Şimdi Ara

Gitarda kapo kullanılan bir parçayı kaposuz çalmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4. perdede kullanılan kapolu akorlar şunlar: am - g - f - em. Yazılan bu akorları kapo kullanmadan çalmak istiyorum. Mesela 4.kapodaki am akorunu, c#m olarak çalabiliyorum. Belki deneye deneye bulabilirim, ama işin gerçeğini öğrenmek niyetim. Kaponun sesi yükselttiğini biliyorum, ama nasıl yükseliyor? 4.kapo am akorunu nasıl normal olarak c#m oldu, bunu öğrenmek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eternal soul

4. perdede kullanılan kapolu akorlar şunlar: am - g - f - em. Yazılan bu akorları kapo kullanmadan çalmak istiyorum. Mesela 4.kapodaki am akorunu, c#m olarak çalabiliyorum. Belki deneye deneye bulabilirim, ama işin gerçeğini öğrenmek niyetim. Kaponun sesi yükselttiğini biliyorum, ama nasıl yükseliyor? 4.kapo am akorunu nasıl normal olarak c#m oldu, bunu öğrenmek istiyorum.

Hocam sorunuzu tamı tamına anlamadım ama anlayabildiğim kadarıyla cevaplayacağım.öncelikle kapo kullanarak sadece ritm donuyor ise kaposuz da çalabilirsiniz muhtemelen.ama kapo takıp arpej ya da solo tipi şeyler atıyor ve ileri perdelere gidiyorsa kaposyz çalamazsınız.
    am - c#m ilişkisini tamı tamına anlayamadım ama kapo takılıyken am gibi bastığında nasıl c#m oluyor diye yorumladım soruyu.o da şöyle oluyor 5.tel yani la (a) telinin 4.perdedeki sesi do# (c#) dir.şimdi 4.perdede kapo olduğu zaman la teli la sesini değil do# sesini verir.e kok ses a sesi iken c# sesi oldu,bu yüzden de 4.perde de kapo varken am pozisyonunda vurulan akorun sesi c#m oldu.aynı şekilde mi (e) telinin de 4.perdedeki sesi g# sesidir ve 4.perdede kapo varken em şeklinde bastığınızda akoru g#m sesi alırsınız.yani sorduğunuz soruyu boyle anladım yanlış anlamışsam affola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Am - G - F - Em sırasıyla Fm - D# - C# - Cm olacak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.