Şimdi Ara

go-kart yapalım (386. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tonyalee

quote:

Orijinalden alıntı: dikey1

quote:

Orijinalden alıntı: tonyalee

Tahminimce vardır.Kardeş şimdi sen arabayı yapmaya başla ona göre poryalarına göre mil çektir.Ona görede rulman al.Tekrar söylüyorum forumu okumadan bu işe başlama.Önce motoru al tekerlekleri al.Haa bu arada 60-70 km hız demişsin bide el arabası tekeri kullanacam demişsin.El arabası tekeriyle nereye gidiyon 70 km hızla.El arabası tekerini unut bi defa.Ayriyetten yataklı rulman bulamadım demişsin araştırmadın demekki.Ondan önce ben sana link atmıştım orda her çeşit rulman vardı.
    Forumu okuuuuu.Ondan sonra aklına takılan herşeyi sor ki forumu boş yere doldurmayalım.
    İlk önce malzemeleri topla.Sonra yapmaya başla .....

attıgn link acilmadı hangi tür lastik kullanam adamlar mile gore rulman yaptigini bilmiodum

http://www.hepsisanayi.com/urunler/yatakli-rulmanlar/642_ucp-serisi-rulmanlar/ al bi daha dene.Kardeş sen mili çektir ona göre rulman bulursun illaki olmadı git bi rulman al git tornacıya buna göre bana mil çek de.

kardeş şişme el arabası tekerleği ile neden 70 yapamam bide şişme el arabası tekerlegi virajlara dayanrmı KALITELI SIFIR 150cc lik scooter motorunu kaca bulurm

• sn erkan benli muravey difransiyeli samsunda buldum
    motomed mehmet usta var elinde 3 adet mevcutmuş telefon numarası 0544 204 96 82 arayıp bir görüşün isterseniz anlaşabilirseniz ondan alabilirsin. özürlüler için 3 tekerlekli triporter tarzı ama kasası olmayan araçlar üretiyor. ben yurt dışından daha farklı birşey sipariş ettiğim için için onu beklemek zorundayım 1 ay içinde gelmezse bende ondan bir difransiyel alacağım. kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifsaral

sn erkan benli muravey difransiyeli samsunda buldum
    motomed mehmet usta var elinde 3 adet mevcutmuş telefon numarası 0544 204 96 82 arayıp bir görüşün isterseniz anlaşabilirseniz ondan alabilirsin. özürlüler için 3 tekerlekli triporter tarzı ama kasası olmayan araçlar üretiyor. ben yurt dışından daha farklı birşey sipariş ettiğim için için onu beklemek zorundayım 1 ay içinde gelmezse bende ondan bir difransiyel alacağım. kolay gelsin.

aradım numarasını verdiğiniz ustayı 750 tl istiyor diferansiyele biraz uçuk bir rakam söyledi daha önce allan arkadaşlardan öğrendiğim 150 tl civarı birşeymiş elinde muravey diferansiyel olup satmak isteyenler yazsın verebilecegim rakam 150 tl civarı herkeze kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkanbenli

quote:

aradım numarasını verdiğiniz ustayı 750 tl istiyor diferansiyele biraz uçuk bir rakam söyledi daha önce allan arkadaşlardan öğrendiğim 150 tl civarı birşeymiş elinde muravey diferansiyel olup satmak isteyenler yazsın verebilecegim rakam 150 tl civarı herkeze kolay gelsin

haklısın fiyatı biraz pahalı piyasada bulunmadığı için fakat senin dediğin gibi 150 tl civarı olsaydı kimse arka düzeni milli yapmazdı ben enson abuzercan nickli arkadaşın 250 tl ye sattığını biliyorum. ama piyasada bulunamayınca kıymetli oluyor kapanın elinde kalıyor. dediğim gibi ben sipariş ettiğim farklı bir ürün var onu bekliyorum aysonu gibi gelecek bi aksilik çıkmazsa inşallah ben onu takıp denedikden sonra memnun kalırsam isteyen herkese temin etmeyi düşünüyorum hem sıfır ürün hemde 750 gibi uçuk bir rakam değil daha ucuz

• quote:

quote:

quote:

haklısın fiyatı biraz pahalı piyasada bulunmadığı için fakat senin dediğin gibi 150 tl civarı olsaydı kimse arka düzeni milli yapmazdı ben enson abuzercan nickli arkadaşın 250 tl ye sattığını biliyorum. ama piyasada bulunamayınca kıymetli oluyor kapanın elinde kalıyor. dediğim gibi ben sipariş ettiğim farklı bir ürün var onu bekliyorum aysonu gibi gelecek bi aksilik çıkmazsa inşallah ben onu takıp denedikden sonra memnun kalırsam isteyen herkese temin etmeyi düşünüyorum hem sıfır ürün hemde 750 gibi uçuk bir rakam değil daha ucuz

SİZİN ALDIGINIZ ÜRÜN NASIL BİRŞEY İSMİ NEDİR BİZDE BAKSAK ÖZELLİKLERİNE FALAN KARDES İSMİNİ VERİRSEN SEVİNİRİM...

• bildiğiniz gibi ilk aracım baya uğraşarak topladığım bir suzuki atv idi bunda aynı scooterlardaki gibi varyatör sistemi vardı ayrıca varyatörün içinde geri vites sistemi vardı yani granktan çıkan mil varyatöre bağlanıyor ve varyatörden çıkan bir kolla ileri geri boş a alınıyordu biz ileri geri fonksiyonlu varyatörü alsak istediğimiz motosikletin motorunun çıkış miline ona göre ayarlayıp birleştirsek böylece hem ileri geri vites hemde şanzumandan ayrı bir varyatör sistemi sağlamış oluruz defransiyel olarakta reno grubununkileri kullanıp dönüş sorununu çözeriz yanlışım varsa düzeltin yoksa kafamda bunu uygulamak var.
  • arkadaşlar ben arada geri vitesden vaz geçsem hangi diferansiyelleri kullanabilirim acaba 250 cc jawa motoru hangi diferansiyelli kaldırabilir performansını düşürmemek kaydıyla teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuffLe

bildiğiniz gibi ilk aracım baya uğraşarak topladığım bir suzuki atv idi bunda aynı scooterlardaki gibi varyatör sistemi vardı ayrıca varyatörün içinde geri vites sistemi vardı yani granktan çıkan mil varyatöre bağlanıyor ve varyatörden çıkan bir kolla ileri geri boş a alınıyordu biz ileri geri fonksiyonlu varyatörü alsak istediğimiz motosikletin motorunun çıkış miline ona göre ayarlayıp birleştirsek böylece hem ileri geri vites hemde şanzumandan ayrı bir varyatör sistemi sağlamış oluruz defransiyel olarakta reno grubununkileri kullanıp dönüş sorununu çözeriz yanlışım varsa düzeltin yoksa kafamda bunu uygulamak var.

kardeş bu düşündüğün sistemin herhangi bir resmi yada projesi var mı paylaşırsan benim gibi bir çok arkadaşın işine yarayabilecek bir proje olur sanırım ...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RuffLe

bildiğiniz gibi ilk aracım baya uğraşarak topladığım bir suzuki atv idi bunda aynı scooterlardaki gibi varyatör sistemi vardı ayrıca varyatörün içinde geri vites sistemi vardı yani granktan çıkan mil varyatöre bağlanıyor ve varyatörden çıkan bir kolla ileri geri boş a alınıyordu biz ileri geri fonksiyonlu varyatörü alsak istediğimiz motosikletin motorunun çıkış miline ona göre ayarlayıp birleştirsek böylece hem ileri geri vites hemde şanzumandan ayrı bir varyatör sistemi sağlamış oluruz defransiyel olarakta reno grubununkileri kullanıp dönüş sorununu çözeriz yanlışım varsa düzeltin yoksa kafamda bunu uygulamak var.

kardeş bu düşündüğün sistemin herhangi bir resmi yada projesi var mı paylaşırsan benim gibi bir çok arkadaşın işine yarayabilecek bir proje olur sanırım ...

böyle bir proje yok ancak benim aeon overland 180 atvem vardı bunu baştan aşağıya kendim toplamıştım bu bwnim ilk aracımdı ve ondada 150 lik scooterlardaki gibi varyatör vardı bu varyatör sisteminde nasıl yapmışlarsa bir ileri geri boş sistemi vardı kolu yukarı çektiğindwe ileri ortada boş aşağıda geri idi bunun grankın bağlandığı noktandan sonraki varyatörünü komple alırsak istediğimiz motoru grankın varyatöre girdiği yere bağlayabilir ve ileri geri boş vites ve varyatör sağlayabiliriz bunun için 150 cc ve ya otomatik ileri geri atvlerin motorlarını araştırmalısınız böyle araçların hurdaları antalyada bolca mevcut ama muhataplarınıza dikkat edin.

• erkan benli ben aldığım ürün ruffle nin anlattığı ürünle mantıken aynı genelde atvlerde kullanılan sitemler gibi motor scoter larda motor çıkışı mille varyatöre varyatöre burdandan çıkışdişlisi yardımıyla arka tekerleğe bağlanır bu motorlarla yapılan atvler çıkış dişlisinden zincir vasıtası ile arka mile bağlı bir dişliye aktarılarak hareket sağlanır. geri viteslilerde ise varyatörden sonra bir şanzıman vardır mille varyatöre bağlıdır bu şanzıman geri iler ve boş olmak üzere üç kademeden oluşur şanzımanda çıkan güç çıkış dişlisi ile arka mile aktarılır ama atvlerde genelde bu sistem tümleşiktir. parça parça bulunmaz bütün bir bloktur yani.

rufle senin söylediğin şey mantıklı ama söylediğin malzemeleri bulmak güç atvlerde genelde bu sistem bütün bir blok içinde bir birine kombine edilmiş. ben uzun uğraşlarımın sonunda bi ürün buldum senin dediğim mantıkla aynı ama ayrı bir kovan içinde toplanmış yani motor bloğundan ayrı.

arkadaşlar ben bu parçayı yurt dışından sipariş ettim ne yapmaya çalıştığımı ve nasıl bir parça aradığımı anlata anlata bu ürün için tavsiye aldım ama ürün elime gelmeden aradığımızın %100 bu olduğundan emin olmadan size şurdan getirttim fiyatı şu isterseniz sizin içinden getirteyim demek istemiyorum farazi konuşmak istemiyorum sonra kimse benim için arif saral diye bi adam vardı işe yaramayan bir ürünü bize yağlayıp ballayıp bize sattı desin istemem sonuçta çoğumuz motorlar mekanik şanzımanlar defransiyeller hakkında çok fazla bilgiye sahip değiliz bu araçları hobi olarak yapıyoruz yada yapmaya çalışıyoruz. haksızmıyım ???

ven son olarak ruffle reno difransiyelleri bildiğim kadarıyla önden çekişli araçlar olduğu için motor şanzıman defransiyel birbirine bağlanıtılı yani yarı tümleşik onun olabileceğini sanmıyorum ama tofaş defransiyelini biraz hafifleterek kullanabiliyorlar galiba bunu hakkında abuzercan ın tam bilgisi var yanılmıyorsam istersen ona ulaşmaya çalış

• Slm arkadaşlar ben go-kart yapmayı planlıyorum yapacağım go-kart bu tür olacak :planım

bunun için sizce ne kadar masraf olur (ileri geri vitesli olacak). Yorumlarınızı bekliyorum...

go-kart yapalım

• ruffle bende antalyada oturuyorum biraz parça almam gerekiyorda sizin bildiğiniz iyi bir hurdacı var mı? şimdiden teşekkurler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa232

Slm arkadaşlar ben go-kart yapmayı planlıyorum yapacağım go-kart bu tür olacak :planım

bunun için sizce ne kadar masraf olur (ileri geri vitesli olacak). Yorumlarınızı bekliyorum...

go-kart yapalım

Kaynak işi filani sen yapmazsan 2000 TL 'ye çıkar ve geçedebilir.

• arkadaşlar ben arabaya scooter motoru taksam motoru çalıştırdığım zamn araba direk gidermi
  • dikey direk gitmez kavrama sistemi var onlarda gaza basarsın belli bir devirden sonra kavrar ilerlemeye başlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

dikey direk gitmez kavrama sistemi var onlarda gaza basarsın belli bir devirden sonra kavrar ilerlemeye başlar.

eyw saol
  • ben kaynağını yapacam yalnız deri koltuk olmayacak..
  • Slm arkadaşlar ben go-kart yapmayı planlıyorum yapacağım go-kart bu tür olacak :planım

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1226109/02A484B1E8794A769A8C8051D2A1D4CB.jpg

kaynağını ben yapacam + koltuk deri olmayacak koltuk var..

• tekerleklerde hazır
  • quote:

Orijinalden alıntı: safa232

Slm arkadaşlar ben go-kart yapmayı planlıyorum yapacağım go-kart bu tür olacak :planım

https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/1226109/02A484B1E8794A769A8C8051D2A1D4CB.jpg

kaynağını ben yapacam + koltuk deri olmayacak koltuk var..

go kart ın yedek malzemeleri hzrmı hzrsa nerdn aldn

• 
Sayfa: önceki 384385386387388
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.