Şimdi Ara

go-kart yapalım (185. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abilerim Lütfen Yardım Edin . Honda Kinetic Motoru iş görürmü taksam ne kadar hız yapabilirim. Bildiğiniz gibi 2 zamanlı bu motor.Yoksa 150 cc denilen çin malı motorlardanmı kullanmam gerekir.Nolur Yardım edin çok büyük sevap a girceksiniz.!!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: ultracilgin48

Abilerim Lütfen Yardım Edin . Honda Kinetic Motoru iş görürmü taksam ne kadar hız yapabilirim. Bildiğiniz gibi 2 zamanlı bu motor.Yoksa 150 cc denilen çin malı motorlardanmı kullanmam gerekir.Nolur Yardım edin çok büyük sevap a girceksiniz.!!!!

bnmde çok bilgim yok ama arkadaşım elindeki para ne kadar ona göre bişi sölerim sana.
    yapmadım araç ancak araştırmalarım çok.

• quote:

Orjinalden alıntı: umutcan11

şimdiye kadar hiç sorun yaşatmadı . direk bağlantılarda sanırım dönerken sorun oluyormuş ben öyle birşey yaşamadım. eğer kafandaki proje örneğini bize gösterirsen daha çok yardımcı olabiliriz.

bakıyorum şu anda kardeşim astarı pahalı gelmesinde. sen ne kadara mal ettin?
  • merhaba arkdaslar sorularınızı tek bır sekıdle yazarsanız ıı olur basta 150cc 30km azdeılmı demıssınız bırıncısı arkadasımız cekısı gucelndırıp hızdan azalatmıs bu durmda arac gayet guclu olmustur.honda kınetıc motoru kullanan arkadasım kınetıc 2 zamanlıdır senı tasır amam hafıf bır sase yaparsan eger ben hzılı guclu bırsey stırom dersen o motor ısının gormez ama tek kısılık guzel bı arac yapabılrısın ısteyen arkadaslar komple arka sıstem ver 150cc scooter motorları vardır abuzer_1907@hotmail.com tekerler vs... bır arac ıcın tum parcalar mevcut..
  • su elektrıklı scootroarl cıkmıs dıyen arkadasım onlar cıkmamsıtı zaten vardı bırıncısı bunların beyınlerı hmn bozuluyor max hız 25 km gecmıyorlar ustundekı motor 250watt oluyor ınternetten mıcron scooter dıe aratın onalrda 250watt amam bunların cok ıı modellerıde var ama bıraz tuzlu elektrıklı mtordan vazzgeccın bnde ancak bısıklet yaparsınız onun ıcınde ıı bır motor benım tavsıyem en asagı 350watt goturru yhane tatmın eder ayagımı yerden kessın dersenız 250watt bıle yeter amam cok cabuk bozuluyorlar hıc tavsıye etmem
  • quote:

Orjinalden alıntı: nosturkye

quote:

şimdiye kadar hiç sorun yaşatmadı . direk bağlantılarda sanırım dönerken sorun oluyormuş ben öyle birşey yaşamadım. eğer kafandaki proje örneğini bize gösterirsen daha çok yardımcı olabiliriz.

eski çıkma parçalar kullandım 1.300 liraya mal ettim
  • quote:

quote:

quote:

300 tlye kazalı scooter buldum. sence rakam nasıl motor vs sağlam arka sağlam. motor oldukça bakımlı.aktarmalarda öle. fren sistemi komple sağlam.
    2-3 tane bisiklet var depoda onlardan şase yaparım diye düşünüyorum yada bir bisiklet daha bulurum.
    hafifi bir malzeme olduğu için ii olr gibi geldi.

• quote:

Orjinalden alıntı: abuzer can

merhaba arkdaslar sorularınızı tek bır sekıdle yazarsanız ıı olur basta 150cc 30km azdeılmı demıssınız bırıncısı arkadasımız cekısı gucelndırıp hızdan azalatmıs bu durmda arac gayet guclu olmustur.honda kınetıc motoru kullanan arkadasım kınetıc 2 zamanlıdır senı tasır amam hafıf bır sase yaparsan eger ben hzılı guclu bırsey stırom dersen o motor ısının gormez ama tek kısılık guzel bı arac yapabılrısın ısteyen arkadaslar komple arka sıstem ver 150cc scooter motorları vardır abuzer_1907@hotmail.com tekerler vs... bır arac ıcın tum parcalar mevcut..

mevcut parçalar neler durumu nedir ve rakam ne düşünüyorsun söylersen sevinirim.
    p.mden ulaşırsın.yada direk forumda açıklarsan arayan birçok arkadaş olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

300 tlye kazalı scooter buldum. sence rakam nasıl motor vs sağlam arka sağlam. motor oldukça bakımlı.aktarmalarda öle. fren sistemi komple sağlam.
    2-3 tane bisiklet var depoda onlardan şase yaparım diye düşünüyorum yada bir bisiklet daha bulurum.

motor iyi normalde scooter motorları 200-250 arası değişiyor küçük bişey yapıcaksan iyi bir fiyata halledersin

• aramıza yenı katılan arkadaslar dedıgınız gıbı oyle okadarda basıt bır ısdegıl arac yapmak oyle bol keseden atmayın bırkere kınıtıks motorundan arac olur lakın tekısılık hafıf bır arac yapman lazım aktıva cantlarını kulan bırde su nu soyleyeyım arkadaslar ne oyle bısıkletden sase yapmak bunu kım dıyor sıze ya tamam bısıklet ıskeletlerı saglam da onları kesıp de sase yapmaya kalkarsanız normalden dahazayıf olacakdır bunuda boyle bılın neden dersenız hertarafı kaynak lı olacagından dolayı kırılma rıksı daha fazla olacakdır ,

arkadaslar en basıt bır arac bıle en azından 1000 ytl harcamanız lazım motoruydu defransyelıydı demırıydı kaynagıydı lastıklerıydı hepsı ayrı ayrı masraf ılk once bır proje olusdurun kendınıze ve o aracı yapmak ıcın mazeme toplayın sonradan yapma asamasına gecın yoksa ne bıne bılırsınız nede yapdıgınız ısden zevk ala bılırsınız yanı yapdıgınız ısı once kendınız begenceksınız ve saglam yapacaksınız yoksa ılk turda bolunur ve yapdıgınız masraflar ve harcadıgınız emek bosa gıder

bakın arac kaba olmus olabılır arkaadsların yapdıgı araclar lakın herkes kendı kulanacagı arazıye ve yola gore kendınce bır pılan yapmıs ve o aracı yapmısdır benım yapdıgım aracda azcık kaba gorunuyor su an bıtmedı bıle lakın en ufak kusurları en basdan gorup sımdıden telafı edıyorum elımden geldıgınce ezbere ıs olmaz benım aracın bıtmıs halı ortalama 300kg bulacak yapacagı hız ıse dıslılerle en sonunda ayarlanacak yanı oarnlara ve yapdıgı hıza gore dıslı en uygun dıslısı bulup takacam ortalam hızıda herhalde 60 ıla 70 km hız beklıyorum tabıkıne bıtmeden de bu belı olmaz

umarım yenı katılan arkadaslara bazı bılgıler vermısımdır yapmadan once dusunun ve yapacagınız aracın pılanlarını cıkartın ve mazeme toplayın en sonunda bırlesdırmeye gecın ve herkese sımdıden kolay gelsın hadı kolay gelsın herkesee

go-kart yapalım

• quote:

quote:

merhaba arkdaslar sorularınızı tek bır sekıdle yazarsanız ıı olur basta 150cc 30km azdeılmı demıssınız bırıncısı arkadasımız cekısı gucelndırıp hızdan azalatmıs bu durmda arac gayet guclu olmustur.honda kınetıc motoru kullanan arkadasım kınetıc 2 zamanlıdır senı tasır amam hafıf bır sase yaparsan eger ben hzılı guclu bırsey stırom dersen o motor ısının gormez ama tek kısılık guzel bı arac yapabılrısın ısteyen arkadaslar komple arka sıstem ver 150cc scooter motorları vardır abuzer_1907@hotmail.com tekerler vs... bır arac ıcın tum parcalar mevcut..

mevcut parçalar neler durumu nedir ve rakam ne düşünüyorsun söylersen sevinirim.

arkadasım komple mıl porya gecmıs sayfalarda resmı var yhane komple defransyellı arka sıstemem 300 tekerler faln hersey dahıl motora ıse 250 ıstıorum toplu halde hespnı alana dıreksıyon kutsunu vaerıcem yhane sadece sasesını yapıcka odkr on tekerler var on tekerlere 10 jant scooter tekerı 70ytl ıstıorum komple laan rakdasımaı dıreksyon kutus aku depo fren komple 4 adet rulman zıncır verıcem.. komple veya almak ısteya arkadaslarımız abuzer_1907@hotmail.com 0535 708 63 75

• quote:

Orjinalden alıntı: rc_car

aramıza yenı katılan arkadaslar dedıgınız gıbı oyle okadarda basıt bır ısdegıl arac yapmak oyle bol keseden atmayın bırkere kınıtıks motorundan arac olur lakın tekısılık hafıf bır arac yapman lazım aktıva cantlarını kulan bırde su nu soyleyeyım arkadaslar ne oyle bısıkletden sase yapmak bunu kım dıyor sıze ya tamam bısıklet ıskeletlerı saglam da onları kesıp de sase yapmaya kalkarsanız normalden dahazayıf olacakdır bunuda boyle bılın neden dersenız hertarafı kaynak lı olacagından dolayı kırılma rıksı daha fazla olacakdır ,

arkadaslar en basıt bır arac bıle en azından 1000 ytl harcamanız lazım motoruydu defransyelıydı demırıydı kaynagıydı lastıklerıydı hepsı ayrı ayrı masraf ılk once bır proje olusdurun kendınıze ve o aracı yapmak ıcın mazeme toplayın sonradan yapma asamasına gecın yoksa ne bıne bılırsınız nede yapdıgınız ısden zevk ala bılırsınız yanı yapdıgınız ısı once kendınız begenceksınız ve saglam yapacaksınız yoksa ılk turda bolunur ve yapdıgınız masraflar ve harcadıgınız emek bosa gıder

bakın arac kaba olmus olabılır arkaadsların yapdıgı araclar lakın herkes kendı kulanacagı arazıye ve yola gore kendınce bır pılan yapmıs ve o aracı yapmısdır benım yapdıgım aracda azcık kaba gorunuyor su an bıtmedı bıle lakın en ufak kusurları en basdan gorup sımdıden telafı edıyorum elımden geldıgınce ezbere ıs olmaz benım aracın bıtmıs halı ortalama 300kg bulacak yapacagı hız ıse dıslılerle en sonunda ayarlanacak yanı oarnlara ve yapdıgı hıza gore dıslı en uygun dıslısı bulup takacam ortalam hızıda herhalde 60 ıla 70 km hız beklıyorum tabıkıne bıtmeden de bu belı olmaz

umarım yenı katılan arkadaslara bazı bılgıler vermısımdır yapmadan once dusunun ve yapacagınız aracın pılanlarını cıkartın ve mazeme toplayın en sonunda bırlesdırmeye gecın ve herkese sımdıden kolay gelsın hadı kolay gelsın herkesee

go-kart yapalım

öncelikle selamlar.
    yeni katılan arkadaş diye kast edilen benim sanırım ancak mercedese s serisi tasarlamıyoruz sanırım.
    oldukça basit ve kolay bir sistem üzerine kurulu olan bir araç gokart lar.
    senin ve bir çok arkadaşın yaptığı buggydir go kart değil.
    gokart pistlerinde kullanılan araçlar oldukça hafif bir kasadan oluşmakta.
    ne kadar büyükse o kadar kolay düşer ne kadar ağırsa da o kadar çabuk kırılır.
    200 kg bir cismin çarpma esnasındaki kuvveti ile 75 100 kg bir cismin çarpması aynı değildir bunda sizde bende ve herkeste hemfikir olmalı.
    kullanılan bir çok parça düz 4 köşe demir.
    umutcan arkadaşla istişare etmekteyiz aracının amacını söyledi onayladım ve çokta hoş görünüyor.
    bilgi vermek için yardımcı olman çok daha verimli olurdu karşıtlık olan yerde bilgi yardımı değil bilgi çöplüğü olur.
    bisiklet kadrosu konusunda bende umutcan arkadaş ve daha önce deneyimi olanlarla bilgi alışverişi yapmak istedim.
    bir çocuğun kaldıracağı kadar hafif yapılar bunlar.
    buggy olarak adlandırılan araçlarda kullanılan demir direkler se oldukça ağır.
    takla barı olarak yapılan birçok yapı recaro vs tarzı koltuk olmadan fazladan ağırlıktan başka bişi değildir.
    bu tarz ufak araçlarda ağırlık merkezi orta ve altta olması ilk amaç diye bilirim.
    1000 tl yada 5000 tl yapılacak araca göre değişecektir.
    yardımlarını beklerim tanıştığımızada memnun oldum.

• quote:

quote:

quote:

arkadasım komple mıl porya gecmıs sayfalarda resmı var yhane komple defransyellı arka sıstemem 300 tekerler faln hersey dahıl motora ıse 250 ıstıorum toplu halde hespnı alana dıreksıyon kutsunu vaerıcem yhane sadece sasesını yapıcka odkr on tekerler var on tekerlere 10 jant scooter tekerı 70ytl ıstıorum komple laan rakdasımaı dıreksyon kutus aku depo fren komple 4 adet rulman zıncır verıcem.. komple veya almak ısteya arkadaslarımız abuzer_1907@hotmail.com 0535 708 63 75

ihtiyacım olan bir parçada yardımını isterim abuzer arkadaşım teşekkür ederim.

• 300 tlye kazalı scooter buldum. sence rakam nasıl motor vs sağlam arka sağlam. motor oldukça bakımlı.aktarmalarda öle. fren sistemi komple sağlam.

motor iyi normalde scooter motorları 200-250 arası değişiyor küçük bişey yapıcaksan iyi bir fiyata halledersin

buggy klasmanı bana büyük gelir asfalt ağırlıklı kullanmak istiyorum hızlı bişey.
    kardeşim dediğim gibi abs fren e kadar sağlam yani işimi görecek baya parça var motor haricinde difransiyel steerng ve şase üzerinde bişiler bakıyorum
    inşallah olur güzel bişey. nerdensin kardeşim yaş kaç bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nosturkye -- 3 Haziran 2009; 0:21:34 >
  • değerli arkadaşlarım ben bı atv sasesı alıcam ıcınde sadece motoru yok buna scooter motoru takmayı planlıorum nasıl olur sızce scooter motorunu uyarlayabılırmıyız goruslerınızı almak ıstedım
  • quote:

hafifi bir malzeme olduğu için ii olr gibi geldi

arkadaşım cooter motonu neyden buldun ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: RuffLe

değerli arkadaşlarım ben bı atv sasesı alıcam ıcınde sadece motoru yok buna scooter motoru takmayı planlıorum nasıl olur sızce scooter motorunu uyarlayabılırmıyız goruslerınızı almak ıstedım

zayıf bir motor zevk vermez gibi.
    çalışma prensibi olarak aynı ancak daha önceden hangi motor varmış buda önemli.
    bnm fikrim 50cc atv kasasına 250 cc motor sığmaz gibi yada oynamak zorunda kalınır
  • quote:

Orjinalden alıntı: nabercan54

quote:

hafifi bir malzeme olduğu için ii olr gibi geldi

arkadaşım cooter motonu neyden buldun ?

scooter motoru değil scooter buldum.
    pide dağıtan bir çocuktan buldum.
  • Merhaba arkadaşlar....
    Bir süredir bu forumu takip ediyorum.. Gerçekten çok yararlı bilgiler edindim... Sultanbeylide bir go-kart pisti var ilk kez oraya gittim ve çok hoşuma gitti sonra da bir araba yapmak fikri doğdu...
    Burada paylaşılan bir çok projeyi fikiri gördüm ve tam olarak nasıl bir model yapıcam tam olarak karar vemedim...Yarış tipi veya of-road tipi bir araç yapabilirim ama önce motoru temin etmek istedim... Motora ve gücüne göre aracı tasarlamanın daha iyi olacağını düşünüyorum... İşten dolayı araştıracak fazla zamanım olmadı ama bir motor buldum... Bununla ilgili görüşlerinizi almak istiyorum...

sahibinden

Böyle bir motor kullanabilirim... Şanzıman ve aktarmayı nasıl yapmam gerktiği konusunda tecrübe ve fikirlerinize ihtiyacım var...
    Paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmmdolphin -- 3 Haziran 2009; 12:45:18 >

• arkdasım zealsun cın motoruduru yhane saat gıbı caısıyor lfan dmeıs ama cın malı yhane bu sagı solu belı olmaz nasıl bır arac yapıcaksan ona gore motorunu sec kafanda bı seyler tasarla parcalarını topa herseyı en son bırlsetır yok sa cok bozarsın saseyı flan
  • 
Sayfa: önceki 183184185186187
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.