Şimdi Ara

go-kart yapalım (251. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: djeati

sayın profezor suspansıyon olarak arkaya 2 amartisor kullanacagım arka lastıkler buyuk bu projeyı kendıme degıl bızım ufaklıga karne hedıyesı olarak verecegım kendım için de ayrı projrm var onlarında resmını eklıyecegım ben aslında 4 tekerınde onlerdekıler gibi küçük yapsam dıye dusunuyorum sız bılgılı arkadasların fıkırlerı cok onemlı tşk

Araç küçük, lastiklerde büyük olunca ,dolayısıylede tekerin çapı nedeniyle yüksek olacaktır, dar ve yüksek araçlar devrilmeye meyillidir. Arka 2 tekere birdende çekiş verirsen, viraja girdiğinde araç küçük, tekerlerde büyük olduğundan ,tekerler kaymadan araç devrilmeye çalışacaktır.
    Bu aracı off road olarak düşünmüyorum zaten, off road olacaksa yine engebelerde yan yatma durumuna gider. Araç düz yolda gidecekse tekerleri küçültmende fayda var.Off road yapacaksan veyahut tekerleri küçültmeyeceksen aracın enini daha geniş tutmalısın, tabiki tek tekerden çekiş vermek şartıyla.

• djeati o ne motoru kardeş kaç hp ne kadar hız yapıyo
  • YENİ VİDEOLAR

Aracımıza, marş, korna ve far takıldı, test sürüşleri

Arka tekerleri birleştirmemiz nedeniyle dönüşlerin nekadar rahat ve kısa mesafede yapılabildiğine dikkat ediniz. Ayrıca araç 3 tekerli gibi durmasına rağmen 2 veya tek kişide olsa oldukça dengeli, hiç yana yatmıyor ve devrilme eğilimi göstermiyor.

www.izlesene.com
    Sayfa Bulunamadı | İzlesene.com
    http://www.izlesene.com/video/arabalar-gokart-el-yapimi-ankara/2266169

www.izlesene.com
    Sayfa Bulunamadı | İzlesene.com
    http://www.izlesene.com/video/arabalar-gokart-el-yapimi-ankara/2266191

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 19 Haziran 2010; 20:27:13 >

• profezor hocam sana 2 sorum olacak videolarını izledim güzel araç yapmışsın ellerine sağlık aracın eni kaç cm ve bende bi araç yapmayı planlıyorum şasesini falan çiziyorum da çekişi tek tekere verdiğimiz zaman drift yapma olasılığı yüksek olurmu. benim aracın boyu 1 metre olacak ende seninki gibi iki kişilikli olacak şekilde yapmayı düşünüyorum cvp bekliyorum hocam:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: esparco

profezor hocam sana 2 sorum olacak videolarını izledim güzel araç yapmışsın ellerine sağlık aracın eni kaç cm ve bende bi araç yapmayı planlıyorum şasesini falan çiziyorum da çekişi tek tekere verdiğimiz zaman drift yapma olasılığı yüksek olurmu. benim aracın boyu 1 metre olacak ende seninki gibi iki kişilikli olacak şekilde yapmayı düşünüyorum cvp bekliyorum hocam:)

Yorumunuz için teşekkürler, benim aracın koltuk bölümü 105 cm, ön tekerler 140 cm genişliğinde, araç boyu ise 2.15, sen 1metre araç boyuna herşeyi nasıl sığdıracaksın? 1 metre çok az, drift yapacaksan araç yere yakın olmalı yada geniş olmalı ki devrilmesin, 4 teker yapıpta , arka tek tekerden çekiş verirsen aracın dönüşü kolaşacağından drift zorlaşır arka aksı 2 ye böl, istediğinde tek tekerden çekiş ver, istediğinde ise 2 aksı birbirine pimle veya başka bir şekilde birleştir 2 çekiş olsun. Tek teker çekişte asfalt dışında ve kaygan yolda patinaja rahat düşer, birde araç bir tarafa çekme yapar, ani hızlanmalarda vs.
    Ayrıca 2 tekere birdebn fren koymalısın, kolay gelsin.

• 1 metre genişlik 2 metre boy yeter mi?Birde bana dreksiyon için gerekli malzemeleri yazabilirmisin isimlerini.Birde ne motoru kullandın kam km hız yapıyo ? ha unutmadan o kultukalara yazık olur yaf üzerinide kapat bunun :D tşekkürler.
  • birde bu dediklerin nasıl olacak varsa bi resimli anlatım veya katalog?
  • quote:

birde bu dediklerin nasıl olacak varsa bi resimli anlatım veya katalog?

Bu işlerin kataloğu yada resmi yok, benim aracım tamamen kendi tasarımım, aynısı yok, imalata başladıktan sonra birçok şeyi değiştirdim, önce küçük ve tek kişlik bir araç yapacakken, 2 kişiliğe çıkarttım, şekil olarakta ilk başta düşündüğümden farklılaştı.
    Resim çizip sana anlatmak isterdim ama mümkün değil.Formun tamamını baştan okursan, epey bilgi ve tecrübe sahibi olabilirsin, anlamadığın yada takıldığın yerlerde yine yardımcı olmaya çalışayım.
    Öncelikle, motor, tekerler, aktarma organları(varyatör,kavrama,dişli,zincir), fren sistemi,koltuk , bunları temin et sonra araç yapımı üzerinde konuşalım.
    Direksiyonun tüm parçalarını kendim yaptım hazır birşey yok, direksiyonda civataların kavasını kesip teker mili yaptım,rot başlarını civata ve somundan,rot kollarıda 1 metrelik saplamadan kesip yaptım.birkaç parça boru ve lama, sana oldu işte direksiyon :)
    Koltuklara yazık olacak birşey yok kullanmak için aldık ve kullanıyoruz, herşeyin bir ömrü var ve eskiyecek elbette.
    Motor,kama motor 390E marşlı, 9.5 HP 36 kg ağırlığında ,sıfır aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 19 Haziran 2010; 21:57:53 >

• hımm tmm anladım tşekkür ederim.Ben mesela motor için 125 lik scooter motoru
    kullanmayı düşünüyorum bunun için yürütme de neler gerekli olabilir?birde siz
    direksiyonu öyle yapmışsınız güzel düşünmüşsünüz hazırını bulamaz mıyım?
  • quote:

hımm tmm anladım tşekkür ederim.Ben mesela motor için 125 lik scooter motoru
    kullanmayı düşünüyorum bunun için yürütme de neler gerekli olabilir?birde siz
    direksiyonu öyle yapmışsınız güzel düşünmüşsünüz hazırını bulamaz mıyım?

Scuter motoru kullanacaksan ,kullanacağın scuter motorunu aktarma organlarıyla beraber al,direk tekere bağlarsın, hazır arabaların direksiyon kutuları bulunur ,direksiyon için onlardan satın alabilirsin.
  • 6,5 hp motor 4 zamanlı yanı 196 cc kama benzınlı
    Teknik Özellikler:
    • Güç: 3.6 /3000 4.0/ 3600 kW
    • Silindir hacmi: 196cc
    • Motor tipi: 4 zamanlı, tek silindirli
    • Yağ tipi: SAE10W30
    • Net ağırlık: 16 kg
    • Yakıt kapasitesi: 3.6 lt
    • Maksimum Tork (N.m/D): 10.8 / 2500
    • Sarfiyat: 395 gr/s
  • TMM djeati saol:)
  • Profezor hocam direk tekere derken tek bir tekere mi bağlayayım yoksa daha önceki söylediğin gibi ister sol ister sağ çekiş yapacak şekilde mi?
  • elımde 70cc atvnın komple arka takımı vardır fren merkezı dıskı zıncırı ve zıncır dıslısı jantları tekerlerı kompledır ayrıca frezelerı aynı oldugu ıcın scooter tekerıde baglayabılırsınız sadece sasenıze baglanıcak sekıldedır...
  • abuzer aga kaç para diyon
  • abuzer kardeş msn mi eklesene cayli_omer_03@hotmail.com
  • ARKADAŞLAR ,BEN HAFTA SONU TORNACIYA GİTİP AKA AKS İŞİNİ HALLETTİM LİGUE KARDEŞİMİN DEDİĞİ YAPIP ARKA TEK ÇEKER OLACAK ŞEKİLDE AYARLADIM TETERİN BİRİ AKS A SABİT DİĞERİ AKS MİLİ ÜZERİNDE SERSEPT HALDE DÖNÜYOR .ARKA DİŞLİYİDE MİL ÜZERİNE SABİTLEYİP TORNACIDA GÜZEL Bİ KAYNAK YAPTIRDIM. SCOOTER MOTORU KULLANACAĞIM MOTORUN ÇIKIŞINA TETERİ SÖKTÜĞÜM YERE ARKA DİŞLİ OLARAK KULLANACAĞIM 18 DİŞLİDEN OLUŞAN KÜÇÜK DİŞLİYİDE SABİTLEDİM. ONUN İÇİN ÖNCE BİR GÖBEĞİ SAĞLAM ARKA CANT BULDUM (DIŞI KIRILMIŞ AMA BANA ORTASI LAZIMDI ZATEN) ONU CANTIN TAM ORTASINI YAKLAŞIK 10 CM ÇAPINDA TORNADA ÇIKARTIP ÜZERİNE DÖRT TANE DELİK AÇTIRDIM ,KÜÇÜK DİŞLİYEDE AYNI HİZADA DÖRT DELİK AÇTIRIP DİŞLİYİ CANT GÖBEĞİNE CİVATALAYIP TUTTURDUM SONRADA NORMAL ARKA TEKERİ TAKIYOR GİBİ DİREKT OLARAK MOTOR MİLİNE TAKIP CİVATASINI SIKTIM ŞİMİDİLİK ARKA AKS VE AKTARMA İŞİ TAMAM İNŞALLAH ÖN SALINCAK İŞİNE BAŞLAYACAĞIM .TÜM ARKADAŞLARA KOLAY GELSİN FOTOLARI DAHA SONRA EKLEYECEĞİM

• ilk hali

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• Bu ATV fosilide ne böyle? Milattan öncemi kalma, yoksa istanbulun fethinde gemileri karadan çekerken mi kullanılmış? Veyahutta çanakkale savaşında üzerine düşman topumu isabet etmiş, ne bunun hali böyle yaw acıdım zavallıya.
  • arkadaşlar bir sorum olacak 150 cc scooter motoru ile atv nin arka takımı birbirine uyar mı?
  • 
Sayfa: önceki 249250251252253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.