Şimdi Ara

go-kart yapalım (304. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR HİÇBİR HAVA SOĞUTMALI MOTOR, 24 SAAT BIRAK ÇALIŞTIR, BÖYLE BİR ŞEY YOK HAVA SOĞUTMALALI MOTOR HONDA DEĞİL, MERCEDES OLSA , YETERLİ SOĞUTMA GERÇEKLEŞMEZ İSE YATAK YORGAN BATTANİYE , NE BULURSA SARAR!!!!....
    2- HONDA İYİ MOTORDUR, AMA FİYAT AÇISINDAN BİZE GELMEZ!,
    3- KAMA FİYAT +KALİTE +PERFORMANS+YEDEK PARÇA KONUSUNDA 10 NUMARA MOTORDUR!...
    4- EN UYGUN VE PRATİK VE UCUZ OLAN İSE 125 VEYA 150 SCOOTER KOMPLE VARYATÖRLÜ MOTORDUR!..SAYGILAR!...
  • ARKADAŞIM, ELİNE ÖMRÜNE SAĞLIK, TEBRİK EDİYORUM,KOLAY GELSİN, DEVAMINI'DA PAYLAŞIRIZ İNŞALLAH!...
  •  go-kart yapalım

Değerli arkadaşlar gösterilen milin kayıcıkısmı lazım yani aksın uç kısmı içi firezeli olan kısım elinde olan varsa değerlendirelim herkese kolay gelsin
  • merve watches ve Profezor ( Emre ) ustadlarımıza teşekkür ederim bizi aydınlattığı için...

Öncelikle Hiç o tür motorlardan kullanmadım ama ben küçükken bizim bir petrolümüz vardı.. 4 veya 5 tane honda motorlarımız vardı öyle benzin çekmek için kullanırdık.. Üzerinde baya bir çalıştım go kart pistleriyle görüştüm.. Neden katana değil de Honda diye sorduğumda bana sadece dedikleri tek cevap
    Honda uzun ömürlüdür.. Parçası Bol bulunur.. yorulmayan bir yapısı vardır...

tabi bEn emre ebiden merve watches ustalardan daha iyi bilemem ama edindiğim bilgiler bundan ibaret.. ayrıca honda motorları da ucuza bulma imkanları olabiliyor... İyi araştırılırsa...
  • hondanın yedek parcasına verecegin parayla yeni motor alırsın :)
  • UZUNYMW ABİ O PARÇANIN GÖREVİNİ BİLİYOMDA ŞEKİLDE MAVİYLE ÇİZDİĞİM BORUNUN İÇİNDE NASIL BİR SİSTEM VAR ONU BİLMİYORUM BORUNUN İÇYLE İLGİLİ RESİM KOYABİLİR MİSİN .

go-kart yapalım
  • bende bir çift var istersen arayıver, 0 535 811 69 17
  • o borunun içinde geniş rulman var, o gördüğün boru ve kulaklarının ismi TAŞIYICI; kulaklarada salıncak kolları bağlanıyor...difransiyel kullanıldığında böyle olması gerekiyor, aynı zamanda bağımsız süspansiyon oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aracyap

merve watches ve Profezor ( Emre ) ustadlarımıza teşekkür ederim bizi aydınlattığı için...

Öncelikle Hiç o tür motorlardan kullanmadım ama ben küçükken bizim bir petrolümüz vardı.. 4 veya 5 tane honda motorlarımız vardı öyle benzin çekmek için kullanırdık.. Üzerinde baya bir çalıştım go kart pistleriyle görüştüm.. Neden katana değil de Honda diye sorduğumda bana sadece dedikleri tek cevap
    Honda uzun ömürlüdür.. Parçası Bol bulunur.. yorulmayan bir yapısı vardır...

tabi bEn emre ebiden merve watches ustalardan daha iyi bilemem ama edindiğim bilgiler bundan ibaret.. ayrıca honda motorları da ucuza bulma imkanları olabiliyor... İyi araştırılırsa...

Burada hondanın kalitesini elbette tartışmıyoruz ama honda orjinal olacak, onunda artık birçok parçası uzakdoğuda, brezilyada vs yapılıyor.Fiyatları ise bir kama motorun 3 katı.Bizler burada yaptığımız araçları ticari amaçla kullanmayacağımızdan zaten motorları gokart pistlerindeki kadar yıpratamayız.Ayrıca kama motorlar yada buna benzer motorlar oldukça kaliteli, kalitesini ıspatlamış, yıllardır çeşitli sektörlerde jenaratörlerde görev yapmaktadır.Artık birçok servisde hondanın orjinal parçaları pahalı olduğu için, kama parçaları kullanmaktadırlar.Sistem olarak zaten hondanın 1 e 1 kopyalarıdır aradaki fark malzemedeki kalite farkıdır, buda 2-3 kat fazla para verecek oranda değildir.Ayrıca burada araç yapan arkadaşların bütçeleri zaten kısıtlı olduğu için 230Tl lerden başlayan sıfır motorlar cazip gelmektedir ve işlerini rahat rahat görür.
    Bu tip motorların araca uygulanması daha zordur çünkü hiçbirşey hazır değildir, tüm aktarma organlarını,elektrik tesisatını vs. kendiniz yapmak ve yaptırmak zorundasınız, buda size zahmetli olsada daha çok şey öğretir.Hazır scooter motoru herşeyi üzerindedir, aktarma organı ve tesisatıyla birlikte hazırdır,alırsın yerine takarsın fazla uğraşmazsın.Tercih sizlerin.

• quote:

Orijinalden alıntı: merve watches

o borunun içinde geniş rulman var, o gördüğün boru ve kulaklarının ismi TAŞIYICI; kulaklarada salıncak kolları bağlanıyor...difransiyel kullanıldığında böyle olması gerekiyor, aynı zamanda bağımsız süspansiyon oluyor...

Kardeş teşekkür ediyorum açıklaman için aynen söylediğin gibi taşıyıcı olarak kullanılıyor veiçinde geniş rulman var

• Ben Zaten anlamıyorum ki neden su motoru kullanıyorlar kendilerine işkence yapıyorlar ki :) standart bir 150 cc scooter motoru bul paşa paşa kullan derdi yok tasası yok :) hee ben güç istiyorum derseler yine 125 cc tork yönünden süper motorlardır..
  • abiler çok teşekkürler yha sizin rulman dediğiniz bizim bilyalılarda kullandığımız teker gerçi ben hiç bilyalı yapmadım ama
  • abiler rulmanlar borunun içine sabitleniyor mu sabitlendikten sonra içinden geçen boruyoda sabitleniyor mu . ???? thanks
  • Ben LONCİN marka, go-kart tipi şanzımanlı, 6.5 HP motoru peşin 325 Liraya aldım.Loncin, Katana, Kama Honda nın 1/1 taklidi bu motorların bütün parçaları birbirine uyuyor. sadece etiketleri farklı Honda nın fiatı ise 1.200 Lira. Mantıklı bir seçim yapmak size kalmış. Eğer hararet yaptırmazsanız ve yağsız bırakmazsanız bir sorun olmayacaktır. Bunlar olduğunda da zaten marka farketmez, parçaların hepsini birbirine yapıştırır. Olası bir arıza halinde de eğer alacaksanız Honda nın piston, gömlek ve segmanlarını alıp kullanabilirsiniz.

Bu tip motorların tamir işleriyle uğraşan ustalar, "en sık arıza yapan yeri ip çekme makarasıdır" diyorlar. Bunu da Honda dan almaya gerek yok galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: aracyap

Ben Zaten anlamıyorum ki neden su motoru kullanıyorlar kendilerine işkence yapıyorlar ki :) standart bir 150 cc scooter motoru bul paşa paşa kullan derdi yok tasası yok :) hee ben güç istiyorum derseler yine 125 cc tork yönünden süper motorlardır..

Standart hazır gokartlarda neden scooter motoru kullanmıyorlar, birde bunu düşün bence?
  • çünki herşeyin olduğu gibi go kartın da bir standartı var 150 cc 250 cc 300 cc go kartlarda üretiliyor çoğu firmalarca emre abi değil mi..
    bence standartın dışına çıkmamak için öyle üretiyorlardır.. yada hacim olarak o motorlar büyük olduğundan veya go kart pistlerine uygun olmadığındandır... off-road aracı değil sonuçta...

Benim ki tamamen bi tahmin abi takdir sizin.. ama en mantıklıca bu olur gibime geliyor..
  • abiler bence 150cc motor takılmamasının sebebi bir go kart pistinde ki bir araç maksimum 40 km yapar ki go kartları çocuklar da sürüyor çocuğun arkasına 150cc motoru takarsan geri siz düşünün. tabi siz daha ii bilirsiniz araçyap abinin dediği gibi benimkide tamamen bir tahmin
  • 150 cc ne ya :D:D:D:D
  • ben yanlış demedimki sadece 150cc çok büyük bi güç gibi yazmışsın ondan güldüm sende diğerleri gibi başlama scooter motoru ufak bi motor işte abartılacak bişey değil :D
  • altnkrtl kardeşim 150 cc motorlarda bildiğimiz üzere güç demekdir.. mesela ilk sayfalarda herkes 6.5 hp 11 hp diye belirtmiş onlar da beygir gücü gibi düşünebilirsin aslında hepsi birer güç kavramı...

Normal standart bir scooter motoru 120 ye kadar çıkabilir fakat bizim burda genelde yaptığımız off- road aracıdır.. dolayısıyla güç de lazım bize.. bunun için 1/ 2 dişli kullanıyoruz 150 cc lerde en iyisi bu oluyor çünkü.. bu ne demek oluyor dersen 1 / 2 dişli motorun yapabildiği hızı ve gücü toplamını 2 ye bölüyor yani 120 ise 60 hız yapar 60 da güce verir torkuna yani.. buda bize büyük performans verir..
  • 
Sayfa: önceki 302303304305306
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.