Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

go-kart yapalım (326. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.341.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok değerli gönül dostları yaptıklarınızı görünce ister istemez insan hayran kalıyor.Türk insanı işte budur dedirtiğiniz için kendi adıma teşekkurler ediyorum ayrı ayrı hepinize.Bende bir çalışma yaptım fakat biraz komsuya kızdım gibi oldu.Tost işi yaparak gecimimi sağlıyorum.Önden iki tekerli bir yük arabası üzerinde tezgahım vardı fakat ağırlığı götürmesi zor oluyor diye arkadan itiş sepetli üç tekerli bisikletlerden almaya karar verdim ama gerceketen o kadar verebilecek param yoktu kredi kartınıda denklestiremediğim için bir türlü alamadım.Eve geldim kağıtla kalemle bişeyler cizdim sonrada başladım ve basladım yapmaya az az parcaları aldım.Bitince cok akıl veren oldu soyle olaydı boyle bitseydi ama yaparken kimse yanımda yoktu.Bir kaç siteye yazdım ama sizden acıkcası haberim yoktu zaten onlarda yanıt vermeyince bildiğimi yaptım ve bişeyler çıktı.İsmini Evrim koydum:) Yaklaşık ağırlı 250 kg bisiklet olarak rahat gidiyor düz yolda sıkıntı yok sorun yok yalnız bunu bayır cıkmam için ve daha uzak mesafelere gidebilmem için bir motor takmayı düşünüyorum.Fakat yeterli bir bilgiye sahip değilim çok değerli arkadaslarım lütfen yardımıza ihtiyacım var nasıl yapsam ne motor taksam ne takmalıyım bisikleti 4 tekere cevirmelimiyim nasıl cevirebilirim naciz hane bu bisiklet üzerinde yapabileceklerimin için yardımcı olursanız cok sevinirim.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkurler.Saygılarımı sunar başarılarınızın devamını dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egehan deniz -- 23 Nisan 2011; 19:36:49 >

• abi 4 teker yapmana gerek yok.bence sana 5-6 kw lık bir elektrik motoru gerekiyor. Ama motoru nerden bulacağını bilmiyorum.bilen varsa yardımcı olsun lütfen.ayrıca aküde gerekecek masraf bence 300 lirayı geçer.
  • Çok teşekkur ederim kardesim insallah yeterli bilgiye sahib olan bir arkadasımız cıkarda yardım eder sence benzinli bir sistem yapcak nasıl yaparız?Birde yük ön tarafta çok ağırlığı var bisiklet maşası üzerinde 4 teker yaparsak bu yuk dağılacak sizce napsak?
  • 4 teker yapmakla ugrasma,arac 250kg dıyorsun bıraz agır olmus gıbıme geldı.turkıye sartlarında 5-6 kw elektrık motoru (DC) bulman mumkun degıl gibi.Bunun devresi aküleride işin içine girince astarı yuzunu gecer.
    benım sana tavsıyem 4 vıteslı 100-150cc aracı cup motoru kullanmandır.
    motoru oturtman kolay olur,yakıtı azdır,cok az yer kaplar sorun cıkartmaz.
  • Arkadasım bu motor kitleri var çeşitli sitelerden onlar hakkında ne düşünüyorsunuz?Siz daha iyi bilirsiniz gerci Cup motoru hızlanacağından korkmaktayım takla falan olayı olur diye?
  • ön tarafı böyle yapsam nasıl olur_?Sizce?
  • resim

go-kart yapalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

Orijinalden alıntı: mctbs

Motoru buraya koydum, birtek burası uygun geldi bana. Koltuğu biraz daha ileriye koymam gerekecek galiba. Yakıt deposunu da yukarıya, şasiye sabitlemeyi düşünüyorum çünkü motorun titreşiminden etkilenmesini istemiyorum. Eksozuda söküp atacağım yerine scooter susturucusu tarzı birşey takmayı deneyeceğim.

Birde usta gözüyle sizler bakın bakalım, insan kendi başına olunca objektif düşünemiyor maalesef.

Motoru şase arasına titreşimi önlemek için lastik papuç koymalısın, titreşimden dolayı kaynak yerlerini bile koparır zamanla, vidaları çözmeye çalışır, ayrıca titreşim şaseye yayılacağı için titreşimlerle beraber gürültü artar.

Evet haklısın.
    Motorun testleri bittikten sonra buraya yük merkezine göre açısı ayarlanmış, dayanıklı, küçük kauçuk motor kulakları koyacağım Renault 12 veya 131' lerin şanzıman kulaklarındaki olabilir yada, saplamaları M8 olan başka takozlar olabilir.
    Zaten depoyu ve eksozu da bu titreşimden dolayı civataları söküp saclarda catlaklar meydana getirdiği için motordan ayırmayı düşünmüştüm.
    Çapa makinasından, bu konularda biraz tecrübe kazanmıştım.

• egehen abi bence abuzrcan abinin dediğini yap
  • o kitler pek saglıklı deıl ılk cıkarıcagı sorun debrıajın bıtmesıdir.sen zaten duz yolda gıdıyorum dıyorsun yokusta zorlanıyorsun.onların en yuksek olanı 80 cc 2,5 beygırdır ve 250 kg yuku asla yokusta cekemez,cup motoru senın ısını rahatlıkla gorur,bu senekı motor fuarında cup motorlarından yapılmıs buggyler vardı,demelerıne gore cok performanslıymıs,
    senı hem duz yolda hemde yokusta rahatlıkla ceker 100cc kucumsencek bı guc degıldır vıteslı olmasından dolayı 1 vıteste 250kg yukle senı asla yokusta bırakmaz,vıteslı dıyınce debrıyaj olanı aklınıza gelmesın otomatık 4 vites debrıaj olayı yok yanı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ixir111

bir tane de video çok karanlık içersi iyi çıkmadı pek
    bir takozun üstünden geçme denemesi
    yorumlarınız önerileriniz varsa bekliyorum
    hidrolik pompalardan biri 300 barı gördü
    hidrolik çok ısınmamıştı bakalım soğutucu ısıya çözüm olacakmı?
    test sürüşünden sonra göreceğiz artık

perhavenyoutube
    Homemade Bandwagon testdrive
    http://www.youtube.com/watch?v=QvxtDQaJ4eo&feature=related

• Atom karinca gibi.
  • bu nasıl
    süper
  • quote:

bu nasıl
    süper

Bu fiilmdeki aracın paletlerinin ön açısına baktınmı? Nekadar eğik duruyor? Senin araçtakiler çok dik duruyor, engeli altına almakta zorlanıyor, palet açısını bu araçtaki gibi eğik yapmalısın.

• nasıl bir motor var öyle yaaaa duvarı delecek neredeyse :D:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

bu nasıl
    süper

Bu fiilmdeki aracın paletlerinin ön açısına baktınmı? Nekadar eğik duruyor? Senin araçtakiler çok dik duruyor, engeli altına almakta zorlanıyor, palet açısını bu araçtaki gibi eğik yapmalısın.

evet ilk başladığım zamanlar tam kestiremedim
    sonradan da bu kadar ayarlayabildim
    şimdi ki aklım olsa daha güzel bir şey olurdu.
    bir de bir sorum var cevaplarsanız sevinirim.teşekkürler

go-kart yapalım

• soru:

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• bir karşılaştırma örneği:

go-kart yapalım

go-kart yapalım
  • bence böyle daha güzel
  • abi arkadaki iki koltuk ne için ??????
  • 
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.