Şimdi Ara

Go kart / Karting aracı ile trafiğe çıkmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
13.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün Bursa'da Yalova yolunda ortalama hızla giden 2 karting aracı gördüm,bayağı zevkli bir şeye benziyordu;Bu araçlarla trafiğe çıkmak yasal mıdır? Sadece merakımdan soruyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Go Kart ile Trafiğe Çıkmak: Yasal Durum ve Tehlikeler

Go kartlar, genellikle eğlence amaçlı kullanılan, motorlu küçük araçlardır. Ancak, trafiğe çıkıp çıkamayacakları konusunda birçok soru işareti vardır.

Türkiye'de Go Kart ile Trafiğe Çıkmak

Türkiye'de Go kartlar, karayolları trafik yönetmeliğine göre trafiğe çıkması yasaktır. Go kartların trafikte kullanılması için teknik donanımının yeterli olmaması ve trafik kurallarına uygun olmaması gerekçe gösterilmektedir.

Ehliyet Gerekliliği

Go kart sürmek için ehliyet gerekliliği yoktur. Ancak, trafikte kullanılması halinde, sürücünün en az B sınıfı ehliyete sahip olması gerekir.

Go Kartların Tehlikeleri

Go kartlar, karayollarında kullanılmak üzere tasarlanmamıştır. Bu nedenle, trafikte sürülmeleri halinde ciddi tehlikeler oluşturabilir. Go kartlar, diğer araçlar kadar hızlı değildir ve trafik akışına ayak uyduramayabilirler. Ayrıca, güvenlik özellikleri açısından da yetersizdirler.

Sonuç

Go kartlar, eğlence amaçlı kullanılan araçlardır ve trafiğe çıkmaları yasaktır. Trafikte kullanılmaları halinde sürücüler ve diğer araçlar için tehlike oluşturabilirler. Bu nedenle, Go kartları sadece özel alanlarda ve pistlerde kullanmak gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • değil.polis yakalarsa öper.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberKnight

değil.polis yakalarsa öper.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasak

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberKnight

değil.polis yakalarsa öper.

• Plaka olmadığına göre?
  • yasal değil dostum aynaları yok herşeyden önce motorlu araç olduğu halede plaka yok her konudan ofsayt.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yasal değil.Karting araçlarının hiçbir güvencesi yok ama sürmek çok zevkli bu arada o araçlar asfalt yolda iş görmez düz pist lazım ama gördüğün karting araçları pisttekilerden değildir bundan olabilir. Bu canavarlar 200 km hıza kadar çıkabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-323E4D72D -- 4 Ağustos 2013; 16:37:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CakirAkinSen

Yasal değil.Karting araçlarının hiçbir güvencesi yok ama sürmek çok zevkli bu arada o araçlar asfalt yolda iş görmez düz pist lazım ama gördüğün karting araçları pisttekilerden değildir bundan olabilir. Bu canavarlar 200 km hıza kadar çıkabiliyor

hızlı çekim gibi

• İzmir Alaçatı GokartPARK dayımın mekanı. Orada bu yaz 35 gün civarı çalıştım,yasal olarak çıkamıyorsun çünkü ne plaka ne ruhsat hiç birşeye sahip değilsin. Fakat bizde bir gün dayımla birlikte Alaçatı Port/Marina'ya giden yeni yapılan yola iki 9 beygirlik aracı çıkartıp test etmiştik Tabi yol trafiğe kapalı
  • quote:

F1 mi Karting mi bu?
  • kaza olursa çok kötü olabilir. Aracın go kart aracının üstüne çıkması hiç zor değil.

Zevkli olur mu olur :D ben de denemek isterdim :D

Trafik açısından da trafiğe cikma izni yok. Yasal degil. Ama küçük yerlerde pek bir sey diyeceklerini sanmıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

quote:

F1 mi Karting mi bu?

kartingmiş :D

• Üstünden gta 1 deki gibi şıpırt diye geçsen de ceza alcağını sanmam.....
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Alpine.

quote:

F1 mi Karting mi bu?

kartingmiş :D

carting aracına yamaha r1 motosikletlerin 1000 cc lik motorunu takıyorlar video da bunlara bir örnek
  • Cikilmaz zaten, dumduz yol degilse arac gidemez de ayrica. Yerden yuksekligi yok gibi birsey, tasin ustunden gecseniz hissediyorsunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.