Şimdi Ara

Göbek erimiyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 ay önce kilo verme kararı aldım arkadaşlar. 1.90, 110 kiloydum. Bu 3 ayın ardından oluşan sonuç 91 kiloyum şimdi. 19 kilo verdim. Göbek elbet eridi. Yanaklarımın tombikliği eridi. Fakat hala beni rahatsız eden bir göbeğim var. Zamanında önüme arkama bakmadan yedik cips kola aburcubura dayandık sonuç iç açıcı olmadı Bir süre sonra kendime geldim ve bu kararı aldım.

İlk başta kalori hesabıyla başladım. Spor yoktu. Sonra Youtube den videolara bakaraktan kardiyo egzersizlerine başladım. Günde 5 km yürüyorum sabit. Mekik çekiyorum. Ve yürüyüş alanına kadar koşuyorum. 10dk kadar koşuyorum işte. Ama göbeğimi eritemiyorum bu beni rahatsız etmeye başladı. Psikolojik olarakta bir rahatsızlık söz konusu.. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

• Vücudun karşı koyuyor. Sal kendini. Başa çıkamazsın.
  • bobsantino kullanıcısına yanıt
    Pes eden biri olmadım hiç, söylediklerine katılmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BySUPERMANs -- 28 Ağustos 2014; 3:11:24 >
  • Göbek spordan çok beslenme ile erir. Diyet uyguladınmı? Birde en son göbek şekil alır eğer spor yapıyorsan.
  • PoseDn kullanıcısına yanıt
    Diyet kesinlikte uygulamadım. Sadece ekmeği kestim. Hamur işi ve abur cuburu kestim. Çayın şekerini azalttım vs. Spor yapıyorum işte yazdığım kadarını 2 günde 1 spor yapıyorum
  • MegaLived, öncelikle şunu belirteyim ki yürümenin kilo vermek konusunda etkisi olmasına karşın, gerçekte tam anlamıyla bir kilo verme sağlamayacak. Eğer hafif tempo koşabiliyorsan, mutlaka koşmanı tavsiye ederim. Çünkü koşma vs yürüme konusunda son yapılan çalışmalar gösterdi ki, koşulan sürenin iki katı üç katı sürelerde yürünse dahi koşunun yaktığı kaloriye yaklaşılamıyor. Ama mesele sadece kalori yakımı değil;

Kontrol gruplarında yapılan çalışmalar gösterdi ki, koşu aynı zamanda endokrin sistem aracılığıyla iştahı kontrol ediyor. Koşu sonucu oluşan bazı endokrin sistem hareketleri, iştahın baskılanmasına yol açıyor. Biyokimyasal olarak kanıtlandıktan sonra, davranışsal olarak denendi ve günde 1 saat yürüyenler ile 45 dakika koşanlar üzerinde çalışıldı. 1 saat yürüyenler, ardından açık büfeye geçtiklerinde yaktıkları kaloriye yakın kalori alırken, koşanlar yaktıkları kalorinin yürüyenlere kıyasla daha azıyla doydu.

Ayrıca eğer zamanının kısıtlı olduğunu düşünüyorsan, Tabata güzel bir çözüm olabilir. Eğer kardiyolojik bir problemin yoksa, Tabata, nabzının spor bittikten sonraki 5 saat içerisinde de normalin üzerinde seyretmesini sağlayarak gün boyunca yaktığın kaloriyi yukarıda tutar.

Göbek sporla erimez şekillenir denmiş. Göbek, anaerobik egzersizlerle erimez, şekillenir. Ancak, aerobik enerji sistemini devreye sokan (kardiyo dediğimiz egzersizler) egzersizler ile göbek "erir". Bunlarda koşul, nabzı belirli bir süre belirli bir eşiğin üzerinde tutacak egzersizler olmalarıdır. Örneğin 10 dakika çok yüksek tempo koşmak, yağ yakım enzimlerinin çağrılması için yeterli süreyi doldurmayabilir, buna karşın 45 dakika hafif tempo jogging, nabız eşiğini daha uzun süre yukarıda tutacağı için daha faydalı sonuçlar verecektir. başlangıç için , kardiyo egzersizlerinizi 15-20 dakikanın üzerinde bir süreklilikte tutun. (Tabata apayrı bir konu.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spartico -- 28 Ağustos 2014; 3:54:29 >

• Bildiğim kadarıyla vicudda duran eski yağalar zor kırılıyor ve eriyor pes etme belki 3-4 ay kilo veremezsin ama ondan sonra çok rahatlarsın bence. Spor salonuna yazılmanı öneririm paran varsa .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göbek eritme yöntemlerii
    7 yıl önce açıldı
    Koşarak göbek eritmek
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi Google'cı istemezükçüler doluşmadan şuraya bir dip not düşeyim;

*Kardiyo egzersizlerde koşul nabzı belli bir eşiğin üstünde belli bir süre tutmaktır 'dan kastımız, aerobik enerji sisteminin devreye girmesi. Bu da, kandaki VO2 (oksijen hacmi) oranıyla ilgili. Gelip ayar vermeye kalkan olur diye bu burada dursun.
  • Vücutta en zor eriyen kısım göbek olduğunu okumuştum vazgeçme derim. (En son eriyen de olabilir vazgeçme derim.)
  • spartico kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum. Bundan sonra yürümek yerine orta tempo koşarım 1 saat. Umarım sonuca böylelikle ulaşabilirim :)
  • Arkadaşlar kesinlikle pes etmeyeceğim. Kafama koyduğum şeyleri yapmak için hep mücadele verdim :)
  • bel bölgesi kas olmayan tek bölge. O yüzden oradaki yağların gitmesi diğer bölgelerine nazaran 3-4 kat daha zor olur. Ne hareket yaparsan yap, bel bölgesi için en fazla iskelet kaslarını çalıştırırsın bi kol karın bacak kası değiller sonuçta. O yüzden yağ kırdırma zımbırtılarına bakabilirsin güven olur mu bilmem ama araştırıp denenebilir. Ayriyetten birçok diyet türü var yağ yakıcı yağ kırıcı diye geçiyor, gidip internetten bulduğun bi diyeti de yapamazsın sonuçta. Ve spor yapmaya devam edersen er geç gidecektir onlar hemen sonuç beklememeye bak.
  • İskelet kası? Bel bölgesinde kas yok? Bu tarz iddiaları biraz daha detaylandırırsak sevinirim. Mesela iskelet kası nedir? Triceps Brachii ne kasıdır? İnsan vücudunda üç tip kas vardır ve "İSKELET KASI" , insan vücudundaki istemli kasılabilen tek kas türüdür. Yani triceps de, biceps de, pectoralis ailesi de, latissismus dorsi de özetle spor yaparak çalıştırdığınız, isteyerek kasabildiğiniz bütün kaslardır. Dolayısıyla zaten bir insan ne yaparsa yapsın en fazla iskelet kasını çalıştırabilir. (Kol karın ve bacak kasları da iskelet kasıdır.)

Bel bölgesinin neresinde kas yoktur? Musculus obliquus externus abdominis ne patates mi?

Bu arada MegaLived, eğer gidebiliyorsan haftada 1-2 gün kickboks gibi bir aktiviteye gidebilirsen senin için çok iyi olur. Hem orada yapacağın harika bir kardiyo olacaktır hem de tekme atmak bel ve mide bölgeni çok iyi çalıştıracak, aynı zamanda kalçanda ve baldırlarında da çok etkili olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: spartico

İskelet kası? Bel bölgesinde kas yok? Bu tarz iddiaları biraz daha detaylandırırsak sevinirim. Mesela iskelet kası nedir? Triceps Brachii ne kasıdır? İnsan vücudunda üç tip kas vardır ve "İSKELET KASI" , insan vücudundaki istemli kasılabilen tek kas türüdür. Yani triceps de, biceps de, pectoralis ailesi de, latissismus dorsi de özetle spor yaparak çalıştırdığınız, isteyerek kasabildiğiniz bütün kaslardır. Dolayısıyla zaten bir insan ne yaparsa yapsın en fazla iskelet kasını çalıştırabilir. (Kol karın ve bacak kasları da iskelet kasıdır.)

Bel bölgesinin neresinde kas yoktur? Musculus obliquus externus abdominis ne patates mi?

Bu arada MegaLived, eğer gidebiliyorsan haftada 1-2 gün kickboks gibi bir aktiviteye gidebilirsen senin için çok iyi olur. Hem orada yapacağın harika bir kardiyo olacaktır hem de tekme atmak bel ve mide bölgeni çok iyi çalıştıracak, aynı zamanda kalçanda ve baldırlarında da çok etkili olacaktır.

sen doktormusun kardeş

• quote:

Orijinalden alıntı: PoseDn

quote:

Orijinalden alıntı: spartico

İskelet kası? Bel bölgesinde kas yok? Bu tarz iddiaları biraz daha detaylandırırsak sevinirim. Mesela iskelet kası nedir? Triceps Brachii ne kasıdır? İnsan vücudunda üç tip kas vardır ve "İSKELET KASI" , insan vücudundaki istemli kasılabilen tek kas türüdür. Yani triceps de, biceps de, pectoralis ailesi de, latissismus dorsi de özetle spor yaparak çalıştırdığınız, isteyerek kasabildiğiniz bütün kaslardır. Dolayısıyla zaten bir insan ne yaparsa yapsın en fazla iskelet kasını çalıştırabilir. (Kol karın ve bacak kasları da iskelet kasıdır.)

sen doktormusun kardeş

Yok bir miktar fizyoloji ve nöroloji bilgim var diyelim biz ona :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.