Şimdi Ara

go-kart yapalım (252. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşim ne yönden uyarmı ,ben bi atv aksı buldum onun uç firezeleri scootor arka tekerlerinin firezeleriyle aynı ama motorrun herhangi bi benzerliği yok ,yani motor çıkışına küçük bi dişli takıp dingil dişlisine zencirle aktarman lazım .ben öyle yaptım şu yapım aşamasındayım resimlerini ekleyeceğim inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esparco

arkadaşlar bir sorum olacak 150 cc scooter motoru ile atv nin arka takımı birbirine uyar mı?

kardeşim ne yönden uyarmı ,ben bi atv aksı buldum onun uç firezeleri scootor arka tekerlerinin firezeleriyle aynı ama motorun herhangi bi benzerliği yok ,yani motor çıkışına küçük bi dişli takıp dingil dişlisine zencirle aktarman lazım .ben öyle yaptım şu yapım aşamasındayım resimlerini ekleyeceğim inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: profezor

Bu ATV fosilide ne böyle? Milattan öncemi kalma, yoksa istanbulun fethinde gemileri karadan çekerken mi kullanılmış? Veyahutta çanakkale savaşında üzerine düşman topumu isabet etmiş, ne bunun hali böyle yaw acıdım zavallıya.
    profezor dostum bu makinelerden hazırcılar anlamaz benim işim zaten ölüyü diriltmek
  • resimlerin boyutları büyük diyor diğer resimleri koyamıyorum nasıl küçültebilirim.
  • akınco abi şöyle güzel bir go kart yapmayı düşünüyorum elimde çok güzel anlatımlı bir porjem var ama ben vites olayını nasıl yapıcam yani araç rölentideyken nasıl durucak gitmiyecek nasıl bir parçakullanmam lazım onu bilmiyorum yardım edersen çok makbule geçer (xenon_0134@hotmail) projemı ındırdıgım lınk burda herkes için hayırlı olsun www.kartbuilding.net/racingkart/edrawing/main_kart.exe
  • hımm tmm zekai kardeş teşekkür ederim.
  • bir atv motoru ne kadar ileri geri boş vitesli olanı.sadece motor.
  • ruffle media resizer kullan :D sana katılıyorum dostum ölüyü diriltmek yapılmışını napcam bende buldum bı tane yarım buggy go kart karısımı :D adam edıcem :D 2-3 gune alıcam fotosunu koyarımm
  • quote:

Orijinalden alıntı: RuffLe

quote:

Bu ATV fosilide ne böyle? Milattan öncemi kalma, yoksa istanbulun fethinde gemileri karadan çekerken mi kullanılmış? Veyahutta çanakkale savaşında üzerine düşman topumu isabet etmiş, ne bunun hali böyle yaw acıdım zavallıya.
    profezor dostum bu makinelerden hazırcılar anlamaz benim işim zaten ölüyü diriltmek

Hazırcı derken, kendin daha çok hazırcı olmuş olmuyormusun? Hazır ATV parçalarını söküp temizleyip kullanacaksın ,torna ve frezecide uğraşmayacaksın.
    Ben sadece O ATV nasıl bu hale geldi onu vurgulamaya çalıştım ama alınmışsın biraz galiba.

Resimlerin boyutlarını paintbrush ile bile küçültebilirsin, seçeneklerde, uzat eğ diye birşey var orayı bulursan resimlerin boyutlarını %50 küçültürsen yarı yarıya küçülür, %90 yazarsan %10 küçülür, %10 yazarsan %90 küçülür, daha sonra kaydedersin. Birde resimleri jpeg olarak kaydedersen daha az yer kaplar, BMP dosyaları çok yer kaplar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 23 Haziran 2010; 23:12:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yuhasa

akınco abi şöyle güzel bir go kart yapmayı düşünüyorum elimde çok güzel anlatımlı bir porjem var ama ben vites olayını nasıl yapıcam yani araç rölentideyken nasıl durucak gitmiyecek nasıl bir parçakullanmam lazım onu bilmiyorum yardım edersen çok makbule geçer (xenon_0134@hotmail) projemı ındırdıgım lınk burda herkes için hayırlı olsun www.kartbuilding.net/racingkart/edrawing/main_kart.exe

Akıncoya sormuşsun gerçi ama akınco uzun süredir formda görünmüyor, ben cevaplayayım istersen.
    Vitesli araç yapacaksan motorla şanzımanı ayırman için debriyaj sistemi koymalısın, hem vitesleri geçirirken debriyaj lazım hemde rölantide çalıştırman için vitesi boşa alırken, viresin boş konumunda motor rölantide çalışır zaten, sana vitesleri geçirebilmen için debriyaj şart. Vitessiz araç yapıyor olsaydın debriyaja gerek kalmazdı, kavramayla olayı çözerdin.

• iyi günler arkadaslar öncelikle belirtmek isterimki herkez çok güzel projeler sunmuş ortaya :)
    Benimde kafama bir buggy projesi var aslında . son 2-3 aydır go karta sardım ama çok masraflı oluyor 5dk 5tl =) vede bi oturuşta keşke üstünde 5dk kalabilsem biraz biraz daha derken 25 dk yı buldugu oluyor. 1 haftadır buggylere göz gezdiriyorum planlara yapımlara bakıyorum fakat baktıkça kafam karışıyor.

Ben tekkişilik of-road tarzı bi buggy yapmak istiyorum. plan ve çizimleri yapabiliriM. ama nasıl yapsam daha iyi daha kullanışlı daha zevk verici bir sonuç çıkar diye merak ediyorum.

Merakımı gidermek isteyen arkadaş olursa freeshit@windowslive.com adresini eklerse sevinirim

msn bırakmamın amacı daha kolay iletişim kurabilme isteğimdir.forumlarda fazla takılmıyorum internet bağımlısı olmamak için =)

Teşekkürler

• quote:

quote:

quote:

Hazırcı derken, kendin daha çok hazırcı olmuş olmuyormusun? Hazır ATV parçalarını söküp temizleyip kullanacaksın ,torna ve frezecide uğraşmayacaksın.
    Ben sadece O ATV nasıl bu hale geldi onu vurgulamaya çalıştım ama alınmışsın biraz galiba.

Resimlerin boyutlarını paintbrush ile bile küçültebilirsin, seçeneklerde, uzat eğ diye birşey var orayı bulursan resimlerin boyutlarını %50 küçültürsen yarı yarıya küçülür, %90 yazarsan %10 küçülür, %10 yazarsan %90 küçülür, daha sonra kaydedersin. Birde resimleri jpeg olarak kaydedersen daha az yer kaplar, BMP dosyaları çok yer kaplar.
    ALINICAK BİŞE YOK BUNUN BİRÇOK EKSİK PARÇASI TORNADA KENDİM YAPTIM GARAJIN YANINDA TORNACIMIZ VAR BUNA HARCADIĞIM NAKİT VE EMEKLE SENİN MAKİNENDEN 2 TANE ÇIKARIRDIM EMİN OL PROFEZOR KARDEŞ

• Biri bana yardmcı olmucakmı =) Velet gibin kaldım burda =)
  • Arkadaşlar 150 cclik bir motor(mondial sıkutır gibi) 2 kişilik bir gokart ı götürebilirmi buggy tarzı bişey olmicak ama kafadan iki kişiyle beraber 70+70+120=250-280
    kilogram gibi bir yük oluyor ortalama benim (reklam gibi olmasında) Eınhell 150v ( blue kaynak makinam war bu işimi görürmü birde sağlam kaynak yapabilen elektrod markası werebilirmisiniz 10-20 tl arası uygundur şase demiri olaraktan 30*30x3 demir kullansam sağlam olurmu?(soruları biraz fazladan sordum ama neyse idare edin

go-kart yapalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by yusuf 15 -- 24 Haziran 2010; 19:02:09 >

• bu araç satılık ilgilenenler için iyavuz25@hotmail.com

go-kart yapalım
  • ...

go-kart yapalım
  • ...

go-kart yapalım
  • biliyoz sahibindendede var :d
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ALINICAK BİŞE YOK BUNUN BİRÇOK EKSİK PARÇASI TORNADA KENDİM YAPTIM GARAJIN YANINDA TORNACIMIZ VAR BUNA HARCADIĞIM NAKİT VE EMEKLE SENİN MAKİNENDEN 2 TANE ÇIKARIRDIM EMİN OL PROFEZOR KARDEŞ

Senin makinadan 2 tane çıkarırım demeyle olmuyor, 2 tane çıkaracaksın ahanda yaptım diyeceksin, lafla olmuyor bu işler biliyorsun.Bizim yaptığımız kaynağı, bükümü, işçiliği yapabilecek adam yok piyada, kaynak ve demir işçiliği konusunda iddialıyız.Alınacak birşey yok demişsin ama iyiki alınmamışsın,birde alınsaydın vay halimize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi profezor -- 24 Haziran 2010; 22:10:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: by yusuf 15

Arkadaşlar 150 cclik bir motor(mondial sıkutır gibi) 2 kişilik bir gokart ı götürebilirmi buggy tarzı bişey olmicak ama kafadan iki kişiyle beraber 70+70+120=250-280
    kilogram gibi bir yük oluyor ortalama benim (reklam gibi olmasında) Eınhell 150v ( blue kaynak makinam war bu işimi görürmü birde sağlam kaynak yapabilen elektrod markası werebilirmisiniz 10-20 tl arası uygundur şase demiri olaraktan 30*30x3 demir kullansam sağlam olurmu?(soruları biraz fazladan sordum ama neyse idare edin

go-kart yapalım

Hızdan biraz fedakarlık etmek şartıyla 2 kişiyi götürür, çok dik rampalar olmasada normal rampaları rahat çıkar.Kaynak ustası değilsen, normal elektrod kaynağı yerine gazaltı kaynağı kullanmanı tavsiye ederim.Kaynak iyi yapılırsa 30x30x2mm yeterli 2 kişiyi çok rahat sorunsuz taşır ve hiçbir problem çıkarmaz.

• 
Sayfa: önceki 250251252253254
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.