GIGABYTE G34WQC Monitör Ön İncelemesi
-
-
İyi günlerde kullanın.
- Bazı oyunlarda Gsync ile ilgili flicker sorunları yaşadım fakat bunu da CRU (Custom Resolution Unit) programındaki ufak ayarlamalar ile çözdüm. Freesync teknolojisi bu monitörde 48 Hz'den sonra çalıştığı için eğer oyununuz 48 FPS'den düşük olursa ve Gsync açıksa flicker problemi oluşuyor, NVIDIA güncellemeleri ile çözüleceğini düşünüyorum.
NVIDIA kartım var, ben de Freesync monitör alacağım. Siz bu araştırmayı yaptınız mı? Gsync'in Freesync monitörlerde hangi FPS aralığında çalışacağı veya çalışmayacağını nereden öğrendiniz?
-
Açıkçası direk redditten aldım bu bilgiyi. Fakat 60+FPS'te de bu problemi yaşayanlar olmuş.
Bu monitör çıkmadan önce gigabyte gsync ready olduğunu yazıyordu sitede, daha sonra bu ibareyi kaldırdılar. Bu bana biraz şüpheli geldi. -
İyi günlerde kullanın. Sorularımı cevaplayabilir seniz çok sevinirim.
1- Benim monitörle aram yaklaşık 80-100 cm arasında. Görüntü çok mu bozuluyor.
2- Yeni toplayacağım sistemde masaüstünde yer kaplamasın diye hoparlör kullanmak istemiyorum. Çok bir beklentim olmamakla birlikte monitörün sesi çok mu kötü.
3- Adaptörü dahili mi?
4- Günlük kullanımda ekranın tamamı kaplanıyor mu? Örneğin; İnternette gezerken, excel word kullanırken vb.
5- Soru çok cahilce olabilir ama kusura bakmayın. Bahsettiğiniz flicker sorunu için flicker free teknolojisi yok mu?
Tekrardan iyi günlerde kullanmanız dileğiyle...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal73 -- 26 Ekim 2020; 15:27:58 > -
-
Cevaplar için çok teşekkür ederim. Flicker sorunu için bahsettiğiniz geçici çözümleri açabilirseniz sevinirim. Böylece benim gibi bilmeyenleri de aydınlatmış olursunuz. Tekrardan iyi günlerde kullanmanız dileğiyle ...
-
CRU adı verilen ve monitör çözünürlükleri ve yenileme hızlarını normalde tanımlı olmayan ara değerlere ayarlamak için kullanılan bir yazılım var.
Custom Resolution Utility. Ücretsiz bir uygulama. Onu açtıktan sonra aşağıdaki ayarları yaptım.
-
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim. Artık ön inceleme değil de daha ayrıntılı bir inceleme bekleriz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdal73 -- 26 Ekim 2020; 16:54:38 > -
bende bu monitörü almayı düşünüyorum. değerli bilgiler için teşekkürler. güzel inceleme olmuş. bende bunun ile xiaomi arasında kaldım ama bu monitör daha iyi görünüyor.
bu arada ürünü nereden aldınız?
-
Rica ederim beğenmenize sevindim, çok detaylı olmadı ama eldeki imkanlarla bu kadar. Ben alırken iki yerde stok vardı, webdenal ve sinerji.gen.tr. Daha önce webdenal alışverişlerimde sorun yaşamadığım için orayı tercih ettim. Xiaomi'yi ben de çok düşündüm ama inanılmaz bir ghosting problemi var onda, oyun oynamayacaksanız düşünülebilir. Piyasaya yeni giriyorlar o yüzden daha sonraki ürünlerini beklemekte fayda var.
-
oyun için düşünüyorum zaten o yüzden GIGABYTE G34WQC alacağım sanırım. daha iyi bir alternatif görünmüyor bu fiyat bandında. 2.el satanlara baktım 5 sene önceki monitörü bu fiyata satmaya çalışıyorlar o yüzden bu iyi :)
-
siparişi verdim gelsin de test edeyim oyunlarda deneyimi mi paylaşayım :)
-
Güle güle kullanın. Ayrıntılı bir inceleme bekliyoruz. Nereden kaça aldınız?
-
sinerjiden aldım 4400'e geldi kargo dahil. başka sitelerde de ucuza vardı ama güvenemedim çok.
-
27 inç 165 hz viewsonic ips monitörden (ViewSonic XG2703-GS) geçtim buna. ips ile va arasında öyle ahım şahım bir fark göremedim. ben brightness'ı kıstım çünkü telefonda da ekran ışığını kısan bir insanım. gözlerimde herhangi bir görme problemim yok gözlük kullanmıyorum. ışığa karşı normale göre biraz daha hassas sadece. ölü pixel olmadığını düşünüyorum 21:9 youtube renk testi videolarından anladığım kadarıyla. watch dogs 2 ve genshin impact oyunu ile test ettim. gtx 1080 kullanıyorum umarım bu çözünürlüğe yeterli gelir ekran kartım :)
bazı oyunlar 21:9'u desteklemiyor haliyle bunlarda kenarlar siyah şekilde oynamak gerekiyor. mesela valorant (buna destek vereceklerdir herhalde) ve dead cells gibi oyunlarda kenar tamamen kaplanmadı. belki bir yöntemi varsa henüz bilmiyorum. ama web sitelerinde gezerken bile fark o kadar bariz ki bunca zaman neden böyle bir şey almamışım anlamadım. aslında 34 büyük gelir diye düşünmüştüm ama ben zaten arkama yaslanarak oynadığım için rahatlıkla görebiliyorum . gözü sağ sol yapmak yukarı aşağı yapmaktan daha kolay geldi. Haliyle ben bir zorlanma olarak göremedim. zaten karakterin ortada olduğu oyunlarda kenara bakmak çok gerekmiyor. biraz oyunlarda deneyim elde edip buna göre bir inceleme yazarım ama ilk izlenimim bu fiyat için iyi performans gibi gösteriyor.
zaten alırken hem yabancı hem türk karşılaştırma ve inceleme sitelerinden benzer fiyatta olan monitörlere baktım 144 hz olup bu çözünürlüğü verip bu fiyatta başka monitör yok neredeyse. epey üzerinden verilen skorlar ile incelediğinizde ve karşılaştığınızda göreceksiniz.
-
Inceleme için teşekkürler, izninizle ana konuya ekliyorum bunu. Freesync testleri yaptınız mı, flickering problemi yaşıyor musunuz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuftikufti -- 29 Ekim 2020; 18:46:4 > -
flickering ve freesync testlerini nasıl yapabilriim bilemedim. oynadığım oyunlarda bir gariplik görmedim. henüz. tabi cru'yu uyguladım sizin dediğiniz gibi bu arada.
-
Nvidia ayarlarından gsync açıp herhangi bir oyuna girmek yeterli aslında. Ben red dead redemption 2 ile yaşıyorum, Adobe photoshop cs6 ile yaşıyorum. -
Lg nin 34gn850 modeli keşke trye gelse ama gelse bile fiyatı oldukça yüksek olurdu
Benzer içerikler
- tek hdmi 2 monitör
- 3440x1440 kaç k
- kontrast oranı nedir
- display port sinyal yok
- msi monitör alınır mı
- hdr ne işe yarar
- va panel nedir
- oled yanma sorunu
- en iyi monitör
- 1000 hz monitör
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X