Bildirim
GNU GRUB ekranında takılı kaldım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Windows u bios ayarlarından boot kısmında öne al -
Evet hocam linuxlar için dd gerekiyor. Bunu halledebilirseniz grub dan kurtarabilirsiniz. -
SSD ile başlamayı öne alıyorum sonuç yine aynı maalesef -
Windows’a ulaşabilsem dd olarak yazdıracağım. Olmadı hafta başına kadar bekleyip arkadaşın bilgisayarında dd yazdıracağım ama iki günde beklemek pek istemiyorum birde hadi dd ile yazdırıp çalıştırabildim diyelim lubuntuyu bu gnu dan nasıl kurtulacağım bilginiz var mı? -
isoyu tanımadığı için GNU grub a atıyor. Bu çözüldüğünde sorun büyük ihtimal ortadan kalkar. -
Hocam ssd ile başlamayı öne almak değil de boot seçenekleri olması lazım sizde iki tane gözükür. Öyle bir ekran yok mu? Ben problemi öyle çözmüştüm. -
-
Change boot order da windows varsa öne alabiliyor musun? -
-
insmod part_gpt
insmod chain
set root=(hd0,gpt1)
chainloader /EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
boot -
Hocam üstteki kodlarda set root kısmı önemli, ls komutunu vererek windows için boot bölümünün nerede konumlandığına bakmanız gerek. -
https://www.gnu.org/software/grub/manual/grub/html_node/Chain_002dloading.html#Chain_002dloading bu da üstteki kodun dokümantasyonu -
Birden fazla EFI bölümü karışıklığa neden oluyor sanırım.
Başka bir bilgisayardan Linux Mint USB'si hazırlayın yine.
Lubuntu'dan fayda gelmez.
Harici HDD'yi de boş verin. SSD'den 30GB bir alan bölüp o bölümü "/" bağlama noktası olarak işaretleyip kurulumu tamamlayın.
Grub sorunu çıkarsa Linux Mint'i canlı modda yeniden başlatıp masaüstü gelince menüden "Boot Repair"i açarak "Recommended Repair"i tıklayıp işlemleri tamamlayın.
Bilgisayarı yeniden başlatınca Grub sorunu hallolur.
Detaylı ve görsel anlatım için:
https://webmaster.bbs.tr/showthread.php/14687-ubuntu-linux-mint-lmde-grub-kurtarma
-
Sonunda çözüldü. Usbye linux live kurdum, terminalinden internette bulduğum komutları girdim düzeldi sonunda. -
Komutları paylaşır mısınız lütfen veya link olarak da atabilirsiniz.
-
Merhaba hocam. Linux kurulumu için hazırladığım USB’yi taktım tekrar demo olarak kullandırıyor artık çoğu live gibi. Orada terminale girip şu komutu girdim
Sudo update-grub
Bende işe yaramadı. Tekrar taktım flashı kurulum için seçenekler veriyor
Start Linux
Try linux
Oem install
Update grub (tam olarak update mi yazıyordu hatırlamıyorum ama GRUB yada boot olması lazım)
En kötü bunu kurcalayayım diye bastım direkt Windows’a geçirdi. Daha düşmedi Gruba.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X