Şimdi Ara

GIGABYTEB P35C DS3R KULLANANLAR BURAYA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
5
Favori
76.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu DQ6 başlığı mı burası? P35C DS3R kullancıları için değil mi bu başlık?

TuVNeRa arkadaşım farklı anakartlar bunlar. dq6 bilgilerinle insanları yanıltabilirsin, beni yanılttın mesela. farklı soğutma çözümleri olduğu için güney köprüsü ısı değerlerimiz de farklı.

fan bağlantı notkataları 4 tane ikisi 4 pinli ikisi 3 pinli. dq6 ile aynıdır büyük ihtimalle :)

kuzey köprüsüne fan takmak ya da soğutucuyu değiştirmek zor bir iş değil ama güney köprüsü çok sakat yerde.

güney köprüsünü kontrol eden yok mu? sıcaklığı nedir sizinkilerin? elle kontrol etseniz yeter.
  • Mesajlarımı iyi okursan anakart modelini de yazdığımı görürsün.
    Sonuçta yapıları farklı da olsa programlar aynı.
  • okumak istemiyorum artık sizin mesajlarınızı. p35c ds3r ye özel bir sorunum var siz dq6 dan bahsedip duruyorsunuz. bana cevap verirken dq6 diye belirtmediniz yazdığınız herşeyi okuyarak bulmak zorunda kaldım anakartınızın dq6 olduğunu. ortak şeyleri var yok değil tabi ki ama sen de biliyorsun hangisi ortak hangisi değil. heatpipelı koca soğutmalar değil quad bioslar gibi ayrıntılar ortak değil mesela. istersen dq6 başlığı aç orda öv kartını, orda söv kartına. ha amacın yardım etmekse eyvallah ama yanlış yapıyorsun bence.
  • Keskin sirke küpüne zarar.
    Anlıyorum çektiklerini.
  • BENDE BU KARTAN ALDIM.ALMAZ OLAYDIM.KASA DIŞINDA MONTE ETTİM ÇALIŞTIRDIM PROBLEM YOKTU.BİR İKİ GÜN SONRA BÜYÜK BİR KASA ALIP SİSTEMİ KURDUM.CPU FANI BİR DÖNÜYOR BİR DÖNMÜYOR.BİR KERE AÇILIRSA PROBLEM YOK AMA KAPATIP AÇARSAM SİSTEM BOOT ETMİYOR.ACABA PROBLEM CPU DAMI BOARDAMI ANLAMADIM.İKİSİNİ DE FARKLI YERLERDEN ALDIM.İŞİN YOKSA SERVİS DERDİYLE UĞRAŞ.
  • FAN Bİ DÖNÜP Bİ DÖNMEMESİ ARIZA DEĞİL AKILLI İŞLEMCİ FAN KONTROLÜ ÖZELLİĞİDİR İLK BAŞTA ÇALIŞMIYOR MUŞ GİBİ BİRAZ DURUR FAN SONRA DÖNMEYE BAŞLAR PC TAM AÇILINCA EĞER BUYSA AKILLI FAN KONTROLÜ BU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 30 Temmuz 2007; 16:40:47 >
  • KARDEŞİM ÇOK SAĞOLASIN.AKLIMA HİÇ Q FAN GELMEMİŞTİ.BU.ANCAK EKRANA GÖRÜNTÜ GİTMİYOR.ONU BİR
    TÜRLÜ ANLAYAMADIM.AÇILINCA SORUN YOK AMA AÇIP KAPATINCA GÖRÜNTÜ BİR TÜRLÜ GELMİYOR.
    BU Q FAN OLAYINI SÖYLEMEN ÇOK GÜZEL OLDU.
  • dostlar bu anakarta ekstra bir kuzey köprüsü soğutucusu almak gerekiyor bugün tam tamına 60 dereceyi gördü pc biplemeye filan başladı işlemci oc oluyor ama kuzey köprüsü aşırı ısınıp daha fazla gitmemi engelliyor keşke p35-dq6 alsaydım
  • walla bende +0.2 mch voltajla 480 fsb ile 51 dereceyi geçmiyo
  • OC yi Windows danmı yoksa biosdan mı yapıyorsunuz?
    İlk defa OC yapacak biri kurcalasın mı yoksa oturduğu yerde otursun mu?
  • tabiki biostan

windowstan o.c. ile işim olmaz. walla zor bi olay değil. pcie hızını auto dan 100 e sabitle. cpu ya biraz voltaj. mch ye biraz voltaj fsb ye de biraz voltaj sonra fsb hızını gittiği yere kadar artır
  • rica ederim bi şeydeğil ne demek ekrana görüntü gelmiyorsa ekran kartı ile alakalı olabilir anakarttan olacağını sanmıyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: TEZ74

KARDEŞİM ÇOK SAĞOLASIN.AKLIMA HİÇ Q FAN GELMEMİŞTİ.BU.ANCAK EKRANA GÖRÜNTÜ GİTMİYOR.ONU BİR
    TÜRLÜ ANLAYAMADIM.AÇILINCA SORUN YOK AMA AÇIP KAPATINCA GÖRÜNTÜ BİR TÜRLÜ GELMİYOR.
    BU Q FAN OLAYINI SÖYLEMEN ÇOK GÜZEL OLDU.

• quote:

Orjinalden alıntı: kadir_metallica

cpu ya biraz voltaj. mch ye biraz voltaj fsb ye de biraz voltaj sonra fsb hızını gittiği yere kadar artır

O biraz ne işte?
  • ne kadar lazımsa deneyerek bulucaksın
  • mch nedir?
  • memory controller hub. bellek kontrolcüsü yani kuzey köprüsü
  • işlemci soketine zarar vermiş olabilirmisin acaba
  • quote:

walla bende +0.2 mch voltajla 480 fsb ile 51 dereceyi geçmiyo

açıkçası 51 derecede pek iyi bir değer sayılmaz
  • ARKADAŞLAR E6750 İŞLEMCİM CPUZ İLE BAKTIĞIMDA 2000 MHZ DE GÖZÜKÜYOR.İLK KURDUĞUNUZDA SİZİNDE ÖYLEMİYDİ .ACABA GİGABYTEİN İKİ PROGRAMI KURULU.I COOL VE DİĞERİ ŞU OC YAPMAYA YARAYAN
    BUNLAR ACABA CPU YU 2000 MHZ Mİ ÇEKTİ.BIOS A GİRİP UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM.EN AZ BİR YIL OC İLE İŞİM OLMAZ.AMA CPU NUN DEFAULT HALİ 2,66 DEĞİLMİ NEDEN BENDE 2,00 MHZ ANLAMADIM.
    2,66 DA ÇALIŞMASI İÇİN NE YAPMALI.YORUMLARINIZA İHTİYACIM VAR.
  • arkadaşlar

1) o gördüğünüz 45 50 derece arası değişen ısı değerleri p35c kuzey köprüsüne ait değil.. köprü üzerine önce 8 cm sonra 2 adet 5 cmlik fan taktım hiç birşey değişmedi. gene 45-50 arası.. çok ısınan komponent büyük bir ihtimalle pwmlerdir. ich9r güney köprüsü de olabilir, ki benim anakartımda bu güney köprüsü elle kontrol ettiğimde çok sıcak. herhangi bi yerdeki ısı sensörü olabilir ama kuzey köprüsü değil bence. köprü soğutucu bloku 45-50 derecelerde seyderen bir çip için yeterince sıcak değil elle kontrolde.

2)cpuz de gördüğünüz düşük değerler, düşük çarpanlar biosdaki bir ayarla ilgilidir. cpuz yanlış göstermiyor. biosdaki ayarlar işlemci idle (boşta) durumda iken gereksiz enerji harcamamak ve işlemciyi ısıtmamak için işlemci voltajını ve çarpanını düşürüyor. yazılıım kontrolüne de müsade ediyor. i-Cool programı ile müdahale edilebilinir. sürekli full performans kullanmak isterseniz biosdan kapatabilirsiniz bu özelliği. cpu eist function, cpu enhaced halt c1e (advanced bios features altında)

3)fan devirlerinin saçma sapan gözükmesine aldanmayın. 4 pinli pwm fanların kontolleri ile ilgili. biosda ayarı mevcut. pc health status menüsü altında, smart fan control. yazılım desteği de sağlıyor. EasyTune5i ayarlayıp kullanabilirsiniz. easy tune5i kapttığınız anda full devirde dönmeye devam edecektir. mükemmel bir program değil ama zamanla geliştiriler.

4)windowsta gördüğünüz düşük işlemci ısılarına aldanmayın, yanlış. kafanızdan en az 5-10 derece ekleyin derim. büyük ihtimalle anakart doğru ölçüyor fakat windows ortamında doğru okuyan program yok. biosda açılışta 30 küsür görürken windowsta 20lerde seyrediyor bende. gerçi güzel bir soğutması var işlemcimin fakat ekstrem bişey yok. 20 dereceler çok abartı düşük. yük anındaki yükselişten hemen sonra ani düşüşler çok saçma. 36 dan 22 ye 1 saniyede düşmesi mantıklı değil hava soğutmayla.

5)raid dizileri yapılandırmadan önce biosunuzu update edin. daha sonra uğraşırsınız. raid0 da bios update ile sorun yaşayan insanlar var. bilgilerinizi kaybetmek istemezsiniz.

bu sorunların zamanla bios updateler ve program/driver updateler ile düzeleceğini umuyorum. gigabyte´ın sitesinden takip etmenizi öneririm

bence anakartın en sakat olayı ich9r güney köprüsünün çok ısınmasıdır. kuzey köprüsünden çok daha fazla ısınıyor. elinizle kontrol edin isterseniz. güney köprüsüne yukardan parmak ucuyla değil, yandan daha çok temas ederek bir dokunun, yoksa anlaşılmıyor ne kadar ısındığı. parmak ucundan serin zannetmeniz işten değil. güney köprüsü ısısı benim canımı çok sıkıyor çünkü benim için en önemli şey veri güvenliği. bu ich9r çipi de sata disklerinizi, raid dizilerinizi kontrol eden çip. bozulması ya da sorun çıkarması çok can sıkar. 4 sata diskimi raid 10 da kontrol ederken ısınıyor da olabilir ich9r. bir forumda ich9r civarında bir sensör olduğundan bahsediliyor, güney köprüsü tarafına fan koyup o yüksek sistem ısısının düştüğünü gözlemişler denemedim henüz. en kısa zamanda bu çipin soğutucusunu değiştireceğim. tecrübe edindikçe paylaşırım edindiğim bilgileri ilgilenen olursa

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    bunları takip edin isterseniz

güncel sürücüler bioslar programlar için;
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2551&ProductName=GA-P35C-DS3R
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Driver_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2551&ProductName=GA-P35C-DS3R
    http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/Utility_Model.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=2551&ProductName=GA-P35C-DS3R
    http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2101

burda da baya bilgi var;
    http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=29&threadid=2061222&FTVAR_STKEYWORDFRM=&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.