resimleri yollarsan fikir yürütürüz. 180cc ancak kaç hp bir motor? 150cc işini görür gibi tabi o da kaç hp? 125cc rotax motorlar var 29 hp gücünde motorun beygiri önemli. motor hakkında bilgi ver birde şase resmi eminim cevap veren çok olur
bı de bu lınkı buldum arkadaşlar adamlar serı uretıme geçmıs cok guzel profesyonel buggy ler yapıorlar
bu arada 15000 dolar a ne istersen alırsın :) boşver bir çok arkadaş 2-3 bin tl ye çok güzel işler yapmış.
ya adam seri uretıme gecmıs lakın parayı goturuyor gıbıı gorunuyor herhalde bu aracları alanlar bızım sıteyıo yanlıslıkla bıle zıyaret etsler harhalde o aracları almakla ne kadar kazık yedıklerının farkına varırlar ne dersınız 15bın dolar oo neler almaz bosver bız ısımıze bakalım onemlı olanda buu dımıı beyler hadı herkese kolaygelsınm
elamlar arkadaşlar adım Doğukan..Yeni üyeyim siteye baktım inceledim harika işler çıkarmışsınız..Nasipse ben de yaza başlıyorum offroad bir buggy yapımına...Yardımlarınıza ihtiyacım olacağını düşünüyorum..Dün zaten umutcanla msn den de tanışmış olduk...Aklımdaki aracı anlatmak istiyorum...
1)Araca motor 9.5 hp lik (ucuza 11 hp lik bulamazsam tabi) düşünüyorum kama 9.5 hp 389 cc olsun diyorum...Aracım biraz ağır olabilir ve malum bnde ağırım biraz =) Motor gücü için ne dersiniz?? 2)Umutcanla uzun konuştuk bu konu ile ilgili araçta direksiyon kutusu ve diferansiyel kullanmalı mıyım??Bunun artıları eksilerini açıklarsanız?? 3)şase yi demir 30x30x2.6 mm den yapmayı düşünüyorum...Şase resimlerini Solidworks te çizdim..Mukavemet hesapları iyi sonuçlar verdi...Ekleme veya çıkarma önerilerinizi zevkle dinlerim...
şasenin resimlerini koymak istedim fakat 2.6 mb bir tanesi ekliyemiyorum anlayacağınız....Bu arada AKINCO nun mail adresini bana pm ulaştırabilirseniz sevinirim..
aramıza hosgeldın dogukan 9,5 veya 11 hp lık motor kullanıcam dıyorsun bu konu cok gectı ama yınede soylıyım buna kavrama flan gerekır su motorlarnın fıyatı odlucka pahalı benım tavsıytem sana butcen varsa vıteslı bı motor al . dıreksıyon kutusnu tabıkıde kullan donuslerde koalylık her yonden. defransıyelı sıe aracın genıs oclaksa rahat donmez donerken tekerlerı yersın cok uzun genısden donersın. saseyı demııssınde 30*30*2.6 dıe bır profıl yok bıldıgım kdarıyal 2mm ıse buggy ıcın bnde ınce kalır yanındakı 6 mm ıse yok bn 40*30*3mm kullanıorum hem kaynagı guzel tutuyor hdme esneme yok. yardımcı olabılmısımdır ısallah koaly gelsın herkese ıı calısmalar..
quote:
Orjinalden alıntı: doukan88
elamlar arkadaşlar adım Doğukan..Yeni üyeyim siteye baktım inceledim harika işler çıkarmışsınız..Nasipse ben de yaza başlıyorum offroad bir buggy yapımına...Yardımlarınıza ihtiyacım olacağını düşünüyorum..Dün zaten umutcanla msn den de tanışmış olduk...Aklımdaki aracı anlatmak istiyorum...
1)Araca motor 9.5 hp lik (ucuza 11 hp lik bulamazsam tabi) düşünüyorum kama 9.5 hp 389 cc olsun diyorum...Aracım biraz ağır olabilir ve malum bnde ağırım biraz =) Motor gücü için ne dersiniz?? 2)Umutcanla uzun konuştuk bu konu ile ilgili araçta direksiyon kutusu ve diferansiyel kullanmalı mıyım??Bunun artıları eksilerini açıklarsanız?? 3)şase yi demir 30x30x2.6 mm den yapmayı düşünüyorum...Şase resimlerini Solidworks te çizdim..Mukavemet hesapları iyi sonuçlar verdi...Ekleme veya çıkarma önerilerinizi zevkle dinlerim...
şasenin resimlerini koymak istedim fakat 2.6 mb bir tanesi ekliyemiyorum anlayacağınız....Bu arada AKINCO nun mail adresini bana pm ulaştırabilirseniz sevinirim..
9.5 yeterli olur ancak şase önemli.ufak boyyutta koyarsan bakarız hemde fikir sahibi oluruz.
sa arkadaşlar bn yeni katıldım siteye bursalıyım bnde babam ile birlikte go kart yapmaya karar verdik. bayaadır yazılarınızı takip ediyorum çok ii çalışmalarınınz var
arkadaslar benim pek vaktim yok. o yüzden almak istiyorum böyle bir araç. eğer elinde iyi temiz kullanılmıs bir aracı olan varsa alabilirim. ücreti ve detayları konusuruz. eklerseniz iletişimimiz daha kolay olacaktır mais-loom@hotmail.com
şase bu arkadaşlar bir gece de esti aklıma çizdim değişiklikler yapıcam ama ana hattı bu..!
quote:
şase bu arkadaşlar bir gece de esti aklıma çizdim değişiklikler yapıcam ama ana hattı bu..!
Loomback kardes sen nasıl bır arac ıstıyorsun soylersen yardımcı ola bılırım
kardeşim şöyle bütçeme uygun iyi motorlu şehirde gezebilceim bişey istiyorum ama :S senin elinde gösterebilceğin seçenek varmı ?
quote:
quote:
kardeşim güzel ve standartlarda benzer bir şase. ancak recoro,sparco vs.. kemerli takla koltuğu kullanmayacaksan o takla barlarının bence ağırlığı gereksiz. şahsi fikrim budur tabiki.
quote:
Orjinalden alıntı: Loomback
kardeşim şöyle bütçeme uygun iyi motorlu şehirde gezebilceim bişey istiyorum ama :S senin elinde gösterebilceğin seçenek varmı ?
şehirde gezmek istiyorsan kendi yaptığın araç polis engelinde kalır atv tavsiye ederim.
nos teşekkürler fikrin için aslında dediğin gibi bu işi yarış bazında yapmayacağım için bana da fazla geldi dediğim gibi üni kapanınca başlıcam yapıma o zamana kadar sizinde fikirleriniz doğrultusunda değişiklikler yapıcam şasede...
atv de kullanacağım motor 150 c scooter motorudur özellıklerını coğu arkadaşımız bılıor.
resım yükleyemıorum linki verıyım bakın lınk gercersız su an ama hala duruyor
akınco arkadaşım cevap yazdığın için sağol öne kullanacağım tekerlekler 17 veya 18 cant olması gerekiyor scoter cantları ufak kalır purojeyi hazırladım sayılır bitek tekerleklere kaldı iş cantları nasıl ve nerden bulabilirim bu arada motor choppers tipi ayrıca motoru trafikte kullanıcam çünkü özürlü aracı olucak kendim kullanıcam
Araç 3 teker olacağı için ön tekerlerin ufak olması sorun çıkarmaz, hem manevrayı kolaylaştırır. İlla büyük teker olsun diyorsan, motorun şı andaki tekerinin aynısından birtane daha al.Motosiletin kendi servisinde tekerlek mutlaka vardır. Aracın trafikte kullanılabilmesi için, yapılan tadilatların tescil zorunluluğu var ancak özürlü aracı olunca trafik polisleri nasıl bir tutum içinde olur bilemem. Özürlü aracı için otomatik vites olması daha uygun olurdu diye düşünüyorum ama ayaktan vitesi kullanmak sorun olmayacaksa karar sizin.
yaa rica etsemm şu SOLİDWORKS Ü BİRİ BANA NERDEN İNDİRECEĞİMİ SÖLERMİ LÜTFEN ÇOK ACİLLL OLMADI SETUBU BİLGİSAYRIDA OLAN BİRİ VARSA MSNDEN DE HALLEDERİZ cometube@musap.com buyrun ekleyn
Arkadaşlar merhaba benim araç artık ihtiyaç fazlası oldu kullanacak zamanım yok ilgilenen arkadaşlara verebilirim. araç hakkında her türlü bilgi forumda var yapılış aşamaları herşey. Almayı düşünen arkadaşlar mail atabilirler. iyavuz25@hotmail.com.