Gittigidiyordan bir ürün alırken yorumlara ve müşteri memnuniyeti seviyesine bakarak alışveriş yapıyorum. Hangisi güvenilir satıcı hangisi değil görmek için faydalı oluyor diye düşünüyordum. Ancak yorumları sansürlediklerini öğrenene kadar.
Bir ürün aldım ancak beklediğim gibi çıkmadı. Ancak iade ile uğraşmamak ve katıldığım kampanyadan kazandığım kredi kartı puanını kullandığım için iade etmedim. Ancak ürün ile ilgili olumsuz yorum yaptım. Çünkü gerek satıcının iletişimi gerekse ürünün beklediğim gibi çıkmaması benim açımdan olumsuzdu.
Ancak 2 ay geçmesine rağmen satıcı hala %100 müşteri memnuniyeti gözüküyor, benim olumsuz yorumum yayınlanmadı. Satıcı profiline bakınca 150 tane olumlu yorum var ama 1 tane bile olumsuz yorum yok. Her halde robot var karşıdaki herkes memnun kalıyor kimse olumsuzluk yaşamıyor.
1 haftadır ısrarla olumsuz yorumu yayınlayın diye mesaj atıyorum. Saçma sapan bahanelerle oyalıyorlar. Satıcı ile aranızda halledin diyorlar. Bu kadar yalancılık ve sahtekarlık olamaz. Kim bilir belki birçok insan olumlu yayınlara güvenerek alışveriş yapıyor. Ama olumsuzluk yaşadığınız, olumsuz yorum yazma hakkınız yok. Çünkü gittigidiyor sansürleme yapıyor.
N11'in gözünü seveyim en azından yazdığını birebir yayınlıyor. Olumlu olumsuz fikir ediniyorsun. Bu YALANCI VE SAHTEKAR GİTTİGİDİYORDA sadece çok güzel süper yazman gerekiyor yoksa yayınlamazlar. Müşteri memnuniyeti sıfır!
gittigidiyor un olumsuz yorum politikası şu şekilde. eğer satıcı ilk 100 işlemine kadar olumsuz bir yorum yememişse. artık o satıcıya olumsuz bir yorum yedirmek çok güç. devamı şu şekilde. adam 50 100 işlem full olumlu yorum varsa. hiç nört bile yoksa. ilk olumsuz yorum yayınlanmıyor. ama gittigidiyor arka planda bunu tutuyor. arka arkaya gelen olumsuz yorumlar yoksa satıcıya maalesef bunlar yayınlanmıyor. eğer satıcı tek tük olumsuz yorum almışsa. 100 işlemde 1 2 3 tane olumsuz yorum yemişse . ürünü onayladıktan 1 hafta sonra olumsuz yorum yapabiliyorsunuz. ve onunda yayınlanması 2 - 3 gün sürüyor. bence olumsuz yorum olayını çok kötü ve saçma kullanan kişiler yüzünden çok mantıklı adam kargo geç getirdi diye adama olumsuz yorum yapıyor. kendi evde yok bölgesi sıkıntılı adama olumsuz yorum yapıyor. ve bu satıcının bildiğin satış oranına direk etki ediyor. gittigidiyor bunu biraz fazla abartmış durumda ama. ebay bence muhteşem adama olumsuz yorumu yapıyorsun satıcı ne olursa olsun. ebay satıcıya diyorki 1 hafta süren var git adamın gönlünü al özür dile duurmu izah et ikna et çeksin yorumu diyor çekmezse yayınlarım diyor. ama bizde böyle zeka nerde. bizde gelsin paracıklar gitsin sorunlu mallar. millet sıır nede olsa iade etmenin ne olduğunu bilmeyen adam dolu kebap anasını satayım.
Reco.
kullanıcısına yanıt
hangi sitede olursa olsun iade ettiğinde zaten olumlu veya olumsuz yorum yazamıyorsun zaten. ben iade edilecek kadar bir sorun görmedim ki iade etmedim. iade etmedim diye olumsuz yorum yazmayacak mıyım? heralde online alışverişten haberiniz yok. ben 2012'den beri tüm ihtiyaçlarımı internetten alıyorum. bir rezalet varsa boşuna yazmıyoruz yani.
sen %100 müşteri memnuniyeti yalanına bayılıyorsan diyecek bi laf yok.
n11de kaç defa 1 yıldız verdim satıcıdan memnun kalmadığımı belirttim. hepsi de yayınlandı hala da duruyor. en azından satıcı ile alıcı şeffaf bir ortamda karşılaşıyor bir daha alacak olan olursa ona göre davranır ama gittigidiyor sahtekar esnaf malım çok iyi diyor ama aldıktan sonra neyin en olduğunu anlıyorsun.
n11'in 2 senedir yaptığı efsane kampanyalardan haberin yok galiba. yaklaşık 15-20bin liralık alışveriş yapmışımdır. %90 memnun kaldım. zaten normali de budur.
%100 memnuniyet yalandır. illa bir şeyler eksik olur. gittigidiyor bu gerçekliği saklıyor ve kusursuz imajı veriyor. bir pazar yeri sitesi olarak haksız rekabet oluşturuyor. hepsiburada olsa hadi deriz kendi malını satıyor istediği yorumu koyabilir. ama gittigidiyor alıcı değil satıcı değil sadece aracı. ama müşteriyi kandırma odaklı çalışıyor.
benimde başıma geldi.
satıcı %100 güvenilir yoruma sahip dediler ve olumsuz yorumda bulunmama izin verilmedi.
Gittigidiyor gerçekten benim için bitti, adam onlarca kişiye fidan sattı, kargolamadı cevap vermedi, sonra benzer isimle aynı ürünleri başka üyelikle satmaya başladı. Defalarca müşteri hizmetlerine söyledim, suçlu satıcı değil sizsiniz dedim. Hiç kaideye almıyorlar.
quote:
Orijinalden alıntı: BlackSea14
Gittigidiyor gerçekten benim için bitti, adam onlarca kişiye fidan sattı, kargolamadı cevap vermedi, sonra benzer isimle aynı ürünleri başka üyelikle satmaya başladı. Defalarca müşteri hizmetlerine söyledim, suçlu satıcı değil sizsiniz dedim. Hiç kaideye almıyorlar.
gittigidiyor çakallık yapmaya başladı demek. bu yazıyı okuyorlarsa eğer buradan da onlara bir çekiyorum.
demekki neymiş yok e bay e bağlı... yok çok titiz demekle olmuyormuş.
ayrıca ben de birşey ekleyeyim. bir ürün aldım 1 hafta oldu gelmedi. bir tesbih 13 liralık birşey. satıcıya müşteri hiz ne mesaj attım ama hala takip numarası yok kargoyu aradım adınıza kargo yok diyor... ama bu süreçte satıcı defalarca ürün onayı istedi ben de vermedim haliyle. patavatsızlığın daniskası... bence kargo takip numarası mecburu olarak girilmeli
gittigidiyor üzerinde yayınlanan negatif ve nötr yorumlarım mevcuttur hic yansıtmama gibi bir durum olmadı. Aksine benzer durumu hepsiburada da yasadım. Ürünleri iyi inceleyip tüm iyi ve kötü yanlarını yazarım ki alacak kisiler buna göre alsın diye ama ne hikmetse hic bir yorumumu yayınlamadı hepsiburada. tesekkürler, uygun fiyat, hızlı kargo yazınca anında koyuyorlar ama..
hepsiburada da aynısını yapıyor ,genelde olumsuz yorumları yayınlamıyor n11 ilk zamanlar küfürlü yorumları dahi yayınlıyordu (daha doğrusu yorum direk sisteme düştüğü için haberi bile olmuyordu) :)
quote:
Orijinalden alıntı: smclk89
gittigidiyor un olumsuz yorum politikası şu şekilde. eğer satıcı ilk 100 işlemine kadar olumsuz bir yorum yememişse. artık o satıcıya olumsuz bir yorum yedirmek çok güç. devamı şu şekilde. adam 50 100 işlem full olumlu yorum varsa. hiç nört bile yoksa. ilk olumsuz yorum yayınlanmıyor. ama gittigidiyor arka planda bunu tutuyor. arka arkaya gelen olumsuz yorumlar yoksa satıcıya maalesef bunlar yayınlanmıyor. eğer satıcı tek tük olumsuz yorum almışsa. 100 işlemde 1 2 3 tane olumsuz yorum yemişse . ürünü onayladıktan 1 hafta sonra olumsuz yorum yapabiliyorsunuz. ve onunda yayınlanması 2 - 3 gün sürüyor. bence olumsuz yorum olayını çok kötü ve saçma kullanan kişiler yüzünden çok mantıklı adam kargo geç getirdi diye adama olumsuz yorum yapıyor. kendi evde yok bölgesi sıkıntılı adama olumsuz yorum yapıyor. ve bu satıcının bildiğin satış oranına direk etki ediyor. gittigidiyor bunu biraz fazla abartmış durumda ama. ebay bence muhteşem adama olumsuz yorumu yapıyorsun satıcı ne olursa olsun. ebay satıcıya diyorki 1 hafta süren var git adamın gönlünü al özür dile duurmu izah et ikna et çeksin yorumu diyor çekmezse yayınlarım diyor. ama bizde böyle zeka nerde. bizde gelsin paracıklar gitsin sorunlu mallar. millet sıır nede olsa iade etmenin ne olduğunu bilmeyen adam dolu kebap anasını satayım.
Dediklerine katılıyorum fakat bilmediğin bir şey var. Gittigidiyor'da belli bir sayıda %100 olumlu almışsa bir satıcı , olumsuz bir yorum geldiğinde 15 gün yayınlanmıyor. İkna süreci olarak geçiyor bu süreç :)
Ayrıca bu konuda aracı sitelerin politikaları satıcıyı kollamak yönünde olacak tabiki. Ne kadar çok satış o kadar çok ekmek. Müşteriler yani alıcılar gerçekten gereksiz yere olumsuz yorum yapıp satıcıların gururunu dahi zedeliyorlar. Kargo şirketinden dolayı yaşanan her türlü sorun satıcılara olumsuz olarak yansıyor. Bölge bölge kargo şirketlerinin iyiliği kötülüğü tartışılır olmasına rağmen bunu alıcıya anlatmak çok zor oluyor. Birde ucuz mal alıpta kötü yorum yapanlar var. Artık ne bekliyorlarsa
Ben hem alıcı , hem satıcı olduğumdan halden anlıyorum. :)
Fascism
kullanıcısına yanıt
hocam tama dediğin doğru ancak bir satıcı zaten çok iyiyse millet 1-2 tane olumsuz yoruma bakmak %98-%99 olumlu yorum var ise yine alışverişini yapar. ama sen olumsuz hiçbir yorumu yayınlamazsan bu kandırmaca oluyor. ticarette %100 müşteri memnuniyeti zaten olmaz. illaki memnun olmayan çıkacaktır. alışveriş yaparken de çoğunluk memnunsa ona göre hareket ederiz. ama %100 herkes memnun 1 tane olumsuz yorum yok olunca bu işin yalan dolan olduğu meydana çıkıyor. bir kere online satışta satıcı avantajlı konumda. önce ödeme yapılıyor. mal gözle görülmeden alınıyor. kargo gelmesi teslim alma memnun kalmazsan geri yollamakla uğraşmak alıcıya kalıyor. gözünle görmediğin ürün beklediğin gibi çıkmazsa iade etmek de çalışan insanlar için zaman alıyor. çoğunlukla çok önemli bir şey değilse iade etmiyoruz. ama bu olumsuz yorum yapma hakkımızı elimizden almaz. satıcılar öyle resimler koyuyor öyle açıklamalar yapıyor ki ürünü mükemmel sanıyorsun gelince alakasız birşey çıkıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: leonidas26
hocam tama dediğin doğru ancak bir satıcı zaten çok iyiyse millet 1-2 tane olumsuz yoruma bakmak %98-%99 olumlu yorum var ise yine alışverişini yapar. ama sen olumsuz hiçbir yorumu yayınlamazsan bu kandırmaca oluyor. ticarette %100 müşteri memnuniyeti zaten olmaz. illaki memnun olmayan çıkacaktır. alışveriş yaparken de çoğunluk memnunsa ona göre hareket ederiz. ama %100 herkes memnun 1 tane olumsuz yorum yok olunca bu işin yalan dolan olduğu meydana çıkıyor. bir kere online satışta satıcı avantajlı konumda. önce ödeme yapılıyor. mal gözle görülmeden alınıyor. kargo gelmesi teslim alma memnun kalmazsan geri yollamakla uğraşmak alıcıya kalıyor. gözünle görmediğin ürün beklediğin gibi çıkmazsa iade etmek de çalışan insanlar için zaman alıyor. çoğunlukla çok önemli bir şey değilse iade etmiyoruz. ama bu olumsuz yorum yapma hakkımızı elimizden almaz. satıcılar öyle resimler koyuyor öyle açıklamalar yapıyor ki ürünü mükemmel sanıyorsun gelince alakasız birşey çıkıyor.
Gittigidiyorda dediğim gibi 15 günlük ikna süreci mevcut. Olumsuz yorum yapabiliyorsun. Yeterki yapmak iste :) Ayrıca müşteri herzaman daha iyi konumda. Parayı yatırıyorsun dediğin satıcının hesabına gitmiyor . Gittigidiyor havuzda kalıyor. Sen onay vermediğin sürece para satıcıya geçmiyor. Yapman gereken şey bilinçli olupta ürün kargoda bekliyorsa " onayı ertelete tıklamak ". Ve ürünü almadan onay yapmamak. Ürünü aldıktan sonraysa istediğin gibi iade oluşturabiliyorsun. N11 de iadeyi iptal etmek gibi seçenek mevcut fakat gittigidiyor daha çok müşterinin yanında olduğunu söyleyebilirim. Kesinlikle bazı satıcılar düzenbaz olduğu gerçek. Müşteriye birazcık uyanık olmak düşüyor...
Fascism
kullanıcısına yanıt
biraz daha fazlasını bildiğin için ego yapabilirsin tabi. güle güle kullan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme