Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
181.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilkbaş karaparayı ve dilencileri durdursunlar
  • Bu cezayı ödeyyen arkadaşlara sesleniyorum,

    *Eğer size bu cezayı ödemenizi gerektiğini söyleyen ve maliyede çalıştığını söyleyen şahıslar varsa polise ihbar edin.Gg verilerini kimseyle paylaşmamakla beraber her 2 ayda bir eski verilerini silerler,yani gidipte 2009 ocağın ilanını bulamazsınız.

    *Dolandırılmaya çalışılıyor olabilirsiniz.
    *Ayrıca hiçbir devlet gidipte vatandaşı öğrenci diye %90 vergi indirimi yapmaz biraz aklınızı kullanın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snowwlear

    Bu cezayı ödeyyen arkadaşlara sesleniyorum,

    *Eğer size bu cezayı ödemenizi gerektiğini söyleyen ve maliyede çalıştığını söyleyen şahıslar varsa polise ihbar edin.Gg verilerini kimseyle paylaşmamakla beraber her 2 ayda bir eski verilerini silerler,yani gidipte 2009 ocağın ilanını bulamazsınız.

    *Dolandırılmaya çalışılıyor olabilirsiniz.
    *Ayrıca hiçbir devlet gidipte vatandaşı öğrenci diye %90 vergi indirimi yapmaz biraz aklınızı kullanın.



    Dostum bu ceza karşılığında ceza makbuzu aldığını söyleyenlerde var. Ceza makbuzunuda sıradan birkişi kesicek değil heralde.
    Yani yalanmı söylüyor bunlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: de_lorean

    Arkadaşlar herkes bişiler yazmış bilgisi dahilinde kafam iyice karıştı................................ ŞİMDİ BEN KIRK YILDA BİR ESKİ OYUNCAKLARI,PC PARÇALARIMI VEYA KİTAP TELEFON GİBİ EŞYALARI SATSAM,KANUNİ İŞLEM UYGULANICAK MI????????????????

    Sende haklısın millet yorumların hepsini okumadan kafasına göre yorum yapıyor. Hayır seni ilgilendirmiyor konu açan arkadaş GG'nin bir takım kurallarını paylaşmış orayı okuyup iyi idrak etseydin soru işareti kalmazdı kafanda. Bu yurt dışından ürün getiren firmalar veya şahıslar var yüzlerce ürün satıyorlar fatura vs. bir şey kesmiyorlar devlet yararına. Onlara ceza kesiliyor haklı olarak vergi vermiyor. Sen normal üyeliğine satışına devam et eğer satacağın ürünün faturası var ise yolla 2.el ürün alacak vatandaşa olur da aynı durum başına gelirse bir savunma hakkı doğar haa yok benim şirketim var faturaları gider olarak gösteriyorum dersen orası başka zaten istisna sana dokunmaları. Yani senlik bir durum yok şuan için ortada ileride birden çok faturasız satış yapacam diyorsan ilgilendiriyor tabi.




  • tüh bee bende 9 yıllık swatch saatimi sıkıldığımiçin değitirdim gg da satacaktım kısmet değilmiş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snowwlear

    Bu cezayı ödeyyen arkadaşlara sesleniyorum,

    *Eğer size bu cezayı ödemenizi gerektiğini söyleyen ve maliyede çalıştığını söyleyen şahıslar varsa polise ihbar edin.Gg verilerini kimseyle paylaşmamakla beraber her 2 ayda bir eski verilerini silerler,yani gidipte 2009 ocağın ilanını bulamazsınız.

    *Dolandırılmaya çalışılıyor olabilirsiniz.
    *Ayrıca hiçbir devlet gidipte vatandaşı öğrenci diye %90 vergi indirimi yapmaz biraz aklınızı kullanın.


    öncelikle birileri sana gelip ceza kesiyoruz demiyorlar. adresine resmi bildiri geliyor görüşmeye çağırıldığına dair maliye bakanlığından. bildirideki tarih ve saate vergi dairesine gidiyorsun. orda vergi denetim memurları bütün kayıtlar ile seni sorguluyorlar.

    ek olarak hiç bir kurum 2 ayda falan kayıtlarını si - le - mez. en az 5 sene saklamak zorundalar. bu mali denetim kuralıdır. misal olarak vergi memurları belli aralıklarla polis merkezlerinden bölgede yapılan düğünlerin listesini alırlar. sonra düğünü yapılan çift ile iletişime geçer ve çiftin ev eşyalarını nereden aldıklarını incelerler. sonra bu mobilya mağazalarına gidip alınan ürünlere fatura kesilip kesilmediğini sorarlar. eğer o tarihte o tutarda fatura kesmedilerse allah yardımcıları olsun. bu sadece kçücük bir örnek. vergi memurlarının çalışma şeklini gösteren. ayrıntılı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

    http://www.haberekspres.com.tr/haber/44742_Evli-ciftlere-vergi-sorgusu.html


    vergi ile bu kadar çok şey biliyorum çünkü anyı olay başıma geldi ve şu an masamın üzerinde bir yazar kasa var. sadece internetten sattığım ürünler yüüzünden bulu almak zorunda kaldım. şaka gibi.

    NOT: bazı arkadaşlar gerçekten 2. el ürünlerini satmaktan korkuyorlar. eğer ayda yılda 1 ürün satıyorsanız korkmayın. ayda 15 - 20 adet devamlı satışınız varsa o zaman korkun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ithal_et -- 7 Mayıs 2010; 10:00:50 >




  • SAÇMALIKTAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL İNANMAYIN
  • Arkadaşlar

    ggden bu işi ticarete vuranlar var. Ayda 2 3 ürün satana maliye karışmaz ancak aylık 100 ürün satana kardeşim sen bu ürünü nerden buluyorsun, vergi verdin mi alıkenin hesabını sormak durumunda olabilir.

    Adam çalıntı mal satana, kaçak mal satana,şirketini iflas gösterip internetten vergisiz satana dur demek için böyle bir uygulama getirilmiş olabilir.

    2008den beri 36 adet mal alıp sattım. Ticari bir olayım olmadığından korkumda yok. korkan kişiler bu işi ticarete dökenler olmalı.


    yoksa herkes dükkan kapatsın internetten satış yapsın. Ayrıca korsan film piyasası gibi internetten satış piyasasıda bitmek üzere zannedersem.
  • Vergi kaçırarak, usülsüzlük yaparak, devleti milyon TL dolandıranlar kaldıda, üç beş bişeyler satarak evine ekmek getirmeye çalışanlara mı geldi sıra?
  • şimdi şöyle söyleyim zamanında benimde yakınımın başına geldi ayda 3-5 ürün satana kimse karışmaz ama bu işi abartıp ticarete dökenler evet teknik takibe takılır.
    sonra gümrük muhafaza aynı anda size ait dükkan , ev vs varsa elde arama izni baskın yapar. yoksa malların faturası yanarsın.
    bu işi yapan bir arkadaşın malları benim dükkandaydı az kalsın bende yanıyordum.
    sattığınız mal 2. el bile olsa ona özel bir fatura kesiyorsunuz alırken zaten yasal olarak.Tanıdığınız muhasebeci varsa sorun söylesin. mal 2. el diye kurtulamazsınız yani.
    ama dediğim gibi ayda 3-5 mal satana kimse karışmaz.
    bu işi yapanlar ayrıca dikkat etsin bankada para bulundurmayın banka hesaplarınızda bloke olyor.
    son olarak mahkemde maliye ile anlaşıp ciddi bir ceza indirimi aldı arkadaşım ama inmiş hali bile baya yüklü bir paraydı bir çoğu için. ben ise bereat ettim ana ömrümden
    ömür eksildi.

    yok efendim olmaz da olamazda , vergiyi gg veriyorda ,ikinci ele kimse karışamazda diyenlerede kanmayın ocağınız söner bilip bilmeden akıl vermeye kalkanlar konuşmaya devam eder.

    dip not: ilk mesajı yazan yılda 68 ürün yazmış bu kadara bile karışacak kadar abarmışlarsa Allah millete yardım etsin , baştakilerede akıl versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 7 Mayıs 2010; 11:18:18 >




  • Gittigidiyora sordum bana aşağıdaki resmi yazıyı gönderileri



    GittiGidiyor'un Yanıtı
    09:26:51 07/05/2010



    Öncelikle vergi incelemeleri her zaman, her ilde yapılmakta ve bundan sonra da yapılacaktır. Bunu sadece internet siteleri için gizlice bir inceleme değil, rutin bir denetleme olarak da düşünebilirsiniz. Ayrıca şirketimize her zaman değişik illerin Defterdarlıklarından, Gelirler Kontrolörlerinden, Denetim Grup Müdürlüklerinden, Vergi Dairelerinden, Gümrük Müdürlüklerinden bilgi telepleri gelmektedir. Böyle şeylerin söylenti olarak değerlendirilmesi yalnıştır ve yazılan rakamlar global olarak gerçek dışıdır. Bizler resmi merciilerden gelen her tebligat sonucunda bize verilen süre içerisinde istenen tüm bilgileri vermekle yükümlüyüz.

    Ayrıca Gitti Gidiyor Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. (“GittiGidiyor A.Ş.”)www.gittigidiyor.com isimli alan adından ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan web sitesi ile, kullanıcılarına, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da tanımlandığı şekilde “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. GittiGidiyor A.Ş. 5651 sayılı kanun kapsamında T.C. Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen “Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi” ile faaliyet göstermektedir.

    GittiGidiyor A.Ş. sadece kullanıcıların kendi aralarında alış veriş yapmaları için gerekli teknik altyapıyı ve iletişim platformunu oluşturmakta ve bu suretle site altyapısı kullanılarak alıcı ile satıcı arasında gerçekleştirilen satışların hiç bir aşamasında yer almamaktadır. GittiGidiyor A.Ş. Kullanıcı Sözleşmesinin 7.1.b bendinde belirtilen “Kullanıcı'lar, Güvenli Ticaret ve Ödeme Sistemi'nden ve Hizmet'lerinden faydalanılarak alınıp satılan ürünlerin satışından veya satışa bağlı işlemlerinden kaynaklanacak her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerin hepsinden, doğrudan ve/veya dolaylı olarak sorumludurlar. Satış ve işlemlerden doğabilecek her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden doğacak sorumlulukların hiçbirisi Gittigidiyor'a ait değildir.” hükmü doğrultusunda GittiGidiyor A.Ş.’ye ait web sitesi kullanıcıları, site üzerinden yaptıkları satışlar ile ilgili alıcıyla anlaştıkları satış bedeli üzerinden düzenlemeleri gereken fatura ve benzeri belgeleri kendileri düzenlemekle mükelleftirler.

    Sonuçta bizlerin kullanıcıların kişisel ve satış bazlı işlemlerinde bunlara göre yorum ve değerlendirme yapma şansı bulunmamaktadır. Bizler sadece genel bir açıklama yaparak konu ile ilgili bilgi verebililiriz. Her şeyden önce vergi ve vergilendirme konusunda en basit olan ve maliyeciler tarafından da dikkatle takip edilen konu, satılan ürüne belge düzenlenmesidir. Bunun için genel kanı, her nerede olursa olsun yapılan iş ve işlemler ticari olduğu takdirde her kişi veya kuruluşun sattığı ürüne belge düzenlemesi ve doğacak vergileri ödemekle yükümlü olmasıdır. Sizde sistem üzerinde ticaret yapıyorsanız sattığınız ürünlere belge düzenlemeniz şarttır. Bu işlem yapılmadığı takdirde vergi kaçağı doğacağından ileride mali olarak sorun yaşanılması kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca ister fiziki olarak bir dükkanda, ister sanal olarak internette VUK 'na göre satış yapan gerçek veya tüzel kişilerin bu tip inceleme ve denetlemelerden çekinmesine gerek olmadığını da düşünmekteyiz.




  • Birde işin mali yönünü düşünmek lazım,

    Hükümet İMF ile anlaşmadı paraya ihtiyaç var. Halktan bir şekilde çıkarmak zorunda. İzmirde Trafik Polisleri cirit atıyor mesela ,İnternetten satış da kasaya para atmanın diğer yolu olsa gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dnzakyz

    Gittigidiyora sordum bana aşağıdaki resmi yazıyı gönderileri



    GittiGidiyor'un Yanıtı
    09:26:51 07/05/2010



    Öncelikle vergi incelemeleri her zaman, her ilde yapılmakta ve bundan sonra da yapılacaktır. Bunu sadece internet siteleri için gizlice bir inceleme değil, rutin bir denetleme olarak da düşünebilirsiniz. Ayrıca şirketimize her zaman değişik illerin Defterdarlıklarından, Gelirler Kontrolörlerinden, Denetim Grup Müdürlüklerinden, Vergi Dairelerinden, Gümrük Müdürlüklerinden bilgi telepleri gelmektedir. Böyle şeylerin söylenti olarak değerlendirilmesi yalnıştır ve yazılan rakamlar global olarak gerçek dışıdır. Bizler resmi merciilerden gelen her tebligat sonucunda bize verilen süre içerisinde istenen tüm bilgileri vermekle yükümlüyüz.

    Ayrıca Gitti Gidiyor Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. A.Ş. (“GittiGidiyor A.Ş.”)www.gittigidiyor.com isimli alan adından ve bu alan adına bağlı alt alan adlarından oluşan web sitesi ile, kullanıcılarına, 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’da tanımlandığı şekilde “yer sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir. GittiGidiyor A.Ş. 5651 sayılı kanun kapsamında T.C. Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen “Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi” ile faaliyet göstermektedir.

    GittiGidiyor A.Ş. sadece kullanıcıların kendi aralarında alış veriş yapmaları için gerekli teknik altyapıyı ve iletişim platformunu oluşturmakta ve bu suretle site altyapısı kullanılarak alıcı ile satıcı arasında gerçekleştirilen satışların hiç bir aşamasında yer almamaktadır. GittiGidiyor A.Ş. Kullanıcı Sözleşmesinin 7.1.b bendinde belirtilen “Kullanıcı'lar, Güvenli Ticaret ve Ödeme Sistemi'nden ve Hizmet'lerinden faydalanılarak alınıp satılan ürünlerin satışından veya satışa bağlı işlemlerinden kaynaklanacak her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerin hepsinden, doğrudan ve/veya dolaylı olarak sorumludurlar. Satış ve işlemlerden doğabilecek her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden doğacak sorumlulukların hiçbirisi Gittigidiyor'a ait değildir.” hükmü doğrultusunda GittiGidiyor A.Ş.’ye ait web sitesi kullanıcıları, site üzerinden yaptıkları satışlar ile ilgili alıcıyla anlaştıkları satış bedeli üzerinden düzenlemeleri gereken fatura ve benzeri belgeleri kendileri düzenlemekle mükelleftirler.

    Sonuçta bizlerin kullanıcıların kişisel ve satış bazlı işlemlerinde bunlara göre yorum ve değerlendirme yapma şansı bulunmamaktadır. Bizler sadece genel bir açıklama yaparak konu ile ilgili bilgi verebililiriz. Her şeyden önce vergi ve vergilendirme konusunda en basit olan ve maliyeciler tarafından da dikkatle takip edilen konu, satılan ürüne belge düzenlenmesidir. Bunun için genel kanı, her nerede olursa olsun yapılan iş ve işlemler ticari olduğu takdirde her kişi veya kuruluşun sattığı ürüne belge düzenlemesi ve doğacak vergileri ödemekle yükümlü olmasıdır. Sizde sistem üzerinde ticaret yapıyorsanız sattığınız ürünlere belge düzenlemeniz şarttır. Bu işlem yapılmadığı takdirde vergi kaçağı doğacağından ileride mali olarak sorun yaşanılması kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca ister fiziki olarak bir dükkanda, ister sanal olarak internette VUK 'na göre satış yapan gerçek veya tüzel kişilerin bu tip inceleme ve denetlemelerden çekinmesine gerek olmadığını da düşünmekteyiz.



    işte son nokta. adamlar "eğer satışlarınızda fatura kesmiyorsanız ceza yersiniz." diyorlar resmen. bazıları hala maliye sistemleri inceleyemez diyor. satıcı arkadaşlara tavsiyem, eğer satışa devam edeceklerse bir muhasebeciye gidip vergi dairesine kayıt olmaları. aynı olayları yaşamış biri olarak size kısaca masrakları sıralıyayım. öncelikle muhasebeciye vekalet veriyorsunuz. ikametkah, imza siküleri, noter tastiki falan 250 - 300 tl ye geliyor. ardından açılışınız yapılıyor vergi dairesinden. fatura bastırtıyorsunuz anlaştığınız matbaadan. bu da 500 tl civarına geliyor. perakende satış yaptığınız için yazar kasa almak zorundasınız. eğer 1 ay içinde almazsanız 900 tl cezası var. yazar kasanında 500 tl fiyatı var. bunlardan sonra satışa başlayabilirsiniz. yanlız unutmamanız gereken bir nokta var. eğer bir ürüne fatura keseceseniz o ürünün size faturalı girişi olmalı. yani e-bay dan kargo ile ürün getirip satamazsınız kafanıza göre. yurtdışından ürün alıp bunu faturalı satmak istiyorsanız öncelikle bu ürünün gümrük vergisini vermek zorundasınız. yoksa kaçak ürün satmış olursunuz. kaçak bir ürüne fatura kesmek naylon fatura suçuna girer ve hapis cezası vardır. herşeyi kitabına uygun yapıp aldığımız ürünü sattınız diyelim. ürünün giriş faturasını muhasebecinize veriyorsunuz. sonra muhasebeciniz satış fiyatından giriş fiyatını çıkarıp aradaki farkın %18 kdv sini her ay sizden alır. ek olarak 3 ayda bir % 20 gelir vergisi ödersiniz. bunun dışında geçici vergi ve eğitime katkı payları var ama tarihlerini bilmiyorum.




  • İkinci el ürünlerden KDV-VERGİ vs alınamaz. Zaten ilk alındığında ödenmiştir. Verilmiş olan verginin tekrar verilmesi mümkün değildir. Bu arkadaşlar bu tip siteleri kötülemek amacıyla ya da başka amaçlarla yazıyorlar.

    En son Bill Gates herkese 100 $ veriyordu ne oldu ? :)

    Türk insanına bayılıyorum, bir deli kuyuya taş atar ....
  • bende bu yazıyı başka bir forumda okumuştum. fakat orda bir arkadaş çok güzel bir açıklama yapmış.

    1............................kişi veya kuruluşun sattığı ürüne belge düzenlemesi ve doğacak vergileri ödemekle yükümlü olmasıdır


    kisiler fatura kesemez
    fatura bastıramaz

    faturayı ancak anlasmalı matbalar basar
    ve sizden vergi levhanızı ister
    kisi fatura bastıramaz yasal degildir

    eger fatura kesme zorunlulugu varsa
    burada ksilerin satısına izin verilmemis gerekir

    ve once sirket belgeleri vergi levhası ,vs gg ye verilmesi sartı olması gerekir

    2................................................. ........GittiGidiyor A.Ş. sadece kullanıcıların kendi aralarında alış veriş yapmaları için gerekli teknik altyapıyı ve iletişim platformunu oluşturmakta ve bu suretle site altyapısı kullanılarak alıcı ile satıcı arasında gerçekleştirilen satışların hiç bir aşamasında yer almamaktadır

    satısta eger yuzde alıyorsa satısta da yer almaktadır

    satıcılar parayı alıcıdan degil gg den alıyor

    yani aslında ticareti ben gg ile yapıyourm

    dolayısı ile mustreiye degil gg ye fatura kesmem lazım

    fatura parayı aldıgın kiisye ve aldığın miktarla kesilir

    ben parayı gg den aldıgıma gore gg ye fatura kesmem gerekir ki bu taleb ve mucburiyet gg kurallarında yok


    diyeklim 100 ytl uurn sattım ayse hanıma

    gg bana 90 ytl gonderiyor
    parayı ben gg den alıyorum


    ben fatura kesecek olsam


    1..............aldıgım parayı yani 90 ytl fatura kesmem lazım


    alıcı ayse hanıma 90 ytl fatuar kesemem


    a.... ayse hanım iyide ben 100 ytl odedeim der


    b...... muhasebesel olarak ben gg den aldıgım para icin ayseye fatura kesmis olurum
    ki asıl bu usulsuzluktur

    zira parayı aldıgın kisi ile fatura kestigin kisi aynı olmalıdır

    c...... muhasebesel olarak gg ye giden %10 belirsiz olur


    dogrusu sudur
    ben gg ye 90 ytl lik fatura keserim
    gg alıcı ayse hanıma 100 ytl lik fatura keser

    aradaki 10 ytl kar gozukur
    ve gg bunun vergisini oder


    ama orada da su ususlsuzlukk olur

    gg alıcıya 100 ytl fatura kestigi icin
    urunude kendi kargolaması gerekir

    satıcılar once gg ye kargolar
    gg de urunu alıcıya kargolar
    idefixte oldugu gibi

    boylece her iki tarafta kargo fis girdiilerini
    masraf olarak gosterebilr karlarını olurturrken


    3..................................GittiGidiyor A.Ş. sadece kullanıcıların kendi aralarında alış veriş yapmaları için gerekli teknik altyapıyı ve iletişim platformunu oluşturmakta ve bu suretle site altyapısı kullanılarak alıcı ile satıcı arasında gerçekleştirilen satışların hiç bir aşamasında yer almamaktadır

    ayrıca gg satcılardan aldıgı aylık 250 ytl ve
    gg sergileme bedelleri icin ayrı ayrı fatura kesmek zorundadır

    ki satıcılar
    fatura girdiilerini masraf olarak gosterebilr karlarını olurturrken

    VERGI = NET KAR UZERINDENDIR

    yani

    satıs fiyatım 100 ytl


    alıs fiyatı 30 ytl
    aldıgım yerden kargo 10 ytl
    gg ye kargo 2 ytl
    benzin 1 ytl ( ltd sti isen gosterebilrisin adi ortaklık ise gosteremezsin )
    bant kaplama kutu 5 ytl ( ltd sti isen gosterebilrisin adi ortaklık ise gosteremezsin )
    gg %10= 10 ytl
    gg sergileme 1 ytl
    gg aylık 250 ytl bir satısa oranı = 1 ytl

    30+10+2+1+5+10+1+1 =60 ytl masraf


    100-60 masraf= 40 ytl kar bunun %35 vergidir beyanname masrafları dahil

    yoksa sadece 100 ytl urun sattın x 50 adet sattın = 5000 bunun %35 vergi olarak odeyeceksin diye bir sey yok

    4...................... hicbir devletet patagonyada bile
    sizi sirket kurmaya zorlıyamazlar

    hele sizi geriye donuk sirket kurduramazlar

    geriye donuk sirket acıllmaz
    geriye donuk fatura basılamaz

    yani 2009 dan beri satıs yapıyorsun
    bunların vergileri icin sen
    15 aylık beyanname vermemisssin
    vermedigin beyannameelrin cezası diye bir sey olamaz

    zira beyannameyi sirketler verir
    sirketi geriye donuk kurduramadıgına gore 2009 dan beri beyanname usulsuzlugune ceza kesemez

    ancak bugun tarihi ile sirket kurduuru
    ve bugunden sonra ki vergi cezalarını odersin
    gecmise yonelik vergi beyanname cezası kesemez
    ki kimseye sirket kurmak zorunlulugu getiremz


    5.........................Yer Sağlayıcı Faaliyet Belgesi” ile faaliyet göstermektedir.
    ben gg ye satıs komisyonu aylık 250 ytl ( 1000 ve uzeri urun sergilemek icin ) ve her satıstan komisyon oduyorsam satıs komisyonu
    ve gg benim musteri ile olan sorunlarımda taraf olup cvp veriyrosa
    benim urunlerimi kaldırabiliyorsa
    sadec yer saglayıcı = host degildir
    aramızda para alısverisi vardır
    musteriden parayı alır
    ben musteriden aldıgı parayı alıyorum

    buda zaten banka belgeleri ile ispatlı


    6......................GittiGidiyor A.Ş. sadece kullanıcıların kendi aralarında alış veriş yapmaları

    aynı sey


    ben gg ye satıs komisyonu aylık 250 ytl ( 1000 ve uzeri urun sergilemek icin ) ve her satıstan komisyon oduyorsam satıs komisyonu
    ve gg benim musteri ile olan sorunlarımda taraf olup cvp veriyrosa
    benim urunlerimi kaldırabiliyorsa
    sadec yer saglayıcı = host degildir
    aramızda para alısverisi vardır
    musteriden parayı alır
    ben musteriden aldıgı parayı alıyorum

    buda zaten banka belgeleri ile ispatlı





    7........................ Sözleşmesinin 7.1.b bendinde belirtilen “Kullanıcı'lar, Güvenli Ticaret ve Ödeme Sistemi'nden ve Hizmet'lerinden faydalanılarak alınıp satılan ürünlerin satışından veya satışa bağlı işlemlerinden kaynaklanacak her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerin hepsinden, doğrudan ve/veya dolaylı olarak sorumludurlar. Satış ve işlemlerden doğabilecek her türlü vergi, resim, harç ve benzeri yükümlülüklerden doğacak sorumlulukların hiçbirisi Gittigidiyor'a ait değildir.”


    evet bu yaızyor ama kanun onunde sorumlulugum yoktur ibaresini yazmakla malasef kurtaılamıyor
    zira para alısverisi yapılıyor
    satcılara aldıgı her %10 icin ayrı ayrı fatura kesmek zorundadır ama kesmiyor

    ve eski uyeler
    mesela ben uye oldugumda
    bu yazı yerine
    vergi ne olacak diye acıklamalda gg sizin yerinize oduyor acıklamlaıs vardı
    onların screenshotları alınır ve ispat edilir


    yani eski uylere bunu okuyup uye olmuslardır

    ve sonra kural degistiginde
    gg bunu yazılı olarak bildirmekle yukumludur
    ama boylebir bildirim gelmemistir email ile bile

    nasıl asgari ucretler kalktıgında email geldi her kullanızıya satıcı alcıı ayırt etmeden

    kural degisiklliklerini site bildirmekle yukumludur

    uzun lafın kısası , ben işin içinden çıkamadım, bu işi legal olarak yapmak istiyorum artık, olan olmuş...... bu konuda tam olarak ne yapılması lazım, bilen varsa memnuniyetle cevaplarınızı bekliyorum,,




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SaW331

    ggde kurallar kısmından alıntı buyrun herşey açık
    quote:

    Ürün satmam halinde vergi ödeyecek miyim?
    Türkiye Cumhuriyeti vergi sistemi ve uygulamaları oldukça teknik ve uzmanlık gerektiren bir konudur. Ayrıca, kullanıcıların GittiGidiyor'da gerçekleştirdikleri işlemler ve hukuki durumları (şirketler, vakıflar, şahıslar, dernekler vs.) çeşitlilik göstermektedir. GittiGidiyor'un vergi konusunda yorum yapması, bu değişkenlikler göze alındığında son derece zordur. Her kullanıcının vergi durumunun farklı olmasından dolayı, kullanıcılarımızın mali müşavirlerden görüş alarak kendi konumlarını değerlendirmeleri gerekmektedir.

    Eğer satışlarınızda belirli bir devamlılık (her ay belli bir tutarda veya sayıda satışınız)yoksa; belli aralıklarla, kendinize veya bir yakınınıza ait eşyaları satıyorsanız ve sattığınız ürünler ticari bir müessesenin (şirketin) envanteri içinde değilse, işlemleriniz zati eşya satışı sınıfında yer alacaktır. Bu tanıma uygun zati eşya satışları, mevcut vergi uygulamalarına göre vergiye tabi değildir ve sitede gerçekleşen satışların önemli bir çoğunluğu bu tanıma girmektedir.

    Genel kural olarak, ticari amaç taşıyan bütün satıcılarımız (hem vergi mükellefi olan şirketler hem de vergi mükellefi olmayan şahıslar) GittiGidiyor'da yaptıkları satışların her türlü vergisini (KDV, gelir vergisi vs.) ödemekle mükelleftir.





    GG yaptığı bu açıklama ile olaydan sıyrılmış gözüküyor, olan yine vatandaşa olacak anlaşılan...




  • Fatura kesmeden satış yapanlar öpüldü o zaman
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cordor

    İkinci el ürünlerden KDV-VERGİ vs alınamaz. Zaten ilk alındığında ödenmiştir. Verilmiş olan verginin tekrar verilmesi mümkün değildir. Bu arkadaşlar bu tip siteleri kötülemek amacıyla ya da başka amaçlarla yazıyorlar.

    En son Bill Gates herkese 100 $ veriyordu ne oldu ? :)

    Türk insanına bayılıyorum, bir deli kuyuya taş atar ....

    yaw arkadaşım 2 sayfa konu var. insan açar bir okur allah aşkına. burda yazılanlar 2. el satışlar için DEĞİL. burda yazılanlar bu siteler üzerinden devamlı satış yapanlar için. yani sen evdeki 3 - 4 tane eski kitabı sattın veya bilgisayarını sattın. bu sorun değil. tekrar ediyorum. bu sorun değil. ama sen devamlı olarak ayda 15 - 20 adetten fazla satış yapıyorsan bu ticarete girer ve vergiye tabidir. tekrar ediyorum. vergiye tabidir. sorun 2. el tek tük eşyalarını satanlar değil. sorun ticaretini yapanlar. bunu gittigidiyor sahibinden.com ve vergi dairesi doğruluyor. daha neyin derdindesin anlamadım. insanların ceza yemesi sana ne fayda getirecek. amacın ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ithal_et -- 7 Mayıs 2010; 12:21:47 >




  • 2.El ürün satışında vergi olacağını sanmıyorum. Mesela ben sahibinden.com'da bozulan telefonumun parçalarını (kamera, hoparlör v.s) sattım. Buna fatura mı kesecem, bu nasıl mantıksızlıktır çözemedim.

    Sıfır mal satsam o zaman işler değişir. Zaten sıfır ürünün faturası olur. Bu haber bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Uğur.

    Olmaması lazım böyle birşeyin?


    türkiyede yaşıyorsun, şu an nefes aldığın için şükret ve yaşama, sadece nefes al
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.