Şimdi Ara

go-kart yapalım (553. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.353.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar ya hicmi aranizda elektrik kaynakcisi yok ben dogalgazda elektrik ve oksk asetilen kaynakcisiyim karpit tupum ankarada oldugu icin hic getirmedim bu yuzden elektrik kullaniyorum dogalgaz kaynagimda jic kacak cikmazken bakinki profili eritiyorum yokmu cevap verbilcek olan tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alibulut42

Arkadaslar ya hicmi aranizda elektrik kaynakcisi yok ben dogalgazda elektrik ve oksk asetilen kaynakcisiyim karpit tupum ankarada oldugu icin hic getirmedim bu yuzden elektrik kullaniyorum dogalgaz kaynagimda jic kacak cikmazken bakinki profili eritiyorum yokmu cevap verbilcek olan tesekkurler

:)
    eline işe yaramaz bir profil alıp değişik amperlerde deneme yaparsan uygun amperi bulabilirsin.
    doğalgazda gaz altı kullanıyorsun , seçtiğiniz amper ayarı sabitlenmiş olabilir. normal elektrot ile elektrik kaynağında profil kalınlığına göre amperi kendiniz ayarlamalısınız. bnu da dediğim gibi deneyerek bulacaksınız. Elektrot olarak Rutil elektrot kullanmalısınız. (2.25 yada 2,50 iyi olur)

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.ismet

quote:

Orijinalden alıntı: alibulut42

Arkadaslar ya hicmi aranizda elektrik kaynakcisi yok ben dogalgazda elektrik ve oksk asetilen kaynakcisiyim karpit tupum ankarada oldugu icin hic getirmedim bu yuzden elektrik kullaniyorum dogalgaz kaynagimda jic kacak cikmazken bakinki profili eritiyorum yokmu cevap verbilcek olan tesekkurler

:)
    eline işe yaramaz bir profil alıp değişik amperlerde deneme yaparsan uygun amperi bulabilirsin.
    doğalgazda gaz altı kullanıyorsun , seçtiğiniz amper ayarı sabitlenmiş olabilir. normal elektrot ile elektrik kaynağında profil kalınlığına göre amperi kendiniz ayarlamalısınız. bnu da dediğim gibi deneyerek bulacaksınız. Elektrot olarak Rutil elektrot kullanmalısınız. (2.25 yada 2,50 iyi olur)

Kolay gelsin.

yok abi ya ben zaten elektrik ark ve oksi asetilen kullanıyorum amper ayarını falan biliyorum ama 2.5 rutil elektrot amperi dusurunce erimiyor yukseltincede yakıyor işin özü benim elektrot aldıgım yerde birtek 2.5mm rutil elektrot var ben kucuk elektrotu nerden bulurum

• merhabalar ben her sistemi çözdüm fakat debriyajda takıldım kaldım. Tork konvertörü kullanmayı düşünüyorum ama ebay de bu parça 50$ en fazla 100$ görünüyor. Türkiye fiyatı ise ilk sayfalarda okuduğum kadarıyla 500 600 lira. Bu konunun seneler önce açıldığınıda varsayarak 2013 aralık tarihiyle güncel tork konvertör fiyatları ne kadardır?
  • 1-)buggy e araba motoru taksak çok mu büyük olur

2-)vosvos çok basmaz bazıları yerinden bile zor kalkar buggyde de aynısını yapar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgakaraca96

merhabalar ben her sistemi çözdüm fakat debriyajda takıldım kaldım. Tork konvertörü kullanmayı düşünüyorum ama ebay de bu parça 50$ en fazla 100$ görünüyor. Türkiye fiyatı ise ilk sayfalarda okuduğum kadarıyla 500 600 lira. Bu konunun seneler önce açıldığınıda varsayarak 2013 aralık tarihiyle güncel tork konvertör fiyatları ne kadardır?

arkadaşım öncelikle foruma hoşgeldin tork konventeri dediğin sistem sürekli değişimli şanzıman aynı zamanda debriyaj(kavrama) işlevi görür ben tek alınmasından daha çok scooter mototorlarında kullanıldığı için motorla birlikte almanı tavsiye ederim ve piyasa fiyatı 150tl den başlar (motor+tork konvertör) sahibindene bu konuda başvurmanı tavsiye ederim
    www.sahibinden.com
    Classified Ads of New and UsedSpare Parts Spare Parts, Prices of Spare Parts Automotive Equipment are on sahibinden.com
    http://www.sahibinden.com/en/parts-go-kart

• quote:

Orijinalden alıntı: karabostan

1-)buggy e araba motoru taksak çok mu büyük olur

2-)vosvos çok basmaz bazıları yerinden bile zor kalkar buggyde de aynısını yapar mı?

arkadaşım buggy ve go kartlar sonuç itibarıyla atak olması için yapılmış arabalar sen bun araba motoru takıcam dersen ataklığı falan kalmaz ama uygulanabilen bir sistemdir tavsiye etmem
  • alibulut42 A kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim bugün scoter larla ilgili araştırmalar yaptım 9HP 150cc kanuni nin bi motoru boş ağırlığı 120 kilogram ve şöförüyle yaklaşık 200kg olacak.Bu motorun 130KM yaptığını iddia ediyorlar. Benim yapmak istediğim araç 2 kişilik asfalt üzerinde kullanacağım. Elbette 120 kiloyu geçecek boş ağırlığı. 200 kilo olduğunu varsayıp 2 de yolcu , 350 kiloluk bi toplam yükü 9HP bi motor çekebilir mi(150cc) 60-70km yapsa yeter benim için
  • birde güzel birşey buldum fiyatı çok fazla olmamakla birlikte ağırlığı 7KG imiş. 4 ileri 1 geri şanzuman. Bunları nasıl monte eedceğiz acaba debriyajı nasıl halledeceğiz bu parçayı nereye monte edecez fikri olan var mı? bence harika bi parça

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-go-kart-atv,buggy,go-kart-utv-icin-4-ileri-1-geri-sanzuman-120019669/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgakaraca96

birde güzel birşey buldum fiyatı çok fazla olmamakla birlikte ağırlığı 7KG imiş. 4 ileri 1 geri şanzuman. Bunları nasıl monte eedceğiz acaba debriyajı nasıl halledeceğiz bu parçayı nereye monte edecez fikri olan var mı? bence harika bi parça

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-go-kart-atv,buggy,go-kart-utv-icin-4-ileri-1-geri-sanzuman-120019669/detay/

arkadaşım ben eğer vitesli istiyorsan interneti değil piyasayı araştırmanı tavsiye ederim ki ben vitesli motorla hiçbir şeyi değişmem sen eğer bu şanzımanı kullanırsan debriyaj olayına girmen gerekçek oda sıkıntılı bi iş ve bunun için sadece motoru bulunan kavrama vs olmayan bi motor bulman lazım oda pahalıya patlar kolay gelsin

• Merhaba bende buggy yapacağım sizlere bir kaç sorum var benim düşündüğüm malzemeler 2 kişilik buggy için yeter mi ? Yani yolcular dahil 350 - 450 kg civarı taşır mı ?
    1-Katana 13 hp (km 390 r go kart) 13 hp marşlı ipli kendinden şanzımanlı 389 cc
    2-Lastikler ön 7 " ince tanesi tanesi 100 tl arkalar 7 " kalın tanesi 112 tl

Nasıldır taşır mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: vahcan4444

Merhaba bende buggy yapacağım sizlere bir kaç sorum var benim düşündüğüm malzemeler 2 kişilik buggy için yeter mi ? Yani yolcular dahil 350 - 450 kg civarı taşır mı ?

Nasıldır taşır mı ?

şu lastiklerin linkini atsana bi banada lazım :D

• Geçtiğimiz haftasonu aks yapılmadığından bu hafta koltuğu yaptık, direksiyonu bağladık, emme manifoldu alıp depomuzun bağlantılarını yaptık ve son olarak da ufak bir egzost yaptık. Çektiğimiz videoda egzostu henüz yapmamıştık. Yola çıkarma işi bu haftasonuna kaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 16 Aralık 2013; 18:37:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Geçtiğimiz haftasonu aks yapılmadığından bu hafta koltuğu yaptık, direksiyonu bağladık, emme manifoldu alıp depomuzun bağlantılarını yaptık ve son olarak da ufak bir egzost yaptık. Çektiğimiz videoda egzostu henüz yapmamıştık. Yola çıkarma işi bu haftasonuna kaldı.

Scooter motoru mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: HiperRider

quote:

Merhaba bende buggy yapacağım sizlere bir kaç sorum var benim düşündüğüm malzemeler 2 kişilik buggy için yeter mi ? Yani yolcular dahil 350 - 450 kg civarı taşır mı ?

Nasıldır taşır mı ?

şu lastiklerin linkini atsana bi banada lazım :D

Attım facebookdan :D

• quote:

Nasıldır taşır mı ?

Ne diyorsunuz ? Yeterli midir ?

• quote:

quote:

Nasıldır taşır mı ?

Ne diyorsunuz ? Yeterli midir ?

taşır niye taşımasın kaç kişilik yapıcaktın ki ? :D

• quote:

quote:

Geçtiğimiz haftasonu aks yapılmadığından bu hafta koltuğu yaptık, direksiyonu bağladık, emme manifoldu alıp depomuzun bağlantılarını yaptık ve son olarak da ufak bir egzost yaptık. Çektiğimiz videoda egzostu henüz yapmamıştık. Yola çıkarma işi bu haftasonuna kaldı.

Scooter motoru mu ?

Ramzey CUP100'ün motoru.
  • quote:

quote:

quote:

Scooter motoru mu ?

Ramzey CUP100'ün motoru.

vitesli o zaman demi
  • Aynen öyle. 4 ileri vitesi var. Debriyajsız.

@HiperRider
  • 
Sayfa: önceki 551552553554555
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.