Şimdi Ara

go-kart yapalım (348. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.351.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 346347348349350
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle selamlar.Ben Eren 14 yaşındayım. 2 gün önce intertte gezerken buraya rastladım. Biraz okuyunca böyle bir şey yapmak aklıma geldi. Ancak benim yapacağım öyle kolay birşey olmayacak gibi 2 kişilik birşey düşünüyorum yaklaşık 250 Kg felan taşısın istiyorum yada daha az olabilir. Dayımla birlikte yapmayı planlıyorum (tabii o da isterse). Biraz hız tutkunuyumdur ancak bir okadarda güvenliğe önem veririm. 9 Hp felan düşünüyorum motoru. Ancak 8. sınıf öğrencisiyim SBS felan olduğu için yıl içinde malzeme ve planı yapıp yazın başlamayı planlıyorum. Neden böyle büyük birşey istiyorsun diye soracağınızı hisseder gibiyim ancak ailecek kullanacağız ama tapusu bende olacak o yüzden böyle birşey düşündüm. Ancak ailemin böyle bir işle uğraşacak vakitleri yok .Bunun için dayımla yapacağım. Şimdilik öyle bir tanışma faslı gibi bunu yazıyorum.İlerde kafama takılan sorulara yardımcı olursanız çok sevinirim.Herkes çok güzel şeyler yapıyor valla kıskandım. Yapmak istediğim şey aşağıdaki resme benzeyecek hatta aynısı olacak diyebilirim.Görüşmek üzere... Ha nerdeyse unutuyordum bütçem 1500-(en fazla)2000 TL civarı sizce bu kadarı bana yeterli olurmu??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusuzz_eren -- 22 Ağustos 2011; 22:27:02 >

• bu proje piranha buggy nin projesidir
  • Alan Baumyoutube
    Personal Tracked Vehicle
    http://www.youtube.com/watch?v=GRPHT9wm5cI

videodaki araç çok hoşuma gitti tahminen maliyeti ne kadardır ?

• Merhabalar, ben de buggy tarzı bir araç yapmayı planlıyorum. 150cc, 250cc veya daha üstü (250cc tercihimdir) çıkma scooter motoru vb. arıyorum. Elinde olanlan var mı? Fiyatı nedir? Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tolgagi -- 23 Ağustos 2011; 20:55:11 >
  • meraba ben de böyle go -kart yapıyorum ama tek direksion sistemini bulamadım.Direksion sistemini nereden bulabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eroltuncer -- 24 Ağustos 2011; 16:53:12 >
  • arkadaşım benim diroksiyon sistemi tofaşlarda kullanılan direksiyon buyonu ben kısalttım ;
    nasıl yaptın diye sorarsan direksiyonu ortadan kestim ve düz dişlilerden 5 cm ileriden rot kolunu kaynattım kısaldı.

eger böyle bir araba yapmak istersen bilgelendirme olarak sana ben yazarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: eroltuncer

meraba ben de böyle go -kart yapıyorum ama tek direksion sistemini bulamadım.Direksion sistemini nereden bulabilirim.

sen su yaptıgın arabanın resimleri hele bir bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: llmertll

Alan Baumyoutube
    Personal Tracked Vehicle

2.500$

• quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

Orijinalden alıntı: llmertll

Alan Baumyoutube
    Personal Tracked Vehicle

2.500$

vayy iyi para

• receprs kardeşim ;
    şase ayrı motor ayrı durumda şuan da . amortsörleri üstünde sağlam bişi olcak inş . bitince fotolarını paylaşcam inş.
  • arkadaşlar acaba koltukların ortalama genişliği ne kadar tahminen yani 2 kişilik yapıyorum genişliği kaç cm bırakayım 100 yeterli mi acaba şimdi demirleri keseceğim bayramdan sonra kaynatmaya başlayacağım takıldığım yerlerde size danışacağım ve 40*40*2 mm profil kullanıyorum bence bana yeterli bu kalınlık sağlamlığından şüphem yok.fakat bişey soracağım bu profillerin içinin paslanmaması için ne yapabiliriz ?
  • Arkadaslar arkada 18.5x8.5x8

Onde 16.5x6.5x8 jant lastik alacağım. Deseni mümkün olduğunca asfalta uygun olmalı. Hız yapacagım ve hızlı viraj alacağım. Slick lastik tercih edebilirim, o derece!!

Dizayn gereği arka lastik çapı 15'in altına inmemeli, 19'a çıkmamalı. Eni 8'in altında olmamalı. On lastik çapı da arka lastiginkinden büyük olmamalı tabi.

Agromakta on lastiğe uygun birsey buldum. Arkaya uygun birsey bulamadım. Nereden bulabilirim? Yardımcı olur musunuz?

Bu arada Çin'de 235-30-12 lastikle ona uygun parlak artist jantlar tanesi 60 dolara satılıyor. Kargo isini halledebilseydim kesin alırdım. Resimlerini koyarım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 25 Ağustos 2011; 16:41:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mazixxx

arkadaşlar acaba koltukların ortalama genişliği ne kadar tahminen yani 2 kişilik yapıyorum genişliği kaç cm bırakayım 100 yeterli mi acaba şimdi demirleri keseceğim bayramdan sonra kaynatmaya başlayacağım takıldığım yerlerde size danışacağım ve 40*40*2 mm profil kullanıyorum bence bana yeterli bu kalınlık sağlamlığından şüphem yok.fakat bişey soracağım bu profillerin içinin paslanmaması için ne yapabiliriz ?

Genişliği 106 cm yapmanda fayda var, böylece standart araba koltukların 2 tane rahatça sığdırabilirsin. 40*40*2mm gazaltı kaynağını kaliteli yaptığında sorun çıkarmaz, tabi bu arada profile atacağın desteklerde önem arzetmektedir.Profile binen yükleri dağıttığın sürece sorun olmaz.
    Profilin paslanmaması için birçok şey uygulayabilirsin.mesela;
    1) Demir fosfat, mangan fosfat veya çinko fosfat kaplayabilirsin (Sana silme Demir fosfat temin edebilirim)
    2) Şaseyi tamamladıktan sonra galvanizciye verip galvaniz kaplatabilirsin.
    2) Astar ve boya atıp koruyabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

Orijinalden alıntı: mazixxx

arkadaşlar acaba koltukların ortalama genişliği ne kadar tahminen yani 2 kişilik yapıyorum genişliği kaç cm bırakayım 100 yeterli mi acaba şimdi demirleri keseceğim bayramdan sonra kaynatmaya başlayacağım takıldığım yerlerde size danışacağım ve 40*40*2 mm profil kullanıyorum bence bana yeterli bu kalınlık sağlamlığından şüphem yok.fakat bişey soracağım bu profillerin içinin paslanmaması için ne yapabiliriz ?

Genişliği 106 cm yapmanda fayda var, böylece standart araba koltukların 2 tane rahatça sığdırabilirsin. 40*40*2mm gazaltı kaynağını kaliteli yaptığında sorun çıkarmaz, tabi bu arada profile atacağın desteklerde önem arzetmektedir.Profile binen yükleri dağıttığın sürece sorun olmaz.
    Profilin paslanmaması için birçok şey uygulayabilirsin.mesela;
    1) Demir fosfat, mangan fosfat veya çinko fosfat kaplayabilirsin (Sana silme Demir fosfat temin edebilirim)
    2) Şaseyi tamamladıktan sonra galvanizciye verip galvaniz kaplatabilirsin.
    2) Astar ve boya atıp koruyabilirsin.

çok teşekkür ederim saolun bugün kesmeye başlıyorum demirleri astar boya en ucuz ve pratik yol gibi gözüküyor allah izin verirse bayramdan sonrada kaynatmaya başlayacağım.tekrar teşekkür ederim iyi günler

• quote:

Orijinalden alıntı: Tolgagi

Merhabalar, ben de buggy tarzı bir araç yapmayı planlıyorum. 150cc, 250cc veya daha üstü (250cc tercihimdir) çıkma scooter motoru vb. arıyorum. Elinde olanlan var mı? Fiyatı nedir? Teşekkür ederim.

Kimsede yok mu? Peki nerede bulabilirim?
  • bende 125cc lik scooter motoru var
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

bende 125cc lik scooter motoru var

kaça satıyosun 16 yaşındayım yapmak istiyorum bnde araç meraklıyım bu işe
  • 230 tl ye satıyorum fakat almak istersen babanla konuş sonra. 230 tl ye satma sebebim 200tl ye aldım volant dişlisinde sorun vardı. 30 tl zararım oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

230 tl ye satıyorum fakat almak istersen babanla konuş sonra. 230 tl ye satma sebebim 200tl ye aldım volant dişlisinde sorun vardı. 30 tl zararım oldu.

altnkrtl kardeşim motor kaç beygir?
  • 10.5 civarlarında
  • 
Sayfa: önceki 346347348349350
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.