Şimdi Ara

go-kart yapalım (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slmlar hakkı beyin resimde gösterdği defransiyelden bende alıyorum hurdacıda birsürü var 30 ytl ye verecek ve dediği gbi uclarından cıkan frezeler akislere tam oluyo iş cok kolaylaşıyo bu sayede bağımsız süspansiyon yapılmış oluyo.tamir edilmiş yeni gibi akisleride tanesini 60 ytleye alıcam.defransiyel ve akislerle tekerlek merkezi yaklaşık 125 cm oluyo en saglam şekil hakkı beyin yaptığı şekil bence arka bağımsız motor tekerleklerle beraber hoplayıp zıplamıyo.sanıırım 13 hp katana yıda alcam 11 hp hondaya 1100 ytl fiyat cektiler ama 13 hp katanadan daha güçlü olduğuna eminim.ilerde inşallah.şase resmimi haftaya göstrrm umarım.bide bu motoru takarsak akü ve şarj dinamosu lazım olcak cıkma şarj dinamosu araştıran varmı hiç fiyat nedir kullanımı nasıl oluyo.bide direksiyon kutusu tereddütüm var takan oldumu sorun varmı yoksa kendim ufak bi kutu tasarladım kararsızım herkese kolay gelsin.
  • hocam valla profilleribedava alıyorumben kaynak makinesinide bedava aldım :) hatta babamın bi iş arkadaşı(adam çok zengin) bana kullanmadığı cnc tezgahını vericek.Bu ay içinde onuda alıcam :) Ayrıca motoruda 13 hp den daha yüksek almak istiyorum ve tork converter alıcam Akınco hocamın yaptığı ger vites sisteminide yapıcam araç çok tatlı oolucak sanırım :) yannız difle uraşmak istemediğim için bağımsız süspansyon yapamıyorum .bide 2 çeker yapıyorum,aslında elimde 1/5 benzinmotorlu rc araçlar var onların hepsi 4 çeker bi kaç resim eklesem size accayip faydası oolur aslında :) bide Akınco hocam Savage geri vites modülleri var(rc bi monster truk araç) bu modülü motor milinin ucuna takarak aracın geri gitmesinide sağlıyosun o sistemin iç resimlerini bulursam eklerim,araç geri vites de 2 ye geçiyo bu modülle :D yarın resimleri ekliyorum yine çok yazdım uff

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kertenkebelek -- 30 Haziran 2007; 1:41:46 >

• yarın yapacaklarım;
    motosikletçilerden felan scooter şanzımanı bulmak(benimm motor büyük olucak uyarmı sizce,yada şöle soruyim kaldırımı şasnzıman)
    salıncak yapmak
    bide salıncağın uçlarında bi mil var tekere giden onu alıcam sanırım kanuniden yada go-kart pistinden alıcam.
    sanırımyarın için bu kadar iş yeter :)
    inşallah biter degidişine görürüz
  • Abi tuarek tüm cevabı vermiş oldu ben iş yoğunluğum dan dolayı bir süredir ilgilenemiyorum ama defransiyeli 50 tl ye aldım,akslar bozuk diye para almadılar. zaten bir ucunu kullanıyorum problem yok yani.teorik olarak kafamda bitirdim de atölyeye gidemiyorum bu sıcaklar bizim üretimimizi biraz hassaslaştırdı fb.dan ayrılamıyorum geç saatlere kadar.Bir yandan da motoru parçalamadım kullanıyorum ya, aslında hoşuma da gitmeye başladı motor.Parçayı hurdacıdan çok genelde her oto sanayıde şanzımancı ve defransiyelciler olur.Daha çok renault için şanzımancılara bak renault 12 defransiyel karpuzu diye sor.Ben kartal oto san şanzimancı ali den aldım.renult yed.parçacıdan sormuştum sırf dişlileri 170 tlye gelmişti.
    quote:

Orjinalden alıntı: okmen sumer

hakkı bey bu sizin difransiyeli parçacılarda sordum soruşturdum.
    satın almak istiyorsak ki şanzumanla birlikte olduğu için komple almak zorunda kalıyoruz?
    ve gerisi gelmiyor yani yine parça bulmak için zorlanacağız anlamına geliyor. bu arada problemleri hallede bildiniz mi? araca akuple edebiliyormusunuz?
    bide parçayı cıkmacıdan mı buldunuz yoksa temin edebileceğimiz bi adres telefon varmıdır? fiyat bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim saygılarımla

• slmlar arkadaşlar bu gün gittim diferansiyel direksiyon kutusu ve akislri aldım arkada diferansiyel dişlisinin yerine (civatalı oldugu için cıkabiliyo) zincir dişliyi takcam sıgarsa yanına fren diskinide takmayı düşünüyorum yoksa ayrı bi sistem yapcam.resimleri yollicam ama nasıl ekleniyo buraya bilmiyorum şaseninde bittiği kadarının resmini yollicam.yardımcı olursanız sevinirim.
  • buldum hızlı cevapta resim yüklenmiyomuş neyse resim dosyası cok büyük dio eklemiyo bi türlü düşük pikselde cekmek lazım sanırım.başka zaman yollarım.
  • Abi düşük piksel için uğraşma, resmi aç, üzerinde sağ tuş, birlikte aç tan, microsoft ofis pictures managerle aç desimleri düzenleyi tıkla, sağ alt kenarda yeniden boyutlandırı tıkla.açılan bolümde okla açılan seçenek penceresini tıkla, çıkan seçeneklerden (web küçük) sec okeyle kayıt et resim küçülecek,tekrar boyutuna baktıktan sonra foruma yükle 60-70kbyt olmalı. kolaygelsin
    quote:

Orjinalden alıntı: tuareg01

buldum hızlı cevapta resim yüklenmiyomuş neyse resim dosyası cok büyük dio eklemiyo bi türlü düşük pikselde cekmek lazım sanırım.başka zaman yollarım.
  • beyler benım bır sorum olacak.. ben bır kart yapmak ıstıyorum arkadasımın elınde orjınal kart şasesı var bende ona gilera runner makınası takmak ıstıyorum sızce olurmu? mesajınızı beklıyorum...
  • Bizim aracın son hali.

go-kart yapalım
  • slmlar biraz gecikti hakkı abi sagol yardımın için.

go-kart yapalım

go-kart yapalım
  • yukardaki akisleri diferansiyeli ve direksiyon kutusunu toplam 100 ytlye aldım sanırım uygun bi fiyat.hakkı abi bu diferansiyelin üstüne zincir dişli ve fren diskini sığdırabilirmiyiz sen öylemi yaptın?
  • Abi o defransiyel renonun mu? ayna dişlisi var üzerinde benimkinde helis vardıda şimdi rulmanları şaseye nasıl adapte edeceğini düşün asıl. ben bir haftadır bakıp duruyorum defransiyele, hala bir karar veremedim rulman ölçüleri ile oynamayı düşünüyorum, konik rulmanı yataklamak düşündürüyor. ama normal rulman da konik dişliden kaynaklanan aksiyel yüklere dayanamaz.bir çözüm bulucaz, önce bulursan yaz. kafamdaki iki tel saçıda dökmek üzereyim.ben dişi ile diski sığdıracağıma inanıyorum araya 30 mm aralık bırakarak sığıyor.birini diğerine taşıtmak en kolay yol. eski montajın resmini koyacağım. fikrin olur sanırım.

go-kart yapalım

• evet hakkı abi düz rulman dayanmaz ama ben konik rulmanı yataklamayı dert etmedim nasıl yapcamı düşünmedim ama yarın onunda hallederim şaseye sıkıştırarak yataklanmazmı rulmanı yani şase aynı zamanda rulman yatağı görevi görecek dediğim gibi yarın fikrim gelirse söylerim.kolay gelsin abi görşmek üzre.
  • bide bu motor olayını bu hafta çözmeliyim.hakkı abi sana bahsetmiştim iskenderunda limana çinden sadece motor olarak kutuda geliyomuş orda motorskletçiler alıp satıyomuş bu hafta fırsat bulursam gitcem ayrıca tork konvertör ve bicok parca cok ucuza satılıyomuş ilk fırsatta size bilgi aktarıcam.hımm bide hakkı abi diferansiyel renonun olması lazım dişliyi torna edip yer aççam dişli ve diske sanırım sığacak evet.en önemli olay ucuz şanzımanlı güçlü bi motor bulmak.
  • abiler birtane hurda araba buldum hurdaya ayrılmış eski model ford ( 17M heralde markası tam bilmiyorum ama) araba çalışır durumda tavanının yarısını kesmişler adam 400 ytl dedi ama 350ytl son dedi bana arabanın herşeyi üstünde ben alıcaktım ama o iş beni aşar onun için almadım size söleyim dedim araba üsküdarda ilgilenen olursa konuşuruz.
  • slmlar.arkadaşlar iskenderunla irtibata gectim 125 lik honda motoru 12 bg üstünde şanzımanı ile birlikte 5 vites.scooter motorlarınada bakarız istediğin motoru buluruz dio adam limandan kutusunda yalnızca motor olarak alıyolar bunlar.bu hafta gidecem sanırım.sadece motor sıfır kutusunda.uygunmudur bi fikir söylerseniz sevinirim.pazarlıkta yaparız biraz.görşmek üzere.ilgilenenlere yardımcı olmaya calışırım.herkese kolay gelsin.
  • TUAREG KARDEŞ EĞER FİYATI BİLDİRİRSEN BENDE DÜŞÜNÜRÜM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuareg01

slmlar.arkadaşlar iskenderunla irtibata gectim 125 lik honda motoru 12 bg üstünde şanzımanı ile birlikte 5 vites.scooter motorlarınada bakarız istediğin motoru buluruz dio adam limandan kutusunda yalnızca motor olarak alıyolar bunlar.bu hafta gidecem sanırım.sadece motor sıfır kutusunda.uygunmudur bi fikir söylerseniz sevinirim.pazarlıkta yaparız biraz.görşmek üzere.ilgilenenlere yardımcı olmaya calışırım.herkese kolay gelsin.

Şanzımanı üzerinde ve sıfır motor arayıp da bulamayacağımız bir fırsat.Vitesli motor çok iyi olur.Hatta geri vitesli ATV motoru varsa tam süper olur valla.Bir de ATV motoru araştır, bu motor daha iyi olur.Fiyat bilgilerini de verebilirsen ben de almayı düşünürüm.
  • Yeni araca başladım.Fotoğrafları ekliyorum.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• Bu hale getirmem 1 haftamı aldı.Hakkı abi gibi aracı asmadığıma pişman oldum.Adamın beli kopuyor yahu eğil-kalk eğil-kalk.Arka sistem eski araçla aşağı yukarı aynı olacak.Tek fark, yeni araçta arka bölüm aşağı-yukarı ve sağa-sola salınacak.Yeni motor bulana kadar eskisiyle idare edicez artık.Resimlerin devamı gelecek.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINCO -- 5 Temmuz 2007; 23:14:17 >

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.