Şimdi Ara

Gitara başlamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Başlıkta yazdığı gibi karantinada gerçekten bunaldığım için gitara başlamak istiyorum. Ama başlangıçta kursa gitmeyi düşünmüyorum. Çünkü bulunduğum şehirde düzgün bir kurs yok. Sizce gitarı şimdiden alsam internetten videolarla geliştirebilir miyim bu süreçte? Çok vakit ayirabileceğimi sanmıyorum. Günde 1 saat filan çalışabilirim ama gerçekten özenerek çalışırım. Videoları detaylı dinleyip uygulamaya çalışırım. Sizce böyle gitar çalmayı öğrenebilir miyim? En azından başlangıç için iyi olur mu? Yoksa başlayıp vaz mı geçerim tek başıma zorlandığım için? Seneye kursa gidebilirim okul açılırsa ama dersler zorlaşacak gibi ve başlangıç daha sorunlu bir süreç gibi geliyor bana. Bir de akustik gitarla başlamak sorun olur mu ve gitar tercihim ne olabilir? Cort ad810 çok tavsiye edilmiş ama iyi midir sizce? Yani şimdilik ne çok pahalı bir şey olsun istiyorum ne de ileride ilerletirsem aldığıma pişman olacak kadar kötü. Bunun dışında tavsiyeler de verirseniz çok iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 1- Ben de öyle başladım baktım olmuyor kursa gittim. İlla internetten bakarım diyorsan kesinlikle Udemy kurslarına bak Youtube dan öğrenilmiyor.
    2- İstediğin gitarla başlayabilirsin fakat ben klasik ile başlamama rağmen ellerim çok acımıştı, akustik ondan daha sert çünkü çelik tellere sahip. Bu nedenle parmakların daha çok acıyacak aklında bulunsun.
    3- Başlangıç için çok iyi bir gitar önermem. 500-1000 arası birşey seçmeni öneririm. (Dandik birşey de alma orta segment) Çünkü zamanın olmaz, belki gitardan soğursun vazgeçersin parana yazık. Ama kötü bir marka da alma yine soğursun. Cort u uyguna bulursan al güzel marka.

• Ne zaman başladınız, ne kadar bir çabayla ne kadar ilerleyebildiniz? Anlamakta çok güçlük yaşar mıyım bilmiyorum, genel olarak bir şeyleri hocadan çok kendi kendime çalışarak daha iyi algılıyorum. Dil veya dersler filan. Bu tabi farklı, uygulama gerektiren bir şey ama yine de bir hoca olursa üstümde baskı hissedip düzgün anlayamam gibi geliyor. Seneye muhtemelen giderim kursa başlarsam ama şu anlık düşünmüyorum. Teşekkürler yine de tavsiye için. Bir de dediniz ya klasikle başlamak daha kolay diye, ben genel olarak Türkçe rock veya eski Türkçe şarkıları çalmak istiyorum. Sizce akustik daha uygun değil mi bunun için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0607ABFFD -- 12 Kasım 2020; 22:13:7 >
  • 3 yıl önce başladım da benimki tamamen hobi. 1 sene kursa gittim ilk başta akorlar ritimler vs. öğrendim. Ufaktan teorileri öğrendim detaya girmeden kursu bıraktım. Solo atacak kadar ve çoğu akoru bilecek kadar öğrendim. Bence kursa gitmeniz daha iyi çünkü tele basıştan tutun vibrato gibi tekniklere kadar çalan birine bakarak öğrenmeniz daha doğru. Videolarda tam göremeyebiliyorsunuz.

Akustik istediğiniz türlere daha uygun fakat klasiğe göre başlangıçta eli çok zorluyor. Teller daha sıkı ve çelik + bakırdan olduğu için hem yüksek basınç hem de parmak gücü istiyor. Bunları hallederim diyorsanız akustikle başlayın zaten.

• Kursa gitsem bence de daha iyi olabilir dediğiniz gibi. Ama pek güvenilir bir kurs yok gidebileceğim. Ev tarzı yerler var hep, düzgün olanlar da güzel sanatlar öğrencilerini sınava hazırlamak için. O yüzden pek istemedim şu anlık kursa gitmek. Akustik basarken zorlanılıyor demişler dediğiniz gibi çoğu yerde de. Ama tarz olarak o uygun geldi, o yüzden onu istiyorum baya. İnşallah başlayabilirim bu sefer gerçekten. Teşekkürler yanıtlarınız için.

• Guest-0607ABFFD G kullanıcısına yanıt

Naptınız şu an? ben de dediğiniz gitara bakıyorum merak ettim şuanki durumunuzu

• __Scrubs__ kullanıcısına yanıt

Konudaki hesap benimdi hocam ama hâlâ okuyorum konuları. Öyle gördüm mesajınızı da, ondan cevap vermek istedim. Ben başlayamadım gitara, derslerim yüzünden zaman ayırmak istemedim ama YouTubeden filan baya araştırmıştım o zaman. Ve bence yazdığım gitar yeterlidir başlangıç için, ileride başlarsam onla başlamayı düşünüyorum. Bence boş vaktiniz varsa youtubeden öğrenilebilir gibi. Ama ben uğraşırım veya uğraşmam diye başlangıçta direkt gitar almak istemedim. O yüzden 1-2 gün önce ukulele aldım, onun gelmesini bekliyorum. Sevdiğim şarkılara da baya uyuyor, o yüzden de istedim aslında. İsterseniz siz de bakabilirsiniz youtubeden, gerçekten güzel ve biraz daha kolay gibi. O yüzden alışmak için daha kolay olabilir diye düşündüm. Yine de gitar istiyorsanız başta da dediğim gibi youtubeden öğrenilir biraz bence o da. Kolay gelsin şimdiden :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pubg başlamak istiyorum
    7 yıl önce açıldı
    32 yaşında gitara başlamak?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler hocam size de kolay gelsin öncelikle. Tarzınızın belli olmasıyla ukulele seçiminiz çok isabetli olmuş, tatil de geliyor tam zamanında heves edip almışsınız bence umarım güzel yerlere gelirsiniz. Benim dinlediklerim akustikle olacak gibi geldi. Evde klasik gitar var, önceden biraz biliyordum ama pratiğim kalmadı unuttum youtubedan bakacağım ben de. Yani cesaret edemedim akustiğe şu an, alıp kenara atılacak bir şey değil sonuçta. Derslerim de ağır, tatilde klasiğin tellerini değiştirip hevesimin kalıcılığına ve çalabileceğime inanırsam cort alacağım ben de ona karar verdim şimdilik.

• __Scrubs__ kullanıcısına yanıt
    ikinci elde giden bir model al . satarsın değer kaybetmez. kırmadan vs bakabileceğini düşünüyorsan akustik de alabilirsin kendini sınırlama bence. ben iki yıl önce blackstar id 15 tvp amfi almıştım 1100e şu anda sarı sitede 2000+ olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avatarım Ağır Çekim kullanıcısına yanıt

2.el gitar piyasasını hiç bilmiyorum maalesef cort ad810op almayı düşünüyorum. Dediğiniz gibi fiyatlar yükseliyor yani uğraşabileceğime inansam alırım ama ders yoğunluğum ve yurtta kalma durumum gibi şeyler var sıkıntı yaratabilecek. Güvenmiyorum kendime, şu süreçte pasım gitse yeter gibi geliyor ya bilemiyorum birikimim de yok zaten hocam

• Aman diyim klasik gitar almayın. Akustik tercih edin. Yoksa ileride pişman olursunuz
  • Belediye kursuna gitmiştim.1-2 ritim öğrendim 1-2 nota.Youtube'dan bu işi öğrenmen biraz zor.

Google Duman-içerim ben bu akşam TAB yazarak çalarsın ama hiç bir yere gidemezsin.

Arkadaş ortamın da bu işi bilen var ise sana güzelce öğretebilir.Kurslar ise bu iş için biraz tuzlu il 10 dersin aşırı basit ve derdiğin paraya deymiyor gibi gelecek.

Benim elektro gitarım var olmadı uğraşmadım , çünkü youtube ile ilerletemeyeceğim aşikardı.

Eğer ben yaparım diyorsan peşini bırakma. 2-3 akor ve sahilde çalarsın ama istediğin her şarkıya giremezsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.