Şimdi Ara

Goat Simulator Türkçe Yama Çıktı (03.12.2014)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
5.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (24.11.2014)Herkese merhaba, goat simulator'e mmo eklentisi çıkınca dayanamadım aldım oyunu geç bile kaldım sanırım. Oynarken Türkçe olsa ne kadar güzel olur diye düşündüm ve dil dosyalarına umutsuzca bakarken not defteri ile düzenleme yapabildiğimi gördüm ve başladım çeviriye. İlk defa bir çeviri işiyle uğraşıyorum o yüzden biraz hamım bu konuda ama yarıda bırakmayıp bitireceğimin sözünü verebilirim size.

Goat Simulator Türkçe Yama Çıktı (03.12.2014) Goat Simulator Türkçe Yama Çıktı (03.12.2014)
     Goat Simulator Türkçe Yama Çıktı (03.12.2014) Goat Simulator Türkçe Yama Çıktı (03.12.2014)

Yama Notları
    -Oyunu bende ki Steam versiyonundan çevirdim ama Steam olmayan versiyonlarda da sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Ama oyununuzun versiyonunun 1.2.34205 olduğuna dikkat etmenizi öneririm, benim ki böyle.
    -Yamayı uygulamadan önce "...SteamApps\common\GoatSimulator\GoatGame\Localization" konumundaki "INT" klasörünün mutlaka yedeğini alın.
    -Yamadan kaynaklı oluşacak tüm sorunlar kullanıcı sorumluluğundadır.
    -Yamayı uygulamak için; İndirmiş olduğunuz sıkıştırılmış dosya içerisindeki "INT" klasörünü "...SteamApps\common\GoatSimulator\GoatGame\Localization" konumuna yapıştırınız ve dosya değişikliğinin hepsine evet deyiniz.

Açıklamalar
    -Bazı yerlerde fark edeceksiniz ki İngilice olan yerler var, bunları bilerek bıraktım çünkü anlam bütünlüğünü korumam gerekiyordu, özellikle diğer oyunlara, filmere gönderme varken.(replikler, adlar vb.)
    Örnek: Ghost Rider->Goat Rider veya Christian Bale->Christian's Bale
    -Yine bazı yerlerde yazım hataları veya saçmalamalar görebilirsiniz fakat onlar hata değil orjinali bilinerek hatalı yazıldığı için veya saçmaladığın için(beklenildiği gibi) bende öyle çevirdim.
    Örnek: Stonehenge->Goathenge->Keçihenge veya iPhone->iQuest->iGörev
    -Goatville'de Coffee Stain Studios'un binası var ve ikinci kattaki TV'de minioyunlar oynanabiliyor oradaki oyunlardan sadece Flappy Goat'ı oynayabiliyorum diğerlerini oynayamadım bir sorun var sanırım, o yüzden çevirisini de kontrol edemedim kaymalar vs. var mı diye.
    -Oyunda Kafa At Masa gibi Kafa At, Tekmele ve Dil At'a özel bir devrik cümle sıkıntısı var. Bunun sebebi ise oyunun işleyişinin Kafa At + Nesne(Masa/Araba/Çit...) şeklinde olmasından kaynaklanıyor. Bir cümle değilde iki ayrı parçadan oluşan bir cümle gibi.
    -Belirli yerlerde türkçe karakter sorunu görebilirsiniz "tusa basiniz" gibi. Çoğunlukta sıkıntı çıkarmasa da bazı yerlerde font değişikliğinden kaynaklı sanırım böyle bir durum ortaya çıkıyor.

Çevril(e)meyen Yerler
    -Truck kelimesini Tır şeklinde çevirmiş olmama ve dil dosyalarından Truck kelimesi içeren başka nesne bulamamama rağmen; Goatville'de ki havuzun orada ki 'Truck' Türkçeye çevrilmiş haliyle Tır olarak geçiyorken, yol üzerinde gidip gelen 'Truck' lar İngilizce haliyle kalmakta anlamadım gitti.
    -Oyuna ilk girdiğiniz menüde key bindings'i tuş atamaları şeklinde görüyorsunuz fakat oyunu oynarken ESC'e basıp menülere baktığınızda key bindings'i İngilizce haliyle görüyorsunuz, buda yukarıda bahsettiğin Truck sorunuyla aynı.
    -Bazı keçi mutadorları dil dosyasında olmadığı için çevrilemedi.
    -Oyunun MMO kısmında görmüşsünüzdür ki sol alt tarafta chat kısmı var. Chat konuşmalarını Türkçe'ye çevirmiş olmama rağmen bu dosyaya veya başka bir dil dosyasına dahil olmayan konuşmalar var ve haliyle onlar İngilizce olarak kalmış durumda. Aslında bu iyi de oldu sunucudaki herkesin Türkçe konuşmasını beklemek ütopik olurdu. :P
    -Yine MMO kısmında NPC ve yaratık isimleri dil dosylarında yoktu bu yüzden İngilizceler.
    -Yükleme ekranıda maalesef İngilizce, dil dosylarında bununla ilgili bir şey yoktu ve yüksek ihtimal oyun dosyaları içinde gömülü halde.

Kısacası dil dosyalarında bulduğum İngilizce olan herşeyi çevirdim, elbet gözden kaçan şeyler, hatalar olabilir bunları yazarsanız sevinirim. Herkese eğlenceli oynamalar. :)

Burak KARABEY

İndirmek için: Yandex

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necrospiritus -- 3 Aralık 2014; 12:29:20 >

• IOS versiyonuna Türkçe dili eklendi. Büyük ihtimal ile bir güncelleme yapılacak ve PC versiyonu da Türkçe olacak. Ümidini kırmak istemem ama boşa uğraşıyor olabilirsin. Ya da en kötü İngilizceni geliştirmiş olursun :)
  • Bu son çıkan MMO olan sürümünü mü çeviriyorsunuz?
  • DarkEternal kullanıcısına yanıt
    Evet, 1.2.34205 sürümünü
  • byflash kullanıcısına yanıt
    İngilizce hali anlaşılmayacak kadar zor değil uzun uzun konuşmalar yok zaten :) zevkine yapıyorum ve aynen kelime dağarcığım gelişiyor, güzel oluyor. :)
  • necrospiritus kullanıcısına yanıt
    İlk başlarda çok keyiflidir çeviri işi. Sonra insanların tacizleri ile dayanılmaz bir hal alır ve bir süre sonra da bıkarsın. oyunceviri.com'u aynı şevk ve heyecan ile kurmuştum. O kadar emeğe değmeyeceğini anladım zira Türk oyuncuları kıymet bilmiyor.

Sana kolaylıklar diliyorum :)
    Oyunçevirinin yükselişini ve sonrasında düşüşünü hepimiz tanık olduk malesef. Kesinlikle katılıyorum Türk oyuncuları kıymet bilmiyor, yapılan işin gönüllü olduğunu bile bile hesap sorar oluyor, hesap elbet sorulmalı vaat edilen bir şey var ama dozunda olmalı. Neyse bu konuya girildimi çıkılmıyor söylenecek çok şey var, teşekkür ederim. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    the police 2 türkçe yama 2019
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yama çıkmıştır arkadaşlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byflash

İlk başlarda çok keyiflidir çeviri işi. Sonra insanların tacizleri ile dayanılmaz bir hal alır ve bir süre sonra da bıkarsın. oyunceviri.com'u aynı şevk ve heyecan ile kurmuştum. O kadar emeğe değmeyeceğini anladım zira Türk oyuncuları kıymet bilmiyor.

Değerli eski admin Ömer ÖZ,2010'dan beri oyunçeviri'nin üyesiyidim sizin zamanınınızda site çok aktif,forum kaliteli ve canlı idi.Ve kaliteli işler çıkarıyordu.Siz ayrıldıktan sonra da bir süre kalite Okan şen,Siad sürücü,Onur saatçioğlu ve birkaç çekirdek kadro ile bu devam etti.Ama malesef onlar da ayrılınca site çöktü.Malesef artık siteye bakmaz oldum,güzelim site ne hale geldi,büyük kayıp oldu bizim için.Ama dikkat ediyorum da,yanlışım yoksa hala ara sıra yama kurulumlarını hazırlıyorsunuz.Yanlış mı biliyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: ALPOLİC_FR

quote:

Orijinalden alıntı: byflash

Değerli eski admin Ömer ÖZ,2010'dan beri oyunçeviri'nin üyesiyidim sizin zamanınınızda site çok aktif,forum kaliteli ve canlı idi.Ve kaliteli işler çıkarıyordu.Siz ayrıldıktan sonra da bir süre kalite Okan şen,Siad sürücü,Onur saatçioğlu ve birkaç çekirdek kadro ile bu devam etti.Ama malesef onlar da ayrılınca site çöktü.Malesef artık siteye bakmaz oldum,güzelim site ne hale geldi,büyük kayıp oldu bizim için.Ama dikkat ediyorum da,yanlışım yoksa hala ara sıra yama kurulumlarını hazırlıyorsunuz.Yanlış mı biliyorum?

Sadece OyunCeviri.com sitesi için değil, başka siteler ve bağımsız yama yapımcıları içinde kurulum dosyası hazırlıyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: necrospiritus

Yama çıkmıştır arkadaşlar.

Eline, diline, emeğine sağlık kardeşim :)
    Teşekkür ederim. :)
    Çalışmalarının devamını bekleriz.Kolay gelsin.Birşey sorayım,bir yama kurulumu hazırlamak ne kadar vakit alıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALPOLİC_FR

Çalışmalarının devamını bekleriz.Kolay gelsin.Birşey sorayım,bir yama kurulumu hazırlamak ne kadar vakit alıyor?

En az 2 saat, en fazla 3 gün :)
  • oyunu nedense sevmiyorum kanım ısınmadı sitede yer vermiyorum :D
    ama türkçe çalışması harika tam sürümü çıkardığında geniş bir konuyla yayınlarız iyi olur :)
  • Üç gün de çok uzun zamanmış,bu kadar sürmesinin sebebi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: necrospiritus

İngilizce hali anlaşılmayacak kadar zor değil uzun uzun konuşmalar yok zaten :) zevkine yapıyorum ve aynen kelime dağarcığım gelişiyor, güzel oluyor. :)

Arkadaşım eline sağlık,oynamadığım bir oyun ama mutlaka oynayanlar vardır.Seni yeni çevirilerle görmek isteriz!
  • Türkçe Yamalar bölümüne eklenmemiş hocam. :)

@XanthiN
  • beyler bu oyunu split screen oynarken 360 kolu harici joyisticle olmuyormu ? 2 kişi oynıcazda
  • Cascella kullanıcısına yanıt
    taşındı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.