biraz geç oldu ama eger bu aracta süspansiyon olucaksa ve ön takımda toe ve chamber acıları olucaksa hele bi de arka süspansiyonlar bagımsızsa hiç bir sorun olmuyor. ama eger arkada süspansiyon yoksa veya ön takım toe ve chamber acıları olmadan yapılmışsa daha önce söylendiği gibi ön tekerler yana dönüp kayarak ilerliyor :(
quote:
Orijinalden alıntı: ZEKAİ DEDE
ARAKADAŞLAR BEN ARACIN ARKA AKS GENİŞLİĞİNİ 80 CM , ÖN GENİŞLİĞİNİ 110 CM , YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM DİFRANSİYEL KULLANMAYACAĞIM DÖNÜŞLERDE NASIL BİR DURUM OLUR BUNU TECRÜBE EDEN VARMI ACABA BİLGİ VERİRMİSİNİZ , ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER ,,,
quote:
Orijinalden alıntı: profezor
YENİ VİDEOLAR
Aracımıza, marş, korna ve far takıldı, test sürüşleri
Arka tekerleri birleştirmemiz nedeniyle dönüşlerin nekadar rahat ve kısa mesafede yapılabildiğine dikkat ediniz. Ayrıca araç 3 tekerli gibi durmasına rağmen 2 veya tek kişide olsa oldukça dengeli, hiç yana yatmıyor ve devrilme eğilimi göstermiyor.
bu aracın virajlarda yatma eğilimi göstermemesi önde süspansiyon olmamasından agırlık dagılımıda iyi olmuş ki yatmıyor sakın ola önlere süspansiyon takmaya kalkmayın bu halde. taksanız bile cok sert olmalı ki arac virajlardaki dengesini korusun. alcak olması sebebiyle taklaya gelmese bile ön kısım esnemeye izin verdiği anda aracın hızına göre virajlarda dısta kalan kısım yere sürtebilir iş taklaya kadar gidebilir. aman dikkat!!!
uzun süredir forumda yokum ama yeni bi araca başlayalı bi sene kadar oluyo sona cok yaklaştım artık tüm resimleri koyup sizi cok mesgul etmeyeyim son hali değil ama bu resimlere ek olarak şu anda motoru taktım araca ve pedallrı yaptım su an direksiyon simidi koltuk ve motorla pedallar arasındaki baglantılar kaldı aracın altı dısında herangi bi yeri kapatmayı düşünmüyorum..
bu da 2. resim
arkadaşlar merhaba bugün foruma yeni üye oldum geçenlerde arabalara bakaken tesadüfen buggylere rasladım ve araştırma yaprın 1 hafta filan bir buggy yani off road gokart yapmak istiyorum ama basit bir şey değil ben 15 yaşındayım ama mekanikten çok iyi anlarım hangi parçanın nereye olacağını tahmin eder ve yaparım sonunda büyük bir ihtimalle doğru çıkar bu yüzden kendim yapmak istiyorum ama basite ve çirkin bir şey değil güzel görünen bir şey ve ucuz yollu parçaları nereden temin edebilirim şaşi ölçüleri rot ve arka mik yerleri süspansiyon yerleri nasıl olur hiç bir fikrim yok acaba bana yardımcı olabilecek olan varsa bütün detayları en ince ayrıntısına kadar anlatarak resimlerini koyabilir mi?ya da gene ucuz yollu satılık off road tipi bir şey de olabilir satın alabilirim.. lütfen bana biraz yardımcı olun çünkü foruma yeni katıldım...
Aracın çok güzel olmuş bende yapabilirsem arkayı seninki gibi difransiyel kullanıcam +bağımsız amotrtisör kulanmayı düşünüyorum akılda süper bişey olcak ama iş kağıda dökülünce büyük sayfalar oluyorya merkez bankasında onlarla 4-5 tane 200 lira lardan olsa benim istediğime ancak yeter ve bence teker olrak en iyi seçimi yapmışsın kullanılmış teker alıp kaplatmak daha ucuz ve mantıklı bazıları(soğuk kaplama)sağlam olmuyo ama sıcak kaplama iyi ve 0 teker gibi kaliteli olanlar war yaparsan bir araç 2 el 4 tane teker bulcan jant ıda olcak (biraz zor bulursun ama ) Bir sıcak kaplamacıya vercen yeni gibi olur en ucucz yolu bu ama jantlı tekeri nereden bulcan 0 alırsan ancak birde bu agromak denilen yer hala warmı sitesi war ama oradan bildiğim kadarıyla sipariş verilmiyo reklam gibi olmasın ama hepsiburada gibi ben bunu beyendim deyipte ister havale olsun ister kredi kartı olsun sipariş werip almak daha kolar ve daha ekonomik ama gidipte agromak ın depo sunu felan bulcan seçip beyenip alcan dersen o iş uzun haa telefonla görüşüp sipari verirsin oda iyi ama telefon numarasını bulmak lazım AKINCO abimiz olsa o bulur ama nerede en iyisi çapa makinesi tekeri
quote:
Orijinalden alıntı: KeNaN-24
Arkadaşlar elimde son kalan parçalar alın kurtarın yoksa tekrar başlıcam çok uygun fiyata vericem öğrenci olmam sebebiyle ufak bi harçlık gibi ..ri
Ayriyetten 2 adet sıfır ağır sanayi tekeri mevcut orta boy metal göbekli çok kaliteli
quote:
arkadaşlar merhaba bugün foruma yeni üye oldum geçenlerde arabalara bakaken tesadüfen buggylere rasladım ve araştırma yaprın 1 hafta filan bir buggy yani off road gokart yapmak istiyorum ama basit bir şey değil ben 15 yaşındayım ama mekanikten çok iyi anlarım hangi parçanın nereye olacağını tahmin eder ve yaparım sonunda büyük bir ihtimalle doğru çıkar bu yüzden kendim yapmak istiyorum ama basite ve çirkin bir şey değil güzel görünen bir şey ve ucuz yollu parçaları nereden temin edebilirim şaşi ölçüleri rot ve arka mik yerleri süspansiyon yerleri nasıl olur hiç bir fikrim yok acaba bana yardımcı olabilecek olan varsa bütün detayları en ince ayrıntısına kadar anlatarak resimlerini koyabilir mi?ya da gene ucuz yollu satılık off road tipi bir şey de olabilir satın alabilirim.. lütfen bana biraz yardımcı olun çünkü foruma yeni katıldım...
iyi güzel bişey diyarsan kaba hesap 3000-8000 arası değişir ben yapmadığım için faza anlamam ama onun tekeri motoru Warsa kavraması warsa difransiyeli çok pahalı ve uzun iş parçaları temin ettikten sonra şaseyide yaparsan geriye pek bişey kalmaz sadece ince ayarı felan kalır Ben sana ne lazım olcağını sölim: 1 tane iyi motor (200-1000) Kavrama (Fiyatını bilmiyorum) 4 Tane teker(Hepsini 300-500 arası alırsın) Şase için gerekli demir (50-100)(işçilik yok) 1 Kişilikse 1, 2 kişilikse 2 tane deri kaplamalı araba koltuğu(80-150 ) Dreksiyon simidi 20-50 porya (??) Disk fren sistemi (65-90) Difransiyel(????) Önlere 1 er Arkalara 2 şer olmak üzere(1 erde olur)6 Adet ayarlı amortisör (50-150) Dreksiyon kutusu(30-70) korna sinyal stop lambası (40-50) Herhalde bu kadar ama kafam karışık eksikliklerini ve yanlışlarımı siz düzeltin
o defransıyel oyle vıdeoda kolay gozukuyor bızım araclarda uygulamak ıcın baya bı ıscılık lazım... bestam,aracın arka amasor baglantıları zayıf olmus gıbıme gelıyor...
arkadaşlar konuyu boluyomama şu sitede ve bikaç yerde daha gördüm elektrikli "go kart" acba boyle bişey yapılıyo mu?-yapılıyosa motorve akü ne kadar ve nasıl oluyor?-vaarsada elinizde böyle projeler baka bilirmiyim?
Aracın çok güzel olmuş bende yapabilirsem arkayı seninki gibi difransiyel kullanıcam +bağımsız amotrtisör kulanmayı düşünüyorum akılda süper bişey olcak ama iş kağıda dökülünce büyük sayfalar oluyorya merkez bankasında onlarla 4-5 tane 200 lira lardan olsa benim istediğime ancak yeter ve bence teker olrak en iyi seçimi yapmışsın kullanılmış teker alıp kaplatmak daha ucuz ve mantıklı bazıları(soğuk kaplama)sağlam olmuyo ama sıcak kaplama iyi ve 0 teker gibi kaliteli olanlar war yaparsan bir araç 2 el 4 tane teker bulcan jant ıda olcak (biraz zor bulursun ama ) Bir sıcak kaplamacıya vercen yeni gibi olur en ucucz yolu bu ama jantlı tekeri nereden bulcan 0 alırsan ancak birde bu agromak denilen yer hala warmı sitesi war ama oradan bildiğim kadarıyla sipariş verilmiyo reklam gibi olmasın ama hepsiburada gibi ben bunu beyendim deyipte ister havale olsun ister kredi kartı olsun sipariş werip almak daha kolar ve daha ekonomik ama gidipte agromak ın depo sunu felan bulcan seçip beyenip alcan dersen o iş uzun haa telefonla görüşüp sipari verirsin oda iyi ama telefon numarasını bulmak lazım AKINCO abimiz olsa o bulur ama nerede en iyisi çapa makinesi tekeri
cok saol istersen uyabileceğin bi kaç öneri vereyim bi kere diferansiyel arabaya extra agırlıktan başka bişey değil tabi eğer arkaya bagımsız süspansiyon yapıp ön takımda da toe ve chamber acılarını verebiliceksen eger bunları yapabilirsen arac diferansiyele ihtiyac duymadan cok kısa bi çapta dönebildiği gibi tekerleklerin ikiside mecburen aynı devirde döndüğü için daha dengeli gidiyo. ben bunu daha ilerde yapmayı düşünüyorum ama şu an bi an önce yürütmek istediğimden bu sene yeni bi arka takıma girişmeyi planlamıyorum. bi de kaplama meselesi zor iş kaplama yapılcak tekerleğin boyutuna göre kalıp yapılması gerekiyomuş... atv lastiği kaplatanda olmadıgı için yaptırıcam dersen kalıbın parasıda senden cıkıyo o zamanda 0 jant lastik parasını bile gecio :(... ben cıkma lastiklerle bi gidişini göreyim ona göre 0 lastik alırım diye böyle bişey yaptım ama belki ön lastikleri araba 14" jant araba jantı ve onlara uygun lastikler değiştirirm...
quote:
Orijinalden alıntı: abuzer can
o defransıyel oyle vıdeoda kolay gozukuyor bızım araclarda uygulamak ıcın baya bı ıscılık lazım... bestam,aracın arka amasor baglantıları zayıf olmus gıbıme gelıyor...
görüntü biraz öyle farkındayım ama o ince gözüken silmeler 10luk silme araba ayakteyken üzerine toplamı 220 kg gelen 3 kişi cıkıp zıpladık :D bişeyler kırılır gibi bi ses geldi dedim gitti arka taraf meğer ön tekerleklerden birini sıkmamışım yerinden cıkmış arka taraf sağlam yani yamulma kırılma eğilimleri göstermedi şimdilik tabi yürürken nolucak onu zaman göstericek
Arkadaşlar arabama bi türlü ön teker koyamadım salıncaklı yaptım ama üzerine çıktığımda tekerlekler yana yatıyo en basit şekilde nasıl yapılacağını bilen varsa yazarsa sevinirim.
bestam kardeş aracın güzel oluyor ama bana öyle geliyorki arka kıskı öyle yapmakla lastiklerin ömrünü kısaltacaksın çünki lastiklerin sadece dış kısmı yere basacak kolaygelsin
Harika birşey malzemeleri olsa yaptırtırım
quote:
quote:
Arkadaşlar elimde son kalan parçalar alın kurtarın yoksa tekrar başlıcam çok uygun fiyata vericem öğrenci olmam sebebiyle ufak bi harçlık gibi ..ri
Ayriyetten 2 adet sıfır ağır sanayi tekeri mevcut orta boy metal göbekli çok kaliteli
2 arka teker, 2 yataklı rulman,dişli,bide tekerlere bağlanan mil yada boru neyse işte ne kadar tutar acaba?alcağımdan değilde ilerleyen zamanlarda kafamda bişeyler var kendi çapımda sadece fiyatı merak ettim
buda benim proje daha hayal aşamasında ama kafaya koydum
Benim Go-Kart 400km yi devirdi, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım,aracı biraz daha zorlamaya başladım, offroadda denedim, birazda drift ve hız denemesi videolar aşağıda ;
2 arka teker, 2 yataklı rulman,dişli,bide tekerlere bağlanan mil yada boru neyse işte ne kadar tutar acaba?alcağımdan değilde ilerleyen zamanlarda kafamda bişeyler var kendi çapımda sadece fiyatı merak ettim
buda benim proje daha hayal aşamasında ama kafaya koydum
bu da aks tek fiyatı 50 lira 2 tanesi 100 lira baya pahalı gibi belki normaldir
off bu römork 300 liradan aşağı olmaz bide motor taktınmı battın demektir
quote:
Orijinalden alıntı: uzunymw
bestam kardeş aracın güzel oluyor ama bana öyle geliyorki arka kıskı öyle yapmakla lastiklerin ömrünü kısaltacaksın çünki lastiklerin sadece dış kısmı yere basacak kolaygelsin
uyarı için teşekürler oalyı bende farkettim ama tüm yükleri bi koyayım (koltuk direksiyon kaplamalar vs....) bi de kendim oturayım ona göre süspansiyonlara bi ayar cekip tüm lastikleri düz bastırıcam inşallah... aracı yüksek yapıcaz derken biraz fazla kacırdık galiba
quote:
Orijinalden alıntı: profezor
Benim Go-Kart 400km yi devirdi, şimdiye kadar bir sorun yaşamadım,aracı biraz daha zorlamaya başladım, offroadda denedim, birazda drift ve hız denemesi videolar aşağıda ;
profezor sen 400 km yi bu el arabası lastikleriyle mi devirdin ya :S benim forumda daha önceden resmi olan bi aracım var da üzerine 150 cc 4 vites motor koydum ilk 10dk da ön lastiklerin ikiside kabak oldu arkaları sorma 4üde el arabası lastiğiydi de... zaten baktım o motor güçlü geldi oarabaya sonra buna başladım