Şimdi Ara

go-kart yapalım (558. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yüksel varlı

2014 ün ilk dakikalarında öncelikle değerli forum arkadaşım m.ismet'in ve tüm forumdaşların yeni yılını kutluyorum. Hayırlara vesile olur inşallah.
    Gaz'a gelmemek konusunda kendine fazla güvenme...

Teşekkür ederim öğretmenim , bilmukabele :)
  • tekrar merhaba yeni yılınız kutlu olsun
    shift 41 abim ben 15 yaşındayım sana bi onerim olacak yazın yaptıgım 3 tekerli aracın resimleri ön 2 teker olması daha hoş duruyor elimden kaporta işi gelmediği için kaporta yapamadım bi düşün benim 3 lastikliyi

1 resimler 2 sene onceki yaptım arac masllah topluca binmiştik
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: kartifor

tekrar merhaba yeni yılınız kutlu olsun
    shift 41 abim ben 15 yaşındayım sana bi onerim olacak yazın yaptıgım 3 tekerli aracın resimleri ön 2 teker olması daha hoş duruyor elimden kaporta işi gelmediği için kaporta yapamadım bi düşün benim 3 lastikliyi

1 resimler 2 sene onceki yaptım arac masllah topluca binmiştik
     go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım go-kart yapalım

Eyvallah kardeşim, sağolasın.

Şimdilik çözüm için arkadaki aksı ortadan ikiye keseceğiz. Böylece çekişi tek tekerden alacağız. Yaptığımız şaseye bakarsan ortadan da bir destek geçiyor boylamasına. Oraya da diğer rulmanların hizasında bir tane daha rulman koyacağız. Ortadan ikiye ayırdığımız aksın başlarını da o rulmanın içine geçireceğiz.

Yani; sol aks parçası (dişlinin bağlı olduğu aksın parçası) - Yataklı rulman - Sağ aks parçası

Büyük ihtimal sorunu çözmüş olacağız artık düzelmezse de bir süre ara vereceğiz mecburen. Finaller başlıyor çünkü haftaya.

• ders daha önemli tabiki ben 1 aracı yaparken kendimi kaptırdım biraz 8.sınıfta sbsye son 5 günde hazırlandım
  • SA Arkadaşlar ben bi araba yapacam şahsesi tahminen 100 kilo civarı olacak bu motordan 4 tane kullanacam mağlum benzin pahallı bu da aküyü hem dolduracak hem yiyecek sadece 1 motorun hızı sizce kçtır bilginiz varmı yardımlarınızı bekliyorum..
     go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi safa232 -- 3 Ocak 2014; 22:00:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: safa232

SA Arkadaşlar ben bi araba yapacam şahsesi tahminen 100 kilo civarı olacak bu motordan 4 tane kullanacam mağlum benzin pahallı bu da aküyü hem dolduracak hem yiyecek sadece 1 motorun hızı sizce kçtır bilginiz varmı yardımlarınızı bekliyorum..
     go-kart yapalım

kwh kaç ve rpm yazcagını düşünüyorum üzerinde veya modelinde

• Merhaba Arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum bana şu videodaki gibi bir ön düzen lazım uygun fiyatlı satmak isteyen olursa iletişime geçebilir sadece ön şase teker bağlantıları salıncaklar falan lazım. fazla büyük olmasına gerek yok genellikle yolda kullanmayı düşünüyorum yani buggy ön düzeni falan ağır olur heralde benim 50cc motora http://www.youtube.com/watch?v=5QfAFvBrWOA
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Bugunu yine bi husranla bitirdik. Cekisi 2 tekerden aldigimiz icin donuslerde cok sikinti oluyor. Mecburen cekisi teke dusurup 4 teker bi araca gecis yapmayi dusunuyoruz. Bu maceraya bir sure mola veriyoruz artik.

Peki 2 tekerden cekisi nasil teke dusurebiliriz? Masrafli olur mu?

öncelikle kolaylıklar diliyorum,
    çekişi teke düşürmek çok sağlıklı olmuyor. Diferansiyel takarak yapmanızı öneririm. Zira benim araçta diferansiyel olduğu halde bir tarafın amortisörünü daha yumuşak takmışım diğer taraf hemen patinaj yapmaya başlıyordu. çakıllı ve çamur yolda tabii. Hoş havalı da oluyordu patinaj yaparak kalkmak :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hknhc -- 3 Ocak 2014; 23:44:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hknhc

quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Bugunu yine bi husranla bitirdik. Cekisi 2 tekerden aldigimiz icin donuslerde cok sikinti oluyor. Mecburen cekisi teke dusurup 4 teker bi araca gecis yapmayi dusunuyoruz. Bu maceraya bir sure mola veriyoruz artik.

Peki 2 tekerden cekisi nasil teke dusurebiliriz? Masrafli olur mu?

öncelikle kolaylıklar diliyorum,
    çekişi teke düşürmek çok sağlıklı olmuyor. Diferansiyel takarak yapmanızı öneririm. Zira benim araçta diferansiyel olduğu halde bir tarafın amortisörünü daha yumuşak takmışım diğer taraf hemen patinaj yapmaya başlıyordu. çakıllı ve çamur yolda tabii. Hoş havalı da oluyordu patinaj yaparak kalkmak :)

Tesekkurler oneriniz icin. Suanlik diferansiyelden ziyade aksı ortadan 2 ye ayirmaya karar verdik. Kolaya kacacagiz biraz.

Biz araci asfaltta kullanacagiz. Arazi gibi bi maceramiz olmayacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• HiperRider kullanıcısına yanıt
    kardeş bu konuda en iyi motor çamaşır makinesi motoru hem az elektrik harcar hemde hafiftir
  • quote:

Orijinalden alıntı: abdulkerim61

kardeş bu konuda en iyi motor çamaşır makinesi motoru hem az elektrik harcar hemde hafiftir

aynen öyle onun motoru ile araba yapan var hemde bir türk :) dur linkini atıyım http://www.youtube.com/watch?v=ntH2CIxiP78
    Ömer Kocabeyyoutube
    Elektrikli Araba - Made in Turkey ( Kendi Elektriğini Kendi Üretiyor)
    http://www.youtube.com/watch?v=IDZlyaG8uDA

ama bunları izleyipte aşırı gaza gelme :D

• quote:

Orijinalden alıntı: abdulkerim61

mecnun abi bi bakarsana sevinirim utv vemde orjinal atv motoru vardı geri vitesli yeni aldığım motora şanzıman uydurmam lazım bana yardımcı olurmusunuz
    motorun mili altındadır 27hp 724cc dir acillllll

motorun gücü iyi fakat dikine mili olan motorlar teknelerde, hovercraftlarda iyi oluyor. kara taşıtı için motorunun yan durması lazım. bu durumda da yağlama sorunu yaşarsın. iyi bir araştırma yapmak lazım şanzıman montajı için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiperRider

http://www.denizmotorum.com/katana-15-hp-benzinli-motoratimax-pmu1083 ben bu motora scooter varyatörünü taksam uyar mı (uydurmaya çlaısıcam eğer torna felan felan fazla olmazssa) uydurduk diyelim varyaötr veya motor zarar görür mü ?

zara görmektn kastım varyatördeki arka kavrama nelli hp için yapılmış eğer ondan fazla hp verirsek yiyebilir diyolar.

cevabımı bekliyorum :D

motorun fiyatı uygun. motor mili çapı da 25 mm dir büyük ihtimalle. ona uygun adem seyhan dan alabileceğin kuru kavramayla sorun yaşamazsın. daha yüksek beygir gücüne dayanır olarak yapıldığı için sorun yaşamazsın. 170 tl fiyatı vardı ve senin motor miline uygun olarak imal edebiliyor. scooter varyatörünün fiyatı ve motor miline uydurma için harcayacağın torna masrafını hesapla 170 tl den ucuza geliyorsa onu seçersin.

• MERHABA BİRAZ ARAŞTIRDIM SCOOTER BULDUM 250 TL İDİ 200 E BIRAKTI ARKADAŞ. ELEKTRİK ARIZASI VARMIŞ hiç çalışmıyormuş SİZCE ALMALIMIYIM?

edit: bu arada galiba çin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seco_54 -- 4 Ocak 2014; 22:04:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: seco_54

MERHABA BİRAZ ARAŞTIRDIM SCOOTER BULDUM 250 TL İDİ 200 E BIRAKTI ARKADAŞ. ELEKTRİK ARIZASI VARMIŞ hiç çalışmıyormuş SİZCE ALMALIMIYIM?

sahibindencomda mı ?
  • bir şey soracam ilk önce yılbaşınız kutlu olsun froklit motoru go kart motoru olarak kulanabilirmiyim hem cekiş gücüde iyi nedersiniz eger olrsa ordan onun frenin filan alıp go kart olarak degerlendirecem

NOT
    froklit hurda ama motoru saglam.
  • kartifor K kullanıcısına yanıt
    go kart olarak kulancaksan bence al ama motor olarak kulancaksan parayı başka yere harca
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartifor

quote:

Orijinalden alıntı: seco_54

MERHABA BİRAZ ARAŞTIRDIM SCOOTER BULDUM 250 TL İDİ 200 E BIRAKTI ARKADAŞ. ELEKTRİK ARIZASI VARMIŞ hiç çalışmıyormuş SİZCE ALMALIMIYIM?

sahibindencomda mı ?

yok hocam bizim buradan bi arkadaş şimdi elimde kalmasın

• mecnunbalci kullanıcısına yanıt
    BU ŞEKİLDE DEVİRİ DÜŞERMİ DİFRANSİYELİ İKİYE AYIRARAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdulkerim61 -- 5 Ocak 2014; 21:33:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: artistumutcan

go kart olarak kulancaksan bence al ama motor olarak kulancaksan parayı başka yere harca

anlamadım
  • 
Sayfa: önceki 556557558559560
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.