Şimdi Ara

GIGABYTEB P35C DS3R KULLANANLAR BURAYA (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
5
Favori
78.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • son yazı yazan arkadaşlar konu ile alakası yok ama amma yazı yazmışsınız be maaşallah yani yorulmadınızmı
    çok güzel çalışıyor şu an anakart bende. an itibariyle 24 derece işlemci ısısı 6 çarpan ve düşürülmüş voltajda kasa içi de buz gibi oda da serin bu işlemci ısıları gözüme tekrar düşük gelmeye başlamıştı bi kaç saat önce farketmemişişm hava serinledi bir ara istanbulda kapı baca da açıktı alışkanlıktan ağzın gözüm akıyor şu an işlemci ısısını doğru ölçüyor arıtk. eskisi gibi olsa 10 derece falan gözükecekti eminim ki.
  • @kafil arm

Arkadaş çok güzel açıklamışsın teşekkürler. Benimde öğrenmek isteğim buydu Hangisi daha performanslı olur diye.Demek bana sarı portlar daha uygun.Tek Raptor 74 gb kullanıcam.

Anakartın kitapçığını okudum. Gayet açıklayıcı ve sürükleyici

Şimdi sorun benim hemen overclock yapıcak olmam. O yüzden bilgi topluyorum .

1- Şimdi overclock için işlemcinin enerji tasarrufu yapan bazı seçeneklerinin kapatılması gerekiyordu herhalde..Bu SEÇENEKTE CPU ENCHANCED HALT ( C1E ) HERHALDE ÖYLE Mİ ?

2- Bir de anakartta CPU THERMAL MONİTOR 2 (TM2) diye bir şık var.İşlemci çok ısınınca voltaj ve fsb düşürüyormuş. Bu da kapatılacak mı ?

3- CPU EİST functionda işlemciyi firenliyormuş . Bunun durumu ne olacak.

4- smart fanın açık olması overclock sonuçlarını nasıl etkiler. Açık mı olsun kapalı mı olsun. Forumda özellikle kapatan arkadaşlar görüyorum. Bu ihtiyaç nerden doğuyor..

5- Son olarak C.I.A.2 ile overclock mu yoksa elle overclock mu ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 3 Ağustos 2007; 2:29:25 >

• ben de senin kadar biliyorum.. overclockla uğraşamadım henüz. ama elle girsen değerlerini daha iyi olur bence. çünkü cia2 voltajları kafasına göre otomatik verecek sanırım. biraz bakın istersen etrafta sonra risk almadan yavaş yavaş dene istersen, acele overclock olmaz kanımca.
  • Arkadaşlar hdd yi gsata girişlerinde kullanıyorum ahci modu kurulumsuz yaptığı için fakat ısı değerlerini göremiyorum bu sorunla karşılaşan oldumu?
  • Herkese selam

Gigabyte p35c ds3r ,E6750 , Kingston 2x1 gb Hyperx ddr2, Sparkle 8800 Gts 320mb, Aopen nouveau Silverstone 500w

sistem topladım ama fareyi hareket ettirince sistemden cızırtı şeklinde ses geliyor websayfasında sayfayı aşağı yada yukarı kaydırırken de yine cızırtı
    var bide oyun daki altyazılar çıkınca garip bir ses çıkıyor. böyle sorunla karşılaşan yada çözümünü bilen varmı acaba

Orjinalden alıntı: quetela

Herkese selam

Gigabyte p35c ds3r ,E6750 , Kingston 2x1 gb Hyperx ddr2, Sparkle 8800 Gts 320mb, Aopen nouveau Silverstone 500w

sistem topladım ama fareyi hareket ettirince sistemden cızırtı şeklinde ses geliyor websayfasında sayfayı aşağı yada yukarı kaydırırken de yine cızırtı
    var bide oyun daki altyazılar çıkınca garip bir ses çıkıyor. böyle sorunla karşılaşan yada çözümünü bilen varmı acaba

onboard ses kartını kullanıyorsun sanırım siteden yeni sürücüleri indirmeni tavsiye ederim

quote:

Orjinalden alıntı: Slayer_

Arkadaşlar hdd yi gsata girişlerinde kullanıyorum ahci modu kurulumsuz yaptığı için fakat ısı değerlerini göremiyorum bu sorunla karşılaşan oldumu?

Benim soruma çağre yokmu beyler neredesiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 4 Ağustos 2007; 0:41:46 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Teacher

@kafil arm

Arkadaş çok güzel açıklamışsın teşekkürler. Benimde öğrenmek isteğim buydu Hangisi daha performanslı olur diye.Demek bana sarı portlar daha uygun.Tek Raptor 74 gb kullanıcam.

1- Şimdi overclock için işlemcinin enerji tasarrufu yapan bazı seçeneklerinin kapatılması gerekiyordu herhalde..Bu SEÇENEKTE CPU ENCHANCED HALT ( C1E ) HERHALDE ÖYLE Mİ ?

2- Bir de anakartta CPU THERMAL MONİTOR 2 (TM2) diye bir şık var.İşlemci çok ısınınca voltaj ve fsb düşürüyormuş. Bu da kapatılacak mı ?

4- smart fanın açık olması overclock sonuçlarını nasıl etkiler. Açık mı olsun kapalı mı olsun. Forumda özellikle kapatan arkadaşlar görüyorum. Bu ihtiyaç nerden doğuyor..

Esas benim sorunuma çare yok mu

• Slayer, raid varsa hdd ısısını göremezsin ne yazıkki. smart ayarı enable hale gerir önce. eğer raid yoksa ya da tek harddisk takılıysa ahci değil de raid/ide yap onboard sata/ide ctrl modunu. yukarıdakileri okuduysan orada yazmıştım ide hdd ısısı görmek için bu şekilde kullanmaya başladım. 2 saniye geç açılır raid romu yüzünden ama ısı da dahil smart verilerini okursun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kafil arn

Slayer, raid varsa hdd ısısını göremezsin ne yazıkki. smart ayarı enable hale gerir önce. eğer raid yoksa ya da tek harddisk takılıysa ahci değil de raid/ide yap onboard sata/ide ctrl modunu. yukarıdakileri okuduysan orada yazmıştım ide hdd ısısı görmek için bu şekilde kullanmaya başladım. 2 saniye geç açılır raid romu yüzünden ama ısı da dahil smart verilerini okursun.

Raid yok dostum dediğini deniyecem sağol

Not : Raid/ide modunu seçtim ama yine disk bilgilerine ulaşamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slayer_ -- 4 Ağustos 2007; 12:10:14 >

• advanced bios features da hdd smart ayarı var açık mı o kontrol et istersen. bir de neyle bakmaya çalışıyorsun disk smart bilgilerine?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kafil arn

advanced bios features da hdd smart ayarı var açık mı o kontrol et istersen. bir de neyle bakmaya çalışıyorsun disk smart bilgilerine?

hdd smart açık,everest,hdtune,HDInspector bu 3 programla bakıyorum ısı bilgilerine ulaşamıyorum ilginç bir sorun hala uğraşıyorum,kurulumu gsata dışındaki girişlerden yaptım sonra gsata portuna bağlantı yaptım ahci modunu seçtim yani gsata portu dışındaki yerlerde gösteriyor bilgileri gsata girişinde yaşıyorum bu sorunu.
  • bndede bu anakarttan war işlemcim e6320(1,86) oc yapmak istiyorum ama elimde 667 kingston war we oc yapmaya çalıştığımda sıkıntı yaratıyo..

ram çarpanını biosdan 2 dn aşağıya düşüremiorum bu yüzdende işlemciye en fazla 2,33 mhz yapabildim..Ondan yukarısına kesinlikle çıkamadım

ayrıca tüm bios sürümlerini denedim ama bir fark olmadı..

sonuç olarak yüksek hızlı ram almaktan başka bir çarem warmı yada ram hızını sabit tutup işlemciye oc kasmanın bir yolu warmı??
    High Power Absolite 650W
  • arkadaslar merhaba.bende sistemi yeni topladım 1 hafta oldu.overclock tan anlamıyorum ve pek vaktim yok.oc kısmında sivil hocamın üst konusunu okudum.oradan birseyler yaptım kendimce. voltaj olayını hiç ellemedim auto da duruyor. 8x425 cpu freq var.ram ve işlemci ratio yu da ellemedim o da auto da.3400 de ramler 1020 de kalıyor. 3 kere denedim daha yavas yavas gitsem belki daha cıkar.bu işleri bilen bir arkadas bu anakart için oc kılavuzu hazırlasa fena olmas.ben mesela ram işlemci ratio sunu nasıl sabitlerim.1e1 olmuyor bulamadım.rami nasıl sabitleyip işlemciye yüklenirim bilmiyorum.ya da voltaj da nereye kadar cıkmalıyım?bilen bir arkadas yardımcı olabilirmi? oc bölümünde actım ama bir arkadas dısında kimse yardımcı olmadı.o da voltaj kısmını bilmiyormus.sistemim yanda yazılı.yardımlar için simdiden tsk.

Evet bu anakart için Overclock rehberi hazırlansa iyi olurdu.Sadece açılması gerekenler değil kapanması gerekenler de söylenmeli. Mesela anakartın kendi kendine fsb yi düşürmesi özelliği gibi..

dogru söylüyorsun hocam.o olayı da yabancı forumda okudum demin.cpuz farklı gösterip duruyordu kafayı yiyordum

1- Link : Burda işlemcini seçip kaç mhz olmasını istiyosan onu tıklıyorsun önüne bios ayarları geliyor.

TIKLA

2- Link : Burdada optimal bios ayarları var. Fikir olur size. Bu veriler yoruma açık tabii.
    ANAKARTINIZI SEÇİNİZ...

TIKLA

• quote:

Hafif Overclock için 2 tane güzel link veriyorum .Link almanca ama herşey anlaşılıyor.

1- Link : Burda işlemcini seçip kaç mhz olmasını istiyosan onu tıklıyorsun önüne bios ayarları geliyor.

TIKLA

2- Link : Burdada optimal bios ayarları var. Fikir olur size. Bu veriler yoruma açık tabii.
    ANAKARTINIZI SEÇİNİZ...

TIKLA

walla ben bu işten pek anlamıyorum.tırstım ayrıca.1-2 reset attı.voltajı değiştirmedim hala.ayrıca bi menü de ddr voltage FAIL yazıyor düzeltemedim hala.bu konuda bilgisi olan?

• son durum budur.öneriler?0,2+ verdim ramlere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreDD1903 -- 5 Ağustos 2007; 3:48:01 >

quote:

@kafil arm

Esas benim sorunuma çare yok mu

bu sorular iyiymiş bayaa

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.