Şimdi Ara

go-kart yapalım (256. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 50 tl ye yapabileceğiniz bir go kart buldum ama youtube videosu
    epicfantasyyoutube
    How to Make a Go Kart
    http://www.youtube.com/watch?v=GYPh48KPnYs&feature=fvw
    çok basit youtebea giremeyenler dnslerini
    156.154.70.22
    156.154.71.22 olarak yapsınlar e artık nasıl yapılacağınıda siz araştırın

• Arkadaşlar şu videodakide güzel ama araba tekeri kullanmış galibahttp://www.youtube.com/watch?v=3HQclEvz5-o&feature=related
  • tangelopeyoutube
    Big Wheel Bike Burning Man
    http://www.youtube.com/watch?v=rgKp5BOuCZ4&feature=related
    bu değişik bir bisiklet, bunun arka tekerini go kartlara takmak lazım
  • türkiye karting şampiyonası vardi eylülde ülkü pistinde kaçırmıştım bende girip kendim turladıydım :D 50 tl ye dedğinin benzeri var sadece kart a yatıyorum 2 ayak gücünde harika hızlara varan canavardır:D metal kaplama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Er.Ralp -- 4 Temmuz 2010; 0:38:21 >
  • Merhaba Arkadaslar Foruma Yeni Üye Oldum

Arkadaslar Üşenmedim 86 sayfayı Okudum.Cok Güzel Calısmalar Var Genel Olarak Arazi Ve Binek tipi Calısmalar Hakim.Arkadaslar Uzun Süredir Bende Bu Tarz Bi Alet Yapmayı İstiordum.Artık Kesin Kararlıyım Su Yaz Tatili Döneminde Baslamak İstiyorum.

Hafta Sonu Baya Bi Takip Ettim Forumları Şasi Örnekleri Direksiyon Bağlantıları Falan Baya İnceledim.Baya Bi Bilgi Topladım.Sizlerinde Öneri Ve Yardımları İle Biseyler Yapmayı Ümit Ediyorum.

Arkadaslar Öncelikle Benim Yapacağım Arac Tamamen Go-Kart Tarzı Olacak Ve Drifte Uygun Olacak Bu Nedenlede Hız Benim İçin Biraz Önemli Forumda Bi Cok Arkadas 125 CC Scooter Motorları Fazla Bile Gelir Demiş.Bilmiyorum Nasıl Bi Performans Sağlar Bu Tarz Araclarda Bu Konuda Önerilerinizi Bekliyorum.

Birde Merak ettiğim Diğer Husus Direksiyon Bağlantılarını Asağıdaki Gibi Yaparsak Sanırım Tipik Bi Go Kart Direksiyonu Olucak Ancak Hız Arttığında Kontrolu Zor Olan Bu Direksiyonu Nasıl Biraz Daha Yumusak Hale Getirebilirim Bu Konudada Önerileriniz Varsa Güzel Olur.

Şimdiden Hepinize Cok Teşekkür Ederim.Umarım Güzel Biseyler Ortaya Cıkarabiliriz.

Deniz Akyol

• Arkadaşlar elimde son kalan parçalar alın kurtarın yoksa tekrar başlıcam çok uygun fiyata vericem öğrenci olmam sebebiyle ufak bi harçlık gibi ..ri

Ayriyetten 2 adet sıfır ağır sanayi tekeri mevcut orta boy metal göbekli çok kaliteli

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• Arkadaslar Yardımcı Olabilecek Kimse yokmu ?
  • arkadaşım fazla anlamam ama genede söyliyim. normal arabalardaki gibi. ön tekerlek nekadar kalın olursa dönüş okadar sert olur inceltirsen daha rahat dönersin.ama inceltirsen drift yapamazsın.denersen muhtemel olarak takla atarsın.
  • iyi günler elinde kullanılmıs teker olar var mı arabasını bozmus
  • muratsozmen bi arkadasımla onun denemesini yaptık kendi go kartında ön lastikleri incelttiğinde aksı fazlası ile zorluor ki benim düşündüğüm yaklasık olarak 60 beygirlik bi motor 300 400 cc arası olacak bu motorla kontrolun zor olacağını düşündüğüm için alternatif seyler düşünüorum.Bir iki arkadasım direksiyon kutusu al falan dedi ama ondada tur olduğu için sıkıntı aklımada pek bisey gelmedi baska arastırmaya devam ediorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniz_Akyol

Arkadaslar Yardımcı Olabilecek Kimse yokmu ?

Yardimci olalim olmasina.. da nasil bir yardim bekliyorsun? yanliş okumadiysam 60 beygirlik motor kullanmak gibi bi düşüncen var :) ve o araca da go kart diyeceksin. ve direksiyonunu nasil yumuşak yaparim diye mi soruyorsun?? :))

Günümüz binek araçlari neredeyse 60 beygir.. 60 hp nin nasil bir güç oldugunun farkında değilsin sanirim.. ki 60 hp lik bir aracin direksiyonunu direksiyon kutusu kullanmadan nasil yumuşak yaparimin kaygisi içerisindesin..

go kart yapmak ise amacin.. mevcut çizimlerdeki sistem ile işi halledersin..

ama yinede yaptiğin araç her ne olacak sa, illa ki direksiyonu nasil yumuşatirimin cevabini ariyor isen; direksiyon rot kolunu teker poryasina baglayan açılı bir baglanti elemani vardir. deve boynu demiri deniyor buna.. bu demirin boyunu uzun tutarsan direksiyonun yumuşar. ama buna karşilik direksiyon tur sayin artar..

öndüzende king pim ve kaster açısını uygulaman, direksiyonunu yumuşatir.. direksiyonu yumuşatmanin yollari bunlardir..

ha bir de şöyle bişey var. direksiyon kutusu kullanacaksan eger. direksiyon kutusunun altinda içeri gömük bir alyan vida görürsün, o vidayi gevşeterek te direksiyonu yumuşatirsin.. ama bu sadece direksiyon kutusundaki dişlilerin rahat hareket edebilmesi ile alakali birşeydir.. direksiyon sistemin zaten sert ise o vidayi gevşetmen işe yaramaz.. o vida sadece kutudaki sertligi yumuşatir...

• arkadaşlar eline 4 adet jantlı teker bulunan varsa formdan yada özelden haber verirlerse sevinirim yi günler
  • arkadaşlar bu ayın 29 da Balıkesirde astsubaylık mülakatım var herhangi bir bilgisi olan varmı mülakatta ne gibi sorular sorabilirler.
  • Abilerim ben bu konuyu bayadır uzaktan izliyorum ve hemen hemen tüm sayfaları okudum ve babamla bi go-kart yapmak istiyoruz ve size kafama takılan soruları sormak istiyorum.. cevaplarsanız sevinirim..

1-Ben 165 cm boyunda 50 kg ağırlığında bir lise 1e yeni geçmiş bir öğrenciyim biz bu aracı resimdeki gibi yapıcaz ve ben bunun drift ve dönüşlerde spin atmasını ve azcıkta pati çekmesini istiyorum ben tek başıma binicem 6,5 hp katana motor bu özelliklere yetermi yoksa 9 hp katana motor mu alayım?

2-Ben bu araca resimdeki dişli lastiklerdenmi alayım yoksa kabak pist lastiğimi eğer bu resimdeki lastikler drift ve patinaj çekerse alırım ama çekmez takla felan atarsa almıyım pist lastiği alayım..drifte meraklıyımdırda :)

3-He abilerim bide bunla ben sokak arasında gezicem yani mahallede karayoluna çıkmıcam sadece zevk için turlucam ama polis görürse birşey yaparmı size yaptımı felan bi anlatırsanız sevinirim..

4-Birde 6,5 ve 9 hp katana motorların yakıt tüketimi nasıl olur 2,5 lt benzinle 3 saat gezdirse yeter beni..

5-Biz buna süspansiyon felan koymıcaz aynı resimdeki gibi olucak bu takla atmaz dimi dönüşlerde hiç hız kesmeden girilen virajlarda felan drittede..

6-Ortalama herşeyiyle bu araç ne kadara mal olur sizce?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler herkezden ayrıntılı cevaplarını bekliyorum sağolun abilerim..

go-kart yapalım

• madem drift istiyorsun kabak pist lastiği al motor olrakta 6,5 bglik motor işini görürama paran warsa 9 bg lik olnı al derim ve lise 1 e geçtiysen ki bende lise 1 e geçtim boyum 169 kilo 58(Senin puan kaç ben kendim netten hesapladım 399,80 felan yerleştirme puanım war)Bir sponsor lazım 1000, 1500 tl tutar o dediğin ama schooter motoru kullan bence ve onun daha bir sürü zımbırtıları war ben köydeyim benim için polis ve hırsızlık gibi sorumlar olmaz yaparsam ama sen ona bir kontak ve dreksiyon kilidi koy dreksiyon kutusuda kullansan olur hımmm pardon atlamışım babamla demişsin o zman sen ona söle 1500 tl yi gözden çıkarsın artarsa hız göstergesi çamurluk deri kolstuk disk fren felan takarsınız ne kadar basit görünsede bayağı bir para lazım hele öğrenciysen
  • haa birde o dediğin polise bağlı hadi kıyıda köşede bin diyebilir ama direk hurdalığada yollayabilir belli olmaz

• alın birde link bu link tekini inceleyin bayağı profesyonel görünüyorhttp://www.s2spowersports.com/dune_buggies.htm
  • Organizasyon başladı. Pınarbaşındayım. Redbull da gelmiş. Pistte birsürü aracın başında herkes tamirat düzeltmeler testler yapıyor. Cuma cumartesi pazar toplam 50 kadar araç yarışlara katılacak. Teknik denetimler başladı.
    Görüşürüz.
  • abi televizytonda felan çıkıyormu çıkıcaksa hangi kanalda http://www.youtube.com/watch?v=X-5fno-HPYw&feature=fvsr bu videodakide güzel görünüyor
  • abi şöyle birşeyin motoru işimi görürmü  go-kart yapalımhttps://store.donanimhaber.com/35/59/2d/35592dc67ebd250b4c5e546228b2fcde.jpg
  • 
Sayfa: önceki 254255256257258
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.