Şimdi Ara

go-kart yapalım (257. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • honda cr125ın motoru cok guclu bulabılrısen al derım tam bır tek teker makınesı
    bazı arkadaslar su motoru kullanmak lfan ıstıyor ufak bır sase ve 150cc scooter motoru senın ısını rahatlıkla gorebılır.herkes dereyı gormeden pacayı sıvamıs gorunuste bırsey yok gozukebılır ama oyle degıl ıste yaptıkca bırseyler cıkıyor kaynak kesım ıslerını egerkı sız yapmıcaksanız bulasmayın derım
    benı bılen bılıyor motorsıklet hem servsı hem yedek parcacısıyım ısteyenlere her turlu malzeme temın edebılırım
  • ne 60 bg motormu :D go kartta hee :D aboo :d bizim arabayı yeni aldık fiat punto evo 70 bg motor var ne ettun :D zaten o motor en az 5 milyardır :D bi tane direksiyon kutusu bozarsın arabadan ama :D etme eyleme :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeNaN-24

Arkadaşlar elimde son kalan parçalar alın kurtarın yoksa tekrar başlıcam çok uygun fiyata vericem öğrenci olmam sebebiyle ufak bi harçlık gibi ..ri

Ayriyetten 2 adet sıfır ağır sanayi tekeri mevcut orta boy metal göbekli çok kaliteli

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Lique

quote:

Orijinalden alıntı: Deniz_Akyol

Arkadaslar Yardımcı Olabilecek Kimse yokmu ?

Yardimci olalim olmasina.. da nasil bir yardim bekliyorsun? yanliş okumadiysam 60 beygirlik motor kullanmak gibi bi düşüncen var :) ve o araca da go kart diyeceksin. ve direksiyonunu nasil yumuşak yaparim diye mi soruyorsun?? :))

Günümüz binek araçlari neredeyse 60 beygir.. 60 hp nin nasil bir güç oldugunun farkında değilsin sanirim.. ki 60 hp lik bir aracin direksiyonunu direksiyon kutusu kullanmadan nasil yumuşak yaparimin kaygisi içerisindesin..

go kart yapmak ise amacin.. mevcut çizimlerdeki sistem ile işi halledersin..

ama yinede yaptiğin araç her ne olacak sa, illa ki direksiyonu nasil yumuşatirimin cevabini ariyor isen; direksiyon rot kolunu teker poryasina baglayan açılı bir baglanti elemani vardir. deve boynu demiri deniyor buna.. bu demirin boyunu uzun tutarsan direksiyonun yumuşar. ama buna karşilik direksiyon tur sayin artar..

öndüzende king pim ve kaster açısını uygulaman, direksiyonunu yumuşatir.. direksiyonu yumuşatmanin yollari bunlardir..

ha bir de şöyle bişey var. direksiyon kutusu kullanacaksan eger. direksiyon kutusunun altinda içeri gömük bir alyan vida görürsün, o vidayi gevşeterek te direksiyonu yumuşatirsin.. ama bu sadece direksiyon kutusundaki dişlilerin rahat hareket edebilmesi ile alakali birşeydir.. direksiyon sistemin zaten sert ise o vidayi gevşetmen işe yaramaz.. o vida sadece kutudaki sertligi yumuşatir...

Hocam Dediklerinden Cok Fazla Bisey Anlamadın İşin Yabancıyım Ama Sunu Söyleyebilirim.İzmirde El Yapımı Bi Go Karta R6 Motoru Takmıslardı.Zaten Ordan Hevesle Böyle Bi Düşünceye Kapıldım.Öle Bi Alet Beni Kesinlikle Öldürürde 40-60 Beygir Arası Bi Motor Bilmiyorum Nasıl Olur Bi Cok Arkadasım Kama ve Katana Motor Kullanmıs Onlarında Web Sitelerine Baktım 20 Beygirlik Motorular Var Onların Gücleri Nasıl Olur Bilmiyorum.Ama İşte Arastırma İçindeyim.Sizinde Önerileri Varsa Güzel Bi Motor Bulabiliirz.

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzer can

honda cr125ın motoru cok guclu bulabılrısen al derım tam bır tek teker makınesı
    bazı arkadaslar su motoru kullanmak lfan ıstıyor ufak bır sase ve 150cc scooter motoru senın ısını rahatlıkla gorebılır.herkes dereyı gormeden pacayı sıvamıs gorunuste bırsey yok gozukebılır ama oyle degıl ıste yaptıkca bırseyler cıkıyor kaynak kesım ıslerını egerkı sız yapmıcaksanız bulasmayın derım
    benı bılen bılıyor motorsıklet hem servsı hem yedek parcacısıyım ısteyenlere her turlu malzeme temın edebılırım

Hocam Motoru İnceleme Fırsatım Olmadı Ama Tavsiyene Aksam Bakacağım Ayrıca motor servis ve parcacısıyım demissin.

2 adet 180 mm jant + Racing Teker
    2 adet 115 mm jant + racing teker
    2 adette bu janta uygun porya assa yukarı fiyatları ne civardadır.

Fiyatları Hakkında Bilgin Varsa Sevinirim.Ben Ankaradayım Bunları Alabileceğim yerler Biliyorsan onlarıda Yazarsan cok makbule gecer.

şimdiden tesekkürler

• Abilerim bize go-kart yapmak için şu aletler yetermi hepsini topladım 1300 TL Civarı fiyat tutuyor.

Katana 6,5 Hp motor=250 TL
    Lastikler Jantla Beraber=240 TL (Ama yarış tipi deil tekzende satılanlanlardan)
    Arka mil------------------------------------72 TL
    Ön mil--------------------------------------45 TL
    Direksiyon Simidi-------------------------60 TL
    Direksiyon simidi ara bağlantı parçası--7.5 TL
    Direksiyon Mili-----------------------------20 TL
    Rot Başı Takım----------------------------42 TL
    Koltuk--------------------------------------97 TL
    Hidrolik fren takım-----------------------100 TL
    Balatalar-----------------------------------28 TL
    Soğutmalı Disk----------------------------32 TL

Ek olarak lazım olan parçalar varsa siz yazarmısınz lütfen şasiyi felan biz yazpıcaz zatende başka şeyler lazımmı? Bide Bu dişli lastikler erirmi drift yapa yapa ve bursada bildiğiniz maximum 300 TL Ye Jantlarıyla beraber 2 öne 2 arkaya toplam 300 TL yi geçmeyecek şekilde yarış tipi kabak lastiklerden satan yer varsa lütfen yazarmısınız..? ve 6,5 hp motor bana yetermi pati azcık ve spin drift felan..?? Hepsine ayrıntılı cevap ekliyorum abilerim.. sağolun..

• katana motor alcaksın guzel 250ytl kavrama alcaksın en az komplesı 100 ytl+ işcilik toplam 350

benım elımde olanların fıyatını yazım sana:

150cc scooter motoru 250ytl + motor baglatı parcasınıda yanında verıyorum sadece saseye kaynaklancak hem elden hem ayaktan marslı yanında akü benzın deposunuda verıyorum

dıreksyon kutusu + dıreksıyon sımıdı:50 ytl

komple hıdrolık fren takımı balatası sıfır halde + 1 adet dısk:40ytl

motor konusunda drıftde yapar patıde atar motor konusunda bılenler bılıyor zaten tek sorun cıkarmaz herseyı dızılı halde gonderıyorum benzın koyup tek mars calıstırıyorsunuz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: abuzer can

katana motor alcaksın guzel 250ytl kavrama alcaksın en az komplesı 100 ytl+ işcilik toplam 350

benım elımde olanların fıyatını yazım sana:

150cc scooter motoru 250ytl + motor baglatı parcasınıda yanında verıyorum sadece saseye kaynaklancak hem elden hem ayaktan marslı yanında akü benzın deposunuda verıyorum

dıreksyon kutusu + dıreksıyon sımıdı:50 ytl

komple hıdrolık fren takımı balatası sıfır halde + 1 adet dısk:40ytl

motor konusunda drıftde yapar patıde atar motor konusunda bılenler bılıyor zaten tek sorun cıkarmaz herseyı dızılı halde gonderıyorum benzın koyup tek mars calıstırıyorsunuz....

hocam özeledn yazdığını okudum cevap yazdım ama yollamadı gsm onayımı ne öle bişey dior. bu motor konusuna gelinec şimdi tamamen bu konularda pratik ve teknik bilgim yok motor 125 cc lik bi scooter motoru benim scooterın (125 cc asya motor 125T) motorunun aynı güç kuvvetinde sanrım yani assa yukarı 150 kg benim scooter üstündeed ben 100 :) fena gitmior o ayar bisey olacaksa sanırım işimizi görür.Ancak sıkıntı su noktada benim internetten baktığım tüm motorlar direk go kart motoru olaraktı şimdi dediğin motoru nası monte ederim o marş olaylarını nası yaparım akü falan diosun onlar nasıl olur onların hepsi kocaman bi ?????? ibaret yani karsımda scooter duruor işte :D:D nası bağlarım bunu die bakıom ama sadece bakıom sen hangi ildesin ve msn varsa özeden yıolayabilirsen ordan konusmamız daha kolay olur sanırım.

• Arkadaşlar, aracımı yükledim ankaradan, sahil kenarına götürdüm, orada 2 kişi trafiğin olmadığı yerde dolaştık, sahilde dolaşmak harika oluyor, imkanı olan arkadaşlar gitsin, araçla şimdiye kadar 400km yol yaptım, gayet iyi,
    Paylaştığım bu videoda araç 2 kişi yarım gazla gitmektedir.

ImageShack
    ImageShack - Signup
    http://yfrog.com/87gokartsahievltem2010z

http://img295.imageshack.us/img295/5909/gokartsahievltem2010.mp4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 9 Temmuz 2010; 1:36:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: roveropel

Abilerim bize go-kart yapmak için şu aletler yetermi hepsini topladım 1300 TL Civarı fiyat tutuyor.

Ek olarak lazım olan parçalar varsa siz yazarmısınz lütfen şasiyi felan biz yazpıcaz zatende başka şeyler lazımmı? Bide Bu dişli lastikler erirmi drift yapa yapa ve bursada bildiğiniz maximum 300 TL Ye Jantlarıyla beraber 2 öne 2 arkaya toplam 300 TL yi geçmeyecek şekilde yarış tipi kabak lastiklerden satan yer varsa lütfen yazarmısınız..? ve 6,5 hp motor bana yetermi pati azcık ve spin drift felan..?? Hepsine ayrıntılı cevap ekliyorum abilerim.. sağolun..

burada birçok fiyat çok yüksek, arka ön miller nasıl birşeydir resmini koyarsan değerini söyleriz.direksiyon simidi 20 lira civarı, direksiyon mili dediğin birtane borudan kes yap,rot başı takımı rulmancılarda tanesi 10 tl den 2 si 20TL, hidrolik fren takımı balata dahil 90TL, soğutmalı disk 20TL,Bu yazdığım fiyatlar sıfır orjinal mondial parça fiyatlarıdır.
    Drift yaparsan bu lastikler çabuk erir, normal binersen drift yapmazsan asfaltta ,2-3 bin km yapabilir.6.5 hp pati ve drift için yeterli değil ama küçük bir araç yaparsan yaptırılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 9 Temmuz 2010; 1:27:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

Abilerim bize go-kart yapmak için şu aletler yetermi hepsini topladım 1300 TL Civarı fiyat tutuyor.

burada birçok fiyat çok yüksek, arka ön miller nasıl birşeydir resmini koyarsan değerini söyleriz.direksiyon simidi 20 lira civarı, direksiyon mili dediğin birtane borudan kes yap,rot başı takımı rulmancılarda tanesi 10 tl den 2 si 20TL, hidrolik fren takımı balata dahil 90TL, soğutmalı disk 20TL,Bu yazdığım fiyatlar sıfır orjinal mondial parça fiyatlarıdır.
    Drift yaparsan bu lastikler çabuk erir, normal binersen drift yapmazsan asfaltta ,2-3 bin km yapabilir.6.5 hp pati ve drift için yeterli değil ama küçük bir araç yaparsan yaptırılabilir.

Abi senin dediğin bu parçaları nerden alıcaz daha ucuzmuş ya mondial bayisinde varmıdır hepsi? bide bursada nerde biliyormusun bayisi?
    Abi 6,5 hp pati ve drift için yeterli değil demişsin ben burda go karta bindim 10 dksi 15 TL ye araç virajlarda gaza dokunmanla arkayı sallıyordu yani bayağı bi güçlüydü ve adama sordum 198 cc 6,5 hp dedi motoruna bu arada ben 50 kg yim bunuda göz önünde bulundur ve araç tek kişilik olucak.. bi önceki mesajımdaki sarı aracın aynısını yapıcam.. abi bursada kabak pist lastiklerinin cantlarıyla beraber satıldığı bi yer biliyormusun 4ü birden jantlarıyla beraber 300 TL yi geçmezse ondan alırım abi?

• Birde abilerim biz buna direksiyon kutusu koyalımmı yoksa normal düz direksiyonmu yapalım hangisis daha kullanışlı olur sizce? Güvenlik açısından yorum yapmayın çünkü garajımız var oraya koyacam sadece kullanışlımı değilmi koyalımmı koymayalımmı?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

Abi senin dediğin bu parçaları nerden alıcaz daha ucuzmuş ya mondial bayisinde varmıdır hepsi? bide bursada nerde biliyormusun bayisi?
    Abi 6,5 hp pati ve drift için yeterli değil demişsin ben burda go karta bindim 10 dksi 15 TL ye araç virajlarda gaza dokunmanla arkayı sallıyordu yani bayağı bi güçlüydü ve adama sordum 198 cc 6,5 hp dedi motoruna bu arada ben 50 kg yim bunuda göz önünde bulundur ve araç tek kişilik olucak.. bi önceki mesajımdaki sarı aracın aynısını yapıcam.. abi bursada kabak pist lastiklerinin cantlarıyla beraber satıldığı bi yer biliyormusun 4ü birden jantlarıyla beraber 300 TL yi geçmezse ondan alırım abi?

Bursada mondial parçası satan yetkili bayi mutlaka vardır, bayileri internetten bulabilirsin, bayii bulamazsan mondialin internetteki sayfasından istediğin parçalar ve fiyatları var, oradan bu parçaları sipariş verebilirsin. Eğer internetten direk alabilirsen bu yazdığım fiyatlarında biraz daha altına alabilirsin.Go kart pistleri genelde beton zemin ve yüzey çok kaygandır, tekerler dişsiz araçlarda çok hafif olduğu için rahat patinaj çeker.Ayrıca teker çapı küçüldükçe ve kalınlığı arttıkça patinaj çekme olayı dahada artar.Senin alacağın teker GOKART tekeri olmalı, dişsiz olmalı.Ama bu tekerlerde mahalle aralarında toprak veya kaba asfaltta çabuk aşınır, çok düzgün beton gibi bir alan bulursan sorun olmaz.
    Tekzenden alacağın dişli tekerle 6.5hp ile drift yapman asfaltta zor olur, bu nedenle dediğim tekerlerden al, düz ve çapı küçük vede geniş.Güçlü bir kavrama kullanman lazım olacak.Scutterin varyatörleri işini görmez, çünkü motor devrin 3600 d/dak max dır.Güçlü bir kuru kavrama kullanman lazım ayrıca küçük dişli büyük dişli oranın farkı 1/5 1/6 olursa hem kavramanın gücü yeter hemde güçlü olur.Ben, Scutter varyatörü bu devirde zayıf geldiği için olayı kendi bulduğum yöntemle çözdüm, araç 2 kişi oldukça dik yokuşlarıda tırmanmakta.ama bendeki motor 9.5 hp.Gokart pistlerindeki kavrama ve aktarma oranlarını öğrenip onu uygulamaya çalış.

• arkadaşlar elimde 2 adet jant var 7 inç arayan varsa görüşelim . lastikleri yarı ömür 16-8-7 ebat resimlerini koyacam ama nette sorun var sonra eklerim
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeNaN-24

Arkadaşlar elimde son kalan parçalar alın kurtarın yoksa tekrar başlıcam çok uygun fiyata vericem öğrenci olmam sebebiyle ufak bi harçlık gibi ..ri

Ayriyetten 2 adet sıfır ağır sanayi tekeri mevcut orta boy metal göbekli çok kaliteli

go-kart yapalım

go-kart yapalım

arkadaşım kaç lira olur hepsi

• quote:

Orijinalden alıntı: by yusuf 15

abi televizytonda felan çıkıyormu çıkıcaksa hangi kanalda http://www.youtube.com/watch?v=X-5fno-HPYw&feature=fvsr bu videodakide güzel görünüyor

Valla birkaç kameraman gazeteci falan gördüm ekiplerle röportaj yapıyorlardır. DHA gelmişti. AA nın haberi var yarın öbür gün gelir heralde. TRT geldi röportaj yaptı. Haberlerde falan çıkabilir. Takip edin. Bende resim çekersem koyarım buraya.

• http://www.youtube.com/watch?v=FKaF20iFU9s&feature=related alın iyice bir inceleyin basit bir difransiyel sistemi
  • senın basit dediğin difransiyel araba defransıyelı
  • quote:

Orijinalden alıntı: technology

quote:

Orijinalden alıntı: by yusuf 15

abi televizytonda felan çıkıyormu çıkıcaksa hangi kanalda http://www.youtube.com/watch?v=X-5fno-HPYw&feature=fvsr bu videodakide güzel görünüyor

Valla birkaç kameraman gazeteci falan gördüm ekiplerle röportaj yapıyorlardır. DHA gelmişti. AA nın haberi var yarın öbür gün gelir heralde. TRT geldi röportaj yaptı. Haberlerde falan çıkabilir. Takip edin. Bende resim çekersem koyarım buraya.

Bugün (pazar) TRT3 de canlı yayınlanacakmış yarışlar. 11.30 gibi tören ardından Fromula G yarışı, ondan sonrada Hidromobil yarışı yapılacak.

• quote:

senın basit dediğin difransiyel araba defransıyelı
    tabiki araba difransiyeli ne olucak bence en basit şekli bu

• 
Sayfa: önceki 255256257258259
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.