Şimdi Ara

GIGABYTEB P35C DS3R KULLANANLAR BURAYA (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.150
Cevap
5
Favori
76.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • walla yabancı forumlarıda takip ediyorum hiç öle bi problemle karşılaşmadım..... yalnız dün bios update yapınca benim eski raid sistemi tanımadı tekrar yaptım.vista kurarken hata verdi. sonra flash bellek takılıydı onu çıkarıp load optimized defaults yapıp sadece hd seçeneğini raid yaptım saat gibi kurdu gene. şimdiye kadar nerdeyse 10 kere vista kurdum sıfırdan bu kartle hiç raid problemi yaşamadım. yalnız her açışta raid denetleyecisnin portları teker teker araması ger.ekten çok can sıkıcı ve zaman alıcı...
  • Gigabyte P35C DS3R anakartı dün aldım. Bir çok özelliği ile muhteşem bir ürün. Tavsiye ederim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kadir_metallica

    sonra flash bellek takılıydı onu çıkarıp load optimized defaults yapıp sadece hd seçeneğini raid yaptım saat gibi kurdu gene.

    Ben de defaults a alıp tekrar kuruyorum şimdi. Bu sefer Intel kontrolcüsünü açtım sadece. Raptorlar, 200GB Segate SATA ve DVD-RW bağlı.

    Bakalım yine sorun çıkaracak mı.
  • Şu an sorunsuz çalışıyor. Sanırım sorunu hallettim.

    Kalan 2 adet WD 250GB SATA II 16MB cache HDD lerimi nasıl takayım?

    1- Intel kontrolcüsüne mi yoksa Gigabyte?
    2- 200GB lık yedek HDD im zaten var. 250GB lık HDD leri RAID 0 damı takayım yoksa tek tek mi?
    3- Yoksa bu HDD leri muhtaç olan bir akrabama hibe mi edeyim?
  • p35c-ds3r için f2 bios çıktı mı ?? ayrıca bu gigabyte ın @bios programı bios güncellemek için kullanışlı mı fdd yokta onunla rahatça bios güncelleniyor mu ?
  • p35c-ds3r aldım kuzu gibi evde yatıyor ekran kartım gelse de çalıştırsam....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tugberk23
    ayrıca bu gigabyte ın @bios programı bios güncellemek için kullanışlı mı fdd yokta onunla rahatça bios güncelleniyor mu ?

    Ben kullandım. Çok rahat.
  • ben de p35c ds3r sahibiyim. eski kasamdaki raid0 harddiskleri boşaltmadan geçemiyorum yeni sistemime ne yazık ki. herneyse kasayı topladım hddsiz açtım kontrol etmek, biosa falan girmek için. anakartın kuzey ve güney köprüleri aşırı sıcak. güney köprüsü elle dokunalacak gibi değil yanıyor resmen. 20 dakka bişey kasa kucağımda kontrol ederken baktm sağına soluna o arada farkettim. sizin köprüler de o kadar ısınıyor mu yoksa benim boardda sorun mu var acep? kuzey köprüsü mühim değil fan takılır, değiştirilir rahatca en kötü ihtimalle ama güney köprüsü çok kötü yerde müdahaleye izin vermiyecek bir noktada direk ekran kartının altında ve sağında solunda devre elelmanları var. fan falan takılabilecek gibi de değil ekran kartına çarpar. değiştirsen daha yüksek, daha geniş profil bir blok takmak da olası değil bu yüzden. canım sıkıldı güney köprüsüne benim kartta mı sorun var acaba. kullanan arkadaşlar bir kontrol edebilir misiniz aşırı ısınma var mıdır güney köprüsünde?




  • Benim güney köprüsü normal oda sıcaklığında.
    Senin kasanın iç sıcaklığı ne durumda?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kadir_metallica

    Arkadaşlar anakart elime yeni geçti..

    sistem:

    p35c ds3r
    2x1024 hyperx1200
    e6300+zalman 9700led

    Maksimum stabil overclock

    işlemci : 480*7:3360mhz 1.40(bios)
    ram: 960mhz 4-4-4-12 (+0.4)
    mch voltage: +0.2
    fsb voltage:+0.3

    sıcaklıklar

    anakart: 48

    işlemci idle:48 load:68 (anakartın cpu ısı göstergesi 10 derece düşük gösteriyo)

    daha üst fsb lere veya ram hızlarına çıkan varsa sölesin nası yaptığını...


    anakartın eksi yönleri:

    1- ide portu çok dandik yerde

    2- vdroop çok fazla

    3- kuzey köprüsü çok sıcak

    4- raid yapınca açılırken iki saat raid sürücülerini kontrol ediyo

    yorumlarınızı bekliyorum






    evet o konuda cok haklısın ıde portu pcı slotunun altında olmaz.sadece tek dvd calıstırabılıyorsun yada uzun kablo yaptırıcaksın kendıne




  • Benim güney köprüsü normal oda sıcaklığında.
    Senin kasanın iç sıcaklığı ne durumda?

    -------------------------------------------------------------

    kasada havalandırma sorunum yok. ayrıca kasadan ziyade kasa kucağımda duruyor denerken. yan çevirilmiş kapağı açık cm stacker kasa işte. 10 20 dakka geçmeden çılgın bir ısıya kavuşuyor anakartın güney köprüsü. ormal bir olay değil yani. ekstrem bişey de yapmadım. biosdan bir kaç ayara baktm raid özelliğini açtım cpuyu rami doğru görüyor mu diye bakındım bu kadar.. elimle dokunuyorum felaket sıcak. ekran kartı mı ısıttıyor acaba. neyse zaten ekran kartının fanı çok sesli çıktı modifiye edip 80cm kasa fanı taktım üzerine az önce. işletim sistemi kuramadım henüz, yarına kaldı ki bu halde sorun çıkaracak gibi duruyor. eski harddisklerimi boşaltayım yarın bir daha kontrol edeyim çok canım sıkıldı. olmadı anakartı götüreyim hemen değiştirmezlerse serviste 10 15 gün tutup rezil edecekler beni. bir haftası dolmadı gerçi anakartın belki değişim olabilir.




  • bir de şimdi aklıma geldi sökmeye üşendim anakartı kasadan; bu kartın güney köprüsünün üzerindeki termal gresde mi sorun var acaba taşınırken falan bi sorun olduysa belki o yüzdendir diyecem ama heatsink de ısınıyor.. neyse yarın bi söküp yeni termal macunla deniyeyim en iyisi yapabileceğim her şeyi yapayım gene de aşırı ısınıyorsa geri götüreyim değişimi deniyeyim.

    TuVNeRa arkadaşım sen de p35c mi var dq6 mı var? dq6dan bahsetmiyorum ben p35cds3r anakarttan bahsediyorum. eğer ikiside varsa ne mutlu sana. dq6nın çipset soğutmasının daha başarılı olduğu apaçık ortada p35c de ufacık bi heatsink var sadece güney köprüsü soğutması için.

    lütfen p35c kullanan arkadaşlar teyit edebilir misiniz güney köprüsü sıcak mıdır sizin kartlarınzda da?
  • P35-DQ6
  • Bende bu anakartı almayı düşünüyorum.E6750 ile bi sorun yaratmaz demi.
  • quote:

    Bende bu anakartı almayı düşünüyorum.E6750 ile bi sorun yaratmaz demi.


    bakınız imzam yani yaratmıyor güzel bir ikili oluyor ama kuzey köprüsü cayır cayır birde benim yan kapakta 25 cm fan var 55 dereceyi gördüm kapağı açıyorum birşey değişmiyor evde 40 derece filan herhalki değiştirmiyor
  • degerler harika
    birsey sormak istiyorum

    su mch dedigin ney
    bende e4300 var oc ettim ama
    fsb ye +0.2
    vermistim
    mch diye birseye vermedim
    ona da vermek lazim mi voltaj
    yardimci olursan sevinirim

    anakartim
    ds3p rev 3.3
  • quote:

    P35C DS3R KULLANICILARININ DİKKATİNE

    arkadaşlar eğer bu anakartı kullanıyosanız adresinden mutlaka F4g beta biosu yükleyin.pişman olmayacaksınız. bu biosla sonunda ramlerim 600 de cart diye açtı full stabil. ayrıca performance enhance option da yaptığınız değişiklikte artık gerçekten işe yarıyo bu biosla.(standart,turbo, extreme) performance level değişiyior. şu anda ram latency everestte 52.7sn


    biliyosunuz P35 chipsetlerde perfomance level denen bişe var. memory timinglerinin ince ayarı gibi bişe. memset 3.3 ile hangi performance levelda olduğunuzu görebilir ve değiştirebilirsiniz. 1-11 arası değerler var. 5 ve aşağısında çalıştırabilen dünyada henüz yokmuş. 7 veya 8 de sorunsuz çalıştırabilirsiniz iyi demektir. orda yapcağınız değişikliklerin etkilerini everest memory benchmarklarla hemen görebilirsiniz.


    ya birşey sorcam bu exe doyasını windows altında çalıştırıp hemen kurabiliyor muyuz pek bios güncellemişliğim yokta




  • arkadaslar bu anakartta kaç tane fan bağlantı noktası var?? gigabyteın nerdeyse btn anakartlarında olduğu gibi 1 işlemci + 1 kasa fanı mı??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tugberk23

    quote:

    P35C DS3R KULLANICILARININ DİKKATİNE

    arkadaşlar eğer bu anakartı kullanıyosanız adresinden mutlaka F4g beta biosu yükleyin.pişman olmayacaksınız. bu biosla sonunda ramlerim 600 de cart diye açtı full stabil. ayrıca performance enhance option da yaptığınız değişiklikte artık gerçekten işe yarıyo bu biosla.(standart,turbo, extreme) performance level değişiyior. şu anda ram latency everestte 52.7sn


    biliyosunuz P35 chipsetlerde perfomance level denen bişe var. memory timinglerinin ince ayarı gibi bişe. memset 3.3 ile hangi performance levelda olduğunuzu görebilir ve değiştirebilirsiniz. 1-11 arası değerler var. 5 ve aşağısında çalıştırabilen dünyada henüz yokmuş. 7 veya 8 de sorunsuz çalıştırabilirsiniz iyi demektir. orda yapcağınız değişikliklerin etkilerini everest memory benchmarklarla hemen görebilirsiniz.


    ya birşey sorcam bu exe doyasını windows altında çalıştırıp hemen kurabiliyor muyuz pek bios güncellemişliğim yokta

    @bios ile direk .f4g uzantılı dosyayı seçersen daha rahat olur.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: >sCoRPion<

    arkadaslar bu anakartta kaç tane fan bağlantı noktası var?? gigabyteın nerdeyse btn anakartlarında olduğu gibi 1 işlemci + 1 kasa fanı mı??

    P35-DQ6 da 4 adet var.

    Ayrıca P35-DQ6 da Vista' da bios güncellemesi yaptım. Gerçekten çok kolay.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.