Şimdi Ara

Gigabyte Z170 HD3P Anakart Ses Kartı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta belirttiğim revizyon 1.0 ana kart üzerine kurulu sistemimde sürekli "Bir jak takıldı" veya "Bir jak çıkarıldı" bildirimi alıyorum ve bu bildirimleri aldığımda zaman bazen ses çıkışında anlık kesilmeler oluyor. Sürekli bu bildirimleri almaktan sıkıldım. En güncel sürücüleri kullanıyorum ve sistemimde Windows 10 kurulu daha önce Windows 8.1 kullanırken de aynı bildirimleri alıyordum ve kullandığım hoparlör ve kulaklığın girişlerinde herhangi bir sorun yok başka cihazlarda test ettim. Bu durumu yazılımsal ise nasıl düzeltebilirim yada donanımsal ise nasıl bir yol izlemeliyim, yardımcı olursanız sevinirim.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 25 Kasım 2015; 10:39:23 >

• Sorun güncel bilgili arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
  • Hocam eğer donanımsal bir arıza yoksa bir ihtimal anakartınız kasanın montaj plakasına alttan temas edip soruna sebep olabiliyor. Vakti zamanında başıma böyle birşey gelmişti ve anakartı söktüğümde kasadaki anakart plakasına yanlışlıkla fazladan vida yuvası taktığımı gördüm. Bu vida yuvası anakarta deyip ses kartının düzgün çalışmasını engelliyordu. Ama elinizden böyle işler gelmiyorsa yapacak fazla birşey yok, anlayan birinden ya da teknik servislerden yardım almanız grekiyor.
  • aynı aanakart bende var, aynı sorun oluyor nadir bi şekilde olsada. ses gidip gelmiyor fakat jak cıkarıldı takıldı diyyor
    win10 kullanıyorum

bi çözüm bulabildin mi?
  • Rajeesh kullanıcısına yanıt
    Aygıtlardan HDMI ile ses çıkışını devre dışı bıraktım ondan sonra ses gidip gelmeler kesildi ama hala bildirimler arada bir çıkıyor. Şimdide farklı bir sorun başladı uygulama içinde iken kulaklık ve hoparlör arasında geçiş yaptığımda ses komple gidiyor ve uygulamadan çıkıp girmeden geri gelmiyor.
  • Hocam kontrol ettim montajda herhangi bir sorun yok keşke öyle olsaydı sorun çözülmüş olurdu. Gigabyte'a mail atmayı düşünüyorum eğer donanımsal bir şey ise değişim talep etmeyi düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

Aygıtlardan HDMI ile ses çıkışını devre dışı bıraktım ondan sonra ses gidip gelmeler kesildi ama hala bildirimler arada bir çıkıyor. Şimdide farklı bir sorun başladı uygulama içinde iken kulaklık ve hoparlör arasında geçiş yaptığımda ses komple gidiyor ve uygulamadan çıkıp girmeden geri gelmiyor.

bende de buna benzer bi sorun var. oyundayken mic i takınca mic aktif olmuyor. takılı bildirimi geliyor fakat oyunda sesim gitmiyor. oyuna girmeden önce mic takmam gerekiyor.
    driver güncellemeyi denedin mi?

http://www.tenforums.com/drivers-hardware/5993-latest-realtek-hd-audio-driver-version-51.html
    son sayfada build 7687 driveri en son güncel driver. bizim anakart sitesinden indirdiklerimiz build 7553

ben daha denemedim güncellemeyi

gigabyte a mail atıp cevap alırsan benide bilgilendirebilir mi tekrar? bende bi çözüm bulmalıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 11 Aralık 2015; 14:25:19 >

• bu arada bios update yaptın mı sen? benim anakart f2 bios ile gelmişti şuan f4 güncelledim.
    belki bu sorun biostan kaynaklanıyo olabilir mi?

söyle bi fprum buldum güncel gigabyte biosları var. bizim anakart için f5e cıkmıs en son beta sanırım ama
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-latest-beta-bios.html
    http://forums.tweaktown.com/gigabyte/24883-welcome-gigabyte-technical-support.html

bu forumada yazıp çözum bulmaya calısacam bi ara.

ayrıca sisteminde ssd var mı? fast boot olayını denedn mi hiç? ben biostan enable yada ultra fastboot yaptım fakat disable versiyon ile hiç bi fark göremedim hızlı acılıyorlar 5 10sn içinde sorunsuz ama misal fast boot enable yapıcna bile anakart logosu gozukuyor. gözukmemesi lazım değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 12 Aralık 2015; 2:24:46 >

• O güncellemeyi henüz denemedim. Ben sistemi topladığımdan beri bios güncellemesini düzenli yapıyorum sorun bios dan olsa bende düzelmiş olurdu ama tabi yeni gelecek bir bios güncellemesiyle düzelebilir. Sistemde SSD var ama fastboot olayını deneyemedim çünkü işletim sisteminin UEFI standardında olduğu zaman aktif olabilen bir özellik o, ben Linux tarzı sistemlerle dual boot yaptığım için eski tip bios standardında kurulum yapıyorum. Bu arada gigabyte dan düzgün bir cevap alırsam senide bilgilendiririm.
  • Sistemde yüklü olan realtek driverlarını kaldırdım bütün problemler çözüldü gibi şimdilik, sende dene istersen.
  • sanırım sizinki donanımsal değil,yazımsal bir sorun..Gigabyte Türkiye'ye geribildirim de bulunun..ben de Gigabyte Ga-Z170-D3H anakart kullanıyorum,maşallahı var
  • Her zaman yaptığım şekilde temiz format ve realtek ses yöneticisinde ayarları biraz karıştırarak sorunu çözdüm 2-3 gündür sıkıntısız kullanıyorum. Yeni driverda gelmedi nasıl oldu anlamadım, sende dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hk17 -- 20 Aralık 2015; 1:37:24 >
  • arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacak bu anakarta usb ile uefi nasıl format atarız ?? lütfen yardımcı olun... usb uefi yaptım ama boot ederken usb nin yanında uefi cıkmıyor
  • bende bu anakartı almayı düşünüyordum burayı görünce kafam karıştı şimdi.
  • raver kullanıcısına yanıt
    Son mesaj attığım tarih yani 20 aralıktan beri sorunsuz kullanıyorum şuanda bir sıkıntım yok. Kurulum sırasında daha önce yaptıklarımdan farklı bir şey yapmadım, önceden neden sorun yaşadım onuda anlamadım. Fiyat konusunda en uygun DDR4 anakartlardan biri eğer bütçeniz benim gibi sınırlı ise alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayacan93

Son mesaj attığım tarih yani 20 aralıktan beri sorunsuz kullanıyorum şuanda bir sıkıntım yok. Kurulum sırasında daha önce yaptıklarımdan farklı bir şey yapmadım, önceden neden sorun yaşadım onuda anlamadım. Fiyat konusunda en uygun DDR4 anakartlardan biri eğer bütçeniz benim gibi sınırlı ise alabilirsiniz.

overclock denedinizmi
  • Kasa ile beraber gelen 500W kaliteli olduğuna inanmadığım PSU olduğu için güvenip OC denemesi yapamadım :)
  • Ben anakarti kuĺlaniyorum oyle bisiy olmadi henuz driver zaten yuklu bidaha neden yukluyosunuz ki windows kurulunca kendi yuklen miyo mu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın İlgili

Ürününüzün bios'unu resetleyip tekrar güncellerseniz sorun giderilecektir.

Saygılarımızla
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.