Şimdi Ara

go-kart yapalım (188. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14.130
Cevap
134
Favori
3.352.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• quote:

Orjinalden alıntı: koreltuncan

arkadaşlar dc 24 v motorun devir ayarını nasıl yapabilirim.

24volt dc motorun devrini "dc motor sürücü devresi" ile ayarlayabilirsin.Bu devreyi hazır olarak bulman biraz zor.
    İyi bir elektronikçiye yaptırman lazım.Hatta motoru da yanında götürürsen çektiği akıma göre bir sürücü yapılır.

Tahminime göre elektrikli scoterdan sökülmüş bir motorla araba yapmayı planlıyorsun.
    Planın buysa:1- Aracın ağırlığı sen dahil 70 kiloyu geçmesin
    2- Aktarma oranı 1/10'dan aşağı olmasın
    3- Tekerlek çapı 20cm'den büyük olmasın
    4- Hız beklentin 15km/h'den fazla olmasın
    5- Rampa çıkmayı aklından bile geçirme
    Bunu da nerden çıkardın dersen; bendeki elektrikli scoterla yaptığım denemelerden biliyorum .

• iyavuz25 (yavuz) abi senle bi görüşelim iyi olur aracını alma düşünceem var bakalım görüşelim msnem cometube@musap.com
  • iyavuz25 arkadşm köpkmi besliosn bi tane klube gördm gibidee besliosan ne besliosun
  • cevap beklıorum akın abı banada bı cevap yazarsan sevınırım ne gıbı sorunlar cıkar tecrubelerınle aydınlat
  • quote:

Orjinalden alıntı: cometube

yaa rica etsemm şu SOLİDWORKS Ü BİRİ BANA NERDEN İNDİRECEĞİMİ SÖLERMİ LÜTFEN ÇOK ACİLLL OLMADI SETUBU BİLGİSAYRIDA OLAN BİRİ VARSA MSNDEN DE HALLEDERİZ cometube@musap.com buyrun ekleyn

Solidworks isteyen arkadaşım daha önce kullandın mı bilemiyorum programı ama msnden imkansız bi olay....Partlar halinde yükleyeyim bir yere desem en aşağı 50 part eder...5-6 GB LIK BİR PROGRAM SOLİDWORKS...Sana tavsiyem üşenme git bir programcıya al bir tane program =)

Program ile ilgili sorunun olursa yardımcı olmaya çalışırım
  • mrtcnkrmn arkadaşım öncelikle merhaba kullandığınız nick ler biraz karışık isminizi de yazarsanız tanışmış oluruz hemde karmaşık isimlerden dolayı zorluk çekmeyiz.
    evet arkadaki kulube de 3 yaşında kangal var aldığımda küçüktü kulube şimdi küçük geliyor. ayrıca benim araca gıcığı var sesini mi beğenmiyor tipi mi hoşuna gitmedi bilmem, ama aracı gördümü çıldırıyo hayvan.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• burdan da görülüyor

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

• quote:

Orjinalden alıntı: RuffLe

cevap beklıorum akın abı banada bı cevap yazarsan sevınırım ne gıbı sorunlar cıkar tecrubelerınle aydınlat

Hazır ATV şasesine scoter motoru takmakla performans olarak bir problem yaşayacağını sanmıyorum.Ancak takacağın motor
    aracın kendi motoru olmadığı sürece montajda uyarlamalar yapman gerekeceği kesin.
    En basiti, ATVler zincir tahriklidir.Takacağın scoter motorunda, varyatörün tekerlek bağlayacağın yerine bir dişli yaptırman gerekecek.
    Bu dişlinin, aracın arka menteşesiyle aynı merkezde olması gerekecek ki ATV nin arka kısmı yaylanınca zincire gerilim binmesin.
    Son olarak motor bağlantı noktaları şaseyle birbirini tutmayabileceği için şasedeki bağlantı noktalarını motora uydurman gerekecek.

Bu söylediklerim dışında bir tavsiye:
    ATV'lerin oldum olası dengesiz araçlar olduğunu düşünürüm.Birkaç kez kullandığımda da gördüm zira; devrilmeye her zaman meyilli
    araçlar.Ben senin gibi şaseden bir ATV toplamaya karar versem ilk yapacağım iş, aks aralarını daha çok genişletmek (en az ön-arka teker
    arası kadar) ve aracı yere yaklaştırıp tekerlek çaplarını büyütmek olurdu.Hiç olmassa devrilme riskini azaltmış ve kendine özgü bir model
    yapmış olurdum.
    Resimdeki araç gibi...

go-kart yapalım

• DIREKSIYON KUTUSU,150cc SCOOTER MOTORU, DEFRANSIYEL ISTEYENLER BANA BILDIRSINLER..
  • akın abı resımdekı go kart a benzıo ben bunu off road ıcın topluyorumBunun ıcın dedığın modofıkasyonları ben tek basıma yapamam aracın orjınallıgını bozmak ıstemem ayrıca bu devrılme agırlık merkezınden kaynaklanıor.Ben hızlı donuslerde motorla aynı yone yatacagınmdan devrılmeden pek bı endıse duymuorum.Ayrıca motor cekmesıne ceker ama ben crosslara uygun motorlar gıbı gazına bastımmı toprakta ve yha kumda patı cekerek kalkıcak ufak tefek ucmalarda dagılmıyacak bıse ıstıorum bunuda ayrıca cevaplarsan memnun olurum
  • merhaba ben ve 4 arkadaşım basit bir gokart yapalım diyoruz.Teker olarak el arabası tekerleği kullanmayı planyıroruz.Şaseyi sanayide kolaylıkla yaptrabiliceğiz ama motor ve fren sistemi hakkında sıkıntımız var.bize motorun fiyatının biraz makul olması lazım.Mobilet motoru kullansak ne gibi sorunlarla karşılaşırız veye ankarada bu tip motoru nerde bulurum?Aracı resimdeki gibi planlıyoruz.

Teşekkürler

go-kart yapalım
  • ardadasım dıger saydalarda gectı bu mobılet motoru konusu okursan bulabılırsın.fren sıstemını motorsıkletrden cıkma komple fren merkezı bulursun.su motorunu rahatlıkla her ılde bulabılrısın ama fıyatları bıraz pahalı kazalı bır scooter bulursan cogu parcası senın ısıne yarar fren merkezı aku depo gosterge tekerlerı vs....
  • herkese slm ben aracımın fotosunu nasıl ekliyecem
  • abi benim aracım yaklasık 80 kg bende 65 bunun için 6.5 hp lik motor alsam şanzımanlı işimi görürmü bide şanzıman kurukavramadan dahamı idir kurukavrama taktım kayıslı olandan çok ısındı şindi şanzımanlı alsam olurmu bide foto atamıom beni ekleyin ben size atayım sizde siteye herkese kolaygelsin lütfen motor konusunda tıkandım enkısa zamande cvp atın msn topalsolucan37@hotmail.com
  • yavuz abi heralde ben mesajlarda görülmüyorum snaa bissürü şey yazdım ama cevap vermdin nolur forumun hatrına benim msnemi bi eklersen çok iyi olacak çok önemli şeyler soracam lütfenn rica ediyorumm ........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Orjinalden alıntı: fork34

Orjinalden alıntı: fork34

CANTLARILA BİRLİKTE 85 TL ARAZİ İÇİN uygun ÇİN MALI DEĞİL YERLİ.

go-kart yapalım

go-kart yapalım

go-kart yapalım

[/q

ankarada tenesi jant lastik birlikte 60 lira 4 tane alana 200 lira yapıyorlar... ama ben pazarlıkla 4 adetini 180 e alırım

• arkdşm adım mertcan karamanda otrdğm içinde krmn ddm :D
  • beyler bu lastıkler ancak arazıde gıder duz yodla taraoktorden farkınız olmaz oldgugunuz yerde zıplarsınız
    scooter tekerleklerının atv gıbı dsılı olanları var onlarda cok kalıtelı tanesı 60 lıra gıbı bır fıyattı herkese kolay gelsın....
  • slm ben bir soru sordum bir arkadaştan baskası yardımcı oldadı lütfen cvplarmısınız bide bu tekerlerden bendede var bir küçüğü arazide süper ama düz yolda biraz sarsıyor
  • 
Sayfa: önceki 186187188189190
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.