Şimdi Ara

Gigabyte GA-M61PME-S2 problemi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başlıktaki gibi sorunu ana karta bağladım en sonunda arkadaşlar çünki başka çıkar yolu yok işin, durumu izah etmek gerekirse:

    bilgisayar açılıyor işlemci ve rami okuyor biosta kalıyor orda kilitliyor kendini bilgisayar, bazen orayı geçiyor diskleride görüyor orada kalıyor, bazen orayıda geçiyor verifying dmi pool data diyor kalıyor orada. yani hdd ve cdrom ve akabinde tüm gereksiz cihazları söktüm sadece anakart işlemci ve ram takılı ama yinede biosta kalıyor sistem, deleteye basınca bios ayarlarınada girmiyor, öylece işlemciyi okuduktan sonra kilitliyor kendini kalıyor öyle.

    daha bitmedi işin garip tarafları devam ediyor. klavye usb idi çıkardım normal yuvarlak uçlu klavye taktım, bu sefer her seferinde verifying dmi pool dataya geliyor orda kalıyor yani ilk işlemleri normal geçiyor, bununla beraber biosa girebiliyorum o klavyeyle ama yapcak bişey yok biosta, hatta bios update yapmayı bile denedim dedim belki son çıkanı kurarsam normale döner ama oda olmadı bios güncelleme yarıda kalıyor devam etmiyor. tüm bu olumsuzlukları ana karta bağladım ben sonuçta ram ve işlemcide problem olsa bilgisayar açılmazdı.

    tüm bu garipliklerin üzerine birde şöyle bi durum var bu bilgisayar yüz küsür kere aç kapa yapınca illa arada derede kendini açıyor windows geliyor ama 1 gün sonra yine böyle uğraştırmaya başlıyor.

    şimdi beyler bu çok garip bir problem araştırdım çok yerde ama böyle bi sorunla karşılaşan birini görmedim. sorun nerede acaba bir fikri olan varmı? veya bir şekilde bios update yapılsa düzelirmi dersiniz.

    not: güç kaynağı da denedim ondanda değil. pil denedim ondada değil.







  • hocam sorun anakartta olması lazım dedıgınız gıbı tum yolları denemıssınız cok garıp bır olay gercekten anakartı bır servıse goturmelısınız bence
  • Ramde sorun. bozuk ram acabilir. yani bir bellegi bozuktur tamami gitmemistir. biliyorsunuz uzerinde min 4 tane chip bulunmakta bunlar yari iletken maddeden. bozulurlar zamanla. usb klavyeniz neden calismiyor biosa giremiyor belkide usb klavye biostan etkin degildir. arizaniz buyuk ihtimalle ram. baska ram ile sisteminizi denemenizde fayda var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exeter

    Ramde sorun. bozuk ram acabilir. yani bir bellegi bozuktur tamami gitmemistir. biliyorsunuz uzerinde min 4 tane chip bulunmakta bunlar yari iletken maddeden. bozulurlar zamanla. usb klavyeniz neden calismiyor biosa giremiyor belkide usb klavye biostan etkin degildir. arizaniz buyuk ihtimalle ram. baska ram ile sisteminizi denemenizde fayda var



    evet arkadaşım doğru demişsin, sorun RAM deymiş, başka ram taktık normale döndü, garantiye götürdüm makinayı ordakilerde şaşırdı ama sorun ram'de apaçık, heralde fazla görülen bi sorun değilmiş bu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.