Şimdi Ara

\\\\ Gmail Hesabındaki Kişileri iPhone 'a Aktarma | Resimli Anlatım ////

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
3
Favori
33.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özellikle Android 'den iOS 'a geçişte rehber sorunu yaşayan arkadaşlar için veya daha önceden de Gmail hesabında kişileri bulunan arkadaşlar için iCloud yardımı ile iPhone 'a aktarımı anlatacağım. Aslında bende zamanında boşa kasmışım, cidden kolay bir şeymiş. Her neyse, anlatıma geçecek olursak;

1. Adım

İlk olarak Gmail hesabımıza giriş yapıyoruz ve sol köşedeki Gmail yazan yere tıklayıp Rehber 'i seçiyoruz.

2. Adım

Rehber 'e tıkladığımızda açılan pencerede orta üst köşede ''Daha fazla'' seçeneği var. Ona tıklıyoruz ve ''Dışa Aktar'' diyoruz.

3. Adım

Dışarı aktar seçeneğine tıkladığımızda aşağıdaki gibi bir pencere açılacak ve oradan dışarı aktarım biçimlerinden ''vCard Biçimi''ni seçiyoruz ve kaydediyoruz.

4. Adım

vCard biçimi şeklinde dışarı aktarım işlemi bittikten sonra, dosyayı nereye kaydettiysek aşağıdaki gibi ''vcf'' uzantılı bir dosya oluşacak.

5. Adım

Daha sonra, internet tarayıcınızdanwww.icloud.com 'a girip Apple ID ve şifreniz ile giriş yapınız. Ardından aşağıdaki gibi bir pencere çıkacak karşınıza. Buradan ''Kişiler''i seçiniz.

6. Adım

Kişiler 'e tıkladığımız da kişi listesi çıkacak boş veya dolu. Sol alt köşede ayarlar butonuna tıklayıp ''vCard'ı İçe Aktar'' seçeneğine tıklayınız.

7. Adım

Karşınıza aşağıdaki gibi bir tarayıcı penceresi çıkacak. 3'üncü adımda vCard olarak kaydettiğimiz dosya nerede ise seçip tamama tıklayınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymph()maniac -- 10 Nisan 2013; 15:26:31 >

• Gmail hesabinizdan kisileri disa aktarin. Icloud'dan kisileri ice aktarin. Icloud kullandiginiz tum cihazlarinizdan rehbere erisin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shamu

Gmail hesabinizdan kisileri disa aktarin. Icloud'dan kisileri ice aktarin. Icloud kullandiginiz tum cihazlarinizdan rehbere erisin

Tamam hocam, bende zaten deneyerek buldum bir kaç dakika önce. Şimdi resimli anlatımı için uğraşıyordum. Bilmeyen arkadaşlar için adım adım resimli anlatım iyi olur diye.
  • direk senkronize etme de varmış biraz araştırınca gördüm

https://support.google.com/mail/answer/2753077?hl=tr&ref_topic=1669027
  • Ellerinize sağlık :)
  • quote:

Gmail hesabinizdan kisileri disa aktarin. Icloud'dan kisileri ice aktarin. Icloud kullandiginiz tum cihazlarinizdan rehbere erisin

Yani, bu kadar basit aslında ugrasmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 13 Ağustos 2014; 0:02:39 >
  • Teşekkürler hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmckr

quote:

Bence uğraşmaya gerek var, çünkü bu kadar kısa tarifi anlayabilecek olan ancak daha önce bu yapmış olacak kadar bilgili biridir.

Hiç tecrübesi olmayan bir kullanıcıya "gmail hesabınızdan kişileri dışarı aktarın" demek yerine, adım adım nereye tıklaması gerektiğini anlatmak gerekir, ekran görüntüleri de çok faydalı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: signore

quote:

quote:

Bence uğraşmaya gerek var, çünkü bu kadar kısa tarifi anlayabilecek olan ancak daha önce bu yapmış olacak kadar bilgili biridir.

Hiç tecrübesi olmayan bir kullanıcıya "gmail hesabınızdan kişileri dışarı aktarın" demek yerine, adım adım nereye tıklaması gerektiğini anlatmak gerekir, ekran görüntüleri de çok faydalı olur.

Konuda yaziyor nasil yapilabilecegi daha fazla detaya gerek yokki. Yazilanlarla yapilabilir yapmayi deneyin. Bundan daha detayli evinize gelip yapmak zaten. Konuda gayet detayli sekilde anlatilmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmckr -- 13 Ekim 2014; 23:29:28 >

• Bunların Hiçbirisine Gerek Yok Ben Telefonda Ayarlarda mail kişiler Takvimlerde Hesap Ekle Dedim Gmaili Seçtim Oradan Bilgilerimi Girdim Senkronize Ederken Neleri İstediğimi Sordu Sadece Kişiler Dedim Kişilerim Geldi. Ne İçe Aktar Ne Dışa Hiçbirşey Yapmadan Hem Androidde Hem Windows Phone da Kullandığım Kişilerim Geldi. Dileyen Mail Takvim Fln da Seçebilir Seçeneklerde.
  • güzel paylaşım
  • quote:

Orijinalden alıntı: OlvidaMe

Bunların Hiçbirisine Gerek Yok Ben Telefonda Ayarlarda mail kişiler Takvimlerde Hesap Ekle Dedim Gmaili Seçtim Oradan Bilgilerimi Girdim Senkronize Ederken Neleri İstediğimi Sordu Sadece Kişiler Dedim Kişilerim Geldi. Ne İçe Aktar Ne Dışa Hiçbirşey Yapmadan Hem Androidde Hem Windows Phone da Kullandığım Kişilerim Geldi. Dileyen Mail Takvim Fln da Seçebilir Seçeneklerde.

Arkadaş çok hakli... Eğer özel bir iCloud isteğiniz yoksa, uğraşmanıza gerek yok... Yeni bir mail Hesabı ekleyin Google i seçin ve Gmail Kullanıcı adi ve parolanızı girin sadece... Orda ister mail, ister kişiler istersenizde takvim ve hatta notlarınızı dahi senkronlayabilirsiniz...

iCloud ile neden uğraşasınız ki?!?

• quote:

Orijinalden alıntı: Xphoid

quote:

Bunların Hiçbirisine Gerek Yok Ben Telefonda Ayarlarda mail kişiler Takvimlerde Hesap Ekle Dedim Gmaili Seçtim Oradan Bilgilerimi Girdim Senkronize Ederken Neleri İstediğimi Sordu Sadece Kişiler Dedim Kişilerim Geldi. Ne İçe Aktar Ne Dışa Hiçbirşey Yapmadan Hem Androidde Hem Windows Phone da Kullandığım Kişilerim Geldi. Dileyen Mail Takvim Fln da Seçebilir Seçeneklerde.

Arkadaş çok hakli... Eğer özel bir iCloud isteğiniz yoksa, uğraşmanıza gerek yok... Yeni bir mail Hesabı ekleyin Google i seçin ve Gmail Kullanıcı adi ve parolanızı girin sadece... Orda ister mail, ister kişiler istersenizde takvim ve hatta notlarınızı dahi senkronlayabilirsiniz...

iCloud ile neden uğraşasınız ki?!?
    Bence de bir kere iCloud'a aktarım yapıldıktan sonra neden Gmail ile uğraşılsın ki ?

iCloud Apple'ın kendi hizmeti, Iphone kurulumu yaparken iCloud bilgilerinizi girdikten sonra başka birşey kurmanıza gerek kalmadan kişileriniz gelmiş olur. Ayrıca iCloud.com'a giriş yaptığınızda tüm bilgilerinizi bir arada görmüş olursunuz.

Diğer yandan iCloud ile işi olmayan, Gmail de tercih edebilir. Ben ikisini de kullanabilirim aslında ama iCloud varken kişiler için Gmail kullanmak benim için gereksiz bir risk (belirsizlik) ve uğraş oluyor.

• quote:

Bu kadar kolay aslinda. Demek istedigim bu zaten. Ozel bir yardim gerektirmeyecek yardima ihtiyac olmadan yapilabilecek kadar basit olmasi.

• kişileri aktarıyorum telefonda gözükmüyor.icloud kullanmanın bir artısı da yeni kaydedilen kişilerin
    anında iclouda kaydolması heralde. google hesabı ekleyince yeni kişi kaydını gmaile eklemiyor
  •  \\\\ Gmail Hesabındaki Kişileri iPhone 'a Aktarma | Resimli Anlatım ////

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ø -- 24 Kasım 2014; 14:53:20 >
  • quote:

quote:

Bu kadar kolay aslinda. Demek istedigim bu zaten. Ozel bir yardim gerektirmeyecek yardima ihtiyac olmadan yapilabilecek kadar basit olmasi.

katılıyorum
  • beyler bn yapamadım ya icloud sitesine aktarmayı hallettim. siteye girdiğimde tüm kişi listesi görünüyor ama ne yaptımsada telefonda rehber bi türlü ortaya çıkmadı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.halil

beyler bn yapamadım ya icloud sitesine aktarmayı hallettim. siteye girdiğimde tüm kişi listesi görünüyor ama ne yaptımsada telefonda rehber bi türlü ortaya çıkmadı .

Aynı durum benim içinde geçerli , ilk defa apple kullanıyorum nerde hata yaptığımızı açıklayan bi arkadaşımız çıkarsa mutlu oluruz :) teşekkürler şimdiden.
  • Teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.