Şimdi Ara

go-kart yapalım (557. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 555556557558559
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkeze merhabalar - bu işlerde biraz yeniyim. çevremde birkaç abim forum donanıma uye olmam gerektıgını orada her turlu bılgıyı bulabılecegımı soylediler. bende hemen vakit kaybetmeden üye oldum - öncelikle herkeze selam eder yapmak istediğim projeyi anlatayayım: bu link te goruldugu gibi bir buggy yapmak istiyorum komple baştan sonra yapmama yardımcı olacak- ve her türlü parçayı temin edebılecek birileri varmıdır- ve duydugum kadarıyla bu işleri hobi olarak sureklı yapanlar varmıs sureklı topluyanlar toplayabilecek abilerim varmıdır yardımcı olursanız sevinirim herkeze iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hakkibaba42

Herkeze merhabalar - bu işlerde biraz yeniyim. çevremde birkaç abim forum donanıma uye olmam gerektıgını orada her turlu bılgıyı bulabılecegımı soylediler. bende hemen vakit kaybetmeden üye oldum - öncelikle herkeze selam eder yapmak istediğim projeyi anlatayayım: bu link te goruldugu gibi bir buggy yapmak istiyorum komple baştan sonra yapmama yardımcı olacak- ve her türlü parçayı temin edebılecek birileri varmıdır- ve duydugum kadarıyla bu işleri hobi olarak sureklı yapanlar varmıs sureklı topluyanlar toplayabilecek abilerim varmıdır yardımcı olursanız sevinirim herkeze iyi forumlar.

Forumu baştan sona okumalisin bence
    Diğer abilerimde bunu onereceklerdir
    Bir sorun olursa buraya yazabilirsin veya özel mesaj atabilirsin :))

• benim şuan için merak ettiğim şey: yukardaki yorumda paylastıgım linkteki buggy nin aynısını yapmayı ıstıyorum onun için
    1: O TARZ YADA UZUN BUYUK MAŞA-AMORTİSOR NERDEN BULURUM
    2: ŞASE YAPTIRABILECEGIM BI YER VARMI BILDIGINIZ
    3: 750 CC LİK MOTORSİKLET MOTORLARIMI DAHA İYİ VERİMLİDİR YOKSA ATV-BUGGY VS İÇİN YAPILAN MOTORLARMI DAHA İYİDİR
  • quote:

Herkeze merhabalar - bu işlerde biraz yeniyim. çevremde birkaç abim forum donanıma uye olmam gerektıgını orada her turlu bılgıyı bulabılecegımı soylediler. bende hemen vakit kaybetmeden üye oldum - öncelikle herkeze selam eder yapmak istediğim projeyi anlatayayım: http://www.minibuggy.net/forum/show-off-your-toys-here/12036-my-first-mini-buggy-build.html bu link te goruldugu gibi bir buggy yapmak istiyorum komple baştan sonra yapmama yardımcı olacak- ve her türlü parçayı temin edebılecek birileri varmıdır- ve duydugum kadarıyla bu işleri hobi olarak sureklı yapanlar varmıs sureklı topluyanlar toplayabilecek abilerim varmıdır yardımcı olursanız sevinirim herkeze iyi forumlar.

bu linkteki buggy bana göre zor ve zor olmasının nedeni ben üşengeç biriyim :D

ama yaparsan sana simdiden kolay gelsin sana tavsiyem bu projeye hemen başlama en az 2 ay araştır ve parça temin etme işlemlerini yap dediğim gibi hemen başlama.

benim yaptıgım ise cok sade ve pek zor değil( link :http://resim.donanimhaber.com/upfiles/388952/22B420DD343A4E5CA2DEDFBE061B4553.jpg ) , en zorlancağım kısım ise arka aks tarafı :D

senin göasterdiğim buggy ile araziye çıkacaksan yap derim çünkü bunu yapıpta çıkmamazlık yapmayaksın :D

tabi bunların hepsi şahsi düşüncem bunu da belirtiyim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: HiperRider

http://www.denizmotorum.com/katana-15-hp-benzinli-motoratimax-pmu1083 ben bu motora scooter varyatörünü taksam uyar mı (uydurmaya çlaısıcam eğer torna felan felan fazla olmazssa) uydurduk diyelim varyaötr veya motor zarar görür mü ?

zara görmektn kastım varyatördeki arka kavrama nelli hp için yapılmış eğer ondan fazla hp verirsek yiyebilir diyolar.

cevabımı bekliyorum :D

ben bi soru sormuştummmmm

• quote:

benim şuan için merak ettiğim şey: yukardaki yorumda paylastıgım linkteki buggy nin aynısını yapmayı ıstıyorum onun için
    1: O TARZ YADA UZUN BUYUK MAŞA-AMORTİSOR NERDEN BULURUM
    2: ŞASE YAPTIRABILECEGIM BI YER VARMI BILDIGINIZ
    3: 750 CC LİK MOTORSİKLET MOTORLARIMI DAHA İYİ VERİMLİDİR YOKSA ATV-BUGGY VS İÇİN YAPILAN MOTORLARMI DAHA İYİDİR

1- Amortisör ve diger hazır parçaları motorsiklet tamicilerinde bulabilirsiniz.
    2- Şaseyi kendin yapmanı öneririm yada tanıdık kaynak yapabilen biryerde.
    3- 750 cc öyle azımsanacak bir güç değil bana kalırsa hiç gerek yok :) 50 cc scooter motoruyla yapan bile var bana kalırsa kendinden kavramalı go kart tipi 6.5 , 9 yada 13 hp katana motor alman :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. El 1200 ss kazali motor alip motorunu kullansam diyorum kendi kendime. Bu isi profesyonelce yapan birileri yokmu ;)

• Köpük ve cam elyaftan kaporta yapılabilir mi? Köpüğe gereken şekil verildikten sonra cam elyafla kaplanıp reçine sürüp kullanmayı düşündüm de kaporta niyetine. İş görür mü?
  • hakkibaba42 H kullanıcısına yanıt
    öncelkikle foruma hoşgeldiniz hocam özel mesajda belirttiğiniz kadarıyla hemşeriyiz burda size olabildiğince yardımcı oluruz yanlız özel mesaj gönderirseniz size daha iyi yardımcı olabilirim fikriniz bana kötü geldi çünkü 1200 cc falan bence çok saçma araba daha mantıklı ha birde size iştediğiniz şasinin planını gönderiyimhttp://forum.donanimhaber.com/m_84032712/tm.htm tam istediğiniz şasi adı ise piranha buggy olarak geçer hocam herkeze kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibulut42 -- 31 Aralık 2013; 20:50:35 >

• m.ismet kullanıcısına yanıt
    2014 ün ilk dakikalarında öncelikle değerli forum arkadaşım m.ismet'in ve tüm forumdaşların yeni yılını kutluyorum. Hayırlara vesile olur inşallah.
    Gaz'a gelmemek konusunda kendine fazla güvenme...
  • benim kafam çok karıştı

bi shif41 in kullandıgı cup motorlar var bir de vitesli motosiklet motorları var bunların farkı ne ?

viteslide debriyaj falan var diyolar ve de var galiba peki cupda var mı debriyaj ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiperRider -- 1 Ocak 2014; 14:27:58 >
  • cupta debriaj yok düz vitesli
  • Bu arada halen bana Yardımcı olacak birilerini arıyorum -30-50 beygir arası bişey yapmak istiyorum - profesyonelce yardımcı olabılecek birilerini arıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Sonunda aksı teslim aldık. Yarına vakit kalırsa aks ve motoru sabitleyip direksiyonun demirini kısaltıp kaynaklayacağız. Son olarak da aleti motorcuya götürüp zinciri kısalttıracağız.

go-kart yapalım

fotograftamı sorun var yoksa bendemi sanki ön tekerle şasi aynı boyda gibi geldi bana yanılıyormuyum yoksa ? ön teker yere değiyormu acaba ?
  • Fotografta sorun yok. Bugun direksiyonun demirini kesip kaynakladik ama buyuk bi sorun yasadik. Direksiyonu fazla egik tutmusuz. Aracla hareket halindeyken direksiyon cok zor donuyor ve direksiyonu cevirsek bile arac belirli bir yone donmuyor. Arac, Surukleniyormus gibi dumduz hareket etmek istiyor.
    Bu yuzden direksiyonu daha dik bir hale getirip kaynaklayacagiz.
    @kasim33

• Cup motorlari triptonik olarak dusunmemizdesakinca yoktur bunlar genelde bir gostetge yardimiyla vites secerler yani ileri ve geri manuel motorlar ise yani duz vitesliler (benim en sevdigim) bir debriyaj ve sanziman yarsimiyla calisir herkeze kolay gelsin

• Bugunu yine bi husranla bitirdik. Cekisi 2 tekerden aldigimiz icin donuslerde cok sikinti oluyor. Mecburen cekisi teke dusurup 4 teker bi araca gecis yapmayi dusunuyoruz. Bu maceraya bir sure mola veriyoruz artik.

Peki 2 tekerden cekisi nasil teke dusurebiliriz? Masrafli olur mu?

• Shift41 kullanıcısına yanıt
    Hocam tavsiyemi hagirlatiyim dedim ama lutfen yanlis anlamayin tek tekerden cekis sistemi bence sag arka tekeri bosa doncek bi on teler gibi yapin sonra aks sadece sol arka teleri dondurur ama hala 3 teker kullanabilirsiniz saglikli olur ornekleri mevcut kolay gelsin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: alibulut42

Hocam tavsiyemi hagirlatiyim dedim ama lutfen yanlis anlamayin tek tekerden cekis sistemi bence sag arka tekeri bosa doncek bi on teler gibi yapin sonra aks sadece sol arka teleri dondurur ama hala 3 teker kullanabilirsiniz saglikli olur ornekleri mevcut kolay gelsin hocam

Ne demek hocam, sagolun onerileriniz icin.

Aklima takilan konu su; sag tekeri nasil bosa cikartacagiz? İcine bilyeli bi gobek mi taksak? Ama bu sefer de aks icine girmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 2 Ocak 2014; 20:06:01 >
  • Shift41 kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle hocam aksin icine girmesine gerek yok bence aksa bir yerden cift rulman takarsiniz bu sayede saglikli bir sistem olur rulman gobeginide aksa sabitlerseniz dahada saglikli olur ha birde su an gordum ortadaki profile bir rulman atilabilcek durumu var kolay gozukuyo ama siz bilirsiniz tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibulut42 -- 2 Ocak 2014; 20:37:02 >
  • 
Sayfa: önceki 555556557558559
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.