Şimdi Ara

go-kart yapalım (186. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hızlı cevabın için teşekkür ederim kardeşim...Zaten bende onun için başlamadım sadece kafamda tasarım aşamasındayım...
    İlk önce de motoru belirlemek istedim... Bunun çin olduğu belli zaten..Benim merak ettiğim bu motorlarda şanzıman motorum üzerindemi... Bu motoru kullanırsam nasıl bi aktarma yapmam gerekecek....Anladığım kadarıyla güçlü bi motor... Tork Converter buna zayıf gelirmi yoksa direk şanzımandan aktarma yapsam yermi giibi...
    Burdan çıkıp biraz dolaşabilsem benim iyi olucak aslında bi sürü hurdacı, yediemin falan var etrafta.... oto sanayi sitesi de cabası....
    Yalnış bilmiyosam KAMA motorların distribütörü de 500 metre yakınımda..
    Yedieminden zamanı geçmiş bi motosiklet alabilirmiyim bilmiyorum onu araştırmam lazım...Eğer olursa hiç uğraşmaya gerek kalmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmmdolphin -- 3 Haziran 2009; 13:05:41 >
  • kama motorları yakınsa bı fıyat al derım amam su motorunu alınca kavramada alcaksınız yhane baya bır pahalıya mal olur ıstersenız elımde vıteslı olarak kanunı125cc motor var calısısır durdma motor ve leketrık baglnatıalrı scooter motoruda var
  • Orjinalden alıntı: nosturkye

300 tlye kazalı scooter buldum. sence rakam nasıl motor vs sağlam arka sağlam. motor oldukça bakımlı.aktarmalarda öle. fren sistemi komple sağlam.
    2-3 tane bisiklet var depoda onlardan şase yaparım diye düşünüyorum yada bir bisiklet daha bulurum.
    hafifi bir malzeme olduğu için ii olr gibi geldi.

motor iyi normalde scooter motorları 200-250 arası değişiyor küçük bişey yapıcaksan iyi bir fiyata halledersin

buggy klasmanı bana büyük gelir asfalt ağırlıklı kullanmak istiyorum hızlı bişey.
    kardeşim dediğim gibi abs fren e kadar sağlam yani işimi görecek baya parça var motor haricinde difransiyel steerng ve şase üzerinde bişiler bakıyorum
    inşallah olur güzel bişey. nerdensin kardeşim yaş kaç bu arada

adanadayım ben yaş 17. projeni merak ediyorum ins. güzel birşeyler çıkar gerçekten

• yha arkadaslar anlıyorumda sızı aracınızın hafıf olmasını ıstıorsunuz bısıkletın ıskeletındne flan sacmalamayın yha bırıncısı et kalınlıgı 1mm anca gelır oda belkı ıkıncısı okdr cok bısıklet demırnı nerden bulcaksınız ve en onemlısı ınce bır profıle kaynak atmak kdr zor bırsey yoktur delersınız...
  • quote:

Orjinalden alıntı: abuzer can

yha arkadaslar anlıyorumda sızı aracınızın hafıf olmasını ıstıorsunuz bısıkletın ıskeletındne flan sacmalamayın yha bırıncısı et kalınlıgı 1mm anca gelır oda belkı ıkıncısı okdr cok bısıklet demırnı nerden bulcaksınız ve en onemlısı ınce bır profıle kaynak atmak kdr zor bırsey yoktur delersınız...

bisiklet sadece hafif malzeme için br fikir.
    go kart araçlarındaki malzeme de oldukça ince ve kaynaklı bisiklet kadrosu olmazda o hafiflikte bişey olur.
    bildiğin varsa böle bişey yardımını bekleriz.
  • bıldıgım ole bırsey yok ama bısıkletten hadı sase yapmaya katınız dıyelım bısıkletın en uzun tarafı 1 metre olsun hep ek yaparsanız kırılır benım tavsıyem eger ınce bırsey ıstıyorsanız 30*30*2mm profıl kullanın 1 metresı 1.750kg odkrda agır olmaz kaynagı tutar hmde.
  • buda profıllerın 1 metresının kac kg geldıgını gosteren bır tablo

• arkadaslar bir sorum olacak ben frenleri hidrolik olarak yapıcam ama tk sorun benim bu kolları nasıl ayırıp pedal sekline getirecem ayani onların hidrolik kabı kolun üstünde ve ona bağlı onu nasıl yaptınız bana anlatabilirmisiniz
  • valla ne diyim hazır go kart aracı dahi bakıyorum.
    yada uygun fiyata hazır şase.
    yani baya araştırmadayım biraz performans bişi istiorm yoksa çokta gereği olmayacak.
    bakalım hayırlısı.ama motor satın alıp bağlamaktansa scooterin sistemini kurmak şimdilik akıllıca geliyor.
  • arkadaşlar dc 24 v motorun devir ayarını nasıl yapabilirim.
  • arkaddaım herkez kart diyor ğpahalı dşyor doğru
    bşde tğrkiyede bulunmuyor fazla buda doğrumu
    ama söyle bişi olsa bu drençler var hareketli mesela ses açma kapama için radyolardaki döndörme seyi mesela bazı matkapmlarda var hızı ayarlamak için onlardanda kullanırsınız

fazlada pahalı deil bizim evde birsürü var sıfır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omuryavuz -- 3 Haziran 2009; 19:22:42 >
  • omuryavuz
    kardes hıdrolık fıren merkezını degıstıre bılırsın mesela su bazı aracların hıdrolık debyaj sıtemı uyuyor sen oto sanayıye gıt ve soyle hıdrolık debyaj sıtemının mekanızması dıye sor saten yardımcı olurlar sana

nosturkye..... kardes lafım sana degıldı sadece ortaya soyledım ben yenı gelen herkese benım demek ıstedıgım o degıldı sadece aklınıza geldıgı gıbı arac yapamazsınız once dusunun sonra pılanlayın ve yapın ezbere ıs olmuyor anlata bıldımı egerkı aklına takılan bır yerler olursa yardımcı olurum go_kart aracı herhalde hafıf olacak cunku asfaltda kulanacan ve basıt bır sıstemle calısır ne defransyel var ne de fıren sıtemlerı okadarda tefaruatlı degıl bızlerın yapdıgı bagı turu ıse herhalde agır arac olacak her arazı sartlarında kulanılmak uzere tasralanıyor bılırsın yanı anlatmama gerek yok

arkadaslar bakın sormak ıstedıgınız bazı bolumler ola bılır bunları sorarak yada sıtede gezınerek rahatlıkla ulasa bılırsının 150cc lık scoot motoru hem go_karta hemde baska aracda kulana bılırısınız aracınız hafıf olursa surat yapa bılırsınız oda sızların elınde dıslı oranlarıyla oynarsanız hepsı mumkun

koreltuncan... kardes sen 24volt luk bır motor devresı soruyorsun herhalde bak onlar hazır satılıyor yok ılakı ben bsıt bır sıstem yapacam dersen sana oncelıkle sunu soracam kulanmak ıstedıgın motorun resmını ve bılgılerını yazarsan resımlerıde eklersen yardımcı olurum cok basıt bır sıstemlede calsıdıra bılrısın en basıtı su bataryalı el matkapları varya 18 volt ıle calısanlar anların elektırık tertıbatını al motora gıden kablolarını saglam bır sekılde kalın kablo ıle uzat bataryadan gelen kablolarıda uzat ve akune bagla motora gıden kablolarıda motoruna bagla ve tetıge hafıfce bas aynı matkabı cevırdıgı gıbı elındekı 24 volt luk motoruda aynen cevırecekdır ve ıstedıgın suratde tuta bılırsın elımde benım 24volt ve 36 volt luk motorlar var dc motor devrelerıde var lakın baya pahalı zaten benım cocuga atv yada arac yapacam akulu 36voltluk

neyse herkese kolay gelsın

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nabercan54

quote:

300 tlye kazalı scooter buldum. sence rakam nasıl motor vs sağlam arka sağlam. motor oldukça bakımlı.aktarmalarda öle. fren sistemi komple sağlam.
    2-3 tane bisiklet var depoda onlardan şase yaparım diye düşünüyorum yada bir bisiklet daha bulurum.
    hafifi bir malzeme olduğu için ii olr gibi geldi
    arkadaşım cooter motonu neyden buldun ?

scooter motoru değil scooter buldum.
    pide dağıtan bir çocuktan buldum.

kusura bakma hızlı yazıom hata felan oluo da pide dağıtan çocuk nerden buldu acaba? yani normalde scooter motoru hangi aletlerde var ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

kusura bakma hızlı yazıom hata felan oluo da pide dağıtan çocuk nerden buldu acaba? yani normalde scooter motoru hangi aletlerde var ?

:) garip bi soru oldu kardeşim nerdensin bilmiyorum ama ankarada pide vs. dağıtanlar hep motor kullanıyor bulup sormasıda zor olmadı. motor aktarma egzos ön arka abs frenler sadece öntaraf yok böyle bişi buldum.birazda para verdim şu anda bekletiyorum bakalım hayırlısı.

• Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Ama o 18v matkaplardan çıkan elektrik tertibatı max. 18v geçirmez mi bunu düşündüm.düşündüğüm motor bu.Bir de aklımdan şu geçti .Rc araçlarda kullanılan esc leri bunun için de kullanabilir miyim?Son bir şey her biri 12v 24 amperlik iki akü bu arcı kaç km götürü.Bunu nasıl hesaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alaska Yolcusu -- 4 Haziran 2009; 13:44:57 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

:) garip bi soru oldu kardeşim nerdensin bilmiyorum ama ankarada pide vs. dağıtanlar hep motor kullanıyor bulup sormasıda zor olmadı. motor aktarma egzos ön arka abs frenler sadece öntaraf yok böyle bişi buldum.birazda para verdim şu anda bekletiyorum bakalım hayırlısı.

adapazarındayım...verdigin bilgiler için tekkür ederim...
    thank you

• Mesajınız flood koruması tarafından engellenmiştir.
  • koreltuncan
    kardes senın elınde nasıl bır motor var bılgı de vermedın resımde sadece teorık olarak konusuyormusun gıbı geldıı bak kardes senın ddıgın rc arac larda kulanılan esc ler en fazla 11.1 volt ve bunların ustudıyelım su an bır 24 voltluk esc alacgını dusunuyorsan sen bosuna dusunme fıyatlardan haberın yok yada rc deyınce sana basıt bır oyuncak gelıyor herhalde bende var rc ucak tekne aaraba sı falan bunların sadece esc sı dahı en ucuzu 100ytl den baslıyorkı senın araca baglayacagında en azında 24 volt ve 100amperlık olacak bunun fıyatı ıse 250 ytl yı buluyor sen neden bahsedıyorsun

bak su akulu 24 vlt yada 18 volt la calısan el matkaplarının tetık tertıobatı ısını gorur dıyorsam gorur fazlasınıde ceker azınıda 220 volt baglama yeterlı bılmem anlata bıldımı bak anca su motorlardan kulanman lazım kı onlarında elektırık donanımı zaten hazırı var lakın el matkapları calısdırıyor bılgın olsun elımde 4 adet dc motor var resım lerdekının aynısı 24volt 350amper

go-kart yapalım

• Nosturkye arkadasım bahsettıgım sase ıkı kısılık buyuk bır sase normaldekı motoru 180 cc ılerı gerı vıteslı otomatık bır motor ama ustunde motoru yok su anda buna 150 lık bır scooter motoru takıcam fıkrınızı almak ıstedım

• bı de bu lınkı buldum arkadaşlar adamlar serı uretıme geçmıs cok guzel profesyonel buggy ler yapıorlar

• 
Sayfa: önceki 184185186187188
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.