Şimdi Ara

go-kart yapalım (305. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Go-kart mı dedin. Şöyle birşeymiydi ???
    http://www.youtube.com/watch?v=iSmxaORvBQI
  • Evet mctbs kardeşim tamamen öyle bişey ama senin verdiğin videoda ki baya bi gelişmiş go kart kimse tarafından tercih edilmez ölüm makinası yapmış adam :):) yamaha motoru koymuş sanırsam biz genellikle burda en fazla go kart aracları 150 cc scooter motorlarından yapıyoruz....

ki 150 cc scooter motoru buggylerde bile çok büyük performans gösteriyor :) düşün artık go karttaki halini .. 200, 300 kilo buggyleri uçuruyor resmen..
    go kartın ağırlığı da en fazla 50 ile 70 olur ondada uçurur bu motor...
  • o kadar da değil :) tır ne demek yaww :) ayrıca zaten aynı şeyleri söylüyoruz bende bildiğimden değil .. tahmin yürütüyorum tecrubelerimi birleştirerek sizlere yararlı olması için söylüyorum yoksa o kadar usta adam var ben sadece bildiklerimi aktarıyorumm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

araçyap abi içinden bilmişlik taslama diyceksin belki ama dediklerini hepsini biliyorum fizk dersi boşuna değil zaten mantık yürütüldüğündeede hızdan eksildiğinde bir şeyin artması gerektiğini anlayabiliriz. fakat siz benim demek istediğimi anlamadınız ben demek istiyorum ki go kart pisti için 150 cclik bir motor büyük benim fikrim bu isteseniz siz scooter motoruyla tırıda çekersiniz

Zaten tırlarda artık scooter motoru kullanılıyor, senin haberin yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

araçyap abi içinden bilmişlik taslama diyceksin belki ama dediklerini hepsini biliyorum fizk dersi boşuna değil zaten mantık yürütüldüğündeede hızdan eksildiğinde bir şeyin artması gerektiğini anlayabiliriz. fakat siz benim demek istediğimi anlamadınız ben demek istiyorum ki go kart pisti için 150 cclik bir motor büyük benim fikrim bu isteseniz siz scooter motoruyla tırıda çekersiniz

Zaten tırlarda artık scooter motoru kullanılıyor, senin haberin yok.

haberin yokmu abi thy de duymuş scooter motorlarının hünerini bütün uçaklarına taktıracakmış :D:D:D:D

• altnkrtl kardeşim senin yaşın daha genç, dünya böyle kör çekişmelerle ve iddialarla vakit harcanacak bir yer değil, sen böyle şeyleri boşver. Hem seninde söylediğin gibi burada tecrübe sahibi olan çok insanlar var. Sen onları sıkıp bunaltmak, çekişmek yerine onların sözlerine kulak ver işine yarayan bilgileri sepete bir an önce doldurmaya bak. Eğer anladıysan, arkadaşlarım seninle biraz şakalaştılar sadece. Burada hep aynı konuları tartışıp konuştuğumuz için bazen böyle şeylerede gerekiyor. Bende buraya kendi yaptığım aracımın resimlerini koymuştum, daha da koyacağım, bende burada yazılar yazdım, yazacağım ve bunların hepsini sen ve senin gibi arkadaşlarım fikir sahibi olsun diye yaptım. Unutma ki bizler TÜRK'üz yardımlaşmayı seven ve dinimiz gereği hoşgörülü insanlarız, biz o ecnebiler gibi yaptıklarımızı sır gibi saklamıyoruz. Sende gezmişsindir yabancı forumları hiç buradaki kadar aleni resinler, tartışmalar, imalat safhaları gördünmü onlarda.? Sanmıyorum.

Sonuçta; hiç kimse bir tıra scooter motoru takılmayacağını biliyor ve eğer bunu gerçek hayatta uygulamaya kalkan olursa dünya üzerindeki, bunu gören herkesin, bunu yapana neresiyle güleceğini unutma. Bu yazdıklarımı seni kötülemek amacıyla yazmadım kesinlikle. Öyle düşündüren bir şey varsa; Senden ve bunu okuyan bütün arkadaşlarımdan özür dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mctbs -- 8 Ocak 2011; 18:44:04 >

• Bak, ilk mesajlarından örnek vereyim o zamanlar burada daha yeniydin bilgiye açtın. Şimdi abilerine kızıyorsun. Demekki bayağı bir yol katetmişsin.
    quote:

peki omur abianladım içinden çıkamadığım iki şey var biri amörtisörlere nasıl bir sistem uygularıım ikicisid direksiyona nasıl bir sistem uygularım yani demek istediğim bu ikisini çözsem kafamda soru kalmıycak
  • slm arkadaşlar ben bursadan halil bende kendime göre bir araçla yaklaşık 6 aydır uğraşıyorum ama adını ne buggy nede atv demek biraz zor hepsi bir arada yakında fotoları ve videoları yükleyeceğim saygılar
  • quote:

abiler kusura bakmayın ama saçma saçma espriler yapıyorsunuz bir insan tırı çekiyorsa scooter motoru da tekerleri yere tutunabildiği sürece tırı çeker ama aşırı şekilde yavaş gider.profezor abi ve kasım abi kusura bakmayın ama teknik konularda bilgilisiniz.ayrıca tırlarında o kadar güçlü motoru yok farkındaysanız tırlar 100 km hıza çıkana kadar kaç kere vites değiştiriyor. şimdi cevap bekliyorum ama mantıklı olsun ben şimdiye kadar söylediklerimin arkasındayım.ve şunuda tekrar söyliyim bir insan tırı çekebiliyor scooter motoruna öyle bir çark takınki maksimum 20 km ye çıksın ve vede güçlü biri scooter motoru bağlı aracı ters yönde çekmeye çalışsın bakalım hangisi güçlü ve de şuan söylediklerimin doğru olduğunu düşünmüyorsanız size daha soru sormamam gerektiğimi anlamış olurum. forum da sizden başka bilgili abilerimde var

Neee tır motoru güçlü değilmi zaten :)) 450 -500 -650 hp güçte piyasada gördüğün tırlar, amerikan tırlarıda bu güçlerin çok daha üzerindeler.Sen güçlü değiller durmadan vites değiştiriyorlar diyorsan yanılıyorsun, bu güçlü olmadıklarından değil arkalarında 30 ton gibi yükler çektikleri için aniden ivmelenip hızlanamadıklarından vede değişik yol şartlarında çok fazla transmisyon oranlarına ihtiyaç duymalarındandır.
    Sana şöyle özetleyeyim, mesela tır rampa çıkıyor diyelimki araç normal arabalardaki gibi 5 vitesli olsun, aracın arkasındada 30 ton yük var diyelim.Şimdi tır yokuşta 2.vitesle tam gaz çıkarken motor bağırıyor ve adam 3.vitese atıyor, bu seferde motorun gücü 3.vitese az geliyor ve motor çekmiyor, yani ihtiyacımız olan nedir 2 ila 3.vites arasındaki bir vites olursa işimizi rahatça görecek yani bu vites aralarınada vites dişlileri koyma ihtiyacımız var.Bu nedenle tırların vitesleri 12 vites vs olabilir.20-30 tonluk yükleri birdenbire yerinden hareket ettiremeyeceğimiz için yavaş yavaş hızlar artacağından (ivmelenme) vites sayılarıda fazlacadır.Eğerki tırlar yük taşımamış olsalardı boş halleriyle 500 Hp güçler normal 5 vitesli olarak çok rahat kullanılabilirdi.
    Scooter motoruyla tır çekme örneği vermen motorun gücünü göstermez, çekilemeyeceği anlamınada gelmez ama mantıklı değildir.1 saatte 100-200 metre hareket ettirse ne olur ettirmese ne olur.Bunu esprili şekilde söyledim sadece bozulma hemen.Ona kalırsa bir tırı küçük bir çocuk bile hareket ettirebilir, hidrolik pompa sisteminden yararlanan bir düzenek kurarsın, o mekanizmayı hareket ettirerek hareket ettirir ama 1 günde birkaç metre yol alır hepsi bu.
    Sonuçta krikolarla birkaç tonluk araçları kolayca kaldırmıyormuyuz ama kaç dakikada kaç cm kalkıyor.
    Konuyu anladığını sanıyorum.scooter motoru dediğin sonuçta 8-10 beygir, bu güçlerde yüksek devirlerde alınabiliyor ancak.Gözünde çok büyütme Tır filan çeker diye :)))

• altnkrtl kardeş 150 cc motor güçlüdür.. ona bişey demiyoruz.. zaten ama dorsesiz bir tırın ağırlığı en aşşağı 5 tondur... arkasında ki dorse olmadan hemde onunla birlikte 50 ye yaklaşıyor :) sadece kafa kısmını çok güçlü bir araba zor çekerken 150 cc nasıl çeksin vites olayına gelince profezor ( emre ) abinin dediklerine kulak ver ...

Bu forumda hiç bir şekilde olumsuz bir şey yazılmasını ben ve forumdaki tüm abilerim adına istemiyoruz.. Bu konuda hassasiyetimizi anladığını umuyorum..
    Kimse burda birbiriyle dalga geçmiyor geçemez çünkü burdaki kimse çok çok profesyonel değil akıl ve mantık yürüterek tecrube kazanarak bi yere gelmişler dolayısıyla herkes senin burda yeni olduğunu bişeyler öğrenmeye çalıştığını biliyor.... Burda samimiyetimiz var ki karşılıklı şakalaşabiliyoruz bardağın dolu tafafından bak kardeş...

Görüşmek Üzere Bir Daha Böyle Şeyler Olmasın....

Forumdaki Herkes Msn Adresimi Eklesin.. Karşılıklı Bilgi Paylaşımında Bulunalım...

cometube@musap.com

• quote:

abiler kusura bakmayın ama saçma saçma espriler yapıyorsunuz bir insan tırı çekiyorsa scooter motoru da tekerleri yere tutunabildiği sürece tırı çeker ama aşırı şekilde yavaş gider.profezor abi ve kasım abi kusura bakmayın ama teknik konularda bilgilisiniz.ayrıca tırlarında o kadar güçlü motoru yok farkındaysanız tırlar 100 km hıza çıkana kadar kaç kere vites değiştiriyor. şimdi cevap bekliyorum ama mantıklı olsun ben şimdiye kadar söylediklerimin arkasındayım.ve şunuda tekrar söyliyim bir insan tırı çekebiliyor scooter motoruna öyle bir çark takınki maksimum 20 km ye çıksın ve vede güçlü biri scooter motoru bağlı aracı ters yönde çekmeye çalışsın bakalım hangisi güçlü ve de şuan söylediklerimin doğru olduğunu düşünmüyorsanız size daha soru sormamam gerektiğimi anlamış olurum. forum da sizden başka bilgili abilerimde var

kardeşim senin güç yok dediğin motorda 2000 nm tork ve 400 beygir var bilmeden konuşma benim ababm kamyoncu bizde axor 3240 vardı 32 ton için 400 beygir koymuşlar almanlar bişey biliyor sanırım ? Ayrıca 32 tonluk ağırlığı 100 kilomotre hızda durdurmak için ne kadar mesafe gerektiğini ve bu mesafede frenlerin ne kadar ısındığını bilmiyorsun yoksa kamyonlarda çıkarlar 160 km hızlara ama ilk varajda 250 takla atarsın frene bastığında kamyon durmaz. Biz kamyon boşken 4. vites hiç kasmadan kalkabiliyoruz ama gazı köklediğinde 3 saniye dünyadan kopuyorsun yapma kardeşim. Scooter motorundaki tork 21 kamyondaki tork 2000 ayrıca kamyon çeken adamlarda düz yolda çekiyorlar ;) Hadi herkeze iyi çalışmalar.

• quote:

abi kamyonun güçlü olduğunu kabul ettim yha benim dediğim scootr motoruda kamyonu rampada çekmiycek heralde.ve de asıl konu scooter motorunun normal bir go kart pistine büyük oluğuydu

tamam yeter bu kadar tartışma lütfen bu konu hakkında daha fazla yorum yapmayın forum yine karışmasın biz konuyu daha önce tartıştık önceki sayfaları okursan daha iyi anlarsın arkadaşım
  • Sevgili arkadaşlar; Eskiden türk filmlerinde varoşlardaki çocukların film sahneleri misali "benim babam senin babanı döver" tartışmalardan artık vazgeçilmesi bu siteyi ve kullanan arkadaşları daha çok rahatlatacaığına inanıyorum...Bu arada bana faal durumda olan VW kaplumba yada FIAT BİS 126 şanzumanı lazım ...İlgilenen olursa sevinirim Fiatınıda belirtirseniz daha iyi olur....Aracı buggy ye çeviriyorum...SELAM ve SAYGILARIMLA.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: makamcı SW

Sevgili arkadaşlar; Eskiden türk filmlerinde varoşlardaki çocukların film sahneleri misali "benim babam senin babanı döver" tartışmalardan artık vazgeçilmesi bu siteyi ve kullanan arkadaşları daha çok rahatlatacaığına inanıyorum...Bu arada bana faal durumda olan VW kaplumba yada FIAT BİS 126 şanzumanı lazım ...İlgilenen olursa sevinirim Fiatınıda belirtirseniz daha iyi olur....Aracı buggy ye çeviriyorum...SELAM ve SAYGILARIMLA.......

kaplumbagayla biss şanzımanları farklı değilmi acaba ? kaplumbaga motoru arkada ya onun için söyledim.
  • bisin de arkada kardeşim... (( kasim33 ))

makamcı SW

Abicim en iyi yol zaten özellikle bis için söylüyorum hurdalıkdan bulursun motoru parçalarını değiştirirsin olur biter.. 700 motor var fazlasıyla yeter az da yakıyor.. motorsikletten az hemde.. kaportayı çıkarırsın 2 profil kaynatırsın... deyme keyfine parça derdi yok bişey yok....
  • quote:

Orijinalden alıntı: aracyap

bisin de arkada kardeşim... (( kasim33 ))

makamcı SW

Abicim en iyi yol zaten özellikle bis için söylüyorum hurdalıkdan bulursun motoru parçalarını değiştirirsin olur biter.. 700 motor var fazlasıyla yeter az da yakıyor.. motorsikletten az hemde.. kaportayı çıkarırsın 2 profil kaynatırsın... deyme keyfine parça derdi yok bişey yok....

Değerli arkadaşım;Motor bende var başka sistem ile şanzumana güç vereceğim... Bu ara VW ve bis şanzumanı buldum,lakinVW şanzumanının akis çıkışları FLANŞLI.....BİS lerinkisi içeriden mafsallı BİS şanzumanını son çare olarak kullanıcam...Akıs kafaları flanşlı olanVW şanzumanlarına ek flanşlı seyyar aks yaparak uzatmalı olarak kullanmam gerekiyor arka teker aralığı 1.40 metre bayağı geniş olacak..Hatta skoda 120 otomobiller arkadan motorlu AUDİ 80 1981, 1985-- VW passat 1980 model bu araçların şanzumanlarıda oluyor ...Bulduğum VW kaplumbağa nın laşkalaşmıştı almadım ...BİS inkiside aksları üzerinde 250 tl ye son dediler bir kaç gün sonra cevap veririm dedim öylece kaldı....Arayışlarım devam ediyor sizlere kolay gelsin...

• aracın sol hali biraz yavaş gidiyorum ama geç olsun güç olmasın...

go-kart yapalım

go-kart yapalım
  • bu arada ön tekerleklerim satılık çifti 120 lira çapı 33 cm jantlı sıfır hiç kullanılmamış....
  • Selam ysf1984
    Ankara'da olduğunu söylemiştin ve iş makinası yedek parça imalatında çalışıyorum demiştin. Bende Ankara'dayım ve şu anda o arkadaki milin imalat çizimiyle uğraşıyorum toplam boy 1344 mm ve bir tane fren diski için flanş, bir tane zincir dişlisi için flanş, iki adet de porya yapılacak. Sen daha iyi bilirsin ama ben mili; 32 lik transmisyon dan düşünüyorum. Bana bu imalatı kaç liraya yapabilirsin ve bahsettiğim transmisyon çeliğinin özelliği bu işe uygunmudur?
    Yardımın için şimdiden teşekkür ederim. 0533 357 66 11

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mctbs -- 11 Ocak 2011; 2:42:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ysf1984

bu arada ön tekerleklerim satılık çifti 120 lira çapı 33 cm jantlı sıfır hiç kullanılmamış....

Yusuf tekerleri satacak kimse bulamazsan vede kulanmayacaksan ben yedek olarak alabilirim 100 TL teklif ediyorum.İşyerine bırak paranı al hemen.

Senin imalat resimlerine baktım, arka amotisörleri üst profile bağlamışsın, buranın kaynaklı bölgeye mesafesinden dolayı moment kolu oluşacağından kaynakları çok zorlayacaktır, kaynaklar kırılmasa bile kısa zamanda yoldaki darbelerden dolayı amotisörün bağlı olduğu üst profiller eğilecektir yada simetrisini kaybedecektir. Amotisörün bağlantı noktalarına çapraz destekler atarak yada başka şekilde mutlaka güçlendirmelisin.Amotisörün alt bağlantı profilinide güçlendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 11 Ocak 2011; 21:41:41 >

• 
Sayfa: önceki 303304305306307
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.