Şimdi Ara

Gitar Pedal Switch'ini Nereden Bulurum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biraz Klasik olacak ama sizden aşağıdaki resimdeki Elektro Gitar Pedalının on-off Anahtar (Switch)'i nereden bulabileceğimi ve tam adını öğrenmek istiyorum.

Karaköy'ü çok iyi biliyorum.Uzun süre baktım 8-10 dükkan gezdim bulamadım.Tam bulabileceğim bir adres veya web site fln varsa çok iyi olur.

Resimler ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 9 Mayıs 2008; 23:15:29 >

• Sanırım ismi "Deep Switch" ama tam emin değilim
  • o switchler genelde 3pdt (3 kutup çift yön) yada dpdt footswitch (çift kutup çift yön) anahtar olarak geçiyor ve türkiyede yok. bulmak imkansız. iki seceneğin var. ya benim gibi mouser yada small bear dan (yurtdışı) getiteceksin (ki tanesi 25 ytl yi buluyor) yada türkiyede blunan tunik marka lk 102 yada lk 104 plastik anahtar alacaksın. eğer plastik kutu kullanacaksan metal switche ihttiyaç yok. plastik kutu ve plastik switch ile pek görsel olmasada işe yarar bir pedal yapabilirsin.

tunik switchler:

• Hocam dpdt kullanmasak normal anahtar kullansak ki devrede suan normal anahtar var.Devre;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 9 Mayıs 2008; 23:32:33 >
  • Ben Boss SD1 Pedal yapıyorum.Galiba bana DPDT ON ON anahtar lazım değil mi ?
  • o verdiğin devre true bypass değil. eğer bu şekilde fet ile pasif bypass kullanırsan pedal aktif değilken de gitarın clean tonunu direkt yansıtmadan, belli bir oranda bozarak verecektir. en temizi dpdt kullanıp true bypass yapman. dediğim gibi tunik lk102 kullanabilirsin. gümüş rengi de var ayrıca.
  • Hocam kafam karıstı.Nasıl yani devre şemasında mı bir sorun var.Senin dedigin gibi aktif değilken sesi bozmadan direk amfiye gitmesi (true bypass) için komple devreyi mi değiştirmem gerekiyor yoksa swich seçimi ile düzelecek bir sorun mu ?

http://www.shakti-gitarelek.com/malzeme.htm

Yukardaki linkteki arkadaş bu malzemeleri satıyor.Acaba linkteki hangi swich i almam gerekiyor ve bağlantı şekli benim devreye göre nasıl olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 10 Mayıs 2008; 12:26:10 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yaptığın devre boss sd1 sanırım, ve şemada fet bypass kullanılmış.True bypass en sağlıklısıdır arkadaşın anlattığı sebeplerden dolayı...Devreden fet bypass ı kaldırıp true bypass yapabilirsin.True bypass için "millenium bypass" yazarak arama yapabilirsin.Ayrıca DPDT ve 3PDT switchlerden elimde bolca mevcut, bunların haricinde başka malzemelere ihtiyacın olursa yardımcı olmaya çalışırım.kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: littlefunky

yaptığın devre boss sd1 sanırım, ve şemada fet bypass kullanılmış.True bypass en sağlıklısıdır arkadaşın anlattığı sebeplerden dolayı...Devreden fet bypass ı kaldırıp true bypass yapabilirsin.True bypass için "millenium bypass" yazarak arama yapabilirsin.Ayrıca DPDT ve 3PDT switchlerden elimde bolca mevcut, bunların haricinde başka malzemelere ihtiyacın olursa yardımcı olmaya çalışırım.kolay gelsin

Nasıl yani devredeki 2SK30A ve 2SC1685 transistörlerini ve bağlı olduğu tüm elemanları devreden çıkartayım mı ? Nasıl yaparız cok karıştı devre ya

• Devre True Bypass olmuş mu? Bakarmısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Smoch -- 12 Mayıs 2008; 22:41:39 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.