Şimdi Ara

go-kart yapalım (250. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben acıbademde pro kartlarınb şasesini bulmuştum 200 liraya ama apazarlık ederdin bana pahalı gelmişti amaaaa :D
  • arakadaşlar dün gittim bitane reno 12 difranziyeli buldum onu uydurmaya çalışıyorum ,eski çalışmalara baktım difransiyele yine reno 12 mafsallı aks grubu takmışlar başka türlü bi yolu varmı bunun , uygulayan arkadaş varmı acaba. Bende bitane atv arka aksı var onu ikiye kessem parçalırı sağlı sollu difransiyel çıkışlarına kaynatsam olurmuki ,,,,,
  • sitem kar dostum ilgilendiğin için tşk ederim o şasinin fotosu varmı elinde veye onun aynısını kendimiz yaptırsak kaça olur.birde ben afyonkarahisar/çay'da oturuyom
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEKAİ DEDE

arakadaşlar dün gittim bitane reno 12 difranziyeli buldum onu uydurmaya çalışıyorum ,eski çalışmalara baktım difransiyele yine reno 12 mafsallı aks grubu takmışlar başka türlü bi yolu varmı bunun , uygulayan arkadaş varmı acaba. Bende bitane atv arka aksı var onu ikiye kessem parçalırı sağlı sollu difransiyel çıkışlarına kaynatsam olurmuki ,,,,,

Sabit aks lı mi düşünüyorsun arka aksı? yoksa mafsallı mı.. sabit olursa tüm aks , motor blogu ile birliklte sabit oluyor , o sisteme amortisor takiliyor..

mafsallı olursa her iki tekere amortisor takabilirsin.. motor gurubu da amortisorun taşidigi kısımda kalir.

1. secenekte motor yaysız kütle içinde kaldigi için cuıkur ve tümseklerde araç hızlı gidiyorsa sarsinti oluşuyor dogal olarak. cunku 50 kg a yakin bir yük asfaltta direk amortisorsuz şekilde temas halinde..

sabit aks in yapimi daha kolay ve ucuzdur.. reno 12 nin sistemi oldugu gibi sistemine uyuyorsa, o şekil kullanabilirsin.

diğer türlü sorduğun şekilde de olur. atv akslarini kesip diferansiyelin akslarina kaynattirabilirsin. ama bunu iyi bir tornaci yapmali. ekseni kaydirmamali.. ki işin içinde kaynak varsa ve dairesel bir kesiti kaynak yapmaktan bahsediyorsak, mutlaka az da olsa eksen kaymasi olur. kaynagi yapmaya başladigin anda kaynak yapilan kısım diger kısıma göre kendini çekecektir ve ekseni kaydiracaktir.. dediğim gibi çok iyi bir usta olursa olmaz değil..

ama en önemlisi şu, atv akslarini kesip kullanmani gerektiren şey nedir? atv lastigi ve poryasini kullanmak için bunu yapiyorsan ok. ama atv lastigi kullanmiyorsan anlamsiz birşey olur onlari kesip kaynatmak..

Sabit aksli sistem düşünüyorsan, yapacagin en saglikli şey şu, aks için transmisyon çeliği alip, bunu frezeciye vermek. diferasnyelin içine giren kısma freze yapilacak. tekerin takilacagi kisma ise kullanacagin tekere uygun porya ya da freze yapilacak.. bu akstan iki parça yaparsan saglikli bir diferansiyelin olur..

ayrica, nasil bir araç düşünüyorsun? çok ağir olmayacaksa, atv nin sistemini oldugu gibi de kullanabilirsin.. dönüşlerde kasar mı diye soracaksin.. e o atv dönebiliysa senin araç ta dönecektir :) ön düzendeki açıları olmasi gerektigi gibi yaparsan (atv deki gibi) dönüşlerinde sorun yaşamazsin. ama tabi yapacagin aracin tipi ve ağirliği önemli..

• buyur

go-kart yapalım
  • hımm güzelmiş saolasın kardeş
    başka fotosu varmı sağından solundan çekilmiş:D
  • ligue kardeş cevap için teşekür ederim.Benim yapmayı düşündüğüm araç ön tekerler 10 inç honda kinetik olacak ve salıncaklı ,amartisörlü olarak planladım.Önce elimdeki atv aksını tek parça kullanacaktım fakat dönmede sıkıntı çıkaracağından dolayı defransiyel işine girmeye karar verdim ozaman daha sağlıklı dönüşler lur dedi arkadaşlar birde bendeki bu aks şu elimde bulunan iki adet 13 inç mondial tekerinin fiirezesine bire bir uyuyor aldğım tamirci atv aks'sı dedi bilmiyorum belkide başka bişeyindir .Firezeler uyduğu için kesip reno difransiyeline uydurayım diye dündüm .Kaynakları iyi yaptırırsam başka bi sorun çıkmaz herhalde arkalarda amartisörlü olacak formdan gördüm arkadaşların yaptıklarından esinlenip bişeyler yapmaya çalışacağım .arka tekerler bağımsız olmayacak tabiyki bi dingil üzerinde olaak şekilde hareket edecek.
  • ARKADAŞLAR BİRDE ŞUNU SORAYIM ESKİ RESİMLERE BAKTIM BENDE ÖYLE BİR ÖN SALINCAK YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM O SALINCAKLAR YARIMLIK BU BORUSU VEYA DOĞALGAZ BORUSUNDAN OLURMU SAĞLAMLIK AÇISINDAN HAGİSİ UYGUN TECRÜBE EDEN VARMI ACEBA , SAYGILARIMLA
  • abi şimdi benim kafamı kurcalayan bişey war sırf onun için üye oldum 1. sayfadan beri yorumları tek tek okuyorumda şimdi ben çarpık felan bir motorsiklet motoru bulsam olurmu 125 lik yada 150 lik gibi onlar 2 zamanlı herhalde 4 zamanlı motorları nereden bulcam bu jawa 350 leri motoru 4 zamanlımı birde kavrama yapılırmı yoksa hazırmı almam gerekir
  • kardes yenı sıstem motorların cogu 4 zamanlıdır zaten cogu scooter motoruda 4 zamanldır.senın dedıgın jawa mz planet woscot mınarellı flan hepsı 2 zamanlıdır.2 zamanlı motorlar 4 zamanlı motorlara gore daha serıdır ama buna gore yakıt tuketımı bır haylı artar ses ve arkadan cıkan dumanda cabası 4 zamanlı 150lık scooter motoru rahatlıkla ısını gorebılır.
  • 125 lik çıkma scooter motoru kaç para
  • slm arkadaşla sitede hemen hemen her projeyı kontrol ettım bende böyle bır projeye başladım bunuda burada siz arkadaşlarımla paylaşmak istedım yardımlarınızı beklıyorum
  • ımagehack ten bır türlü resim ekleyemedım herzamankı gıbı yapıyorum fakat resimi gorünmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djeati -- 19 Haziran 2010; 2:06:10 >
  • sa arkadaşlar bnde go kart yapmaya karr werdm ama off road tarzında bn 11 hp motrun falan yerine 251 lik mz motoru yda jawa motoru kullansam olurmu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZEKAİ DEDE

ligue kardeş cevap için teşekür ederim.Benim yapmayı düşündüğüm araç ön tekerler 10 inç honda kinetik olacak ve salıncaklı ,amartisörlü olarak planladım.Önce elimdeki atv aksını tek parça kullanacaktım fakat dönmede sıkıntı çıkaracağından dolayı defransiyel işine girmeye karar verdim ozaman daha sağlıklı dönüşler lur dedi arkadaşlar birde bendeki bu aks şu elimde bulunan iki adet 13 inç mondial tekerinin fiirezesine bire bir uyuyor aldğım tamirci atv aks'sı dedi bilmiyorum belkide başka bişeyindir .Firezeler uyduğu için kesip reno difransiyeline uydurayım diye dündüm .Kaynakları iyi yaptırırsam başka bi sorun çıkmaz herhalde arkalarda amartisörlü olacak formdan gördüm arkadaşların yaptıklarından esinlenip bişeyler yapmaya çalışacağım .arka tekerler bağımsız olmayacak tabiyki bi dingil üzerinde olaak şekilde hareket edecek.

Ben yinede derim ki, o aksları ekseni kaydirmadan kaynatmak gercekten cok zor.. illaki az da olsa eksen kayıyor.. aksın mm lik bile yalpa yapmasi cok can sıkıcı oluyor... gercekten cok başarılı kaynattırabileceksen birşey diyemem. ama akslarin ucuna freze açtirma işi için bence fiyat sorabilir ve kıyaslayabilirsin.. freze yaptirmak elbet daha tuzlu olacak ama yalpa yapmayan bir aksın olacak... kolay gelsin..

• resim eklemede sorun yaşadım işte LİNK çalışmalarla ilgili
    http://img188.imageshack.us/gal.php?g=dsc04040du.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djeati -- 19 Haziran 2010; 2:25:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan0303

sa arkadaşlar bnde go kart yapmaya karr werdm ama off road tarzında bn 11 hp motrun falan yerine 251 lik mz motoru yda jawa motoru kullansam olurmu??

Olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: djeati

resim eklemede sorun yaşadım işte LİNK çalışmalarla ilgili
    http://img188.imageshack.us/gal.php?g=dsc04040du.jpg

Emek harcıyorsun tebrikler, ancak benim çalışmalarınızla ilgili endişelerim söyle, profil ve kaynak yerleri zayıf görünüyor, titreşim ve sarsıntılardan kırılmalar olabilir, ayrıca çekişi iki tekere verecekseniz aracın dönüşü zorlaşacaktır, süspansiyon düşünmüyorsanız o araç hoplayıp zıplayacak, birde şase boyutları küçük gibi geldi, çalışmalarınızda başarılar.

• sayın profezor suspansıyon olarak arkaya 2 amartisor kullanacagım arka lastıkler buyuk bu projeyı kendıme degıl bızım ufaklıga karne hedıyesı olarak verecegım kendım için de ayrı projrm var onlarında resmını eklıyecegım ben aslında 4 tekerınde onlerdekıler gibi küçük yapsam dıye dusunuyorum sız bılgılı arkadasların fıkırlerı cok onemlı tşk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djeati -- 19 Haziran 2010; 10:32:33 >
  • foruma baktımda hazır araç ihtiyacı var heralde benim atv satılık hemde çok cüzi bir fiyata 200cc ileri geri +boş vitesli 2 kişilik zımba gibi bir makine 2006 model daha sadece grenajında eksıklerı var fiyatı 1500 lira eski resimleri önceki sayfalarda var yenilerini de bugun yarın eklerim fiyatı gerçekten çok uygun ben bıktım artık motosiklet alıcam bu yuzden satıyorum butun bakımlarını ve toplamasını kendim yaptım resimleri görünce daha net anlaşılacak.
  • 
Sayfa: önceki 248249250251252
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.