Şimdi Ara

go-kart yapalım (249. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Resimlerin Devamı, videolarıda var, linkleri daha sonra koyarım inşallah
     go-kart yapalım

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 15 Haziran 2010; 1:14:36 >
  • profezor ,

Araç güzel görünüyor, arka taraf sıradışı olmuş :) dönüşlerde yan yatma problemi oluşmuyorsa (ki dönüşler gayet iyi demişsiniz) sorun yok demektir..

önlerde süspansiyon olmamasi, aracın en ufak bir asfalt yamasi / tümsek / çukur üzerinden geçişinde oldukça sarsacaktir...

birde aracın alt kısmı yere vuracak gibi duruyor (esneme esnasında).

Koltuklar, profil kesim, büküm ve kaynak işciligi ve genel işcilik 10 numara.. tebrikler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lique

profezor ,

Araç güzel görünüyor, arka taraf sıradışı olmuş :) dönüşlerde yan yatma problemi oluşmuyorsa (ki dönüşler gayet iyi demişsiniz) sorun yok demektir..

önlerde süspansiyon olmamasi, aracın en ufak bir asfalt yamasi / tümsek / çukur üzerinden geçişinde oldukça sarsacaktir...

birde aracın alt kısmı yere vuracak gibi duruyor (esneme esnasında).

Koltuklar, profil kesim, büküm ve kaynak işciligi ve genel işcilik 10 numara.. tebrikler..

Selam yorumunuz için teşekkür ederim, evet sıradışılığı seviyoruz böyle deneyelim kolay dönüş yapsın dedik. Dönüşlerde asla en ufak bir yan yatma filan olmadı, ani frene bastığımızda arka teker kitlenip araç kıç attığında bile böyle bir durum olmadı,tek kişi yada 2 kişi binişlerdede sorun yok, 60km hız haptım araç sorun çıkarmadı,
    Önde süspansiyon yok ama süspansiyonlar tam arkadada değil tam ortada, ön tarafada faydası oluyor, araç çok ağır olacak diye salıncak koymadık, belki daha sonra koyarız.
    Aracın altı yere hiç vurmadı daha, asfalttaki tümsek engellerden ve 2 asfalt yolu birleşimi toprak çukurdan geçtim.
    Evet aracın kesim büküm ve kaynak işi çok özenli oldu, o bükümler makinayla yapılmadı, jet taşıyla bükülecek yer içten dilimlere ayrıldı büküm yapıldıktan sonra tekrar kaynak yapıp taşlandı.Bayağı emek harcandı ama şasenin sağlamlığından şüphe etmiyorum.

Aracın videosunu izlemek isteyen arkadaşlara, yokuşta test sürüşünü görebilirler.

• profezor , süper bişey olmuş paşlaştığın için teşekkürler
  • Bunlarda diğer test sürüşleri,

www.izlesene.com
    Sayfa Bulunamadı | İzlesene.com
    http://www.izlesene.com/video/amator-gokart/2254435

• arkadaslar plan ve ölçüler bulsam hemen başlayacağım ama yok yardımcı olsanız??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufukcoskun10

arkadaslar plan ve ölçüler bulsam hemen başlayacağım ama yok yardımcı olsanız??

Merhaba, 1.sayfadan bu sayfaya kadar olan gokart ile ilgili tüm yazılanları dikkatlice okumuşsan, kendi aracını kendin planlar hale gelmişsindir demektir.Burada araç yapan arkadaşların çoğunluğu herhangi bir plan üzerinden değilde ,kendi bilgileri,düşünceleri ve imkanları doğrultusunda araçlarını yapmışlardır.
    Öncelikle bütçen nedir? Nasıl bir araç yapmak istiyorsun? Kendinmi yapacaksın dışarıdamı yaptıracaksın, araçta istediğin özellikler nedir? bu ve benzeri soruları cevaplarsan, kendine iyi bir yol çizmiş olursun.
    İlla ki elimde ölçüler ,çizimler,planlar olsun diyorsan araç planı satan yabancı internet siteleri var oralardan temin edebilirsin.Mesela ben hiçbir çizim olmadan imal ettim.Tamamen bana özgü bir araçtır.
    Bütçen kısıtlıysa bu işlere hiç kalkışma, araçların maliyetleri 2000-3500 liraları buluyor, çok çok basit birşey yapayım desen 1000 liraları yine bulursun.Uğraşmak istemezsen aracını satacak arkadaşlardan alman daha uygun olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: profezor

quote:

Orijinalden alıntı: ufukcoskun10

arkadaslar plan ve ölçüler bulsam hemen başlayacağım ama yok yardımcı olsanız??

Merhaba, 1.sayfadan bu sayfaya kadar olan gokart ile ilgili tüm yazılanları dikkatlice okumuşsan, kendi aracını kendin planlar hale gelmişsindir demektir.Burada araç yapan arkadaşların çoğunluğu herhangi bir plan üzerinden değilde ,kendi bilgileri,düşünceleri ve imkanları doğrultusunda araçlarını yapmışlardır.
    Öncelikle bütçen nedir? Nasıl bir araç yapmak istiyorsun? Kendinmi yapacaksın dışarıdamı yaptıracaksın, araçta istediğin özellikler nedir? bu ve benzeri soruları cevaplarsan, kendine iyi bir yol çizmiş olursun.
    İlla ki elimde ölçüler ,çizimler,planlar olsun diyorsan araç planı satan yabancı internet siteleri var oralardan temin edebilirsin.Mesela ben hiçbir çizim olmadan imal ettim.Tamamen bana özgü bir araçtır.
    Bütçen kısıtlıysa bu işlere hiç kalkışma, araçların maliyetleri 2000-3500 liraları buluyor, çok çok basit birşey yapayım desen 1000 liraları yine bulursun.Uğraşmak istemezsen aracını satacak arkadaşlardan alman daha uygun olur.

aracı offroad tipi düşünüyorum
    plan veya ölçülerdeki amacım herhangi bi yanlışta sil bastan başlamamaktı yabancı sitelerdeki resimlere baktım biraz fikir edindim aracımı kendım yapmayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukcoskun10 -- 17 Haziran 2010; 0:31:46 >

• slm arkadaşlar ben ömer bu araçlarda drift yapabilmem için en fazla kaç yapması gerekmektedir drift yapacağım yer asfalt ve parke taşı birde toprak ve çim :Dbirde ucuz ve hızlı bir go kart arıyorum fiyatı uygun bulursam hemen alıcam
  • slm arkadaşlar hız ve drift yapabilmem için bunların ne kadar hız yapması gerekir dirift yapacağım zemin parke taşı asfalt kum çim=D birde ucuz ve hızlı bir go kart arıyorum lastikleri olmasada olur ben kendim seçeceğim lastiğini uygun fiyata bulursam hemen alıcam cvplarınızı bekliyorum:D
  • ARAKADAŞLAR BEN ARACIN PARÇALARINI TAMAMLADIM İNŞALLAH ŞAŞEYE BAŞLAYACAĞIM AMA ARKA TARAFDA DİFRASİYEL KULLANMASAM DÖNÜŞLERDE ÇOK SIKINTI ÇEKERMİYİM CEVABINIIZI BEKLİYORUM LÜTFEN YARDIMCI OLUN
  • ARAKADAŞLAR BEN ARACIN ARKA AKS GENİŞLİĞİNİ 80 CM , ÖN GENİŞLİĞİNİ 110 CM , YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM DİFRANSİYEL KULLANMAYACAĞIM DÖNÜŞLERDE NASIL BİR DURUM OLUR BUNU TECRÜBE EDEN VARMI ACABA BİLGİ VERİRMİSİNİZ , ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER ,,,
  • ARAKADAŞLAR BEN ARACIN ARKA AKS GENİŞLİĞİNİ 80 CM , ÖN GENİŞLİĞİNİ 110 CM , YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM DİFRANSİYEL KULLANMAYACAĞIM DÖNÜŞLERDE NASIL BİR DURUM OLUR BUNU TECRÜBE EDEN VARMI ACABA BİLGİ VERİRMİSİNİZ , ŞİMDİDEN TEŞEKÜRLER ,,,

Eğer çift çeker yapmayı düşünüyosan kesinlikle dönüşlerin berbat olur benim arka milim 80 cm di.direksiyonu döndürdüğün zaman arka taraf dönmüyo ön tekerlikler yan yan itleniyo o yüzden mili kesipi çekişi t6ek tarafa verdim.
  • REİSEMRE KARDEŞİM TEŞEKÜR EDERİM . SANA ŞUNUDA SORAYIM TEK TEKERDEN ÇEKİŞ VERDİĞİN ZAMAN ARKA FİREN İŞİNİ NASIL YAPTIN HER İKİ TEKEREDEMİ FİREN SİSTEMİ BAĞLADIN .
  • zaten ortada fren vardı rfenin yanından mili kestim sonra tornoda bi disk daha ekledim.Eğer böyle yaparsan hidrolik borularınıoda birleştirmen gerekir.
  • arkadaşlar bana 80x150 cm küçük go kart şasi si lazım acil yardım ederseniz sevinirim 80x125 te olabilir yani kısacası küçük olacak ve parçaları koyableceğim yerleri hazır olacak mesela direksiyonu tutturacağım yerleri mil vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: esparco

arkadaşlar bana 80x150 cm küçük go kart şasi si lazım acil yardım ederseniz sevinirim 80x125 te olabilir yani kısacası küçük olacak ve parçaları koyableceğim yerleri hazır olacak mesela direksiyonu tutturacağım yerleri mil vs

Nasıl bir şase istiyorsan kabaca bir resmini çizeceksin ona göre imal edilecek.Çevrende yapabilecek demir ustası yokmu? istediğin şaseyi yaparız ama ne istediğini kabaca çizip anlatmalısın.
  • öncelikle ilgilendiğin için çok teşekkür ederim senin yaptığın aracın videolarınıda izldeim ben şaseyi yaptırırım yaptırmasınada hazır varsa diye sormuştum bide mobilet motorlarını taksam ne kadar hız yapabilirim mesela bende şu an 51 hydro mbylette var o şuy an 70 yapıyo ben araca taksam onun motorunu ne kadar yapar. elimde daha bu gün çizdiğim şasi var onu yükliyim bi bakın teşekkürler:D
  • http://img5.imageshack.us/img5/5994/12604921tc6.jpg buna benzer bişey işte foto
    işini yarın hallederim kendi çizdiğimin msnimi ekleyin ister ordanda konuşabiliriz cayli_omer_03@hotmail.com
  • ben birde yapacağım go kart küçük olacak ve 2 kişilik olacak ne motoru takacağıma daha henüz kara verebilmiş değilim ucuz ama hız yapan bi motor bulursam takacam
  • 
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.