Şimdi Ara

Giyotin - Zeka Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adam eşi ile kiliseye vaaz dinlemeye gitmişti, bir ara öyle uykusu geldi ki eşinin omzuna başını koyup derin bir uykuya daldı.Rüyasında kendini Fransız İhtilali'ne gördü.İhtilalciler tarafından giyotinle ölüme mahkum edilmişti.
    Adam rüyasın tam giyotinin boynuna indiğini görürken bir rastlantı sonucu, eşi elindeki yelpazeyi adamın boynuna düşürdü(hava çok sıcaktı ve kadın devamlı yelpazeleniyordu). Adam boynuna gerçekten giyotin indi sanıp korkudan ölüverdi.

Bu hikayede mantığa aykırı bir durum var, acaba ne?

• Kilisede vaaz olur mu ki ya?
  • adamın idam sebebi nedir ? merak ettim
  • Cevabı:

Adam öldüyse rüyayı bize kim anlattı?
  • [Üstteki]Formalite canım o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2741 -- 17 Şubat 2008; 21:50:54 >
  • Hikayenin bır kış günü geçmesi gerekiyordu ve kadının yelpaze sallaması aykırı idi
    Vaazz ne bu arada (Kilise de yani )

Bu değişik bir versiyon ve şimdi fark ettim.İhtilalciler tarafından giyotine yatırılamaz.İhtilalciler giyotine ytar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C£nq -- 17 Şubat 2008; 21:52:18 >
  • kilisede vaaz olur ya niye olmasın

en azından yazdığım kitapta var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Zeka sorusu (Balık kimin?)
    20 yıl önce açıldı
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cpt.Tsubasa

Cevabı:

Adam öldüyse rüyayı bize kim anlattı?
  • Cevap tsubasa nınki
  • Fransız Devrim'ini daha iyi araştırmanızı dilerim...

Çünki İhtilalciler başarlılı oldular ve onlar ' giyotine yatmadılar, yatırdılar '... Yani o noktada bir çelişki yok.
  • Fransız ihtilali 1789 da olmuştur ancak giyotin ilk kez 1792 yılında Jacques Nicholas Pelletier adlı bir hırsızı idam etmek için kullanılmıştır.. Yani ihtilalciler giyotini kullanamaz..

Gerçi wikide ihtilalin 89-99 yılları arasından olduğu söyleniyor ama o kadarını karıştırmayın : )
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazat

Fransız Devrim'ini daha iyi araştırmanızı dilerim...

Çünki İhtilalciler başarlılı oldular ve onlar ' giyotine yatmadılar, yatırdılar '... Yani o noktada bir çelişki yok.

Bildiğim kadarı ile ilk onlar yattı ondan sonra onlar yatırdı. Yanlış mıyım ?
  • evet arkadaşlar sorunun doğru yanıtı bildiğiniz üzere :

Adam tek kelime söylemeden öldüğüne göre , gördüğü rüyanın bilinmesine olanak yoktur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mushmula

evet arkadaşlar sorunun doğru yanıtı bildiğiniz üzere :

Adam tek kelime söylemeden öldüğüne göre , gördüğü rüyanın bilinmesine olanak yoktur.

Saçma! Sonuçta anlatılan bir bilmece..

Benim cevap daha güzel hem buram buram araştırma emek kokuyor..

• evet , saçma .
    bilmece işte....

bu arada , ünlü fransız devrimcisi Danton, ihtilalden sonraki birkaç yıl içinde dönemin hükümdarı Robespierre tarafından giyotine yollanmıştır.
    Danton diye bir film izledim iki gün önce. sağlam filmdi, politik filmlerden hoşlanmama rağmen herkese tavsiye edebilirim.
  • Vaaz bağıra bağıra söylenen bir şey sanırsam . Uykusu gelmez uykusu kaçar .
  • Yaw arkadaşlar adam bilmece sormuş, siz tarihe daldınız:D yok giyotin vardı, yok ihtilal döneminde oldu, yok ihtilal döneminde olmadı yok, ihtilalciler kesti, yok onlar kesildi

soruya dönsek diyorum:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackpearl_86 -- 18 Şubat 2008; 4:56:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.