Şimdi Ara

go-kart yapalım (260. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bestam

quote:

Orijinalden alıntı: profezor

ATV tekerleri gokart yada buggy için büyük gelebilir, yapacağın projeye bağlı bişi. 9.5hp motorlar internette satılıyor, kama 390E diye aratırsan bu motor 9.5hp dir (bazı sitelerde 13hp yazsada doğru değil) fiyatıda 560TL

koltuk 500 motor 560 2 lastik 70 :S bu paraları verdin mi cidden bu arabayı yapabilmek için profezor ???

Sen aracı bedava yapacaksın galiba, yada hiç araç yapmadın, aracını yap bakalım kaça yapabileceksin?
    Sende hiçbirşeye inanmıyorsun, sanki yalan söyleyipte bir amacımmı olacak, araştır o koltukları çiftini 500TL ye bulabilecekmisin, bebek koltuğu alırsın belki o fiyata.Motorunda lastiklerin fiyatıda belli, senin aldığın dandik el arabası tekerinden değil demekki bukadar dayandı halada iyi durumda, bir 600km daha yapar.
    El arabası tekeriyle 400km gittiğime inanmıyorsun, buyur gel ankaraya ikimiz beraber üzerindeki tekerlerle bi 400km daha yapalım (benzinler sana ait olur ama)
    Oturduğun herden konuşmana gerek yok, halep ordaysa arşın burada, araba duruyor, kafasında soru işareti olan varsa buyursun gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 16 Temmuz 2010; 15:35:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzer can

buda yenı arac
    150cc 5 vıteslı motor var uzerınde
    hm elden hem ayaktan marslı
    ıstedıgın zaman atv tekerı ıstedıgın zaman scooter tekerı takılabılır
    arac satılıktır bılgınıze
    bazı arkadaslar sacma sapan sorularından vazgecemıcegı ıcın sımdıden hatırlatmak ısterım
    col cocuk oyuncagı degıldır cocuklar bınemez
    herkes yan yatarmı patı atarmı dıyor rahatlıkla patı atar kafada dıker
    kac km hız yapar dıyorlar 4 vıtesı gecemedım 90 km bızzat kendım gordum
    her tekerde ayrı fren var

go-kart yapalım

kaç para fiyatı? Birde 90km ile giderken video koyarsan iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 16 Temmuz 2010; 15:44:09 >

• quote:

quote:

quote:

ATV tekerleri gokart yada buggy için büyük gelebilir, yapacağın projeye bağlı bişi. 9.5hp motorlar internette satılıyor, kama 390E diye aratırsan bu motor 9.5hp dir (bazı sitelerde 13hp yazsada doğru değil) fiyatıda 560TL

koltuk 500 motor 560 2 lastik 70 :S bu paraları verdin mi cidden bu arabayı yapabilmek için profezor ???

Sen aracı bedava yapacaksın galiba, yada hiç araç yapmadın, aracını yap bakalım kaça yapabileceksin?
    Sende hiçbirşeye inanmıyorsun, sanki yalan söyleyipte bir amacımmı olacak, araştır o koltukları çiftini 500TL ye bulabilecekmisin, bebek koltuğu alırsın belki o fiyata.Motorunda lastiklerin fiyatıda belli, senin aldığın dandik el arabası tekerinden değil demekki bukadar dayandı halada iyi durumda, bir 600km daha yapar.
    El arabası tekeriyle 400km gittiğime inanmıyorsun, buyur gel ankaraya ikimiz beraber üzerindeki tekerlerle bi 400km daha yapalım (benzinler sana ait olur ama)
    Oturduğun herden konuşmana gerek yok, halep ordaysa arşın burada, araba duruyor, kafasında soru işareti olan varsa buyursun gelsin.

porfezor kimsenin arabana birşey dediği yok sadece bu kadar basit bi araç için fazla harcama yapmışsın ve malzemeleri pahalı almışsın piyasa araştırması yapmadan istişare etmeden aldıpın için pahalı tabiki.

• ARKADAŞLAR MERHABA,

UZUN ZAMANDIR FORUMA YAZMAMIŞTIM VE SAYFA BİRHAYLİ ARTMIŞ.

YENİ BİR ARAÇ YAPIMINA BAŞLADIM VE 3D ÇİZİMLER NEREDEYSE HAZIR.

ANCAK BU SEFER İMALATA BAŞLAMADAN ÖNCE ARACA PLAKA ALMA KONUSUNDA ARAŞTIRMA YAPTIM.

TRAFİK VE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNÜ ARADIM, KONUDAN BİHABERLER,
    TSE'Yİ ARADIM KONUYU TUV-SÜD BİLİYOR DİYOR,
    TÜV-SÜD'Ü ARADIM SANAYİ BAKANLIĞI BİLİR DİYORLAR,
    SANAYİ BAKANLIĞINI ARADIM, ÜNİVERSİTELER BİLİR DİYORLAR,
    ÜNİVERSİTEYİDE ARADIM, YARDIMCI OLAMADILAR.

YANİ KİMSE BİR ARACI TRAFİĞE NASIL SOKACAĞIMIZ KONUSUNDA BİLGİ SAHİBİ DEĞİL.

ARAC ÜRETMEK PROBLEM DEĞİL ANCAK YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ARAÇLARIN TRAFİKDE YÜRÜRKEN BİRİLERİNE ZARAR VERMESİ VE HASARA SEBEP OLMASI KARŞISINDA CİDDİ CEZALAR SÖZKONUSU.

BU SEBEPLE ARAÇ ONAYLARI, PLAKA VE RUHSAT NASIL ALINIR KONULARINDA BİLGİSİ OLAN KİMSE VARMIDIR?

YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM.

TEŞEKKÜRLER.

• quote:

Orijinalden alıntı: RuffLe

quote:

quote:

quote:

porfezor kimsenin arabana birşey dediği yok sadece bu kadar basit bi araç için fazla harcama yapmışsın ve malzemeleri pahalı almışsın piyasa araştırması yapmadan istişare etmeden aldıpın için pahalı tabiki.

Ben araca birşey diyorlar demiyorum, isteyen istediğini söyleyebilir sorun değil, burada herkesin yaptığı araç basit, basit olmayan araçmı var? Kimse burada profesyonel işler çıkaramıyor,çünkü bütçe belli,
    Ben yaptığım araçtaki beklentilerim vardı onları karşıladım gerisi beni bağlamıyor, 400km den fazlada yol yapmışım, değişik yol koşullarında yağmurda çamurda, topraktada binmişim, gideceğim yollardaki tüm rampaları 2 kişi ile rahat çıkmışım, hiç yolda kalmamışışım,bir sorun yaşamamışım,keyfini çıkarıp eğleniyorum, buradada videoları ve resimleri paylaşıyorum.Araç yapacak arkadaşlara yardımcı olsun.
    Senin yaptığın araçta basit, ama herkes emek veriyor herkese saygı duyarım.Burada plastik sandalye üzerine oturup araç kullanmaya çalışan arkadaşlarda var, pazar arabasına benzeyen motorlu araçlarda var, o araçları yapan arkadaşlarada saygı duyup kutlamak gerekir.Küçümsemek küçük görmek değil.
    8000 TL bütçe ortaya koyarsan sana 2300metreye kadar uçabilen 2 kişilik, saatte havada 90km hızlara çıkabilen arabada yapayım.Sen paradan haber ver.Projesi hazır çizdim, hesap kitap yaptım ama bütçem yetmiyor.Sen verirsen sana uçan arabada yapayım.

Aldığım koltuk ve motora pahalı diyorsunuz, ben bu fiyatlara bulabildim,sıfır kama 390E marşlı şarjlı nakliye ve KDV dahil 6 taksite, daha ucuz nerede var ve ne kadara adres gösterirmisiniz?
    2 adet spor koltuk,emniyet kemerleri dahil 500TL nin altında nakliye ve KDV dahil nerede var onada bir adres gösterin, mümkünse bendekilerle aynı marka olsun.
    İnternet adresi ve link rica edeyim lütfen. (Sağlam alışveriş yapılacak adresler olsun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 16 Temmuz 2010; 21:15:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ekremors1

ARKADAŞLAR MERHABA,

ANCAK BU SEFER İMALATA BAŞLAMADAN ÖNCE ARACA PLAKA ALMA KONUSUNDA ARAŞTIRMA YAPTIM.

ARAC ÜRETMEK PROBLEM DEĞİL ANCAK YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ARAÇLARIN TRAFİKDE YÜRÜRKEN BİRİLERİNE ZARAR VERMESİ VE HASARA SEBEP OLMASI KARŞISINDA CİDDİ CEZALAR SÖZKONUSU.

BU SEBEPLE ARAÇ ONAYLARI, PLAKA VE RUHSAT NASIL ALINIR KONULARINDA BİLGİSİ OLAN KİMSE VARMIDIR?

TEŞEKKÜRLER.

Türkiyede bu tür işlerle hiç uğraşmamanı tavsiye ederim.Büyük araç firmalarının yaptıkları tüm prosedürleri yapman lazım, buda sana 2-3 tane sıfır araç barasına patlar, makina müh odası,üniversite,tse,karayolları,sanayi bakanlığı,emniyet,karayolları.Bu kadar yerin hepsiyle başedip birkaç yıl bıkmadan bürokrasiyle uğraşabileceksen belgeni ve plakanı al derim.Projen çizilecek,projenin uygunluğu onaylanacak,sonra imalatın projeye uygunluğu onaylanacak, aracın bir takım testler ve güvenlik yeterliliğinden geçmesi lazım geçemezsae tekrardan araç projesi yenilenecek, tadilat yapılacak tekrar testler vs vs tüm bu bürokrasiden olur alırsan, sanada ruhsatı ve plakayı verirler.Tek bir araç için oldukça pahalıdır, ancak seri üretime işi dökersen kurtarır.
    Aracını yap bitir, keyifle trafik olmayan yerlerde kullan.Ya da kanuninin plaka ve ruhsatlı buggy araçları var onlardan birini alıp uygun fiyata binebilirsin.

• Tekzen Market, GOKART satışlarına başladı, araçların hiçbir özelliği yok, süspansiyonsuz,marşsız,şarjsız, lambasız,kornasız, varyatörde yok, 6hp, 4 tane teker,bir motor, kuru kavrama (1gün dayanır) , bu araç yokuş filanda çıkmaz, dümdüz pist dışındada sürülmez,ancak max 50kg lık çocukları taşır.
    Malzemeleri pahalı almışsın diyen arkadaşlar, buyrun bakın adamlar 1 günde üretilecek araçları kaça satıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 16 Temmuz 2010; 21:46:05 >

• quote:

ARKADAŞLAR MERHABA,

TEŞEKKÜRLER.
    abi 3 boyuklu çizimleri nasıl yapıyon hangi programı kullanıyon bir anlatsan ben solid works 2009 u indirdim bayağı bir uğraştım kurdum ama nasıl kullanacağımı bilmiyom sen bana program we nasıl yapılacağını söle gesi kolay ben solid works ü 17 saatte felan indirdim yani kullanılacak bişey olduıktan sonra 30 saat bile download yaparım ben yani normal üye değilim ben fulloyuncuyum(www.fulloyun.com) 7/24 download upload beni bozmaz ama biliyosan solid works üde anlat kullanmasını ondan bari yapim mesela bir arkadaş süper bir araba yapmıştı ve programlada süper çizmişti neredeyse aynıydı

• quote:

Orijinalden alıntı: ekremors1

ARKADAŞLAR MERHABA,

TEŞEKKÜRLER.

benim bildiğim kadarıyla makine mühendisleri odası ilgileniyor bu işlerle onların belirli kriterleri var onlara uygun hazırlayabilirsen aracı onların testlerinden geçtikten sonra muayeneye gönderiyolar ordanda geçince yüklüce bi vergi (ötv,kdv.... vs) sana ruhsatını veriyolrlar ama yasal işlemler yapıcaan araba kadar maliyet çıkarıyor sanırım

• quote:

quote:

quote:

yanlış anladın beni arkadaşlarında dediği gibi sadece cok para vermişin demek istedim ben 100 liraya aldıgım ruhsatsız motosikletin motorunu da kullanıyorum amortisörlerini de şasesini de malzeme olarak kullanıyorum... bunun yanında cıkma lastik arayıp buluyorum 200 liraya jantlarla birlikte alıyorum... yani bu aracın sıfır aldıgım hiç bir şeyi yok aldıgım tüm malzemeleri peşinde koşturmalarla mazot parasınıda koysan bin lirayı anca bulmuştur daha... tabi emeğini koymaya kalkarsan cok cok yükselir ama malzemelere bu kadar para vermediğim için bana çok yüksek geldi senin verdiğin miktarlar... forumda daha önceden belirtilmişti okumamışındır belki ama 70-100 lira arası pert araçların kooltuklarını alan arkadaşlar vardı... demek istediğim buydu yoksa aracın konusunda olumsuz bişey yok aksine ufak tefek ve alçak görünmesine rağmen aracı kullandığın yerleri görünce hayran kaldım benim ilk aracımın yanında muhteşem bi araç...

• arkadaşlar acil soru elimdeki motorun torkunu nasıl öğrenirim :S ??
  • profezor sozum sana deıl ama col cocukla ugrasmaktan gercekten bıktım gel begen fıyatta anlasırız vıdeo flan ugrasamıyorum gelır kendın denersın bakarsın begenırsen alırsın yoksa tanısmıs oluruz...
    solıd work yada autocad kullanmaya calısan arkadaslarımız osa ugrasmayın kullanamzsınınz o tur programlar komut uzerıne calsırı paınt gıbı tıklamayla olmuyor yhane mesela lıne komutu duz cızgı falnn vs... yhane kullanımı baya zor programlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: by yusuf 15

quote:

bide 16 hplere bakıyodum :D fiyat tuzluymuş bayağı max 300 tl ye motoru kapatırım diyodum

oha abi neddin yaw biraz tuz domates hıyar dedin herkes kaçtı bak 6-7 saatte bir kontrol ediyom bir tuz yazmışsın herkes kaçmış yaw neddin? albi hacı murat parçala 1500-2000 tl arası süper bir aracın olur sana sedece şaseyi yapmak we yapacaksan üstünü kapatmak gerekiyor araba motoru araba tekeri ağır olu o kadar performans vermez diyosan tekerlere helyum yada nitrojen bas hiç yoktan tekerlerin ağırlığını kafana tamassın

Hocam 2. el şahin al 3000 tl o zaman ne uğraşacaksın :)

• selamlar uzun bi aradan sonra bende yarım kalan aracım tamamladım.
    biraz hatırlatıyım:
    -5.5hp hnda gx motor
    -3 teker sağlamlastırlmış bsiklet sasesi.
    -scooterlardaki kayışlı vayatör kavrama.

go-kart yapalım

saatte 70 km son hız, 100 km 4 litle tüketim, salam ve dayanıklı...
  • Bu motorları bazı malzemeleri kaportacılarda falan bulabilirmiyiz. ?
  • quote:

arkadaşlar acil soru elimdeki motorun torkunu nasıl öğrenirim :S ??

Torkla ne işin var bilmiyorum ama vereceğim linkten hesapla istersen
    okuyancoban.tripod.com
    Guc, Tork, Hiz hesaplamalar�
    http://okuyancoban.tripod.com/gtdsay.htm

• quote:

quote:

quote:

quote:

yanlış anladın beni arkadaşlarında dediği gibi sadece cok para vermişin demek istedim ben 100 liraya aldıgım ruhsatsız motosikletin motorunu da kullanıyorum amortisörlerini de şasesini de malzeme olarak kullanıyorum... bunun yanında cıkma lastik arayıp buluyorum 200 liraya jantlarla birlikte alıyorum... yani bu aracın sıfır aldıgım hiç bir şeyi yok aldıgım tüm malzemeleri peşinde koşturmalarla mazot parasınıda koysan bin lirayı anca bulmuştur daha... tabi emeğini koymaya kalkarsan cok cok yükselir ama malzemelere bu kadar para vermediğim için bana çok yüksek geldi senin verdiğin miktarlar... forumda daha önceden belirtilmişti okumamışındır belki ama 70-100 lira arası pert araçların kooltuklarını alan arkadaşlar vardı... demek istediğim buydu yoksa aracın konusunda olumsuz bişey yok aksine ufak tefek ve alçak görünmesine rağmen aracı kullandığın yerleri görünce hayran kaldım benim ilk aracımın yanında muhteşem bi araç...

Şimdi elbette hurda motorsiklet ve çıkma parçalar ve koltuklar üzerinden gidersek araç yarı fiyatına mal oluyor, ancak hurdacıdan aldığımız motor ve parçaların hiçbir garantisi yok, nekadar iş görür belli değil, alırken çalışıyor olması yeterli değil, çok araştırıp çok uğraşıp çok dolaşıp temiz motor ve parçalar bulmak lazım.250 liraya aldığımız pert motorlar arıza verdiğinde arıza tipine göre 200-300TL para harcamak zorunda kalırız, bir arkadaşın aldığı motor kısa bir müddet sonra hava filtresinden yağ atıyordu, tamire gitti komple gömlek piston subap değiştirmek zorunda kaldı, motora verdiği kadar parayı tamire vermek zorunda kaldı,2.el motorsiklet motorundan iyi anlıyor olmak yada aldığımız kişiye güvenmek lazım, yoksa sonra çok daha pahalıya patlar.
    Bende ilk başlarda motorsiklet motorlarına ve parçalarına baktım ancak içime sinmedi, bende gidip sıfır kama motor aldım, ayda 90TL taksitle ve 2 yılda garantisi olunca bu motoru almak işime geldi.Tüm aktarma organları varyatör dişliler, fren vs de hep sıfır aldım, böylelikle başım ağrımayacak ve neyin ne olduğunu bilecektim,sorunda yaşamayacaktım,sonradanda bana masraf çıkartmayacaktı,öylede oldu.Bu motorların torkları oldukça yüksek ayrıca ömür olarakta motorsiklet motorlarından 2 kat daha fazla ömürlüler çünkü devirleri max 3600,dolayısıyle aşınma ve yıpranmalar az oluyor.
    Koltuk konusundada ucuz plastik koltuklar, belediye otobüsü oturakları filan koyacaktım, bana hiç güvenli ve rahat gelmedi.iyikide o koltuklardan almamışım. Otomobilde oturuyor kadar rahat ve güvenli şimdi.
    Tercih nedenlerim bunlardı.Sonuçta yaptığım araç GOKART tır.Yani BUGGY değildir, bu şekilde değerlendirmek lazım, o nedenlede yere yakındır.Toprak ,taşlı,yamalıklı asfalt vs de sorunsuz olarak kullanıyoruz.BUGGY yapacak olursam elbette çok farklı bir araç olur, hem yerden yüksek,hem güçlü, hemde süspansiyonu daha iyi araç olur.Ama ben şuan BUGGY yerine uçabilecek bir araç yapmayı düşünüyorum ancak bütçenin 8000TL civarı olması gerekiyor, maliyet konusu beni düşündürüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzer can

profezor sozum sana deıl ama col cocukla ugrasmaktan gercekten bıktım gel begen fıyatta anlasırız vıdeo flan ugrasamıyorum gelır kendın denersın bakarsın begenırsen alırsın yoksa tanısmıs oluruz...
    solıd work yada autocad kullanmaya calısan arkadaslarımız osa ugrasmayın kullanamzsınınz o tur programlar komut uzerıne calsırı paınt gıbı tıklamayla olmuyor yhane mesela lıne komutu duz cızgı falnn vs... yhane kullanımı baya zor programlar...

Hangi şehirdesin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: canersackan

selamlar uzun bi aradan sonra bende yarım kalan aracım tamamladım.
    biraz hatırlatıyım:
    -5.5hp hnda gx motor
    -3 teker sağlamlastırlmış bsiklet sasesi.
    -scooterlardaki kayışlı vayatör kavrama.

go-kart yapalım

saatte 70 km son hız, 100 km 4 litle tüketim, salam ve dayanıklı...

Aracın hayırlı olsun, ön teker jantı güzelmiş,
    Varyatörü direk tekere bağlamışsın, yokuş çıkma kabiliyeti zayıf olmuş gibi geliyor.Birde arka varyatör kısmı ısınıyormu ona baktınmı?Aracın hafif olduğu için yeterlide geliyor olabilir.Yokuşta durum ne?
    Yaktığın benzin bu tür motorlarda normal sayılır.
    Süspansiyonda yok çukurlarda filan durum ne?
    Ani dönüşlerde devrilmeye çalışıyormu? Oturma yeri ve motor yüksekte olduğu için sordum.
    Video koyarsan keyifle izleriz, ellerine sağlık.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi elbette hurda motorsiklet ve çıkma parçalar ve koltuklar üzerinden gidersek araç yarı fiyatına mal oluyor, ancak hurdacıdan aldığımız motor ve parçaların hiçbir garantisi yok, nekadar iş görür belli değil, alırken çalışıyor olması yeterli değil, çok araştırıp çok uğraşıp çok dolaşıp temiz motor ve parçalar bulmak lazım.250 liraya aldığımız pert motorlar arıza verdiğinde arıza tipine göre 200-300TL para harcamak zorunda kalırız, bir arkadaşın aldığı motor kısa bir müddet sonra hava filtresinden yağ atıyordu, tamire gitti komple gömlek piston subap değiştirmek zorunda kaldı, motora verdiği kadar parayı tamire vermek zorunda kaldı,2.el motorsiklet motorundan iyi anlıyor olmak yada aldığımız kişiye güvenmek lazım, yoksa sonra çok daha pahalıya patlar.
    Bende ilk başlarda motorsiklet motorlarına ve parçalarına baktım ancak içime sinmedi, bende gidip sıfır kama motor aldım, ayda 90TL taksitle ve 2 yılda garantisi olunca bu motoru almak işime geldi.Tüm aktarma organları varyatör dişliler, fren vs de hep sıfır aldım, böylelikle başım ağrımayacak ve neyin ne olduğunu bilecektim,sorunda yaşamayacaktım,sonradanda bana masraf çıkartmayacaktı,öylede oldu.Bu motorların torkları oldukça yüksek ayrıca ömür olarakta motorsiklet motorlarından 2 kat daha fazla ömürlüler çünkü devirleri max 3600,dolayısıyle aşınma ve yıpranmalar az oluyor.
    Koltuk konusundada ucuz plastik koltuklar, belediye otobüsü oturakları filan koyacaktım, bana hiç güvenli ve rahat gelmedi.iyikide o koltuklardan almamışım. Otomobilde oturuyor kadar rahat ve güvenli şimdi.
    Tercih nedenlerim bunlardı.Sonuçta yaptığım araç GOKART tır.Yani BUGGY değildir, bu şekilde değerlendirmek lazım, o nedenlede yere yakındır.Toprak ,taşlı,yamalıklı asfalt vs de sorunsuz olarak kullanıyoruz.BUGGY yapacak olursam elbette çok farklı bir araç olur, hem yerden yüksek,hem güçlü, hemde süspansiyonu daha iyi araç olur.Ama ben şuan BUGGY yerine uçabilecek bir araç yapmayı düşünüyorum ancak bütçenin 8000TL civarı olması gerekiyor, maliyet konusu beni düşündürüyor.

mazeretlerinde haklısın aslında ama MZ gibi simson gibi eski avrupa ülkelerinin ürünleri oldukça sağlam oluyor başlarına çok sıradışı bişey gelmedikçe (bi kaç saat boyunca full devir çalışmak gibi :DD) sorun cıkartmıyolar pek bana da 25 bin km de bi motosiklet denk gelmişti onu parçaladım. inanmayanlar olabilir bana da çok ilginç gelmişti ama motoru parçalamadan önce birisi 2000 model ruhsatlı kymco la takas etmek istemişti :S ki benim MZ yürümüyodu... o zaman inandım o motorun sağlamlığına :D bi de yaşını bilmiyorum ama ben bu işe ilk giriştiğimde lise 2. sınıftaydım yani aracın yürümeme ihtimali çok yüksekti o yüzden fazla yatırım yapmak istememiştim sen kendine baya güvenerek başlamışın işe ;)
    bi site buldum benim yaptıgım türde araçların 2 kişiliklerini satıyorlar ordaki motorlara baktım da 14 beygir 16 torku olan araçlar 70 km hızı geçiyor ve dediğim gibi 2 kişilik ben motorun aracı taşımama ihtimaline karşı motor arıyodum da sanırm gerek kalmıcak...

• 
Sayfa: önceki 258259260261262
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.