Şimdi Ara

Gitarı Evde İlerletebilir Miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birkaç yıl önce özel hocadan 3-4 ay gitar dersi almıştım. Notaları, temel bazı şarkıları falan öğrenmiştim. Sonra sınav dönemi falan yaklaşınca bırakmıştım, gitarımı da küçük kuzenime vermiştim şu an o da çalıyo biraz biraz. Bu aralar tekrar yeni bi gitar alıp başlama isteği var ama sadece bir temelim olduğunu varsayarsak bunu evde internet yardımıyla falan geliştirebilir miyim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çok çok zorlanırsın orda tekniği gözünle görüp anlaman gerek. Ama bilen olursa rahat öğrenirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel hoca kadar rahat olmaz ama o etrafta mantar gibi üreyen sözde gitar derslerinden çok daha rahat öğrenirsin. Haftalarca aptal gibi ankara gelibolu ritim öğretip duruyorlarmış.
    Senin gitar çalmaktan anladığın buysa ne kursa gerek var ne başka bişeye iki akor ezberi am dm em iki ritim ankara gelibolu iş tamam.
    Ama gitar çalmaktan kastın gitarın hakkını vermek ise yani gerek solo parçalar gerek klasik parçalar çalmak ise işte o zaman çok zamana ihtiyacın olacak. Gerçi özel hoca hariç bunları sana öğretecek kurs bulman da zor. Dediğim gibi kurslar haftalarca iki ritim öğreten para tuzaklarından başka bir şey değil.

    Ben şahsen 4 senedir çalıyorum. Hiç ders almadım. Yeri geldi tabdan yeri geldi notadan yeri geldi kulaktan tam bir profosyonel olmasa da o seviyeye yaklaştım.
    Sonuç olarak Gitar, nota bilmeden dahi çalınabilen bir enstrüman olduğundan zorlanmazsın tab okumak işi oldukça kolaylaştıracaktır bir süre basit tabları okuduktan sonra pull of hammer on slide gibi teknikleri öğreniceksin gerisi sana kalmış.

    Ayrıca son olarak benim düşüncem gitar öğrenmek diye bir şey yoktur. Parça öğrenmek vardır. Dünyanın en iyi hocasına gidip milyon dolarlar versen de sana gitar çalmayı öğretemez sana sadece parçayı öğretir (temel hariç konuşuyorum) bambaşka bir parçayı çalmak istediğinde yine yeteneğine bağlı olarak çabalaman uğraşman gerekecektir. Yani kursa gittim tamam oldu bu iş her şeyi çalarım diye bir şey yok. Her klasik parça için ayrı ayrı uğraşıp çabalaman gerekecek. Bu zorlu bir süreçtir azim ve kararlılık gerektirir.


    Ha, eğer senin amacın popüler 'kültür' pop şarkıları çalmak ise ram papa ram pa (ritim kastediyorum) tüm yazdıklarımı unut. Git aç bi akor cetveli ve ritim listesi. Otur ezberle ritimleri 3 gün her haltı çalarsın.
    Ama gitar bu değil abi!
    Bir Asturias'ı, bi Canon'u, Bi Bach'ı çalamayan nasıl olur da gitar çalıyorum der

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gitarın ucuna ip bağla uzaktan çek kardeşim
  • Bende ağustos ayında heves ettim,tatildeyim nası olsa 1 ayda evde temeli kapar ilerletirim diye düşünüyordum.Öğrendim biraz işte sonra ekim-kasıma kadar çalışmaya devam ettim.Ancak daha sonra vizeler vs derken iyice hevesim kaçtı.Kaç aydır elimi bile sürmüyorum.Sabırlı isen öğrenebilirsin tabi.
  • ahmtayd kullanıcısına yanıt
    Amacım pop müzikler değil, akustik şeyleri seviyorum, klasikleri vs çalmak isterim açıkçası. Teşekkürler yorumunuz için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İnternetten gitar öğrenmek??
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İnternetten daha büyük hoca var mı ki?

    Selim Işıktan tut yousician a kadar songsterr dan tut goplayalong a kadar her şey elinin altında.
  • Şu konuya üçüncü kez cevap yazmaya çalışıyorum; hata sayfası görmekten bıktım. Sonunda kendilerine sövdürüp ceza almama sebep olacaklar.

    Konuya dönecek olursak, eğer durumunuz yoksa internette Selim Işık'ın videoları var. Onar dakikadan toplamda 100 adet diye hatırlıyorum. Bunları izleyip söylenenleri disiplinli bir şekilde yaparsanız çok faydası olur.

    Guitar Pro adlı program veya tablerle de gelişim sağlayabilirsiniz ki sıfırdan başlayıp bunlarla In Flames şarkıları çalacak hale gelen çok yakın bir arkadaşım var.
  • Haci evde olmuyor aynisini ben denedim insan bi süre sonra gitardan felan soğuyor bir kursa git hem çevren genişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bi düzeyden sonra çok zor oluyor o yüzden eğitimini alman daha iyi.
  • ilerletirsin.
  • öner yavuz derslerine bak
  • selim ışık derslerine bak
  • Jimi hendrix copten buldugu gitari alip ters kullaniyo. Yani anlayacagin yetenek varsa yaparsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Snefru

    Amacım pop müzikler değil, akustik şeyleri seviyorum, klasikleri vs çalmak isterim açıkçası. Teşekkürler yorumunuz için

    Hayatımda elimi bile sürmedim ve yeteneğim olmadığından hiçbir zaman öğrenemeyeceğimi biliyorum fakat şöyle şeyler çalmak isterdim gitar ile


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gitar kursuna git veya hoca çağır evine daha kolay öğrenirsin ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.