Şimdi Ara

go-kart yapalım (322. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: merve watches

quote:

Orijinalden alıntı: fedakar_87

merve kardesım sana bısı soracagım sende mondıal motor vardı duruyormu acaba sende en son olur fıyatı ne olur eger sana uyarsa 350 tl verebılırım bıde bana uygun fıyata muravey dıferansıyelı lazım olabılır ılerıde daha baslamadım yawas yawas parcaları toplamak ıstıyorum o yuzden

mondial makine Bursa'dan kıymetli bir kardeşimize(sizden iyi olmasın) gitti.iyi günlerde kullansın inşallah!
    o motorun kardeşi var fakat şuan trafik'ten men işlemlerini bekliyorum.muravey ise şu an kalmadı, gelecek var.saygılar.

nezaketın ıcın cok saol merve kardesım pekı ona ne ıstıyosun eger isı bıterse resmını gormk ısterım uygun bısı olsun sonucta dusuk butcelerle cok ıs basarmak ıstıyoruz hepımız burada (ne kadar dusuk butce o kadar eglence)

• arkadaşlar selam,,
    ekte resimleri bulunan jantlı lastik takımı satılıktır!kolay gelsin.not:
    arkalar Duro marka, 18*8.5*8 inç jant+lastik Taiwan malıdır.(fiat 131 kuş serisi, porya şık diye uyar!)
    önler Nanco marka(Taiwan), 13*6.5*6 inç jantlar yerli, çift rulmanlı, aks çapı 25 mm.dir.
    lastiklerin tamamı HF 224 model, arazi tipi baklava desenlidir!
    takım halinde satılıktır!Takım olarak(2 adet ön+2 adet arka) 390 tl.saygılar....

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merve watches -- 3 Nisan 2011; 18:36:30 >

• Benim jantlar 10'' ama neden uymadı delikler anlamadım.

go-kart yapalım
  • Mücteba kardeşim sana önceden de bu konuda bilgi vermiştim, sağolasın ama cevap bile vermemiştin
    .ben gene de seni ve diğer arkadaşları aydınlatmak için akşam akşam bununla uğraştım.jantlar 8 inç. poryalar orjinal 131 kuş serisi.bakalım birbirine şık diye uymuşmu?saygılar...

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• Cevap vermemişsem görmemişimdir. Her gün takip ediyorum ama kaçırmış olabilirim Alev.
    Demek ki; 8'' ile 10'' arasında, delik merkezlerinde farklılık var.
    Üşenmemişsin ve takmışsın yerine, sağol.
  • arkadaşım, farklılık yok, senin almış olduğun poryalar düz porya yani rulmanları düz rulman, diğer uygun olanı ise konik rulmanlı porya 131 kuş serisi .....
  • arkadaşlar bir konuda görüşlerinizi almak istiyorum.ben 4 tekerli atv tarzı bir elektrikli motor yapmak istiyorum nasıl yapağım anlatayım
    1. salıncak sistemli olacak
    2. elimde 6kg ağırlığında difransiyelli şanzıman var sadece ileri ve geri vitesli küçük bişey
    3. 48 volt, 1kw, max. 27 ah ve 3000rpm motor kullanacağım
    4. 12 voltluk 4 adet akü = 48 volt 120 ah olacak
    5. 130/60/13 lastik kullanacağım
    aküler toplam 140 kg civarında oluyor tahminimce topamda üzerine bindiğimde 500kg olacak
    bu planım hakkında görüş ve düşünceleriniz benim için çok önemli çünkü ilk defa böyle bişey yapacağım.
  • elektrik motoru olsa bende yapmak isterdim :) abi elektrik motoru hakkında pek fazla bilgim yok o moor 500 kg'yi taşırmı
  • bilmiyorum ki taşırmı yada en az kaç voltluk kaç kw lık bir motor kullanacağımı bilsem ona göre motor araştırcam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haytaoglu

bilmiyorum ki taşırmı yada en az kaç voltluk kaç kw lık bir motor kullanacağımı bilsem ona göre motor araştırcam.

motor veya akü aldınmı?
  • henüz almadım tek sıkıntım motor çekermi?
  • bu projenin çok pahallıya malolacağının farkındamısın?
  • evet farkındayım motoru buldum ebay dan 170 usd yol ücreti 100 usd ama gümrüğe takılır diye düşünüyorum
    24 volt 3000 rpm 4 kw (yani 5 hp civarınada )
    difransiyel 500 tl maddi imkanım var ama olmazsa yada 10 km hızla giderse oturur ağlarım
  • difransiyelsiz go kart türünde yap hafif olsun. geri vitessiz olsun. Motor çıkışındaki çarkı 10 dişli yapsan tekere bağlı çarkı 40 dişli yapsan sonra 30 cm çaplı bir go kart tekeri bulursun aracın 3000 devirde yaklaşık 40.5km/h hız yapar rampada belki biraz zorlanırsın ama güzel birşey olur gibi me geliyor.bence yaklaşık 1100 liraya güzel bir go kart ortaya çıkatırsın
  • onuda düşündüm ama go kartdan biraz yüksek olmalı akü yeri için aküleri oturulan yerin altına koymayı düşünüyorum 24 v motor kullanırsam en az 2 akü 300usd gibi
    ama 48 v motor kullanırsam en az 4 akü fiyatı da 150usd gibi halen daha araştırma içindeyim faaliyete başlamadım.difransiyel değil sadece şanzumanlı difransiyel (ileri geri)forumda daha önce böyle bir araç yapan oldumu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haytaoglu

evet farkındayım motoru buldum ebay dan 170 usd yol ücreti 100 usd ama gümrüğe takılır diye düşünüyorum
    24 volt 3000 rpm 4 kw (yani 5 hp civarınada )
    difransiyel 500 tl maddi imkanım var ama olmazsa yada 10 km hızla giderse oturur ağlarım

akülü adam gibi bir araca minimum 6000-7000 tl. harcıyacaksın!bu paraya süper bir gokart yada buggy yaparsın, bu kadar harcamana da gerek kalmaz. gel yol yakınken vazgeç, akülü ile başarılı olma şansın, % 5 ihtimal.masrafı ise cabası.benzin motorlu yap, hep beraber yardımcı oluruz.üstelik atraksiyon yapabilirsin!
    aslanlar gibi keyif alırsın......harcadığın emeğede değer!....

• haytaoglu;
    merve watches kesinlikle haklı. Bu işler maalesef oturup teoriler üretmeye benzemiyor. senin hesaplamadığın daha neler, neler çıkacak ortaya masraf olarak.
    Elektrik motoru hakkında yardımcı olabilecek bir arkadaşımız var mı bilmiyorum.
  • abi bence elektrikli yapacaksan go kart yap.ama elektrikli motorla buggy yapman pahalıya mal olur. Buggy yapmaya kakarsan motorun gücünün büyümesi gerekir aküler doğru orantılı olarak artacak. Fiyatı bayağı pahalılaşır diye düşünüyorum.youtube ye elektrikli go kart yazarsan karşına çıkar adamlar 50000 wattlık motorlarla go kart yapmış .
  • doğru diyorsunuz arkadaşlar ama benim amacım elektrikli yapmak çünkü çok yakın zamanda çok görmeye başlayacagız.
    benim hesabım 2 adet motor 1000tl-kontrol kutusu 2 adet 200tl-akü 8 adet 1600tl-tekerlekler 400 tl-difransiyelli şanzıman 2 adet 1000tl şasi 250 tl diğer aksamlar 500 tl toplam 4950 - 5000 tl civarı bu paraya acımam kıyarım ama başaramazsam paraya değil başarısızlığıma yanarım. tek sıkıntı motor şu anda buldum motorlar yurtdışında olduğu için gümrüğe takılacak. ne yapcam bilmiyorum yurtiçindede motor bulamadım.
  • hıc ugrasma werdıgın emege zamanına yazık olur en ıyısı benzınlı bnce tak motoru bas gaza baq keyfıne
  • 
Sayfa: önceki 320321322323324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.