Şimdi Ara

GM 20 ve GM 20 Pro tanıtıldı! İşte özellikleri ve fiyatı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
4
Favori
18.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlk telefonum ilk çıkan gmd idi sonra 4 aldım sonra da ve halen de kullandığım 6 yı kullanıyorum. Garanti kapsamında iki defa arıza gördü en sonuncusunda ana kart değişti. Telefon o zamandan beri gayet iyi çalışıyor. Kargoya ücretsiz veriyorsun yapıp sana ücretsiz yolluyorlardı hatta tamir sürecini de takip de edebiliyordun... Falan hizmeti benim gayet tercih sebebi idi. Bana gm her zaman yeter olmuştur öyle prof kullanıcı gamer falan olmadığım için yetiyor da artıyor bile. Onun için işlemci vs hiç anlamıyorum foto iyi çeksin şarjı iyi gitsin donma kasma yapmasın sorunsuz çalışsın bana yetiyor. Bakalım alabilirim belki.

  • Güncel fiyatlara bakarsanız GM 20 alınabilir neredeyse en ucuz 4 gb ram-64 gb hafıza kombinasyonlu cihaz olmuş. Bu fiyatta 4-64 cihaz bulmak -eğer ıvır zıvır bir iki markadan alır kullanırım demiyorsanız- çok zor.


    Gel gelelim GM 20 gelince GM 10'un durumu sallantıya girmiş. Aynı fiyatta yer almaya devam ederlerse kim gider GM 10'u olur merak ediyorum. GM 10 arada 9'dan 20 geçiş için duyurulması gereken bir telefon moduna girmiş oldu. Muhtemelen önümüzdeki aylarda yeni zamlar gelirse GM 10 zamlanmaz ve aradaki fiyat farkı 200 TL de olsa açılır. Zam gelmezse ve kur sabit kalırsa Gm 10'u çekici hale getirmek için biraz fiyat kırmaları gerekecek gibi gözüküyor. Ya da belki yanında GMPods hediye ederler.


    Öte yandan GM 20 pro ile Gm 20 arasında 500 TL lik bir fark var ama aradaki farka değeceğini düşünüyorum. Yine 2300 TL fiyatıyla 2000-2500 TL bandında iyi bir alternatif olacak gibi gözüküyor.


    GM durmuş durmuş ve yaşanan gümrük meseleleri sonrası bu fiyat segmentlerinde güzel bir yeri kendine seçerek geri dönmüş.


    Umuyorum ki sadece TR pazarını hedeflemeyip esas pazar olan Global'e de yüksek miktarlarda satış yapabilirler.


    Mediatek işlemci snapdragon alternatif olduğunda kullanıcıların genelde pek tercih etmediği bir işlemci oluyor yıllardır. Ancak fark şu ki bu fiyatlarda işlemciyi bırakın 4-64 veya 6-128 cihaz bulmak bile oldukça zorlaştı. Belki burada "mediatek olmasın takıntısı" olanlar bu cihazı almayacaktır ama günün sonunda insanlar epey'den girip kıyaslama yaptıklarında bakacakları ilk özellik ram ve hafıza olacak. Eğer vatan-teknosa gibi mağazalardaki satış ve pazarlama yöntemlerini değiştirirler ve işin bu tarafını da ciddiye alırlarsa bu 2 model de güzel satışlara ulaşır. Fiziksel mağazalarda verilen danışmanlık hizmeti ve pazarlama küçümsenmeyecek kadar önemli noktalar.


    Bir başka konu ise kullanıcıların şikayet ettikleri şarj soketi ve güncelleme gelmemesi şikayeti. Bunlar çözülmeyecek problemler değil ama önyargıları oluşturan belki de temel şikayetler. GM'in bu konuyu da ciddiye alması gerekiyor.


    Anladığım kadarıyla GM, 8-9 lu isimlendirmelerden kendini sıyırıp, uzun bir sessizlikten sonra ben tekrar yarıştayım diyerek 10-20 li serilere -yani aslında rekabetin içine- geri dönmüş gibi gözüküyor.


    Hayırlı olsun.


    Bu noktada markanın karşısında yer almanın ya da işlerinin kötü gitmesini temenni etmenin bir anlamı yok. Eğer GM yarın kepengi indirirse unutmayın ki mezun olduğunuzda sizin, kardeşinizin, veya oğlunuzun çalışabileceği bir alternatif daha yok olmuş olacak.


    Umalım ki bu modellerde kronik sorunlar yer almasın ve kullanıcılar güzel deneyimlerle cihazlarını kullansınlar. GM'de her geçen gün daha iddialı daha çekici daha performanslı cihazlar üreten yerli bir üretici olmaya devam edebilsin. Hatta sayıları azalan yerli alternatifler de ders alsın ve işlerini sıkıya alsınlar.





  • Tek kelime ile HARİKA. Bu fiyata ancak bu kadar iyi telefonlar çıkabilirdi. Gm 20 pronun işlemcisi herkesi tatmin eder, hiç merak etmeyin. Performansı gayet iyi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konudaki telefonu öven kullanıcıların şirket çalışanı olduğuna bahse girebilirim ama ispatlayamam.  


    G80/G90T veya Dimensity çipset kullansa Mediatek tercih edilmesini anlayabilirdim ama P70'in savunulacak tarafı yok.

  • Ee bunun görünüşü Resmi Note 7 nin tıpkısının aynısı

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yerli ürüne bu kadar para veriyorsak. Diğerleri daha uygun o zaman

  • Pro modeli Bluetooth 4.2 ile çıkarmışlar. 5 yıl önceki teknolojiyi niye 2020 pro modeline koyuyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Helio A25 islemcinin hizli sarj destegine dair ibare goremedim. 10W ise prizle kanka olunur. Bir de MTK sitesinde max kamera cozunurlugu 16MP yazilmis. Kacirdigim nokta/isin asli astari nedir anlamadim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GM20 Pro'da, P90 veya Helio G90T gibi bir işlemci kullansalar daha iyi olurmuş bence...


    https://nanoreview.net/en/soc-compare/mediatek-helio-p70-vs-mediatek-helio-g90t#benchmarks

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 kuruş daha verip xiaomi alırım çok daha iyi.

  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Ben demiyorum benchmark score'u diyor.


    https://versus.com/en/mediatek-helio-p70-vs-qualcomm-snapdragon-720g


    Bu işlemci marka fanatikliğini de bırakın. Kaldı ki bu telefonda Helia A25 bile olsa ben pubg de oyun oynayanlardan değilim. Bu fiyata yine de alırdım. P70 güzel bir işlemci. Herkes telefon alırken işlemci gücüne göre almıyor bunu da bilesin.

    Telefonun kamerası GM9 pro kadar bile olsa bu telefon çinli telefonlara beş çeker. Dxomark sitesine girer bakarsın övdüğün çinlilere nasıl fark atmış.

    Bu telefon f/p telefonu.

  • huncacare kullanıcısına yanıt
    Halâ daha versus sitesini buraya atıyorsun ve onu baz alarak konuşuyorsun bu sitede ki değerlendirmelerin hepsi yanlış işi bilen insan bunu bilir zaten. Sen resmen kör cahilsin veya GM çalışanı bile olabilirsin birde DxoMark baz alarak 9 Pro iyi demişsin ama kameranın toz topladığını ve kronik sorunlu olarak kenarları bulanık çektiğini söylememişsin. Kısacası sen %90 GM trolüsün sürekli aynı şeyleri yazıyorsun. Geçmişte yaşananları unutmayın zamanın amiral gemileri 5 Plus ve 9 Pro'nun kronik ve yazılımsal sorunlarını unutmayın GM ALMAYIN ALDIRTMAYIN.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cem_23 C kullanıcısına yanıt

    Umarım güncelleme verirler. GM9 pro çıkış tarihi Eylül 2018 görünüyor. Ben olsam beklenti içinde olmazdım. Firma böyle birşey vaad ettiyse şayet sözünü tutmalı. Ben pahalı telefon almaktansa 2-3 yılda bir değiştirmeyi tercih edenlerdenim. Nokia güncelleme konusunda hızlı ve çok iyi ama TR'de yok. Herkesin telefondan beklentisi farklıdır. Simdi Nokia alın desem onu da almazsınız çünkü donanım olarak çok düşük kalıyor ve fiyatı yüksek. Her markanın artıları eksileri var hiçbir marka 4/4lük değil. Herkes tercihini ihtiyacına göre yapar..

  • 5g yoksa neden alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NemesiS_81 kullanıcısına yanıt

    Kör cahil , troll? Daha da yorum yapmıyorum sen çok biliyorsun anlaşıldı :) Dxomark ve versus.com da GM çalışanı ;) Hiç güleceğim yoktu çocuk güldürdün beni vallahi.

  • huncacare kullanıcısına yanıt
    Senin gibilere keşke yasak olsa buralar yaptığın yorumlar belli birde gelmiş sen çok biliyorsun yazmış. Daha fazla uzatmaya gerek yok engelliyoruz ve bitiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • NemesiS_81 kullanıcısına yanıt

    Çok gocundum tüh tüh :) Sen telefonu görmeden etmeden gel burada göm biz ürün özelliklerine göre fiyatı iyi deyince GM çalışanı, kör cahil, troll olalım öyle mi? Kardeş paran varsa ve telefon sana hitap etmiyorsa koyarsın üstüne para istediğin telefonu alırsın. Benim bütçeme hitap eden bir telefon ve ben alacağım inşallah.

  • Kamera'da GCAM kullanamazsak kendi kamera uygulaması çöpünde çöpün güzelim teknolojiyi hiç eder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.