Şimdi Ara

go-kart yapalım (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slmlar herkese akınco kardeş senin bilgilerinin cok yardımı oldu ama tanışamadık bi türlü:) ben haluk osmaniye deyim
    evet 125 lik sıfır honda cbr motorunu 5 vitesli elektrkli marş sistemi üzerinde 650 ytl fiyat aldım yarın iskenderuna gitcem diğer motorlara ve difransiyelle aynı kutuda geri vites kutusu varsa ona bakcam.eğer istedğiniz parca varsa söyleyin yarın öğlene kadar onada bakim.
    uygun fiyatlar olduğunu sanıyorum orda ve cok geniş parça pazarı varmış.
    bu arada benim şasede son sürat devam ediyo ama motor ve lastikler yüzünden sonuca varamıyoruz.lastik işinide söyledim atv lastiği olarak onuda yarın söyleyecekler.herkese kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tuareg01

slmlar herkese akınco kardeş senin bilgilerinin cok yardımı oldu ama tanışamadık bi türlü:) ben haluk osmaniye deyim
    evet 125 lik sıfır honda cbr motorunu 5 vitesli elektrkli marş sistemi üzerinde 650 ytl fiyat aldım yarın iskenderuna gitcem diğer motorlara ve difransiyelle aynı kutuda geri vites kutusu varsa ona bakcam.eğer istedğiniz parca varsa söyleyin yarın öğlene kadar onada bakim.
    uygun fiyatlar olduğunu sanıyorum orda ve cok geniş parça pazarı varmış.
    bu arada benim şasede son sürat devam ediyo ama motor ve lastikler yüzünden sonuca varamıyoruz.lastik işinide söyledim atv lastiği olarak onuda yarın söyleyecekler.herkese kolay gelsin.

Haluk kardeş sen Atv difransiyeli ve geri vitesle ilgili birşeyler araştır.Biraz pazarlık yapabilirsen bu motoru ben alabilirim.Normal motor fiyatına vitesli motor daha ne olsun.Pm den cep numaramı vericem, ayrıntıları konuşuruz.

• arkadaşlar direk motorsiklet fabrikasıyla irtibata gectim sanırım daha uygun bulabiliriz motorları.ama ellerinde kalmamış yedek parca olarak kendi motorsikletlerine takıyolarmış bi 10 gün sora verebiliriz dediler.beklicez anlaşılan.akın abi sordum onları yanlız biraz zor bulunsada uygun fiyatlı olabileceğini sanmıyorum eğer ona benzer sistemlerin resmi varsa bana yollayın yaptırma şansım olursa yaptırayım.biaraz düşünürsem bende tasarlarım ama pek zaman bulamıyorum ayrıca tasarım yapmaya.herkese kolay gelsin.
  • evet arkadaşlar 150 cc şanzımanlı 15 hp motor üzerinde marşıyla birlikte yaklaşık 500 ytl.sıfır motor.bu fiyat aşağı yukarı oynayabilir dedi adam 10-15 gün sora kesin bişe söyleriz ve temin ederiz dedi.ilgilenenlere duyrulur.bu fiyat güçlü motor için; daha düşük güç için cok daha uygun fiyatlar alabiliriz sanırım ama 15 gün sora.akın abi gel sen böyle bi motor tak diferansiyeli reno tak geri vites içinde kendi tasarımını kullan en kolay böyle olacak sanırım.ben diferansiyel,2 tane akis(sıfır) ve direksiyon kutusunu toplam 100 ytl ye aldım bence cok uygun oralarda bulabilirmisiniz bilmiyorum.yani atv motor ve geri vitesli şanzımanını 1000 ytlden aşagı bulabilecegimizi sanmıyorum oda en uygun.çinle direk irtibata gecmek lazım öyle olursa.görşmek üzre.

• slmlar bir geri vites tasarımı yaptım paylaşim dedim.az önce yolladım ama gitmedi sanırım.1 nolu dişli mil boyunca frezelerde hareket ediyo.u şeklindeki parcada sadece dişliyi ileri geri hareket ettirmek için dönmesine engel diil ve sarı aşınmaya dayanıklı bi malzemeden bi kanalda çalışıyo.umarım faydası olur.

go-kart yapalım
  • .

go-kart yapalım
  • Abi eline saglık arac cok guzel olmus dahada güzeleşicek eminim.bende boyle bişe yapmak istiyorum ama bir durlu olcüsune karar veremiyorum bende 2 kişilik dusunuyorum.Zahmet olmazsa bu aracın olcülerini yazarmısın bana.

tesekurler
  • Akın abicim neden şu boruları alın alına kaynatmayı denemiyorsun. patent dirsek işi tamam kıvrım işini çözüyor ama,aynı çapta kulanabilirsin. sebebini açıklarsan sevineceğim. Sağlamlıkla ilgili diyorsan eski araçta incecik borular sorunsuz iş görmüştü. şimdikiler 32 mm(1'') birde etli boru bilemiyorum? Açık söyleyim tasarım çok sıradan oldu. kaporta kullanacağım demiştin, kaporta kapatacaksa tamam.Hanı 9.sayfada koyduğun resimler nerede kaldı :-(
    Neyse, şaka bir yana herkese kolaygelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsipel

Akın abicim neden şu boruları alın alına kaynatmayı denemiyorsun. patent dirsek işi tamam kıvrım işini çözüyor ama,aynı çapta kulanabilirsin. sebebini açıklarsan sevineceğim. Sağlamlıkla ilgili diyorsan eski araçta incecik borular sorunsuz iş görmüştü. şimdikiler 32 mm(1'') birde etli boru bilemiyorum? Açık söyleyim tasarım çok sıradan oldu. kaporta kullanacağım demiştin, kaporta kapatacaksa tamam.Hanı 9.sayfada koyduğun resimler nerede kaldı :-(
    Neyse, şaka bir yana herkese kolaygelsin.

Hakkı abi alın kaynağını beceremiyorum, hep deliyorum boruyu.O yüzden içiçe geçirip kaynatmayı tercih ettim.Görüntüyü macunla düzelticem.Eski araçta da aynı şekilde kaynatmıştım.O borular 4mm et kalınlığındaydı.Resimlerde sıradan görünebilir ama Hummer'ın minyatürüne benzedi.Daha önce eklediğim resimlerin birebir kopyasını yapabileceğimi düşünmüyordun herhalde.Bu araç da şahsına münhasır birşey olacak gibi.Doğaçlama yaptığım için neye benzeyeceğini ben bile kestiremiyorum.Kaporta konusunda önerin varsa bekliyorum abi.

• Akın kardeşim Kaporta konusunda fikrimi soruyorsun ama Kelin ilacı olsa başına sürerdi ata sözünden başka sözüm yok malum. Ama GERİ VİTES işini çozdüm.
    Herhalde herkesin rahatça uygulayabileceği tek ve en ekonomik çozüm şimdilik bu.Okadar sade ki iki dişli iki kasnaktan oluşuyor. dişli sağa sola kayıcılı bir milde yataklanmış durumda (böyle bir sürü mil var şanzımancılarda) Milin üzerine birde kasnak sabitliyoruz. karşıdaki mile de (Motor mili) dişlinin karşılığı ve kasnağın karşılığı montajlı. kayış geri gidiş için, dişli düz gidiş için dizayn edilecek. dişliyi kaydırdığın anda Tabii araç durmuş olması şartı ile. dişli motor milinden ayrılıp. kasnağa yalklaşacak ve kasnak yan yüzündeki pernolara geçecek.Perno yerine konik bir balata da yapılabilir mors gibi kendisi kilitlenen.(Teknelerdeki basit kavramalar) hareket kayiş kasnak üzerinden dişlinin kamasına ve tekere ters yönde geçecek. ikide taslak çizim ekte.
    herkese kolay gelsin.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• Güç aktarma ile ilgili endişe duyan arkadaşlar kayiş kasnak yerine zincir dişli de kullanabilirki daha uygun olur. bu montajı benim yaptığım defransiyel uygulaması ile aynı kasanın içine toplamak mükemmeli olacak diye düşünüyorum.
    Bu ara sadece anlatıyorum hala icraata geçemedim.Sürüş vidoları gelmiyor diyeceksiniz.Nedeni,işyerinde belimi ağrıttım. yeni yeni düzeliyor.kaldığım yerden devam edeceğim yakında.
  • hakkı abi teker milindeki kasnağı sabitlemiyosun ozaman mille beraber dönmüyo dimi.yoksa dişli sola dönerken kasnak saga dönmeli aynı mil üzerinde.peki dişli kasnağa gectiğinde kasnağı nasıl sabitleyeceksin mile?ben pek anlamadım:) aclıktandır belki bişe yemedim sabahtan beride:) kolay gelsin herkese
  • birde abi sistemde şu dikkatimi çekti ileri geri yaparken dişliler birbirine geçerken bi zorluk olmayacakmı yani dişler mesela geri taktınmı tık diye geçmicekk bi iki defa zorlıcan
  • abiler bu araca ufak tekne motoru taksak olur mu pekte pahalı değil aslında motorlar ağır tekneleri suda götürüyolarsa bunlarıda asfaltta uçururlar diye düşündüm.
  • Motorun gücü kaçç ona bağlı gene 6,5 hp falansa deymez uğraşmaya 138 ytl ye sıfır motor var 6,5hp ben ondan kullancam jet100 die bi abi vardı oda aracında 6,5 kullandı onunki bayağı epey ağır bi şasiydi videoda gördüğün gibi gayet güzel gidioo benim araç ise 11, sayfada resmi var oo şekil olcak inş ozmn benimki yerinde durmaz hhaa tabi sen bilirsin gene olurmu olmazmı bilmiyorum ama olursada uğraştırr gibi gözüküyo hakkı abiye (arsipel) bi sor oo deniz tekneleri yapmışş onla uğraşmış i abimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeNaN-24 -- 10 Temmuz 2007; 21:18:12 >
  • Bu arada akın abi en kısa zamnda geliorm aracıda yakından bi görürüm tabi müsaitsen.
  • Tekne motoru dediğiniz dıştan takılan Johnson ,Evinrude,Mariner gibi portatif motorlar ise hiç ugraşmayın,Hem normal motorlardan pahalıdırlar,hemde dizynları ve soğutma sistemleri tamamen suda çalışmaya göredir.Ekzozu bile özel, pervanenin içinden denize açılır. Radyatör bağlarım derseniz olmaz, deniz suyu sürekli 18-20 derece olduğu için radyatörle o ısılara inilemez. Diğer her türlü dizel yada benzinli su soğutmalı motorlar,araba motorları da dahil olmak üzere, eksoz manifoltuna yapılan küçük bir ilave değişiklikle denize uyarlanabilir.(teknelerde eksozdan suda birlikte çıkar, nedeni bu modifikasyondur.Amacı eksoz boru ve tesisatının soğutulması ve susturucu etkisi sağlamaktır.teknelerde susturucu yoktur nedeni de susturucu sesi ısıya çevirerek absorb eder.teknedeki motor bölmesinde ise iısıyı atacak denizdeki sudan başka yer yok.
    Herkese kolay gelsin.
  • slmlar hakkı abi bende bişeyler sormuştum ama geri vites şanzumanı ile ilgili neyse.94 model çalışır vaziyette 350cc jawa motor var motorunu taksam nasıl olur motoskletin tamamını 150 ytlye satcak bide aynısından 350 ytlye var ikisinnde motoru saglam ve çalışır vaziyette.normalde 180 km sürat yapıolar bunlar:) bugün lastik jantlarım geldi agromaktan istettim sadece nakliyeye 100 ytl verdim içime battı valla.motor işinide çözersem eksik fazla kalmıyo yarından itibarende tasarladığım geri vitesi yapmaya başlicam.bilgi verrm sonuçlar hakkında.şu 15 hp lik çin malı motordan iyi olur sanırım bu eski olmasına rağmen sadece biraz fazla yakar 2 zamanlı bi motor.herkese kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsipel

Janyazgan
    Kardeş Birisi hız birisi devir,ancak hızı çalıştıramadım 250cm.kilometre teli bulamıyorum, arka tekerden almak zorundayım dizayn gereği. Fikri olan herkesten öneri bekliyorum. Motor yamaha BVS 100 Scoter motoru 100cc otomatik.

Nartuko
    Abicim alınanlar listesi 82 kalem şu anda, tutarını hiç sorma zaten. listeyi bilgisayara döktüğümde e mail atarım daha sonra. haa Efes'e gelince; Efes bu işin en az 20 gün uzamasına sebep oldu.Sorunlara tosladıkça hadi bitane falan derken...
    Herkese kolay gelsin.

eski bisikletlerdeki dinamolara benzer bir sistem yapıp bunu ön tekere bağlayarak devir saatine ulaştırsan?? hoş düşünmüşsündür ama benim aklıma en basit bu geldi.
  • Abi bırakın onu bunu go kart(istanbuldaki) en düşük kaç yaşındakileri alır(velisiyle gelmek şartıyla) ve ne kadarr?
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.