Şimdi Ara

go-kart yapalım (324. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.341.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: motiongeneer

uzunymv abi çok güzel olmuşta sen atv türü birşey mi yapacaksın yoksa buggy mi ona göre şase tasarımına yardım edelim???
    Kardeşim; Mükemmel bir işçilik ve imalat detayları görüyorum seni tebrik ederim. (Alt rotildeki vida hariç )
    Şasi için önerim ise kalın malzemeden yanadır (40 X 80 X 2) - (50 X 100 X 2 gibi mesela) bu malzemeler, koltuğa oturduğumuzda omuz hizamıza denk gelen kısımlarda kullanıldığında araca çok hoş bir görüntü veriyor. Tabiiki roll bar için tavsiyem yine borudan yanadır. Alt şasi için ise bir fikrim yok.

Bu arada, altnkrtl kardeşimize de teşekkür ederiz. Çünkü o bu kadar ısrar etmeseydi senin resim falan koyacağın yoktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mctbs

Kardeşim; Mükemmel bir işçilik ve imalat detayları görüyorum seni tebrik ederim. (Alt rotildeki vida hariç )
    Şasi için önerim ise kalın malzemeden yanadır (40 X 80 X 2) - (50 X 100 X 2 gibi mesela) bu malzemeler, koltuğa oturduğumuzda omuz hizamıza denk gelen kısımlarda kullanıldığında araca çok hoş bir görüntü veriyor. Tabiiki roll bar için tavsiyem yine borudan yanadır. Alt şasi için ise bir fikrim yok.

Bu arada, altnkrtl kardeşimize de teşekkür ederiz. Çünkü o bu kadar ısrar etmeseydi senin resim falan koyacağın yoktu.

50x100x2 mi? kamyonmu yapıyor arkadaş? abooooo malzemeye bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

50x100x2 mi? kamyonmu yapıyor arkadaş? abooooo malzemeye bak.

Alıntıları Göster
    40 X 80 X 2 mm kutuprofilin metresi 3.5 kg gelir prof. en fazla kullanacağı 5 mt. falan.

• quote:

40 X 80 X 2 mm kutuprofilin metresi 3.5 kg gelir prof. en fazla kullanacağı 5 mt. falan.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar teşekkür ediyorum

Resmi kurumda çalıştığım için herzaman arabayla uğraşma imkanım yok fırsatını bulunca birşeyler yapmaya çalışıyorum.

mctbs kardeş alt rotildeki vidayı söylemiş o vida geçici olduğu için dikkat etmedim ama yinede saol

Şasi konusundaki öneriniz biraz büyük gibime geldi . 30 X 40 X 2mm profilin bu iş için uygun olacağını tahmin ediyorum ( değerlendireceğim biraz araştırma yapmam lazım)

aracı 2 kişilik yapmayı düşünüyorum atv bugyy karışımı birşey 150 cc scooter motor +muravey diferansiyel kullanacağım

herkese kolay gelsin

• quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984
    2. aracımız bitti kullanıma hazır yalnız biraz yavaş oldu dişliler biraz değişecek...
    şu an saatteki hızı 45 km felan

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Araciniz cok sade ve sik olmus sizi tebrik ediyorum bende boyle sade birsey yapmayi dusunuyorum. ön tekerler el arabasi tekeri bu tekerlerle virajlarda hic sorun yasadinizmi kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hasan1129

quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984
    2. aracımız bitti kullanıma hazır yalnız biraz yavaş oldu dişliler biraz değişecek...
    şu an saatteki hızı 45 km felan

go-kart yapalım

go-kart yapalım

Araciniz cok sade ve sik olmus sizi tebrik ediyorum bende boyle sade birsey yapmayi dusunuyorum. ön tekerler el arabasi tekeri bu tekerlerle virajlarda hic sorun yasadinizmi kolay gelsin

Alıntıları Göster
    Misal olarak görüntü, şöyle birşey oluyor;

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• quote:

50x100x2 mm de yaklaşık 4.5 kilo gelir, bukadar büyük ve ağır profile gerek yok, 30x30x2mm veya 20x40x2mm yada 40x30x2mm buradaki fazlasıyla yeterde artar bile, bu tür araçları nekadar hafif yaparsak okadar iyi.30-40 mm lik borularda kullanabiliriz.Bu profillerle aracın ağırlığının dışında +300 ,400kg yükleri taşıyacak araçlar yapılır buda bize yeter.Yeterki kaynaklarımız güzel olsun, mümkünse gazaltı kaynağı mükemmel sonuç verir.

50x100x2mm ve 40x80x2mm hem gereksiz ağırlık hemde daha pahalı diye düşünmekteyim. Saygılar,

• quote:

quote:

50x100x2 mm de yaklaşık 4.5 kilo gelir, bukadar büyük ve ağır profile gerek yok, 30x30x2mm veya 20x40x2mm yada 40x30x2mm buradaki fazlasıyla yeterde artar bile, bu tür araçları nekadar hafif yaparsak okadar iyi.30-40 mm lik borularda kullanabiliriz.Bu profillerle aracın ağırlığının dışında +300 ,400kg yükleri taşıyacak araçlar yapılır buda bize yeter.Yeterki kaynaklarımız güzel olsun, mümkünse gazaltı kaynağı mükemmel sonuç verir.

50x100x2mm ve 40x80x2mm hem gereksiz ağırlık hemde daha pahalı diye düşünmekteyim. Saygılar,

profezor abi bende sana katılıyorum. Uzunymv abi bence şaseyi 40*30*2mm profille yap üst kısmıda 1,5mmlik borularla yap daha güzel olur bir de abi sen nsıl bir araç yapmayı düşünüyon atv buggy karışımı nasıl oluyor. :)??

• quote:

quote:

quote:

profezor abi bende sana katılıyorum. Uzunymv abi bence şaseyi 40*30*2mm profille yap üst kısmıda 1,5mmlik borularla yap daha güzel olur bir de abi sen nsıl bir araç yapmayı düşünüyon atv buggy karışımı nasıl oluyor. :)??

Alıntıları Göster
    OMUZ HİZASINDA KALAN KISIM' dan bahsediyorum dikkat ederseniz. Bütün şasiden değil!

• quote:

OMUZ HİZASINDA KALAN KISIM' dan bahsediyorum dikkat ederseniz. Bütün şasiden değil!

Alıntıları Göster

malzeme olarak atv ama görünüş olarak bugyy tarzı birşey

go-kart yapalım

resimdeki aracın şasi kısmına benzer yapmayı düşünğyorum iki kişilik olacak ama

• quote:

Orijinalden alıntı: uzunymw

malzeme olarak atv ama görünüş olarak bugyy tarzı birşey

go-kart yapalım

resimdeki aracın şasi kısmına benzer yapmayı düşünğyorum iki kişilik olacak ama

Alıntıları Göster
    BAŞKA YERDE BULAMASSIN PİSTON VS. TÜM PARÇALARI SIFIRLANMIŞ 200 CC OLMUŞ SCOOTER MOTORUDUR...

FAZLA SÖZE GEREK YOK ÇALIŞMAMASI VEYA BİR SORUNU OLMADIĞI GEREK RESİMLERLE GEREKSE TESTLERLE ELDE EDİLEN PERFORMANSLARA DAYANARAK SÜPER BİR MOTOR OLDUĞU TARAFIMCA VE TARAFLARCA KANITLANMIŞTIR...

GELİN ALIN GÖTÜRÜN.... BEN BİR BUGGY PROJESİ İÇİN KULLANACAKTIM FAKAT VAZGEÇTİĞİMDEN DOLAYI SATMAK İSTİYORUM... ACİLL SATILMASI GEREK O YÜZDEN BU FİYATI MAKUL GÖRDÜM...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-sifirlanmis-motor-200cc-baska-yerde-yok-acill-40968737/detay/

300 TL verene direk gönderiyorum acill ....

cometube@musap.com 0 541 417 76 76

[image]img.donanimhaber.com/upfiles/549505/BD6021E753114824969F03A1EBB6EDCB.jpg[/image]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aracyap -- 19 Nisan 2011; 8:46:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aracyap
    BAŞKA YERDE BULAMASSIN PİSTON VS. TÜM PARÇALARI SIFIRLANMIŞ 200 CC OLMUŞ SCOOTER MOTORUDUR...

FAZLA SÖZE GEREK YOK ÇALIŞMAMASI VEYA BİR SORUNU OLMADIĞI GEREK RESİMLERLE GEREKSE TESTLERLE ELDE EDİLEN PERFORMANSLARA DAYANARAK SÜPER BİR MOTOR OLDUĞU TARAFIMCA VE TARAFLARCA KANITLANMIŞTIR...

GELİN ALIN GÖTÜRÜN.... BEN BİR BUGGY PROJESİ İÇİN KULLANACAKTIM FAKAT VAZGEÇTİĞİMDEN DOLAYI SATMAK İSTİYORUM... ACİLL SATILMASI GEREK O YÜZDEN BU FİYATI MAKUL GÖRDÜM...

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-diger-markalar-sifirlanmis-motor-200cc-baska-yerde-yok-acill-40968737/detay/

[image]img.donanimhaber.com/upfiles/549505/BD6021E753114824969F03A1EBB6EDCB.jpg[/image]

uzunymv abi bence motoru almadıyysan tam senin işini görecek bir motor diye düşünüyom

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aracyap

uzunymv abi bence motoru almadıyysan tam senin işini görecek bir motor diye düşünüyom

Alıntıları Göster
    uznymv abi bence kırmızıyla çizdiğim yere borular kaynat daha sağlam olur diye düşünüyorum

go-kart yapalım

• quote:

uznymv abi bence kırmızıyla çizdiğim yere borular kaynat daha sağlam olur diye düşünüyorum

go-kart yapalım

Alıntıları Göster
    selam arkadaşlar
    uzun uğraşlar sonunda soğutucu takıldı
    havalar yağmur çamur dışarı çıkarmadım
    içerde bi kaç foto çektim gönderiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ixir111

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    3

go-kart yapalım
  • quote:

3

go-kart yapalım

Alıntıları Göster
    2

go-kart yapalım

• quote:

2

go-kart yapalım

Alıntıları Göster
    bir tane de video çok karanlık içersi iyi çıkmadı pek
    bir takozun üstünden geçme denemesi
    yorumlarınız önerileriniz varsa bekliyorum
    hidrolik pompalardan biri 300 barı gördü
    hidrolik çok ısınmamıştı bakalım soğutucu ısıya çözüm olacakmı?
    test sürüşünden sonra göreceğiz artık

• quote:

bir tane de video çok karanlık içersi iyi çıkmadı pek
    bir takozun üstünden geçme denemesi
    yorumlarınız önerileriniz varsa bekliyorum
    hidrolik pompalardan biri 300 barı gördü
    hidrolik çok ısınmamıştı bakalım soğutucu ısıya çözüm olacakmı?
    test sürüşünden sonra göreceğiz artık

Alıntıları Göster

• quote:

Alıntıları Göster
    ixir kardeşim;

Benim kanaatimce süspansiyon çok yumuşak olduğundan, paleti altından çekmeye çalışıyor, yani patinaj yapıyor. İlk görebildiğim bu oldu.
    Sesi de biraz çoğalmış gibi öncekine göre.

• quote:

ixir kardeşim;

Benim kanaatimce süspansiyon çok yumuşak olduğundan, paleti altından çekmeye çalışıyor, yani patinaj yapıyor. İlk görebildiğim bu oldu.
    Sesi de biraz çoğalmış gibi öncekine göre.

Alıntıları Göster
    Motoru buraya koydum, birtek burası uygun geldi bana. Koltuğu biraz daha ileriye koymam gerekecek galiba. Yakıt deposunu da yukarıya, şasiye sabitlemeyi düşünüyorum çünkü motorun titreşiminden etkilenmesini istemiyorum. Eksozuda söküp atacağım yerine scooter susturucusu tarzı birşey takmayı deneyeceğim.

Birde usta gözüyle sizler bakın bakalım, insan kendi başına olunca objektif düşünemiyor maalesef.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• 
Sayfa: önceki 322323324325326
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.