sade ve öz olmuş off roald özelligi olmaz ama gezmek için güzel bi araç olmuş bence devam usta geliştir aracını
quote:
Orjinalden alıntı: 33rt@@n
quote:
servet volt kardesim fikrin için tesekkür ederim ama yanlış anlasıldım galiba 80 model fordun sasesini kullanmıcam o na özel birazda küçük sase yaptırabilirmiyim onu sordum yaptırabilirsem 80fordun parcalarını(motor saft difransiyel vs)resimdeki araca sığacak sekilde sığdırabilirmiyim resimdeki aracın birazda büyü olabilir durumlar elverişli olmazsa herkezden bu konuda yardım bekliyorum AKINCO kardesim yoksun nerelerdesin bi fikrini öğrenmek istiyorum
İlgin için teşekkür ederim.Herkes birşeyler soruyor ama ne benim ne de Hakkı abinin(arsipel) işi otomotiv değil.Bizler de sizler gibi sadece amatörüz.Fikirlerimize değer verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yapmayı düşündüğün araç için fikrimi sorarsan hiç kendini yorma derim.Hele işçiliğinin çoğunu dışarıda yaptıracaksan, yapacağın masrafı hesaplayamıyorum bile. Dağıtacağın minibüsün motoru önde, aktarım arkada.O motor ve şanzımanı yerleştireceğin şasenin adamakıllı sağlam bişey olması lazım.Diyelim ki onu hallettik, şaft ve arka aks boylarında kısaltma yaptırman lazım.Elimdeki hazır malzemeleri kullanayım diye düşünmüş olabilirsin, ancak "yüzü astarını geçer" dedikleri deyim tam bu araca uyar. Resimdeki gibi bir araç düşünüyorsan arkadan motorlu araçların motor ve aktarma sistemini kullanmanı öneririm.Ki benzer araçların çoğu volsvogen motorludur.Başarılar.
bi motor buldum çok haarika ne diyorsunuz scooter 150 cc şase falan 500 iyimi çok güzel .................... ............. .. . . . ..
arkadaşım senin yapmak istediğin bu araç bayağ zor olur senin için ve maliyetinden de sıkılırsın ayrıca bu bi vos vos . bide bu araç kaplumbağa şasesi üzerine kuruluo şaseyi türkiyede bulamazssın polyesterden yapılio tama çok güzel olur ama bu iş kesinlike türkiyede yapıcaka iş deil yapılır gib duruo ama hiç bulaşma çok sorun yaşarsın hollandada görmüştüm bunlardan hatta sahibiyle konuştum 1 senemi aldı diyor ayrıca parçalar rın hepsi kendi üretimi deil özel üretim satılıyor dedi türkiyelik iş deil bu gene söylüyorum burası türkiye biz bile go kart yaparken neler çekioz sen bununla başına bela alırsın
quote:
YAPMAK İSTEDİM ARACTA BU AKINCO VE ARSİPEL KARDESLERİM SİZİNDE YORUMUNUZU BEKLİYORUM 80MODEL FORDUN PARCALARINI BU ARACA GÖRE AYARLAYABİLİRMİYİM SİMDİDEN TESEKKÜRLER KARDESLERİM
akınco abi ben bunlardan gördüm hollandada kendileri şasi yapmiolar bunlar vos vos şasesi üzeine oturuyor polyester kaporta ama o kaporta türkiyede çok zor bencede bulaşmasın haklımıyım
tesekkürler akın kardesim o zaman en iyisi bi vosvos yada bis 126 alıp üstünü kestirmek belkide acılır kapanır yaptırmak resimdeki gibi bu bir bis126
quote:
quote:
servet volt kardesim fikrin için tesekkür ederim ama yanlış anlasıldım galiba 80 model fordun sasesini kullanmıcam o na özel birazda küçük sase yaptırabilirmiyim onu sordum yaptırabilirsem 80fordun parcalarını(motor saft difransiyel vs)resimdeki araca sığacak sekilde sığdırabilirmiyim resimdeki aracın birazda büyü olabilir durumlar elverişli olmazsa herkezden bu konuda yardım bekliyorum AKINCO kardesim yoksun nerelerdesin bi fikrini öğrenmek istiyorum
merhaba arkadaşım bu senin yapmak istediğin arabayı genel olarak woswosun kasa sını komble cıkartıyorlar ve şasini küçültüyorlar ve kasasını hazır yapıyorlar polyesterden ama bizim türkiyede yapacak birisi varmı bilmiyorum ben bu arabanın yapılışını izlemiştim baştan sona cok zordu yani yapmak istesen bile cok maliyetli olur ama yapılıncada cok güzel olur
quote:
tesekkürler akın kardesim o zaman en iyisi bi vosvos yada bis 126 alıp üstünü kestirmek belkide acılır kapanır yaptırmak resimdeki gibi bu bir bis126
Yanlış anlamadıysam sen bu aracı yapmak değil, yaptırmak istiyorsun.Şayet kendin yapmayacaksan sana tavsiyem Bursa'daki oto sanayilerini araştırman.Araç modifiyesi konusunda aşmışlar.Aracı istediğin şekile sokturabilirsin ancak bütçe konusuna hiç girmiyorum, malum, zevk işi dünyanın her yerinde pahalıdır.
EVET AKIN KARDESİM DISARIDA YAPTIRACAM AMA BURSA BENİ AŞAR :=) SAMSUNDA YAPTIRACAM
caryzi KARDESİM KASA DEDİĞİN TAM OLARAK NERESİ BİRAZDA ACARMISIN KONUYU POLYESTER YERİNE KALIN Bİ SAC OLMAZMI
caryzi KARDESİM Kasa DEDİĞİN TAM OLARAK NERESİ BİRAZDA ACARMISIN KONUYU POLYESTER YERİNE KALIN Bİ SAC OLMAZMI
kasa dedigi arabanın kaportası arkadasım.kalın sac cok malıyetlı ve yaparken cok ugrastırır bide ufak bi vurukta büküldümü düzeltmek cok zor.polyesterin yapımı daha kolay ve malıyetı cok ucuz.(anadol arabaların kaportası polyesterdır)carptıgın zaman hemen düzeltilebilinir veya degiştirilebilinir....
motosiklet motoruna nasıl uydurdun gifransiyeli 5 geri vites nasıl oluyo anlmadım 1 geri olmuyacakmı o arsipel usta senin şu difransiyelin fotolarını eklesene merak ettim şimdi sana zahmet
bizim burlarda kupa derler kaporta yada kasa yerine neyse polyester kupayı nerede yaptırabilirim o araca göre ve fiyat ından haberi olan arkadaslar cvp yazarlarsanız sevenirim şimdiden tesekkürlr
qwedqd
arkadaşlar bursada kürşat sancaklı adında bi usta benm kafamdaki aracın aynısını yapmış kürsat ustada o resmi görmüş galiba resmini gönderiyorum
abiler 150 cc scooter motoru ne kadar olur buldum ben bir tane 500 istiyo ama hepsine şase falan tüm parçalara bence biraz çok ucuz geldi çünkü çok pahalı ediyormuş.................................................................................................................................................................................... .. .. .. .
herkesin yorumunu beklşiyorum ama bi türlü yazzmıyosunuz lütfden yazın.......
quote:
Orjinalden alıntı: samils
akinco abi yardım
bende yeni başlayacam daha malzeme almadım ama temin edemiyeceğimi düşündüğüm bazı şeyler var(alta koydum) internet üzerinden nerden temin edebilirim
1.koltuk (basit bişey olcak ör.:stad tipi:)) 2.Direksiyon simidi 3.Fren Sistemi
abi daha eklerim heralde
Sorularım 1_Zincir ve Dişlileri sanayiden falan bulabilirmiyim 2_ amortisör olmazsa olmazmı?? 3_gaz ve fren pedallarını nasıl eklerim [(pazar arabası tekerlegi düşünüyorum)] 4_ abi ben rimonun alpha kart varya onun gibi bişey yapcam yani buggy deil onun planlarını çizip verebilirmisin zahmet olmazsa :) 5_motoru 6,5 veya 5,5 almayı düşünüyorum nasıl olur sence? 6_ Tahminen 6,5 motorla kaç 5,5 motorla kaç basarım? 7_Çok sordum galiba özür dilerim
http://www.kartbuilding.net/ sitesinde yapmak istediğin aracın planları var.Sorduğun malzemelerin tamamının nerelerde bulunabileceği defalarca anlatıldı, bi zahmet forumu oku. Yapacağın hız motor gücü, aracın ağırlığı ve uygulayacağın güç aktarma oranına bağlı.Yapacağın araç için 40-50 km hız yeterli. Arabanın herşeyini tamamlayıp yürür hale getirdiğinde hız isteğinden vazgeçeceğinden eminim, sen 6.5 HP motorla işe başla. Pazar arabası tekerleği şakaydı herhalde
quote:
arkadaşlar bursada kürşat sancaklı adında bi usta benm kafamdaki aracın aynısını yapmış kürsat ustada o resmi görmüş galiba resmini gönderiyorum
Bu model tüm dünyada kabul görmüş standart kum buggysidir.Böceğe benzediği için BUGGY(BÖCEK) ismini almıştır Anlaşıldı seni bu sevdadan vazgeçiremeyeceğiz.Bir kaç model de ben ekleyeyim de iyce iştahın kabarsın