Şimdi Ara

Glikoliz , fotosentez evreleri konusundan soru çıkma ihtimali?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar şu glikoliz etil alkol fermantasyonu krebs döngüsü devirli devirsiz fotofosforilasyon ets vsvs biyolojide bu bi ton ezber olan uzun uzun döngülerden hep nefret ettim
    erteleye erteleye bugune kadar geldik napsam yarın çalışsam mı geçe sene çıkmış çok basit çıkmış Asetil CoA yı soruyordu ondan önceki senelerde de pek çıkmamış bilmiyorum upuzun konu hiç başlayasım yok

sizce çıkar mı şöyle en çok çıkan kısımları bi zahmet yazabilir misiniz? :)
    mesela nad ın indirgenmesi oluyorsa kesin glikoliz gibi bu çok çıkıyo gördügüm kadarıyla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peter Hammill -- 24 Haziran 2011; 23:52:03 >

• ÖSYM'nin ne yapacağı hiç belli olmaz.

Konu zaten büyük ihtimalle sorulur. Çünkü popüler bir konu.

Sorulacak sorunun/soruların zorluğu da belli olmaz. ÖSYM, geçen yıl çok basit bir soru sormuşken bu yıl biraz daha zorlaştırabilir. Hatta Biyoloji testi genel olarak biraz daha zor olabilir.

Aslında çok zor bir şey değil. Oturup direkt ezberleme. Konuyla ilgili birkaç soru çöz. Şemayı da kendin, konu anlatımına çok bakmadan, yorumlaya yorumlaya çizmeye çalış.
  • Bence çıkma ihtimali %100. Çünkü öğrencilerin sevmediği konulardan. Aslında zor bir konu değil ama öğrenciler yanaşmak istemiyor.
  • Kesin çıkar.Hangisinde kaç ATP çıktığını falan mutlaka ezberle.
  • 100% çıkar. En az 1 fotosentez 1 hücresel solunum bekliyorum. Geçen seneki gibi kolay da olabilir detay da sorabilirler.

Tahminim fotosentezin aydınlık ve karanlık evrelerini şema ile çizip soru işaretli yerlerden neler çıkar ve neler girer diye sorarlar. o2, co2, nadph gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Werner Heisenberg -- 25 Haziran 2011; 1:11:46 >
  • neyse ben başlaym o zaman yavaş yavaş
  • Glikoliz -> Sitoplazma
    Krebs -> Mito
    ETS -> Mito

Bunları bilmende faydana :)

Fotosentezdede suyun fotolizinin devirsiz de olduğnu bilmende işine yarar umarım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asit Baz Dengesi Sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: NHC

Glikoliz -> Sitoplazma
    Krebs -> Mito
    ETS -> Mito

Bunları bilmende faydana :)

Fotosentezdede suyun fotolizinin devirsiz de olduğnu bilmende işine yarar umarım.

sadece ökaryotta o. :D
  • Prokaryot(Bakteri) zaten mitokondri olmadığından yazmaya bile gerek duymadım :P
  • Devirlide klorofil-a dan elektron kopup sitokrom felan dönüp dolaşıyordu değil mi? Burada ATp üretiliyor muydu ?
  • Devirlide de devirsizde de atp üretilir, karanlık evre reaksiyonlarında tüketilir. bu arada çoğunuz biliyorsunuz da söylemeden edemicem, karanlık evre reaksiyonlarını sakın gece yapılır olarak almayın. :D
  • gençler sıra sıra birbirimize soru sorsak mı biyolojiden belki bi yararı olur ilk ben başlıyım doğru cevabı bilen sorsun sonra evet soru şu? gelişme evrelerini sıralayınız (blastulasyon falan var ya onları)
  • quote:

Devirlide de devirsizde de atp üretilir, karanlık evre reaksiyonlarında tüketilir. bu arada çoğunuz biliyorsunuz da söylemeden edemicem, karanlık evre reaksiyonlarını sakın gece yapılır olarak almayın. :D

Devirsizde su fotolize uğrar, kopan H ler NADPlara bağlanarak karanlık devrede kullanılmak için kloroplastın stromasına aktarılır. İnşalah kaç ATP ve NADPH gereklidir diye sormazlar

Bu arada prokaryotlarda organel yok tabi mezozom mu bir yer ETS görevi görüyordu onun olayı ne ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

quote:

Devirlide de devirsizde de atp üretilir, karanlık evre reaksiyonlarında tüketilir. bu arada çoğunuz biliyorsunuz da söylemeden edemicem, karanlık evre reaksiyonlarını sakın gece yapılır olarak almayın. :D

Devirsizde su fotolize uğrar, kopan H ler NADPlara bağlanarak karanlık devrede kullanılmak için kloroplastın stromasına aktarılır. İnşalah kaç ATP ve NADPH gereklidir diye sormazlar

Bu arada prokaryotlarda organel yok tabi mezozom mu bir yer ETS görevi görüyordu onun olayı ne ?

AYnen mezozom. aydınlık evrede 3 atp ve 2 nadph2 üretiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: can_214

gençler sıra sıra birbirimize soru sorsak mı biyolojiden belki bi yararı olur ilk ben başlıyım doğru cevabı bilen sorsun sonra evet soru şu? gelişme evrelerini sıralayınız (blastulasyon falan var ya onları)

Segmentasyon, gastrulasyon ve orgagonez (organ oluşumu)

Ve yanılmıyorsam segmentasyonda zigottan oluşan ilk hücreler blastomerler. Bunlar mitozla ayrılırsa tek yumurta ikiz,üçüz... yavrular meydana gelir. Genetik bilgileri tıpatıp benzer.
    ?
    Benimde sorum, laktik asit ve eil alkol fermantasyonlarında bu oluşan ürünler nerede kullanılıyordu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

quote:

Orijinalden alıntı: can_214

gençler sıra sıra birbirimize soru sorsak mı biyolojiden belki bi yararı olur ilk ben başlıyım doğru cevabı bilen sorsun sonra evet soru şu? gelişme evrelerini sıralayınız (blastulasyon falan var ya onları)

Segmentasyon, gastrulasyon ve orgagonez (organ oluşumu)

Ve yanılmıyorsam segmentasyonda zigottan oluşan ilk hücreler blastomerler. Bunlar mitozla ayrılırsa tek yumurta ikiz,üçüz... yavrular meydana gelir. Genetik bilgileri tıpatıp benzer.
    ?
    Benimde sorum, laktik asit ve eil alkol fermantasyonlarında bu oluşan ürünler nerede kullanılıyordu ?

segmentasyonla gastrulasyon arasında morula evresi ve blstulasyon evresinin de olması lazım. Sorunu tam anlamadım laktik asit etil alkol ve co2 oluşuyor işte

• devirli devirsiz aydınlık evrede miydi?
  • evet aydınlık evrede..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.