Şimdi Ara

go-kart yapalım (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: iyavuz25

bu araç satılık ilgilenenler için iyavuz25@hotmail.com

go-kart yapalım

Yavuz, aracın epeydir sahibinden.com da, yokmu hiç arayan soran? Fiyatmı yüksek geliyor acaba?
  • o elındekı kaynak makınesıyle hıcbır ıse bulasma olece kalırsın cunku onlar kaynak deıl punta atmak ıcınr bıraz fazla kullanımda otomatık olarak atıyor ve 10 dk flan calısmıyor,
    150cc scooter motoru rahatlıkla ısınızı gorur merak etmeyın...
    ıhaleden aldıgım cokca sayıda scooter motorları vardır hepsı calısır durumdadır ısteyenler pmden ulasabılırler...
  • Aşağıdaki motorlara ihtiyaç var, motorlar çalışır vaziyette ve temiz olmalıdır.Fiyat verebilecek varsa mesaj atsın.

* 301 cc MZ çok temiz olacak (şanzumansız)

* 500-600 cc veyahut 1000-1200 cc aralığında motorsiklet motorları (şanzumanlı ve tesisatlı olacak)
  • Arkadaşlar herkese kolay gelsin şu an buralarda kimse yok herhalde ,faal olarak proje üzerinde çalışan yokmu . Ben salıncak işini hallettim 1/2 su borusu kalınlığında borulardan yaptım(kullandığım boruları huurdacıdan aldım çekme çelik boru dedi bilenlere sordum su borusuna göre bayağı sağlammış) ancak yaptıkdan sonra bu boruların içinden geçecek civatayı çok zor buldum bu boruların içi 15 mm geliyor civata standartları 10-12-14-16-18.... diye gidiyormuş anlayacağınız 15 mm civata bulunmuyor piyasada bugün motorcuda gözüme ilişen bi civata oldu ybr motorların ön teker mili benim işi tam olarak gördü bunlar 15 mm ve yaklaşık 25 cm boyunda boyları uzun geleleri arkadan kesip tekrardan oralara somun kaynatacağım anlayacağınız tam bu işe göre oldu aklınızda bulunsun böyle bi durumla karşılaşırsanız bakarsınız.Allahın izni ile arka dingil ,motor ve ön düzen salıncakları hazır nasip olursa şase montajına geçeceğim.Ha birde elimde bi direksiyon kutusu var ön düzende direksiyon kutusu kullanmadan yapsam örnekleri var nasıl olur benim düşündüğüm makina biraz daha go kardan büyük olacak arka ve ön amartisörlü olarak yapmayı düşünüyorum kutuyu kullanmasam sağlıklı olurmu .

• quote:

Orijinalden alıntı: ZEKAİ DEDE

Arkadaşlar herkese kolay gelsin şu an buralarda kimse yok herhalde ,faal olarak proje üzerinde çalışan yokmu . Ben salıncak işini hallettim 1/2 su borusu kalınlığında borulardan yaptım(kullandığım boruları huurdacıdan aldım çekme çelik boru dedi bilenlere sordum su borusuna göre bayağı sağlammış) ancak yaptıkdan sonra bu boruların içinden geçecek civatayı çok zor buldum bu boruların içi 15 mm geliyor civata standartları 10-12-14-16-18.... diye gidiyormuş anlayacağınız 15 mm civata bulunmuyor piyasada bugün motorcuda gözüme ilişen bi civata oldu ybr motorların ön teker mili benim işi tam olarak gördü bunlar 15 mm ve yaklaşık 25 cm boyunda boyları uzun geleleri arkadan kesip tekrardan oralara somun kaynatacağım anlayacağınız tam bu işe göre oldu aklınızda bulunsun böyle bi durumla karşılaşırsanız bakarsınız.Allahın izni ile arka dingil ,motor ve ön düzen salıncakları hazır nasip olursa şase montajına geçeceğim.Ha birde elimde bi direksiyon kutusu var ön düzende direksiyon kutusu kullanmadan yapsam örnekleri var nasıl olur benim düşündüğüm makina biraz daha go kardan büyük olacak arka ve ön amartisörlü olarak yapmayı düşünüyorum kutuyu kullanmasam sağlıklı olurmu .
    direksiyon kutusu varsa hiç uğraşma hem daha sağlıklı olur hemde daha az uğraşırsın

• arkadaşlar bu ön düzende amasör war çoğumuzun ama arabaya yük binince dreksiyonda bir kasılma olmuyormu yanlış bilmiyorsam bu dediğim salıncaklı şeylerde oluyor herhalde yani şase yere doğru hareket edince(yük binince)o rot kolu deniyor herhalde onlar kasılmıyormu ben en iyi resimlerle anlatim

go-kart yapalım

• haa birde aklıma gelmişken burdur weya antalyada olan warsa irtibata geçelim ve beni eksinler:bordo_kartal_53@h o t m a i l .com(boşlukları silin)
  • hmm o zaman benim kaynak makinası giderrrr ama korkmayın bizim bir usta war süper kaynak yapıyor ben ona 20 tl +soğuk 2-3 bira werdimmi fabrika çıkışından daha sağlam yapar emin olun
  • quote:

Orijinalden alıntı: by yusuf 15

hmm o zaman benim kaynak makinası giderrrr ama korkmayın bizim bir usta war süper kaynak yapıyor ben ona 20 tl +soğuk 2-3 bira werdimmi fabrika çıkışından daha sağlam yapar emin olun

OOOoooo birayla filan iş yaptırırsan senin o araçtan hayır gelmez, yolda kalırsın sonra

• kardeş antalyadan biriisi lazım bana kendim bursada oturuyorum antalyada oturuyorsan haberim olsun.
  • quote:

OOOoooo birayla filan iş yaptırırsan senin o araçtan hayır gelmez, yolda kalırsın sonra

boşver sen öle olduğuna bakma çok deli kaynak yapıyo ama tabi birazda serinlemesi lazım ondan yani bizim traktörlerin arkasına taılan büyük remorklar wardır belki bilir onun ok diye tabir edilen bir yeri war yani traktöre takılan yeri oraya inşaat demiri denilen demirlerden yapıp kaynakladı ve sadece o kaynakladığı yerden zincile traktöre bağladık 70 tane balleyi o şekirde dağdan indirdi geldi yani çok deli kaynak yapar
  • Arkadaşlar İnternetten gokart planı buldum işinize yarıycağını düşündüm indirdim upload ettim
    Birde gokart planınızı oluşturabiliceğiniz bu iş için güzel bi program var.. içindede hazır oluşturulmuş bitane var. üzerinde oynamalar yapabilirsiNiz...Planlar PDF dosyasıdır.Acrobat reader gerekir açmanız için.. ama görsel olarak gösterilmiş.Program ise gerçekten güzel bi program 1 saat bızıklarsanız öğrenirsiniz .. toplam boyutu 7mb bile yok (:

Dosya boyutu :6.35 MB

TIKLA İNDİR :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEKAİ DEDE

Arkadaşlar herkese kolay gelsin şu an buralarda kimse yok herhalde ,faal olarak proje üzerinde çalışan yokmu . Ben salıncak işini hallettim 1/2 su borusu kalınlığında borulardan yaptım(kullandığım boruları huurdacıdan aldım çekme çelik boru dedi bilenlere sordum su borusuna göre bayağı sağlammış) ancak yaptıkdan sonra bu boruların içinden geçecek civatayı çok zor buldum bu boruların içi 15 mm geliyor civata standartları 10-12-14-16-18.... diye gidiyormuş anlayacağınız 15 mm civata bulunmuyor piyasada bugün motorcuda gözüme ilişen bi civata oldu ybr motorların ön teker mili benim işi tam olarak gördü bunlar 15 mm ve yaklaşık 25 cm boyunda boyları uzun geleleri arkadan kesip tekrardan oralara somun kaynatacağım anlayacağınız tam bu işe göre oldu aklınızda bulunsun böyle bi durumla karşılaşırsanız bakarsınız.Allahın izni ile arka dingil ,motor ve ön düzen salıncakları hazır nasip olursa şase montajına geçeceğim.Ha birde elimde bi direksiyon kutusu var ön düzende direksiyon kutusu kullanmadan yapsam örnekleri var nasıl olur benim düşündüğüm makina biraz daha go kardan büyük olacak arka ve ön amartisörlü olarak yapmayı düşünüyorum kutuyu kullanmasam sağlıklı olurmu .

Olmaz olurmu tabiki var :) Ben faal olarak çalişmaktayim.. gerçi benimki bitti.. boyasi çıkarmasi şeritleri sinyali aynasi vs ile uğraşıyorum.. :) kısmetse bir kaç güne bitmiş halini paylaşacagim burada..

Direksiyon kutusu mevzusuna gelirsek.. aracin gokart gibi basit bir öndüzeni olmuyacaksa, direksiyon kutusu kullanmani tavsiye ederim...

•  go-kart yapalım

tam fosilmiş ama adam olur ustanın elinde kolay gelsin
  • quote:

tam fosilmiş ama adam olur ustanın elinde kolay gelsin
    üstüne bir boya
    bir kaput +lastikleri değiştirdinmi güzel olur
  • teşekür ederim kardeşim bende öyle karar verdim
  • quote:

arkadaşlar bu ön düzende amasör war çoğumuzun ama arabaya yük binince dreksiyonda bir kasılma olmuyormu yanlış bilmiyorsam bu dediğim salıncaklı şeylerde oluyor herhalde yani şase yere doğru hareket edince(yük binince)o rot kolu deniyor herhalde onlar kasılmıyormu ben en iyi resimlerle anlatim

sorum noldu kasmıyormu dreksiyonu
  • quote:

Orijinalden alıntı: by yusuf 15

quote:

arkadaşlar bu ön düzende amasör war çoğumuzun ama arabaya yük binince dreksiyonda bir kasılma olmuyormu yanlış bilmiyorsam bu dediğim salıncaklı şeylerde oluyor herhalde yani şase yere doğru hareket edince(yük binince)o rot kolu deniyor herhalde onlar kasılmıyormu ben en iyi resimlerle anlatim

sorum noldu kasmıyormu dreksiyonu
    kasmaz kardeş hiçbirşey olmaz boyun kadar yukarı kaldır salıncağı kasmaz
  • hatta daha ucuz çözümler war bu atvye ucuza mal oluorsa bazı arakadaşlar anlatmış fiber gibi bişeyle motorun üstünü rahatça örtersin tekerleri sıcak kaplamaya werdinmi birde
    küflü yerlerini zımparala temizle iyice bir boya çek 100 tl bulmaz bile bu dediğim masraflar ama motor felan bozuksa bilemem
  • quote:

kasmaz kardeş hiçbirşey olmaz boyun kadar yukarı kaldır salıncağı kasmaz

birde bende 103 wardı motoru bozuldu parçaladım tekerlerini we amortisörlerini aldım arka amortisörleri duruyo onları önde kulansam arkayada bişeyler uydursam, öne çokmu sert kaçar onlar birde 125 cc manual debriajlı vitesli motor kullansam oda götürürmü 250-300 kilo yükü, hız olarak 40-50 yapsın yeter fazlasına ihtiyacım yok

• 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.