemli bir gösterge. Fakat maalesef Bryan Cranston varlığıyla filmin birinci bölümünü çok yükseklere çıkarsa da, ekran zamanının son derece kısıtlı olmasıyla ile hayal kırıklığı yaratıyor. Durumu biraz daha araştırınca Bryan Cranston'ın sadece iki hafta Godzilla setinde bulunduğunu öğrendim. Preprodüksiyon sürecinin son dönemlerinde Cranston Breaking Bad'deki ününü fragmanlarda kullanmak amacıyla senaryoya eklenmiş, ve Preprodüksiyonun sonlarında doğru bütçe de azaldığı için, iki haftadan fazla kadroda tutulamamış . Aaron Taylor Jhonson filmdeki rolünün altından kalksa da, pek de dikkat çeken etkileyen bir oyuncuk sergileyemiyor. Genellikle ifadesiz bir yüze sahip ve Bryan Cranston için verdiğim örneğin aksine, Aaron Taylor Jhonson'ı başka bir aktörle değiştirirseniz film kalitesinden hiçbirşey kaybetmez. Elizabeth Olsen ise kendisine verilen rolü başarıyla perdeye aktarıyor. Fazla diyaloğu yok, ancak yüz ifadesini kullanarak şaşkınlık ve gerilimini izleyiciye başarılı bir şekilde aktarıyor.

Diğer taraftan, yönetim, özel efektler, ve sinematografi bu filmi zayıf hikayesine rağmen son derece izlenebilir kılıyor. Godzilla tasarımı 1954 yapımı orjinal Godzilla filmine tamamen sağdık, ve mükemmel. Yer hizasından yukarıya doğru Godzilla çekimleri, veya şehirlerin kuşbakışı çekimleri hem Godzilla'nın boyutlarını hem dünyada insanlar arasındaki felaket havasını son derece başarılı bir şekilde perdeye yansıtıyor. Filmin son bölümü haricinde Godzilla'nın çok kısa süreler gösterilmesi biraz can sıkıcı olsa da, Godzilla perdede değilken dahi sürekli varlığını hissettirmesini sağlıyor, heyecanı arttırıyor ve başarılı kıyamet atmosferinin de etkisiyle özünde sıkıcı olan insanlar arasındaki hikayeyi daha çekilebilir kılıyor.

Sonuç olarak, Senaryo ve oyunculuklar zaman zaman canınızı sıksa da, Godzilla sinema solununda size çok iyi zaman geçirecek faktörleri bünyesinde bulunduruyor. Evde TV ekranında seyretmek için çok iyi bir film olmasa da, özellikle IMAX perdesinde patlamış mısırınızı alıp iyi zaman geçirmek istiyorsanız, bu filmi mutlaka görün. Filmde altı çizilmesi gereken şey, bence Yönetmen Gareth Edwards. İlk kez yüksek bütçeli bir film yönetmesine rağmen özel efektleri, kamera açılarını ve sesi mükemmel kullanıyor. Elindeki yamalı bohçalı senaryoyoyla ortaya iyi bir film çıkarıyor. Disney'in 2016 yılında çıkacak olan Star Wars spinoff unu Edwards'a emanet etmesine şaşırmamak lazım.

7 / 10

http://bilimkurgublog.squarespace.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlphaCentauri -- 31 Mayıs 2014; 1:00:07 >

• Sırf IMAX'de izlemek için 2.kez gittim görüntü zaten filmin stresli havasını arttırıyor ama IMAX'in asıl nimeti seslerde olmuş kükrediğinde salon sallanıyordu resmen.

Özellikle paraşütle atladıkları sahnedeki atmosfer büyük perdede muazzam görünüyordu umarım bu kalitede,biraz daha klişelerden kurtulmuş bir devam filmi gelir.
  • AlphaCentauri A kullanıcısına yanıt
    Güzel yazı için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: tayfn1907

Güzel yazı için teşekkürler

Ben de okudugunuz icin tesekkur ederim :)
  • AlphaCentauri A kullanıcısına yanıt
    İlgi çekici bir yazı filmi izleyenlerin okuması gerek bence hatta izlemeyenlerin dahi
  • 3D baya iyiydi izlenir yani güzeldi
  • Film hakkında yorumlarım :

Aslında Godzilla'ya değil de X-Men'e gidecektim. Fakat ani bir kararla Godzilla'yı seçtim. Önceden filme ön yargıyla yaklaşmıştım, ama izlediğimde o kadar da fena olmadığını gördüm. Zaten orjinal Godzilla'yı küçükken izlemiştim, yine aynı senaryo olur dedim ama senaryo eski filme göre biraz farklıydı.Filmin ilk yarısı aşşşşşşşırı durağan ilerliyor, sıkıldım resmen. Ayrıca filme gidecekleri uyarayım hemen Godzilla'yı göremeyeceksiniz, Godzilla bey filmin ikinci yarısında görünüyor. Önce kanatlı bir yaratıkla geçiyor film,sonra Godzilla kadroya dahil oluyor. Şu başrolü oynayan Ford isimli mavi gözlü eleman pek olmamıştı bana göre. Daha iyi birini seçebilirlerdi. Yalnız şu anlamadığım Godzilla'yı kahraman yaptılar son sahnede, Godzilla da tam arkadaşcanlısı oldu. Ford' u kurtarmalar falan ne iş. Gerçi film sonuçta eğer ona kafayı takarsak ooohooo. Kısacası film çerezlik . İzleseniz çok bir şey kaybetmezsiniz ama bence fena değildi. Görsel efektler harikaydı, 3D izleyince bi de adeta görsel şölen yaşadım. Yani efektleri için bile izlenebilir. Boş zamanınız varsa biraz eğlenmek biraz da aksiyon istiyorsanız izleyin derim. Yalnız fırsatınız varsa 3D izleyin yoksa pek saracağını düşünmüyorum. 7/10

• Bence de özelikle görsel olarak beklediğimden iyi çıktı film izlemeyi düşünenler varsa izlesin bence
  • Bu filmi Akasya AVM'de IMAX izlemek için kaç para vericez bilen varmı acaba?
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.