Şimdi Ara

Gigabyte'dan yenilikçi BIOS uygulaması; Touch BIOS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Dünyanın en büyük anakart üreticilerinden Gigabyte, resmi lansmanının 11 Mayıs'ta yapılması beklenen Z68 yonga setiyle birlikte kullanıcılara yeni bir araç sunmaya hazırlanıyor. Touch BIOS adı verilen Windows uygulamasıyla Gigabyte, BIOS ayarlarının yeni geliştirilen grafik arabirimi üzerinden klavye, fare veya parmaklarla değiştirilmesine olanak tanıyor. Bu sayede geleneksel BIOS tasarımının sıkıcı arayüzünden sıkılanlar, daha renkli bir ortamda daha kolay kullanıma olanak tanıyan navigasyon özelliği ile sistemlerinin temel değerleri üzerinde değişiklik yapabilecek hatta genel performansı yükseltmek için hız aşırtma menüsü altından merkezi işlem biriminin çalışma frekansını arttırabilecekler.

Touch BIOS uygulaması, UEFI BIOS ile kıyaslandığında devrimsel bir yenilik olmasa da, BIOS'dan korkan kullanıcılar için yeni bir seçenek olacak gibi görünüyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi klavye ve fare ile yönetilen uygulamayı her dokunmatik panel kullanan bir monitörünüz varsa, parmak hareketleriyle de kontrol edebiliyorsunuz. Yüksek satış rakamlarına ulaşacağı düşünülen Z68 çipsetli anakartlar için pazarda kıran kırana bir rekabet yaşanması beklenirken, öne geçmek isteyen iddialı üreticilerin yeni özelliklerle fark yaratma çabasına da tanık olacağız. Bu noktada Touch BIOS özelliği ile dikkat çeken Gigabyte'a karşı Asus ve MSI'ın neler sunacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.

• UEFI BIOS a rakip olarak dokunmatik arayüz kullanımını vurgulayarak piyasaya giriş yapıyorlar haberdede geçtiği gibi çok büyük bir yenilik deil...
  • Ne gerek var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Ne gerek var?

Gerek yok denildiği an , bitmiştir bu gelişim süreci. Ne gerek var ki Hicks'e , zaten Micks' vardı hesabı.
  • Sonuçta Gigabyte firması, bu EFI bios işinde, rakibi firmaların (Asus,Msi) gerisinde kalmıştı. Ve EFI biosa destek vermeye başlarkende bir farklılık yaratmak istemişler, ancak bunu bulabilmişler

Özellik olarak gereksiz gördüm ben, ancak EFI biosa geçmeleri güzel bir gelişme kesinlike
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hicks

Ne gerek var?

ondan ziyade Kaç Kişinin evinde dokunmatik monitör var?
  • Z68x ud4 425tl satılıyor
    kart işlemciyi ucurmuyor p67 deki sorunlar z68 de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 1 Mayıs 2011; 18:07:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadas sende A dan Z ye Gigabyte ile ilgili olumsuzsun ben H67A-UD3H B2 Rev. kullanıyorum bir sorun da yasamıyorum.HDD full dolu 5 sata da
  • bence güzel bir gelişme.. ama bunu windows altında değilde açılışta biosa girdiğimizdede yapabilsek..
  • zaten açılışta yapılıyor bu ayarlar. bios ayarları bunlar. efi biosun biraz süslenmiş hali yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 1 Mayıs 2011; 22:28:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ysroguz

zaten açılışta yapılıyor bu ayarlar. bios ayarları bunlar. efi biosun biraz süslenmiş hali yani

videoyu dikkatli izlersen windows altında yapıldığını görürsün zaten eleman videoda ayrıyeten ayarların açılışta bioasa girerek tekrardan yapılması gerekmediğinide söylüyor..
  • walla arkadaslar z68 ud4 aldım sırf efi bios icin bekledim gigabyte ı ama yalan ve hayal kırıklıgı yasıyorum sadece windows uzerinden calısırmıs sacmalık zaetn eskidende bazı seyleri windows userinden degistirebiliyorduk büyük bi hayal kırklıgı yasadım . EFI icin alıcaksananız almayınderim he bundan önce elimde asus p8p67 evo vardı ondada ram sorunu yasadım ondan gigabyeti bekledim ama ssd lerde asusta bariz bi fark yasadım sistem acılısı asus ta anti virüs oldugu halde 13 sn. iken gigabyte ta 20 sn hemde anti virüs yokken
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Sonuçta Gigabyte firması, bu EFI bios işinde, rakibi firmaların (Asus,Msi) gerisinde kalmıştı. Ve EFI biosa destek vermeye başlarkende bir farklılık yaratmak istemişler, ancak bunu bulabilmişler

Özellik olarak gereksiz gördüm ben, ancak EFI biosa geçmeleri güzel bir gelişme kesinlike

Aynen gereksiz olmuş EFI bios varken daha ne gerek var bunlara :)
  • bu dokunmatik ekranların antiglare olanın dan yokmu çok parlamış:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.