Şimdi Ara

go-kart yapalım (255. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Proje aşaması (3D) ve gerçekleştirilmiş hali..

go-kart yapalım
  • üstad harika olmuş elinin emeğine sağlık tebrikler..
  • kardeşim emeğine eline sağlık çalışman güzel olmuş b irde ben bitirebilsem .............. aracının toplam ağırlığı kaç kg geliyor acaba
  • Arkadaşlar elimde son kalan parçalar alın kurtarın yoksa tekrar başlıcam çok uygun fiyata vericem öğrenci olmam sebebiyle ufak bi harçlık gibi ..ri

Ayriyetten 2 adet sıfır ağır sanayi tekeri mevcut orta boy metal göbekli çok kaliteli

go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KeNaN-24 -- 29 Haziran 2010; 0:42:15 >

• quote:

Evet arkadaşlar. Nihayet son rötüşlari da yaptim. ve artik sizinle paylaşma zamanı :)

Yorumlarinizi bekliyorum..

Resimler
    Abicim bayağı emek harcamışsın ve emeklerinde değmiş ama artık birde performans videosu bekleriz yada nerelisin söyle gelip bizde binelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lique

Proje aşaması (3D) ve gerçekleştirilmiş hali..

go-kart yapalım

Aracın çok güzel olmuş tebrikler, sürüş videolarınıda bekliyoruz.
  • Hepinize teşekkürler arkadaşlar..

Dün foto/video cekerken makinenin pili bitti. bu yuzden şimdilik sadece bir adet video mevcut.. süren kişi ben olmadigim için, süren arkadaş biraz temkinli davranıp yavaş sürmüş :) aracın hızı ve gücü gayet iyi..

Makinanin pili bittigi için ikinci video malesef ceple cekildi ve goruntu kalitesi cok kötü. ama 2 kişilik rampa performansi için onu da ekliyorum..

en yakın zamanda daha güzel videolarini ekleyecegim.

www.izlesene.com
    Sayfa Bulunamadı | İzlesene.com
    http://www.izlesene.com/video/arabalar-el-yapimi-arac-test-surusu/2303057

www.izlesene.com
    Sayfa Bulunamadı | İzlesene.com
    http://www.izlesene.com/video/arabalar-el-yapimi-arac/2303117

• harika ötesi olmuş helal olsun
  • lique eline sağlık güzel olmuş fevkaledenin fevkinde desem daha yerinde ama yavaş gidiyo gibi kaç yapıyo
  • Sitem-kar , teşekkürler..

esparco , msjda belirttim. süren kişi ilk defa sürdüğü için temkinli davranip yavaş sürüyor... hızı, gaza basarsan gayet iyi.. km sayaci 70 i gördü diyor.. ama kısa süreli tabiki. belkide anlık.. bilemiyorum.. (yapilan maksimum hızı kaydeden digital km sayaci mevcut)

Henüz hız denemesi yapip hızı takip etmişliğim yok.. bir ara onu da yaparim..

ama 60 rahat yapar.. 50 ise en stabil ve güvenli hız diyorum.. sadece bu araç için değil, ön düzeni, yürüyen aksami tamamen el yapimi olan herhangi bir araç için bence 50 den fazlasi tehlikeli...
  • evt haklısın :D
  • quote:

Evet arkadaşlar. Nihayet son rötüşlari da yaptim. ve artik sizinle paylaşma zamanı :)

Resimler

go-kart yapalım

GERÇEKTEN HARİKA OLMUŞ KARDEŞİM EMEĞİNE SAĞLIK (KAÇ PARA GİTTİ BUNA)
  • quote:

Orijinalden alıntı: by yusuf 15

Zekai dede senin mesleğin nedir bayağı anlıyorsun herhalde bu işlerden beni sorarsan daha bu yıl liseye geçicem 8. sınıf bitti

KARDEŞİM BENİM MESLEK DEVLET MEMURLUĞU İNŞALLAH PROJEYİ BİTİRSEM BENİM ÇOCUĞA SÜNET HEDİYESİ OLACAK ANLAYACAĞIN BİZ SİZDEN SAYAĞI BİR YAŞCA BÜYÜĞÜZ
  • Arkadaşlar 5 temmuz 11 temmuz arası izmir pınarbaşı yarış pistinde Tübitak Formula G ve Hidromobil yarışları yapılacak.

Pek çok üniversiteden kendileri yaptıkları araçlar ile yarışmak için takımlar izmire gelecek. 30 - 40 kadar el yapımı yarış aracını bir arada görebileceğiniz Türkiyedeki tek organizasyon.

Takımlar bir hafta boyunca pistte bulunup araçlarını tamir ve test edecek. Hafta sonu da yarışlar yapılacak.

İzmir ve çevresindeki arkadaşlara kaçırmamalarını tavsiye ederim. Ben orada olacağım.
  • Lique aracı sen yapmadın mı? Hep başkalarının aracı sürmesinden bahsediyorsun? Tanıdıklarınmı yaptı aracı?
    Burada herkes kendi yaptığı aracı ilk kendi test eder sürer, sen neden sürmedin? ilginç?
    Aracın motoru ne motoruydu? videoya göre 70 yapacak gibi görünmüyor, yokuş aşağı yaparsa bilemem
    Birde aracın ağırlık merkezi aracın üst kısmına yakın olduğu için viraja hızlı girmek veya ani dönüşlerde devrilme eğilimine girer dikkatli olmalısınız.Çünkü oturma yerleride yukarıda, bu yükseklikteki araç genişliği hızlı dönmeye yeterli değil.70 km filan düşünmeyin, şakaya gelmez,arkada diferansiyel varmı?diferansiyel varsa dönüşler daha rahat ve devrilme eğilimide daha azalır. Burada ralli yapmıyoruz yarış arabasıda yapmıyoruz, 30-35 km hız güvenli ve keyifli hızdır, bunun üzerindeki hızlarda riske girilir, deneme amaçlı birkaç kez max hıza bakabilirsiniz ama sürekli sürmeyin, bir çarpışma ve kaza anında sizi koruyabilecek hiçbirşey yok, hız denemelerinizde başınıza kask ve eller içinde eldiven takmanızı öneriyorum. Saygılarımla,

• ZEKAİ DEDE
    teşekkürler yorumun için.. fiyati değil de harcadiğim zamanı söyleleyim :) eylülde 1 sene olacak.. ama tabiki kışın hiç uğraşmadim bununla.. aktif uğraşi zamanı 6 ay..

Profezor,
    Aracı yapan kişi benim. Tüm herşeyini. Gördüğünüz araçta benim yapmadiğim tek şey , diferansiyel kovaninin torna işi, ve arka arkslarin torna işi.. 3D tasarım ve çiziminden tutun Koltuk süngerlerinin kesimine, döşemenin dikişine, kaportadan tutun şaseye, elektrik tesisatindan tutun boyaya kadar..

Bu araç o videonun çekildiği gün ilk sürüşünü yapmadi.. yaklaşik nisan ayindan beri araç yürür durumda. ama tabiki ilk yürür durumdaki hali şaseden ibaretti.. daha sonra kaporta ve aksesuarlar boya vs tamamlandi.. yani araci ilk süren tabiki başkasi değil :) ama o videoda araci süren başkasi.. aracın ilk testini, videoda göründüğü gibi trafige açık ve ciddi bir rampa ve kavşağın oldugu bir yerde yaptiğimizi düşünmüyorsunuz heralde ?

gerçi bu çekimler esnasinda beklenmedik bi anda makinenin pili bittigi için ben sürerken video cekemedik belki ama.. pil bitmeseydi de yine de arkadaş sürerken ki çekimleri paylaşacaktim :) siz beni mi izlemek istiyorsunuz yoksa araci mi? :) kameralar karşisinda olmayi pek sevmem açıkcasi :)

Aracin motoru scooter motoru. 70 yapacak gibi durup durmamasina gelirsek, araçta sürüş esnasinda yapilan maks hızı ve ortalama hızı vs vs gösteren digital km sayaci mevcut. sürüş sonrasi sayaca baktigimda sayacta maks hız olarak 73 gösteriyordu. msjimda da söyledim 70 diyor ama nedir bu anlık ta olabilir bilemiyorum (yani araç yeri geliyor yokuş tırmandigi gibi yokuş ta iniyor).. sanirim siz msjimi pek iyi anlayamamişsiniz.. ben aracin yüksek hız yapmaya uygun oldugunu söylemedim zaten. üstüne basa basa da belirttim ki 50km/saat stabil ve en ideal hızdır diye.. ama aracin gücü oldukça iyi, korkmadan gazı köklerseniz....

normal yol şartlarinda, dönüşlerde devrilecek kadar dengesiz bir araç değil. bu aracı go kart kullanmakla kariştirmayin. keskin ve hızlı dönüş istesenizde yapamazsiniz. sürerken o piskolojiye zaten giremezsiniz.. cünkü dediğim gibi gokart türü bir araç üstünde olmadiginizi hissediyorsunuz.. normal bi otomobil gibi düşünün.. direksiyonun tam dünmesi için 1,75 tur atmasi gerekiyor.. aşırı yüksek bir hızla, rampa aşşagi ve de yana "ters eğimli" bir yolda girerseniz viraja o zaman devrilebilir. ki bir çok otomabil de o şartlarda devrilir.. yani bu araçla 70 ile viraja girilmeyecegini üstündeki sürücü zaten hissedecektir :)

diferansiyel mevcut. dönüşlerde problem yok..

Hızla ilgili önerilerinize katiliyorum. onceki msjimda ve bu msjimda da belirttim.. ki her türlü el yapimi araç için ideal hız 50km/saat tir..

Hız demesi derken, söylemek istediğim şuydu.. araci sürerken, anlık değil, sürekli ve sabit ve stabil olarak kaç km hizla seyredebiliyor.. bunu gözlemleyecegim dedim. yani bu km sayaci ibreli sayaclar gibi değil. digital ve bir süre sabit hızda seyretmezseniz oradaki rakam sürekli değişiyor.. bu yuzden onu takip etmek için hız sabite yakın olmali.. sayaca yogunlaşmadim hiç sürerken. ona yogunlaşip onu takip ederek sürüş yapacagimi söylemek istedim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lique -- 1 Temmuz 2010; 0:54:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: technology

Arkadaşlar 5 temmuz 11 temmuz arası izmir pınarbaşı yarış pistinde Tübitak Formula G ve Hidromobil yarışları yapılacak.

Pek çok üniversiteden kendileri yaptıkları araçlar ile yarışmak için takımlar izmire gelecek. 30 - 40 kadar el yapımı yarış aracını bir arada görebileceğiniz Türkiyedeki tek organizasyon.

Takımlar bir hafta boyunca pistte bulunup araçlarını tamir ve test edecek. Hafta sonu da yarışlar yapılacak.

İzmir ve çevresindeki arkadaşlara kaçırmamalarını tavsiye ederim. Ben orada olacağım.

Bu etkinliği bilenleriniz vardır. Yinede biraz resim koyalım nasıl birşey olduğunu herkes öğrensin.

Bunların hepsi yerli ve el üretimi. Hidromobil takımlarının bazıları...

/>

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• quote:

Resimler

go-kart yapalım

Lique senin araç da harika olmuş. Epey uğraşmışsın. Keşke imkanın olsada piste getirip sergileyebilsen. Organizasyonu yapan Erol beyin de hoşuna giderdi. Oradaki birsürü arkadaşla da muhabbet edersin.

Bu arada söylemeyi unutmuşum. Organizasyon halka açık ve ücretsizdir. Herkes girip araçları inceleyebilir takımlarla muhabbet edebilir. 6 gün boyunca... sıralama, yarı final ve final yarışları 10 11 temmuzda yapılır.

Geçen seneki organizasyonda Toyota iki tane Hibrid Prius getirip tanıtım yapmıştı.

• quote:

Lique senin araç da harika olmuş. Epey uğraşmışsın. Keşke imkanın olsada piste getirip sergileyebilsen. Organizasyonu yapan Erol beyin de hoşuna giderdi. Oradaki birsürü arkadaşla da muhabbet edersin.

Bu arada söylemeyi unutmuşum. Organizasyon halka açık ve ücretsizdir. Herkes girip araçları inceleyebilir takımlarla muhabbet edebilir. 6 gün boyunca... sıralama, yarı final ve final yarışları 10 11 temmuzda yapılır.

Geçen seneki organizasyonda Toyota iki tane Hibrid Prius getirip tanıtım yapmıştı.
    git git hiç durma hem yarışlarada katılırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: technology

quote:

Resimler

go-kart yapalım

O tarihlerde müsait olursam gelmeyi düşünüyorum zaten. ama araci getirmeyi düşünmedim hiç.. :) biliyorsun ben de izmirdeyim. ama araci oraya getirmeyi düşünmedim hiç.. sebebi ise konsept farkı :) onlar elektrikli araç.. aslında buna da bi elektrik motoru takmayi düşünmüyor değilim :)) ama bakalım...

senin organizasyonlarla baglantin var ise, katilan bir firma sponsor olur ise aracin oraya nakli için.. getiririm :) firmanin bi stickerini yapiştirirz artik :)

• 
Sayfa: önceki 253254255256257
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.