Şimdi Ara

GM DİSCOVERY FARKLI PİL KULLANAN OLDU MU?(ALTERNATİF LİNKLER İLE DESTEKLENDİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
94
Cevap
4
Favori
16.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar başka mAH degerlerinde pil arasıtırp bulup kullanan varsa buraya yazsın lütfen ayrıca bizi de bilgilendirsin ki biz de sebeplenelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi savio_4528 -- 24 Ekim 2013; 19:29:29 >
  • Orjinal bataryadan daha buyuk oldugunu iddia edilerek satilan bataryalarin yaninda modifiye arka kapak yoksa inanmayin. Sonucta buyuk batarya buyuk hacim demek. En boy artamiyacagina gore kalinligi artacak o da kapagin degismesi demek. Ben de ariyorum ama simdilik boyle bir sey yok.
  • Dediğin mantıklı aslında ama bir de şöyle bir durum var; şarj edilebilir kalem piller var, bazıları 800 mAh, bazıları 1200 mAh bazıları 2700 mAh. Senin dediğin gibi olsa 800 mAh olan kalem pil, 2700 olunca 3-4 kat büyük olması gerekirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tensi

Orjinal bataryadan daha buyuk oldugunu iddia edilerek satilan bataryalarin yaninda modifiye arka kapak yoksa inanmayin. Sonucta buyuk batarya buyuk hacim demek. En boy artamiyacagina gore kalinligi artacak o da kapagin degismesi demek. Ben de ariyorum ama simdilik boyle bir sey yok.

Dediğin mantıklı aslında ama bir de şöyle bir durum var; şarj edilebilir kalem piller var, bazıları 800 mAh, bazıları 1200 mAh bazıları 2700 mAh. Senin dediğin gibi olsa 800 mAh olan kalem pil, 2700 olunca 3-4 kat büyük olması gerekirdi.
  • Li-ipn pillerde farkli yogunlukta kullanilabiliyor batarya kapasitesi. Orada AA ve AAA standarlarina gore fiziksel buyukluk belirlenmis durumda. Yani adam istese de bataryayi daha kucuk uretemez. Ama burada ilk dizayn yapilirken zaten pil boyutlarini urettigin cihaza gore kendin belirliyorsun. Belirli bir sekli yok. O yuzden en yuksek verimli olan bataryayi seciyorsun zaten. Daha sonra degistirmek istediginde hacmin artmasi kacinilmaz oluyor. Ornegin Mugen firmasi bu tur bataryalar uretiyor. Asagidaki linki incelersen konu biraz aydinlanir. Orjinal lpile gore cok buyuk oldugu icin adam yaninda da kapak veriyor.

http://mugen.co/huawei/huawei-ideos-x5-u8800h/mugen-power-3600mah-extended-battery-for-huawei-ideos-x5-u8800h.html?utm_campaign=dl

• quote:

Orijinalden alıntı: Tensi

Li-ipn pillerde farkli yogunlukta kullanilabiliyor batarya kapasitesi. Orada AA ve AAA standarlarina gore fiziksel buyukluk belirlenmis durumda. Yani adam istese de bataryayi daha kucuk uretemez. Ama burada ilk dizayn yapilirken zaten pil boyutlarini urettigin cihaza gore kendin belirliyorsun. Belirli bir sekli yok. O yuzden en yuksek verimli olan bataryayi seciyorsun zaten. Daha sonra degistirmek istediginde hacmin artmasi kacinilmaz oluyor. Ornegin Mugen firmasi bu tur bataryalar uretiyor. Asagidaki linki incelersen konu biraz aydinlanir. Orjinal lpile gore cok buyuk oldugu icin adam yaninda da kapak veriyor.

http://mugen.co/huawei/huawei-ideos-x5-u8800h/mugen-power-3600mah-extended-battery-for-huawei-ideos-x5-u8800h.html?utm_campaign=dl

Linki inceledim. Bahsettiğin gibi pil büyümüş. Benim vurgulamak istediğim AA yada AAA boyutunda bir farklılık olmadan 800-2700 Mah aralığında batarya üretilebilmesi. Dediğin gibi amper düşünce boyut küçültülemez yoksa başka bir standart oluşur o zaman. Şunu sorayım AAA boyutu için ilk dizaynda kaç Mah üst limit belirlenmiş ki bu kadar geniş bir amper aralığı olabiliyor? Yani AAA Standardı atıyorum 4500 mah kadar üretilebilir büyüklükte mi dizayn edilmiş mesela? Eğer öyleyse bir şey diyemem ama hiç zannetmiyorum. Dolayısıyla boyutunda hiç değişim olmadan çok farklı değerlerde AAA pil üretilebiliyorsa diğer bataryalarda üretilebilir gibi geliyor bana.

Saygılarımla.

• Gelisen teknolojiyi gozonune alirsak standartlarin belirlendigi zaman gore yeni kimyasallar elbette daha fazla enerji depolayabiliyor. Kalem piller icin standartlarin belirlendigi tarihleri gozonune almak lazim. O yuzden o boyutlar su kadar mA icin belirlenmistir diyemeyiz. Ama malum ureticiler maliyet dusurmek icin ayni boyutlarda daha ucuz ve daha dusuk akimli piller uretiyorlar. Sonucta bu fiziksel boyutlar uluslararasi kabul gormus olculer. Ben AAX tipi yeni pil yaptim derseniz muhtemelen elinizde patlar. Sonra sony gibi karti hic bir yerde kullanilamayan abidik gubidik cihazlar ureten uyuz bir firma konumuna dusersiniz. Ornegin PS Vitalarin kartlari malum. kufretmeyen yok. O kapasiteye o fiyat. Su anki teknoloji ile AA pilde maks 2200mA gibi bir guc depolanabiliyor. Daha fazla yazanina inanmayin,ne yazik ki oyle, ben de daha fazla olmasini isterdim tabii ki. AAA piller icinse 1100mA gibi bir sey. İlerleyen zamanlarda daha yuksek enerji depolayabilen kimyasallar yapilar ogreniebilirse emin ol yine AA standartlarinda ne bileyim 10.000 mA pil kullaniyor olabiliriz tabii.

• Bu adresteki pil görüntü olarak GM pil ile aynı. Kutup başları aynı yönde gözüküyor en azından. Bugün siparişi verdim. 25-30 gün içinde gelecekmiş. Geldikten sonra da gözlemlerimi aktarırım.

http://www.aliexpress.com/item/Christmas-Gifts-Business-Mobile-Battery-Plate-3-7V-3200MAh-Li-ion-Battery-for-Gionee-elife-E3/1405108821.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartol

Bu adresteki pil görüntü olarak GM pil ile aynı. Kutup başları aynı yönde gözüküyor en azından. Bugün siparişi verdim. 25-30 gün içinde gelecekmiş. Geldikten sonra da gözlemlerimi aktarırım.

http://www.aliexpress.com/item/Christmas-Gifts-Business-Mobile-Battery-Plate-3-7V-3200MAh-Li-ion-Battery-for-Gionee-elife-E3/1405108821.html

merakla bekliyoruz hocam

• Arkadaslar, uckagitcilara aldanmayin.

Orijinal batarya ile ayni boyut ve agirlikta olan bir pil kapasitesi 1800 MAh'den fazla olamaz! Lityum pillerde kapasite icindeki metal miktariyla dogru orantilidir. Daha fazla sikistirilmasi mumkun degildir.

2500 MAh oldugu iddia edilen bir pil, orijinal pilden hacim olarak 2500/1800 kadar buyuk ve 2500/1800 kadar agir olmalidir. Bunun icin de illaki farkli bir kapak gerekecektir.
  • kullandın mı hocam bataryayı? yorumunu ben dahil birçok kişi dört gözle bekliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0110engin

kullandın mı hocam bataryayı? yorumunu ben dahil birçok kişi dört gözle bekliyor

nerdee bende bekliyom yavşak cinli mesaj atmış yeni takip no vermiş tercüme edinde bende anlıyım

Steven Vi Chan
    Sat Nov 02 08:42:16 PDT 2013

Hi Mr/Ms.EKREM KOLU ,

This is to update the status of the parcel . We were told that your parcel has been return .
    As the Chines Custom is crazy about the parcel with battery. And many parcle of us have been return.

But don't worry, we have re-sent your parcel by Swiss Post , which faster than Singapore Post.Even it's more expensive than China Post.
    But we don't charge you more. Please well noted.Thank you
    And tracking No.is RF180114996SG .

B.rgs !

Steven

• quote:

Orijinalden alıntı: ekrem.kolu

quote:

Orijinalden alıntı: 0110engin

kullandın mı hocam bataryayı? yorumunu ben dahil birçok kişi dört gözle bekliyor

nerdee bende bekliyom yavşak cinli mesaj atmış yeni takip no vermiş tercüme edinde bende anlıyım

Steven Vi Chan
    Sat Nov 02 08:42:16 PDT 2013

Hi Mr/Ms.EKREM KOLU ,

This is to update the status of the parcel . We were told that your parcel has been return .
    As the Chines Custom is crazy about the parcel with battery. And many parcle of us have been return.

But don't worry, we have re-sent your parcel by Swiss Post , which faster than Singapore Post.Even it's more expensive than China Post.
    But we don't charge you more. Please well noted.Thank you
    And tracking No.is RF180114996SG .

B.rgs !

Steven

tamam hocam sözümü geri aldım baya sinirlendirmiş bu çinli seni anlaşılan
    çin dışında başka yerde yok mu bunu bulabilceğimiz bi yer

• 0110engin kullanıcısına yanıt
    Benimki gelmedi, paramı geri aldım.
  • ekrem.kolu kullanıcısına yanıt
    Özetle: "Senin paket geri geldi. Çin gümrüğü pil konusunda çok deli. Ben de daha hızlı olan Swiss Posta ile gönderdim. Merak etme." diyor. Ama sen yinede süre uzatma talep et. Satıcıya para ödenmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abi

Benimki gelmedi, paramı geri aldım.

çin dışında bi yerde bulamıyor muyuz hocam bu bataryadan?
    hiç baktınız mı?
  • http://www.aliexpress.com/item-img/Christmas-Gifts-Business-Mobile-Battery-Plate-3-7V-3200MAh-Li-ion-Battery-for-Gionee-elife-E3/1405108821.html# bu resimde bataryanın kutupları aynı gibi bide 3200mah yazıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karacaa06 -- 7 Kasım 2013; 16:50:13 >
  • Bu konuda bir gelişme olursa, bir çok kişi çok sevinecek bende dahil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karacaa06

http://www.aliexpress.com/item-img/Christmas-Gifts-Business-Mobile-Battery-Plate-3-7V-3200MAh-Li-ion-Battery-for-Gionee-elife-E3/1405108821.html# bu resimde bataryanın kutupları aynı gibi bide 3200mah yazıyor

Arkadasim, adam oraya bir sifir daha koysa 32k'lik mi olacak, yapma etme. Yukaridaki yazimi oku.

3200'luk olmasi icin yaklasik 2 kati kalin olmasi lazim orijinal pilden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• catalyst kullanıcısına yanıt
    Teknoloji farkı olabilir. İçeriğinde kullanılan maddenin işlevine göre daha küçük bile olabilir. 32k da olur 21635445k da fiyatı da ona göre değişir. Abartı yapacaksak yapalım ama gereksiz. Varsa bulan yazar biz de alırız.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.